Nyårafton

Jag kan inte fatta det. Asså jag har NOLL nyårs-feeling. Jag har varit på sånt pisshumör sedan julafton, ingen stämning, bara nedstämd. Ikväll ska vi på middag till mamma och pappa och jag hoppas att jag får lite filis om jag får i mig några bärs. En rolig filis, inte en sån där lipfylla som jag hade på julafton. Li ska sova över där och Chrille har ju sin vita deffperiod i vanlig ordning, så han är gladeligen hemma med Jeff. Inte mig emot, så därför BORDE jag ju få känslan. Känslan att vilja vara kring glada människor och skåla in det nya året.  Jag ska göra mitt bästa. I jeans och top, som vanligt alltså.

Jag har pratat med så många vänner som köpt strumpbyxor, stay ups, nya klänningar och glitter, har humöret på topp och som tidigt skulle börja fixa sig inför kvällens middagar etc. Jag sitter här i jeans och munktröja och känner att far jag vidare nånstans efter middan så skulle jag helst göra det iförd just munktröja och jeans. Varför har inte jag klänning-filis? Nåja, lika bra det. För det är förbannat kallt att skåda raketer iförd nylonstrumpor i -3 grader i stadshusbacken, fy farao. Hoppas jag snubblar över den där känslan snart. Kanske borde öppna en kall brun? Alkohol gör en lycklig - för stunden.

Nu ska jag pussa på mina busfrön, sen ska jag ta en titt i garderoben, kanske finner jag nå gamla använda leggings med knän (som ingen ändå skulle märka) och nåt festligare än en munktröja till  =)


 ***   ***   G O T T   N Y T T   Å R !   ***   ***

Huset


Nu har väl alla ni sett huset typ 14 gånger såhär långt. För det har nämligen inte hänt så mkt på utsidan på några veckor, men jag har inte haft med mig kameran. Men såhär långt har det iallafall framskridit på utsidan  hittills. Detta kort är taget idag:

Till skillnad från sist jag publicerade huset så har väl lite brädbitar runt fönstren kommit till, men de gör mycket d. Nu tror jag byggarna har jullov. Allt vart lite försenat och vi har nu plussat på en månad för inflyttet, dvs september 2009. den som väntar på nåt gott. Och dessutom så går tiden så förbenat fort nuförtiden så vi kommer vara där i ett huj.

En dag på Solberget...

Idag åkte jag och kidsen till Loikas för avlekning. Li har klättrat på väggarna några dagar. Vi har varit inaktiva. Igår då jag var på jobb sprang jag på Lina och fick höra den vanliga frasen "men ni kan väl komma till oss!?" Givetvis, gärna. Så vi packade iväg oss lagom till Jeffs sovtid idag och gasade iväg med det omiljövänliga (men ack så snygga) vidundret. Jeff var förväntansfull då vi körde upp på deras garageuppfart och vart fitti när jag föste över honom direkt från bilstolen och ner i vagnen för att sova. Men med favvo-vovven upp över ansiktet så snurrade ögonen en par varv och så sov han djupt.

Natalie och Li lekte alla olika sorters lekar man bara kan som barn. Lina kom på den underbara idén om att traska ner till viken nedanför. Först tänkte man ju, förslappad som man blitt över jul *anstränga sig*, men det var SÅ HÄRLIGT! Efter att vi korsat den livsfarliga Lemlandsvägen med bilar från alla håll, Johan och jag hade var sin barvagn nedför diket på andra sidan vägen, Lina hade en pulka med tjejerna i. Väl på den säkra sidan så plöjde vi genom vassen på den "stig" som bildats där. Vilken upplevelse när vi kom genom vassen! Sjön låg isbelagd. Inte ett snökorn och det måste ha varit vindstilla då isen frös. För inte en skrövla, så slät, så blank, så klart. Man såg rakt ner till den veckade sandbotten (typ 15 cm). Solen höll på att gå ner och det var bara SÅ VACKERT!

Halt som fan. Li drog ju på röven i första steget ut på isen. Det var första gången hon var på isen (förutom när hon låg i barnvagn och vi  traskade lite på slemmern). Pic nic med kanelbullar, och kaffe-o´boy. Farao va gott. Ungarna fick åka karusell i pulkan, Lina vart å sugen, så Johan fick göra karusellen med henne med och Natalie blev impad av sin pappa och uttryckte "men pappa va stark du e! Som Li och Pippi" Haha. Li drog ju Natalie i pulkan en bra bit av vägen. Stark. Jag kan inte åka karusell, jag blir åksjuk.


Li med hela slemmern bakom sig.


Jeff digga att slira karusell med vagnen.


3 x Loikas och 1 x Helsing.

Jag har sån respekt för isen och skulle aldrig bege mig ut på djupt. Detta var så perfekt då det bara var några cm och ändå känslan av att vara på "sjön". En aktiv dag, med mycket frisk luft. Känner mig lite slut. Skulle borda ta med skrillorna dit, så Li får prova. Man ska ju inte ta den här isen förgiven. Plötsligt är den borta.

Jobba

Idag har jag varit på jobb igen. 8 timmars arbete med armen gick huur bra som helst. Nu har nog antibiotikan börjat göra verkan. Den känns nästan bäst hittills idag kan man säga. Armbågen är ju mjuk som en liten påse med gröt, blöder lite ännu, men skiten ska väl ut helt enkelt. And I´m letting it!

Annorlunda var det att jobba då sist man stod där så var det kö runt hela Zeipels huset  och idag strosade några omkring, och plötsligt kom deti n 7 pers på samma gång som alla skulle byta dubbla julklappar.  Men annars rätt lugnt och skönt. Man fick lite gjort. Bort med alla tomteluvor o dräkter, buäh. Känner att julen ska va över NU. Har ingen känsla alls och jag fattar inte att det är nyår i övermorgon. Har inga planer och tänker inte heller skaffa några fasta. Chrille är ju i sin vita period igen (jojo) och blir bergis med sin laptop. Jag käkar ju mina lila piller, men kanske armen är så pass bra att man vågar fuska på onsdag? Bara liiiiite... får se. Annars är det ju snart julfest så kanske man sku hålla sig.

Framöver så blir det lite lugnare på jobbfronten. Jag har sagt att jag jobbar vartannan söndag (inte tvunget vartannan, men 2 söndagar i månaden) och den veckan jag inte jobbar söndag så jobbar jag en annan dag. Sen så får de ringa näär de vill, det är semestrar och kanske nån blir sjuk. Blir jag jobbsjuk så ringer jag o tvingar in mig på schemat. Jag har det så bra. Jag känner att det är ALLDELES för tidigt att gå ut i heltid, herregud, det tänker jag inte göra förrän ungarna flyttat hemifrån!! Men iallafall, i och med att Jeff sover som en trasig sko, så skulle det absolut inte passa sig att vi båda skulle jobba. No way! Nevva evva! Tur att vi kan göra som vi gör. Och 1 dag jobb i veckan känns bra, även om jag säkert gärna vill ha 2 dar ibland. Och snart börjar inventeringen då blir det ju givetvis några dagar den veckan, men sen (kanske jag far till playan 1 vecka) blir det en dag i veckan.

N A T T I

Thailandslängtan

Jag saknar Thailand och värmen så sjukt mycket att jag måsta koppla i vår externa hårddisk och rota bland 4 år gamla bilder från när Li var på sin första Thailandstripp. Hitta lite pix:

 
Li sov lite varstans...


...gulle, hon ser helt övergiven ut. Men gott sov hon.


Såå thai med unge i hängmatta. Dög d där å.


Fy faaan.


Typ första gången de ser en vit bebis eller?
Hon plåtades från alla vinklar, och hölls i 17 thai-famnar på den här stranden.


Vi besökte ett Rescue Center. Här är den "tama" klolösa tigern Meow. Han ser hungrig ut.


Här är vi hemkomna nåt annat år, bruuunaaaa.
Lite annat mot det här gråa, döda plytet man ser i spegeln varje morgon.

Nej man får tacksamt byta ut ett stort fint hus mot en Thailandsresa bara. Ska inga klaga. Imorgon ska jag jobba, kanske man får ihop en slant så man kan slinka iväg till nåt billigare resmål med sol  =)

Special

Den här är till min kusin Malin och hennes mamma (min faster) Lena:Äppel- o vindruvsmellis i duschen. Och så gör han den där förbaskat gulliga minen då han kniper ihop ögonen. Ni har väl inte missat midjemåttet  =)

Raj raj

Jeff hade raj raj med vattenmuggen en dag. Jag kunde inte hindra honom, för han hade så kul. Han ruskade pipmuggen så det sprätta ÖVERALLT. Den har inte sån där spärr, så det flög verkligen ur den, skulle dock inte accepterats med annat innehåll (för jag hatar att städa efter råddkoppar!)

Men hur söt:

Några dl vatten blötare. Men glad i hågen.

Armen

Såhär såg armen ut för några dagar sen. Då kändes den också ungefär som den ser ut på bilden, dvs "läkande". Nu har det hänt nåt och den bultar och skriker, den har blivit överansträngd på nåt vis och en antibiotikakur på 10 dagar hoppas jag att löser problemet. Sjukt svullen är hela underarmen och häromnatten så måsta jag stiga upp och tända lampan för att kika att allt såg okej ut, inte för att jag vet om/hur det känns om man fått blodförgiftning, men jag vet att det syns, så jag måsta checka upp det att jag inte skulle kola i sömnen. Jaja, sjukt jag vet, men vafan gör man när den blir värre, trots att det var över en vecka sen nu.


Ni ser ju hur färgen går ända ner mot handleden. Kräpp oxå.

Nåja, tur i oturen är ju att jag är 4 dar ledig från jobbet nu så den får vila lite. Men då har man ju en 13-kilos famngosse hack i häl istället. Nej jag skulle borda tejpa fast den i sidan, armen asså.

En kort överblick

Ett nedstämt inlägg.

Det har hänt så mkt på kort tid här så jag har inte riktigt varit på humör att skriva. Men jag kan kort sammanfatta att Julafton bjöd på god hederlig julmat hos mamma o pappa. Syrran är i Malaysia, så det var minus ett syskon  i år med. Mycket klappar fick jag trots att jag inte längre är barn. Många fina, tack tack alla. Li fick så många så vi inte orka räkna, jättefina och jätteglad vart hon. När tomten (Chrille) kom med flera säckar klappar dök hon i den första och mumlade om Nintendo DS, -härrigu flicka, här paniköppnar vi inget, sitt ner och samla allt innan du öppnar. Ok ok.

Eva Ringwall och Toffe Hougberg kom som bonusbesök. Senare spåra d ur rejält då bror min vart sur, och dit for den julstämningen. Via Dino´s for jag tårögd, hade inge kul alls, fattar inte ens vad jag gjorde dit. Men jag tror jag fick mig en par skratt iallfall. Jisses vad folk d va ute. Här fick jag ett bevis om att julen INTE är helig, iallafall inte för mig. Julen för mig är god mat med familjen samlad. I år vart d bara god mat. Men visst, det var mysigt fram tills bomben släpptes.

Armen min är inflammerad och jag har nu fått antibiotika för 10 dgr. Hinner precis äta kuren slut tills vi har julfest den 5:e  =)  Jag är som tur är "långledig" dvs. 4 dar, passar ju sig ypperligt så får armen äntligen vila.

Nu ska jag försöka reda upp bomnedslaget här hemma, alla julklappar ligger i stora kassar över hela vardagsrummet, man vet inte var man ska börja.


T r e v l i g   f o r t s ä t t n i n g . . .


Hoh!

Jesses vad tiden rusar iväg. Är det julafton IMORGON? Jag är så i mina andra världar så idag när jag skulle slå in paket och samla ihop alla klappar och föra till mamma och pappa, så hittade jag inte Lis Nintendo DS + spel som jag köpt och förlagt. Jävlar va irriterad jag var på mig själv. Efter att jag rotat i skrubben (Jeffs sovrum), och städat ur 4 hyllor i min och Chrilles garderob så återfanns den i ett överskåp bland lite annat som skulle paketeras in. Jag är så jävla dement så jag vet snart inte vad jag heter. Det ska nog bli skönt när julstressen är över. För nu när jag blickar tillbaka så har det faktiskt varit en riktigt hektisk period de senaste 4 veckorna. Och det märks ju på min förkylning som fortf. inte släppt, mina asiga blåsor som ploppade upp från ingenstans, tydligen orkar jag inte lyfta fötterna ordentligt heller så jag trillar som nån tönt o slår mig sönder och samman. Nä, lite lugn och ro i vardagen ska bli skönt. Men det har varit himla kul med Dillenfamiljen. Så nära varann, man kliver varandra på tårna, man stöter på den ena efter den andra i lagren då man minst anar det. Många goda skratt har denna period åstadkommit.

Många av mina läsare har varit in till Dillen och många vet redan vad jag gjort med armen, så istället för att fråga "vad har hänt?" så frågar de "jag läste om armen, hur känns d?" Och över hälften av alla som frågat har sånt förtroende för mig så de frågar lite i mungipan "va d i fyllan?"  T.o.m min guffar, haha. Och på tal om armen, ja fanskapet själv asså. Idag har den varit riktigt piss. Jag kände redan i morse att den inte var riktigt okej. Men i med lite burana bara så cyla jag på jobb. Den har värkt hela dagen, chefen har dunkat i den 2 ggr och när jag kom hem så skulle jag ta bort bandaget, hoppsan, fastklibbat, blödit igenom. Fick bort det lätt och blodet bara rann. Det rann som en öppen kran, rakt ner i handfatet, Li utbrister där hon sitter och kissar "MAMMA ÅÅ VAD JAG TYCKER SYND OM DEJJJ". D va bara och trycka fast igen med en massa bandage (samma, blodiga, har inge annat).  Asså 4 dar och det blöder sådär satans, kanske borde ha sytts d där.

Imorgon är det liiite jobb till, men knappast samma tryck som idag och igår. Men jag ska iallafall dit. Sen bär det av på traditionellt  julkaffe till min faster Lena. Middag hos ma o pa. In me lite alkohol, skål. Tomten kommer. Skål igen. Umgänge med skål och sen blir det nog Dino´s för min del. Jag brukar ju hänga där på julafton jag, och en massa andra oxå. Kom dit du med. Jag har alltid sagt att det är årets roligaste dag, juldan kan ta sig i arslet, juldan borde döpas om till ködagen, folk är på superhumör, de bär fula röda glansiga julslipsar och shottar och tjoar.

Nu ska jag lägga mig så jag orkar med allt de där imorn. GOD JUL PÅ ER NU. Och bamsekramar.

Smakprov på tidigare kort


2003


2005


2006

Hittade tyvärr inte alla år. Efter olika datakrascher har vi förlorat massa kort  =(

Lite julskinka...
I år tänker vi miljövänligt och kör med e-kort. Vi tänker istället sätta pengarna till välgörande ändamål och har gjort en inbetalning till Ålands Djurskyddsförening. Vill ju inte göra er besvikna så var så god, printa gärna ut.

Linde/Helsing

***

Pappalös

En liten hälsning från de som i familjen diggar att vara framför kameran.


Min hemmapappa.

Kom just hem från julmiddagsbjudning hos Eva. Li och jag drog iväg vid sju, och gu så gott och trevligt -ett glas vin bara. Li älskade Evas "Talk back parrot", fy farao vad vi skratta, den va ju skitkul. Imorgon är jag ledig. Har lovat Chrille sova inatt + sovmorgon, sen så tror jag att jag ska släpa med mig barnen så han får lite egentid, undras när han hade det sist. Hemmapappan.

Asså han är ju världens bästa hemmapappa. Han har kommit in i rutinerna, och jag är så imponerad. Han tvättar, hänger, viker ihop, diskar, matar, för och hämtar till dagis, bla bla bla. Precis sådär som mammor gör. Nu låter det ju ungefär som om pappor inte skulle klara av det. Men jag trodde faktiskt inte att Chrille skulle bli SÅHÄR inne i rollen som hemmapappa. När vi var till Kantarellen och handlade frågade jag honom om han visste om det fanns nå "mammas köttbullar" kvar i frysen. De är perfekta att ha hemma, funkar alla tider. -Jo 3 st, svara han. Sen börja vi garva. Snacka om stenkoll.

Nu är jag trött, hör ni. J A G  Ä R  T R Ö T T. Ska gå i säng faktiskt.

Armbågen läker bra

Trodde ärligt talat det skulle bli en tuff dag. Men imorse var armen i helt okej form, jag har legat med den på kudde hela natten och in med några burana så var arbetsdagen i full gång. Svårt dock att slå in paket, gick bra långsamt, och så kan jag inte strimla snören med sån där apparat, nej, jag använde självhäftande rosetter. Stora paket kunde jag inte så in alls, men snälla Lena hjälpte mig, TACK! Minglade en del i butiken och försökte hålla mig ifrån kassan då av förklarliga skäl + att det är lätt hänt att nån annan som strimlar snören eller tränger sig efter papper boxar till en i armbågen, vilket skulle vara mindre önskad smärta. D vart jobb 10.30 - 18.00, utan problem.

Jag kan nu böja rätt bra på armen, men den har ju gradvis tänjts under dagen, imorgon är det väl stelarm igen. Den är blålila och såret blöder faktsikt lite ännu, härrighu vilken smäll d måst ha varit. Trycket på "påsen" har släppt och gett med sig, dock är armen lite svullen än. Givetvis får ni en bild:


Ganska snygg nu, mindre deformerad iallafall.

Olycka

Asså aj vittu. Ikväll vid kvart i åtta klanta jag till mig rejält på jobbet. Jag hade plockat ihop ett berg av varor från lagret och trängde mig igenom alla smala gångar, klara d och kom ut till Zko, där stod en papplåda med asiga Kling & Klang figurer som jag inte såg, snubblade på och föll handlöst framåt. Med alla grejer i famnen kunde jag inte ta emot mig, så jag föll rakt fram med högra armen under mig, rätt i betonggolvet. Jag låg där några sekunder för att känna om jag levde, sen kände jag hur jävla ont jag hade i armen och i knät. Jag kom upp i sittande ställning, såg alla de där stackars grejerna utspridda över Zkos golv.

Jag kände hur det dunkade i armen, checkade att den inte var bruten, eftersom det kändes så. Kunde röra på fingrar och handled. Knäet gav med sig. Sen måsta jag ropa på hjälp, då inte en själ var i butiken, hon var uppe på Dillen. Evelina kom ner och såg helt förskräckt ut, blodet riktigt droppade ner i hennes hand från min armbåge, hon ropade vidare på Lena att hämta papper. Jag var helt hundra på att det var en spricka i armen, tog så ont så tårarna börja rinna, och jag är inte av den känsliga typen (förutom då man slår tån i nåt bordsben, d tar ont).

Efter en stund och med lite endorfiners hjälp så linkade jag mig upp till Dillen för att ställa sakerna på plats som jag hämtat. Anders såg helvete nu kan hon inte jobba mer innan jul-besvärad ut. Cykeln blev kvar, Lena skjutsade hem mig. Där möttes jag av en förståndig flicka som vart helt förstörd för att mamma trillat och slagit sig så illa. Hon grät av medlidande och sa "Men mamma du måste ju vara försiktig. Jag skulle ha tagit mindre saker eller en låda". Gulle gulle gulle. Hur kan hon vara så förståndig?? Hur kan hon tänka sådär??

Iallafall så ringde jag akuten, de bad mig komma in. På samma gång passade jag på att fråga att det är okej att min 1-årige son har 40,2 graders feber. Ja, Jeff var kokhet. Men efter en supp panadol och en burana så sprang han omkring här i blöja och var så överlycklig. Herregud vad lite medicin kan göra susen. Jag for till akuten och där konstaterades en inre blödning i armbågen, inget brutet. Med tryckförband och värkmedicin fick jag återvända hem.

Såhär asig ser min armbåge ut:


Siddu, då kan jag inte träna ordentligt på några veckor igen då. Satan satan satan.
Imorgon ska jag försöka jobba så gott jag kan, inga paket blir det, inga varuberg, bara mingel i butiken. Natti

Jävla munsår

Någon som har erfarenhet av Compeed munsårsplåster? Efter att jag igår hade fått en liten blåsa på läppen så fick jag under dagen 2 JÄTTESTORA till, med mensflod som heter vulkanutbrott, sömnbrist, flunssig och stress så kan man inte annat få än just munsår. Men TRE stycken på samma gång, ge mig styrka. Jag var iallafall till apoteket och köpte Compeed munsårsplåster för att pröva om det finns någon lycka i att ha munsår. Att stå på jobb med varig och blåsig läpp är kanske inte det man önskar då man träffar hundratals människor varje dag. Men faktiskt, jag måste säga att det där plåstret var bra. Blåsan döljs på något sätt, syns ju givetvis att det är något där, men man får inte den där asiga, variga DU-HAR-HERPES-skorpan som man annars har. Så jag kände mig ändå tillfreds där på jobbet med mina munsårsplåster. Dem rekommenderar jag.
Tiden! -Stopp stanna!

Dagarna rusar iväg efter alla långa arbetspass, ibland hinner man inte ens se röken av Jeff om dagarna då han sover då man kommer hem. Idag var jag nära att ta upp honom och hålla om, trots att han sov. Tur var så vaknade han av sig själv för ett ögonblick och ville ha nappen, fick en glimt av hans stora blå där inne i mörkret, GULLE! Måsta ju givetvis börja prata lite o paja på huvet. Krusbollen. 13 kg. Hur skulle man kunna hålla sig. Man vill ju bara nypa kinden då han ser ut såhär:


(kussa Malin känner du igen minen? Still going strong)

Även om han sover som ett arsul och att man mitt i nattens trötta hetta helst skulle vilja sätta akut annons i marknaden under kategorin "bortskänkes", även om han går omkring och pirrar och är missnöjd ibland så glömmer man såfort det där leendet kommer fram. Idag galltjöt han för att han inte fick suga på Lis nya silverskor, jag tog fram kameran och skulle plåta hans bröhål, men på två röda såg han ut såhär:


Pose

Julfest på dagis

Li har räknat ner till julfesten i 16 dagar.

Idag fick hon ÄNTLIGEN ha på sig sina silvertights och silverskor. De sjöng en massa fina sånger, dansade och hade lite teateruppvisning (Jesus&Maria -uäck!) Ja man kan undra hur de får ungarna att göra allt detta. De är så duktiga! De sjöng "Findus var en stalledräng" och då fick Li ta lilla Findus och gå fram med honom och sätta honom på golvet framför "publiken". Findus var lite stingslig och hade svårt att sitta. Ändå hade hon tid att posera för sin mamma medans hon höll på:Att Findus sen blev lite sned gör ju inget:Pepparkakor och glögg. Och sen hem igen.

Lite mer om jobbet

Denna dag har gått riktigt fort. 1. Jag kom INTE ihåg att börja räkna klapparna  imorse. När Lena kom på jobbet så påminde hon mig så började vi räkna. Vid 15 ungefär vart det strömavbrott i huvet, så slog jag väl in typ 10-15 klappar innan Lena påminde mig IGEN genom att fråga mig hur många jag hade slagit in...ööööh, 20 kanske. Då hade hon typ 40, så d for ju bussigt med att räkna. Men jag kan uppskatta att det vart runt 50 idag, stod inte bara i kassan iadg utan plockade en del varor oxå. Ska prova på nytt imorgon. 2. Ungefär SJU konstiga multimediafrågor har jag fått idag. Men även, trots min grumliga kunskap om grejerna, så har jag sålt en PS2-maskin idag med. 3. Jag tror att det beror på alla konstiga frågor om XBOX-rattar, Blue Ray och mitt nya "problem" WARHAMMER, som jag har fått typ 13 munsår på nedre läppen. Härrejävlar, så många har jag aldrig haft på samma gång förut. Rekord! 4. Antagligen nån arbetsskada jag skaffat mig. Men jag har så jätte jätte jätte ont i nacken/övre delen av ryggen, i muskulaturen asså. Massagekudden går varm härhemma och spikarna i spikmattan var långt insjunkna i min hud inatt kl. 2 då Jeff satte igång en 3-timmars session. De hinner sjunka in en bra bit på 2 timmar. Tur att det inte är sommar och man ska bära linne = PRICKIG.

Lite ditt och datt

-Jobbar 6 dar i sträck, och jag känner att jag inte orkar blogga. Var påväg och lade mig vid elva, jag sku barra...här sitter jag. My life.

-Jag har börjat skriva julklappslista, ungarna e klara, men till några andra. Är mkt oorganiserad inför julen iår. Inte ens en julstjärna i fönstret -ännu. Li frågade efter en förra veckan, går väl ner till förrådet i helgen och ser om jag hittar den.

Tänk om man skulle kunna räkna alla paket man slår in per dag, för det första så kommer jag aldrig ihåg att ens börja med ETT..., men kaaanske nån dag, om nån påminner mig, LENA! Det är så roligt på jobbet. Jag kan inte gå hem. Idag vart jag kvar till kvart i nio och plockade upp pussel. Det är så kul att tömma ur lagren och se att hyllorna blir fulla. Det är så roligt att slå in fyrkantiga paket. Mindre kul att slå in är osymetriska, pluffsliga mjukdjur, jättegrejer som man måste skarva papper och helst ursäkta kön och bre ut sig på golvet och ta rum. Jag gillar inte heller frågor som "hur mkt kostar Guitar Hero till PS2, PS3, XBOX, alla Wii tillbehör, ROCKBAND till alla dessa konsoler, jag blir TOKIG, jag kan inget om de där grejerna och vad de kostar. Priserna ändrar hela tiden. Men nåt som jag älskar att göra är laga presentpåsar. Jag kan sitta hemma om kvällarna (om det skulle råka sig finnas tid över dvs) och klippa, limma och tejpa presentpåsar till mindre prylar som är otympliga att packa in, och till filmer och alla dataspel lagar jag påsar så det bara är att sticka in. KUL!

Nu ska jag göra nåt som är lika kul. Sticka på Lis halsduk, i sängen. Natti.

Eckerö Kryss

Ha ju heeelt glömt att berätta!

I lördags så åkte ett vi-spottar-inte-i-glaset-gäng på Eckerö kryss med á la carte dit och baren hem. Asså härrigu va roligt vi hade. Det var jag, Jenny, Victor, Pson och Kai. Det börja ju bra när Jenny kom via mig och tog en öl innan vi skulle glida ner till busshållsplatsen på Ålandsvägen. När vi kom gående i Esplanaden 17.29 så ser vi bussen i trafikljusen. Vi kuta som nå tokar, som tur var så stod killarna där och bussen skulle stannat där i vilket fall som helst. Men den hade tjuvstartat med typ 1 minut så...  =)  d vart färdgods och gott humör hela vägen till Berghamn.

I á la carten lyckades servitrisen stänka en massa rödvin på oss, javisst -vita kläder. Men de var utrustade med nå superspray som tog bort fläckarna från bl.a min rygg (hur fan d no hamna vin DÄR!?) Intendenten kom och erbjöd oss kaffe och avec som plåster på såren och det tackade vi ju INTE nej till. Vi hann upp till baren innan vi anlände till Grisslehamn. Där spelade mitt favvoband Soundway, de är bara BÄST. Fattar bara inte vart timmarna rusade iväg. Tror jag var upp och dansade (försökte) till en halv låt, det var med P son, vi försökte med styrdans, men han va så värdelös att det inte ens funkade då jag försökte styra. Herregud va dålig han va, haha.

Nå shotrace hann vi med å tror jag. På bussresan tillbaka var det svårt att sitta stilla - givetvis hade vi tänkt på färdgods, man kan ju nyktra i.  Sen vart d ju arken, där jag undrar om jag dansade ens ett steg. Vart tog de 4 timmarna vägen? Träffade en massa roliga bekanta. Nu känner jag att det är bra med alkohol för ett tag. Har sovit som en kratta inatt och jag är SÅ trött.

Igår hade jag lovat bort mig på julbord till Nautical med sväris o svägis m. familj. När jag hade ätit av typ allt så fick jag sånt tröttanfall att jag hade svårt att hålla ögonen öppna, men det avtog efter typ en kvart. Igår kväll satt jag och Chrille och surfade på Thailandsresor till nästa år. I Kamala, Phuket, så har de svensk skola/förskola som vi eventuellt tänkte att Li skulle gå i ifall vi åker iväg en par månader. Man vart ju liiite sugen på att tänka framåt ett år. Idag ska jag på jobb först klockan 14. Tur d så hinner jag med en nap då Jeff somnat. Nu ha Jeff käkat upp en halv rulle toapapper, det ser snyggt ut här...

Lång nattning

Gick ju då och lade mig vid 1.15, ingen drastisk sen tid för mig, men på gränsen. Pv i säng viskar jag lätt till sovande Chrille om han hängde tvätten som jag satt på på morgonen -åå nej fan d glömde jag. Helvete, på med knäisar o ner till källarn, lite sur faktiskt, men bara lite, gulle hade ju varit och handlat!! Isäng vid 1.30 då, när jag lagt mig till ro och avlappnaden var på max, då kommer jag på LIS KALENDERPAKET!!! Helvete, nissarna glömmer väl inte sätta sånt, så d va bara att tända lampan, rota fram nummer 12 och fram med det på hennes skänk brevid den fina snögubben och tomten i tyg. Lade mig i den ännu varma sängen och somna in, vaknade av att jag var täppt i näsan GLÖMT ATT TA MEDICIN, helvete 2.15 var man uppe o rota i alla slemhinneavsvällande medicinaskar. Tror inte jag somnade förrän 2.45. Klantigt.

Nattsyssla

Detta har jag jag pysslat med den senaste timmen. Kvart i tolv kom jag på att jag hade några klappar att slå in till barnen i Litauen. OMG det vart inte bara fem eller tio, har inte räknat dem, men det är nog ca 20 st julgåvor från vårt hem.

 


Jag bad Chrille hämta en stor kass, han kom med en svart sopsäck, jag vart ännu mer inspirerad och börja leta efter fler grejer att slå in. Och det vart en halv sopsäck full!Har DU slagit in några? Du har till på lördag på dig. Tanken slog mig att jag skulle åka till jobbet imorgon och hämta massa "krafs" som bara tar plats och slå in. Men det är väl lite överkurs kanske. Nu NATTI.

Mariebad

Tillbaka, efter 10 timmar hemifrån
Tog en 1 timmes lunch idag. Först var jag och toppade pannluggen, via Puneh -ni vet vad jag köpte, Sittkoffs gamla Signes o köpte pastasallad till "middag", och till posten och blandade mig i världens mest smetade lokal, in till Zeipels takvåning och åt en sallad från Citylivs i fikarummet innan jag var redo för kunderna igen. Idag har det funnits för mycket att göra. Det hade kommit 7 st pallar med leksaker från Danmark + att det kom en par-tre pallar igår som inte var klara. Vi har varit 4 st på jobb + att Anders kom in på eftermiddan, och så hade han med sig 2 st extrajobbare. Man visste inte riktigt var man skulle göra, så jag satte mig i Schleichdjurens värld och plockade upp typ hundratals djur som anlänt R O L I G T.

För en gångs skull så måsta jag lämna jobbet då mitt arb.pass sluta. Lina satt ute i bilen med flickorna och väntade på att jag skulle sluta kl. sju. Raka spåret till Mariebad. Åt min signes-sallad i omklädningrummet. Vi simmade o plaskade, dök och lekte. Li simmar så jävla bra, Natalie, som inte ens fyllt 4 har även hon börjat simma. Hon simmade nog mellan 1-2 meter. Riktiga fiskar vi hade att göras med. Jag mår lite illa ännu av vattenrutschen, som var mörk med små små ljuslampor i, vart ju åksjuk då man inte var beredd på alla kurvor som var på kommande, surprise.

Jag har köpt MARIMEKKO KIVET påslakan idag, som jag samlat till mig av plussapoäng. Man får 50% rabatt. Jag har utnyttjat det som jag ska ha. Någon som är intresserad, så kan ni få klistermärken av mig. Såhär ser de ut:


Finns även i klarblått. Man får handla fram till julafton. Säg till bara. Imorgon e jag ledig. Lunch med Susanna är på tapeten, det är allt.


Om blodgivningen

Jaha, vem och hur många var och gav blod nudå?

*spännande*

Min sessa-Li

Jag är pigg, glad, och skulle vilja att klockan var bara nio. Men nu är den snart midnatt IGEN, och jag blir lite stressad. Idag vart det jobba 10-19.30, hade faktiskt 45 minuters lunch, har aldrig haft så lång paus tror jag  =)  var till gamla Signes i Sittkoffs och köpte en ½ grekisk sallad + en pizzasmörgås, så jävla god kombi. Try it. Lite efter sju började jag känna mig yr och for hem. Hungrig, åt som en varg då jag kom hem till en massa mat. Ungarna var sötare än vanligt och Li lackade sina naglar SJÄLV med nagellack som hon hade fått av "nissarna" inatt.


Nya favvofärgen cerise med silverglitter på -hujedamej va lycklig hon va.

Har jag berättat om Lis hjärt-samling? Tror int d. Varje kväll frågar vi ifall hon tycker att hon varit värd ett hjärta. För att få hjärta ska dagen ha gått smärtfritt och utan utbrott och onödigheter, hon ska hjälpa till hemma om man ber henne om något (eller snällt och artigt avstå, inget tvång, men oftast vill hon stå till tjänst). Har det varit nå psykbryt så får hon ett streck -  Vi har kört det en par månader och det funkar kanon. Oftast räcker det med att man varnar och påminner henne om hjärtat så skärper hon sig.

När hon samlat ihop 10 hjärtan i almanackan, som hon senaste gången gjorde på 11 dagar!!! Så fick hon välja en överraskning eller Mariebad med mig. Hon valde Mariebad denna gång, eftersom hon valde överraskning förra gången. Så imorgon direkt efter jobbet kl. 19 ska vi till Mariebad på tumis! Eller, Lina och Natalie ska också följa med. För då ska HON få bestämma på Mariebad, om vi ska åka rutsch, vara på grunda, ute, allt på HENNES villkor. Gulle. Så hon har valt morgondagen till sin lyckodag!

Julklappar till barn i Litauen

Nu hitta jag Emmaus hemsida:

http://www.emmaus.aland.fi/

Packa in julklappar ni nu!

GE BLOD!

Då jag är sjuk för tillfället får jag INTE ge blod. Jag gråter nästan blod för detta. Jag gillar att ge blod, och jag har inte fått göra det på över 2 år pga graviditet och amning. Så, nu utmanar jag alla läsare att gå och ge blod, för att lätta på mitt samvete (hehe). Men innan du går, läs först hälsodeklarationen som du måste fylla i innan du ger blod, i PDF-format online, att du inte går dit i onödan. Snälla snälla GE BLOD! Jag vill se MÅNGA "deltagare" på min blogg på torsdag då jag frågar hur många som varit, då jag inte kunde gå själv.

Du har tillfälle ännu imorgon onsdag 10 december kl. 12-18, och torsdagen 11 december kl. 10-15. I Röda korsgården.

Tänk inte, utan BARA GÖR DET! Det är faktiskt skönt, du får ligga på en brits och slappna av i 15-20 minuter, klämma lite på en rulle bandage, för att få blodet att flöda lite lättare, det tar inte ont. Efteråt får man goda smörgåsar med smarriga pålägg + en massa juice eller te!

Har du aldrig gett blod förut, börja ge nu.


In i finkan me svinet!

Läste på Lindas blogg och måste ju givetvis nämna om detta sjuka straff här:

200 dagar samhällstjänst, vaddå ska han gå omkring lös nudå? As!

http://www.tidningen.ax/article.con?id=13987&iPage=1


Emmaus

Asså EMMAUS brukar ju ta emot julgåvor (färdigt inslagna) innan lucia, som ska skickas till nå barnhem eller nåt.  Jag brukar göra paket och föra dit, men i år har jag inte sett annons. Är det någon som vet nåt om det? Jag har iallafall slagit in paket  =)  får inte nog på jobbet tydligen. Ska ringa dit och höra om de vill ha lite avdankade leksaker och kläder. Isåfall rekommenderar jag Er att göra detsamma. Man slår in nåt och sätter ålder och kön på, om det är könsrelaterat dvs. Jag har 3 paket som det står BABY 6-12 mån på, och de innehåller en pyjamas + ett litet gosedjur. Och i ett paket är det ett glittrigt bälte och en skön barnhalsduk som Li växt ur, då står d ju flicka 3 år på.

SÅ KUL!


Arbetspass

D vart inga nå många korta pauser idag, utan en, som varade typ 20 minuter. Jag gick heller inte hem tidigare, som jag trodde att jag skulle måsta göra, att jag skulle bli slut. Nä istället stannade jag 1 timme över, dvs 9 timmars pass. Finns att göra. Det var JÄTTEKUL på jobb idag. Fick jobba med favvoflickorna, Lena, Ann-Lis och Kicki (och chefen Anders, han räknas väl nästans som tjej?  =) I just loooove them!)  hoppas han inte läser, då får jag väl avdrag på lönen, hehe).

Men jag har haft VARMT hela dan och kännt (hur fan stavar man d, känt?) hur mörka ringar har smygit sig fram i armhålorna. Jag sprang inte upp och ner för trappan till lagret som jag brukar, utan gick. Ja konditionsmässigt så är jag risig, men annars mår jag prima. Hostan mår bra av Coccilianan och bihålorna börjar ge med sig, har bara liiite ont då jag böjer mig ner framåt, och när man trycker på kinden. Så jag böjer mig inte så mycket framåt och försöker att inte trycka så mycket på kinden då, hehe.

Jag vart så glad när jag kom hem, och möttes av världens gladaste familj. Jeff o Chrille satt o kikade på Pingu i soffan, Li kom glatt o mötte mig och sa typ utan att andas att:

"mamma jag har inte saknat dig idag. Men jo jag har saknat dig jättemycket, men jag har inte frågat och nåjsat efter dig. Bara en gång på dagis då jag undrade när du skulle komma. Men sen kom pappa och jag har varit så glad och snäll idag så om du skulle varit hemma så skulle du nog vilja ge mig *2 hjärtan idag".
Asså hon e bara bäst.

Imorgon är det 10-18 (-19, -20?) som gäller och måndagen den 5/1 är det Köpmannaföreingens julfest på Arken, jag är bjuden (personalfest).

*vi har ett sånt där hjärtsystem att hon får ett hjärta i almanackan på kvällen om det varit en bra dag, vid utbrott blir det bara ett streck.

Frisk, nästan iallafall

D va länge sen jag var såhär fri i gångarna  =)  har sovit som en stock, och frågade Chrille imorse ifall Jeff sovit hela natten -näää. Okej, jag som sovit tungt då, jippi för mig. Pigg och färdig för en dag på jobb. Börjar om en halvtimme. Ska bli så kul! Är egentligen sjukskriven idag med, men orka!

Det är bara en sak jag behöver -en spottkopp, det kommer färgranna saker ur näsan, munvägen, UÄCK!

Tjingeling!

Lite bilder


 
Ser det här ut som om det är till sängen han är på väg? Snacka om speedad i sin söta monsterpyjamas.


Hon här har å energi så d räcker till att värma ett helt hus. Behöver jag tillägga att hela duschrummet, inkl. handtag var HELT nersölade med fingerfärg?


Här ligger jag sjuk, med oborstat hår, Chrilles tröja, som jag även sovit i, och skrovliga tänder, som tack och lov ej syns på bild.


Det här är Jeff i sitt trötttillstånd: tutten i mun och släpandes på hunden i svansen.


Här ser man ju faktiskt hans två framgaddar, inte ofta han visar dom inte.

Lite mer om min förkylning

Idag mår jag rätt bra. Dunkar lite i huvet bara, men det värsta är nog den irritation som uppstått i halsen av allt hostande, det svider och bränner då jag hostar, aj aj aj. Men annars så pigg så jag hasat mig och handlat till Hallen iförd mjukisar med knän o hängröv, yllesockor + foppatofflor, klädde mig efter hur jag mådde. I samma veva passade jag på att svänga in via posten och hämta ut alla mina paket som jag lagt AVI:erna på hög. Det var nummer 286 när jag kom in, själv fick jag 303. Gick rätt fort ändå. Li var med och fann nån dagistant från "lilla sidan", hon satt längst in, på golvet och klistrade frimärken på paket och brev. Det såg tydligen så intressant ut där hon satt, så Li vågade sig fram. Annars är ju barn rätt blyga då de stöter på dagiskompisar/fröknar utanför själva dagisplatsen. Som idag på Hallen, vi stöter på Julia, som hon lekt med hela dan, men våga gå fram och prata?! nej, hon står och skruvar sig i nå hörn ungefär som om Julia 3 år skulle vara nån snygg 10-årig kille som hon avgudade. Nåväl, den trippen (i bil) tog på mina krafter så jag vart helt slut och hög pulserad efteråt.

Imorgon har jag lovat mig på jobb. Ska bli skönt att komma ut, känns som om jag växt fast här hemma nu. Blir antagligen korta och fler pauser än en lång lunch. Ingen träning idag eller imorgon heller, lip lip lip. Nu har mina muskler satt sig i vila efter alla överhoppade träningspass och armarna blir snart formlösa och svaga som överkokt spaghetti, och kondisen är väl ungefär på samma nivå som han där förra bio-gubben. Nej ska dosera rejält av mina mediciner ikväll, så går nog snart förkylningen sin väg.

Jeffs sovrekord var tydligen en engångsföreteelse. Kul att veta att han kan iallafall.

Idag

EN OVANLIG SÖNDAG

Många timmars sängläge --> pusslat med arb.schemat för morgondagen

Hälsocentralenbesök --> 3 olika sortes mediciner, dock ingen antibiotika

Kan inte lyfta Jeff --> Jeff lär sig klättra ur sängen sin

Huvet känns som om det pumpats fullt, det är bra med tryck både på pannan och vänster bihåla. Jag kör med den ena huskuren efter den andra. Ska väl så småningom börja lätta efter alla preparat som jag ska hämta ut imorgon bitti.Nu ringer Sandra på Skype. Later.


Rekord för Jeff

Nog är det jävligt konstigt hur nattproblemen avlöser varandra. Sover Jeff så börjar Li. Så inatt börja Li vid 2 tiden. Ont i örat. Satan. Men Jeff sov. Han sov och sov. 09.20 gjorde han ett gnyende från sig, då hade Li och Chrille redan stigit upp (int jag). Jeff har slagit sovrekord inatt och inte sagt pip efter att han fått sin nattvälling vid halv ett fram tills 09.20. 9 timmar OAVBRUTEN sömn (för honom asså). Han har aldrig aldrig sovit så länge i sträck. Synd och typiskt är ju då att man själv ska va sjuk och att Lis öra mitt i allt börjar retas. Vad är oddsen lixom. Man vill rabbla upp alla fula ord man kan i en enda lång ramsa. Men jag är glad för hans skull, att känna på en god natts sömn.

Chrille har lånat ut sin kära laptop till mig så jag kan ligga i soffan och titta på Desperate Housewifes och blogga. Jeff sover sedan 2 timmar tillbaka, Li och Chrille har varit i sovrummet och lekt spök-koja i 45 minuter (ett avsnitt DH). Ha varit bussigt snörvlig och hostig inatt, nu har jag legat här i soffan i 3 timmar och har lite extra energi. Det tar ont i hela kroppen, näsan är täppt, hostan tar ont ända ner i lungorna. Undras om det är borta tills imorgon. För då ska jag på jobb.

Ska försöka ta mig till Dillen idag och köpa en födelsedagspresent, Li ska på kalas imorron.


Jeff

Idag har jag andats 2 andetag frisk luft, d va när jag rullade ut Jeff i vagn på balkongen. Sitter forf. i mysbrallor, pannluggen fick sig just lite vatten. Ska dra med Li på lite ärends. Fick ett samtal gjort idag: Beställde tid till rådgivningen för Jeff. Har inte varit dit sen i somras. Missade förra tiden, hade helt glömt bort att den redan var bokad, och det enda jag hade i tankarna var att försöka komma ihåg att ringa till Jomalas rådgivning och beställa tid till Jeffs 1-års läkarbesök, går satan inga till haggan här i stan sinni. Nu fick jag tid 29 december först, till stan till Ingrid. Sen får vi se om han ens behöver nå läkarbesök, han har ju träffat så mkt läkare det senaste halvåret ändå. Ställde honom på vågen här om dagen och den visade på 13 kg, hur det stämmer med sina gamla viktmått från rådis vågen, vet jag ju inte. Men jag är nyfiken på längden oxå.En septemberbild jag hittade, så gylli.

Midnatt

Här sitter jag och snörvlar. Snoren åker rutsch i mina näsborrar, och det går fort. Annars pigg som fan. Jobbade över lite idag och var inte hemma förrän kl. 22, ett 10 timmars pass alltså. Fick massor gjort efter kl. åtta. Lugnt och skönt i huset. Chefen Anders for väl nån gång efter halv nio och höjde på ögonbrynen "asså tänker du bli kvar?" Sen sprang jag upp och ner till lagret, plockade, bar, tappade varor från mina berg som jag lastade i famnen, svor och sjöng med musiken i radion. Emellanåt hörde man Agnes städa uppe på KappAhl. Sen slog mig tanken att kanske larmet slås på klockan tio, då packade jag ihop mig och drog. Väl hemma så satte jag mig ner med en macka och ett glas juice, benen kändes som spaghetti. SKÖNT att vila benen och fötterna.

Chrille gick och lade sig halv elva, så här har man suttit ensam en par timmar snart. Bättre att han sover än sitter framför den där jädrans datan och programmerar som han gör lite för ofta. Nu var det länge sen han steg upp mitt i natten, men det var ett tag som han steg upp mitt i natten och började programmera då han kommit på nån lösning "i sömnen", sjukt. Inte för att jag är så mkt bättre som sitter här o bloggar efter midnatt. Så det är väl bäst jag avrundar så ses vi imorn.

Om hjärtattack

Hjärtattack är nåt jag kan oroa mig över att ska hända min Chrille. Hans pappa, farfar och nån farbror oxå tror jag har alla dött i hjärtattacker. Hans pappa vart bara 44 år. Otaliga gånger då inte Chrille varit hemma till middagen har jag ringt honom med oro att han ligger kvar på Cikada och har säckat ihop. Svarar han inte ökar pulsen och jag blir orolig. Så nu har jag präntat in det här i hans hjärna:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ponera att klockan är 17.15 och du kör hem (ensam naturligtvis) efter en  osedvanligt arbetsam dag på jobbet. Du är riktigt trött och frustrerad......


DU ÄR MYCKET STRESSAD OCH UPPRÖRD


Plötsligt känner du stark smärta i ditt bröst. Smärtan börjar stråla ut i din arm och upp i din käke. Du är mindre än en mil från det sjukhus som ligger närmast där du bor. Tyvärr vet du inte om du kommer att kunna klara av att åka så långt.


VAD GÖR DU ???


DU HAR GÅTT LIVRÄDDNINGSKURSEN, MEN INGEN LÄRDE DIG HUR DU KAN LIVRÄDDA DIG SJÄLV !!!

HUR ÖVERLEVER MAN EN HJÄRTATTACK NÄR MAN ÄR ENSAM? EFTERSOM MÅNGA ÄR ENSAMMA NÄR DE FÅR EN HJÄRTATTACK, OCH ÄR UTAN HJÄLP, SÅ HAR PERSONEN, VARS HJÄRTA SLÅR FELAKTIGT OCH BÖRJAR KÄNNA SIG YR, ENDAST CIRKA 10 SEKUNDER PÅ SIG INNAN DE FÖRLORAR MEDVETANDET.


VAD GÖR MAN ??


SVAR:

-FÅ INTE PANIK, MEN BÖRJA HOSTA UPPREPADE GÅNGER OCH MYCKET KRAFTIGT.

-ETT DJUPT ANDETAG SKALL TAS FÖRE VARJE HOSTNING, HOSTNINGEN MÅSTE VARA DJUP OCH SÅ LÅNG SOM MÖJLIGT, PÅ SAMMA SÄTT SOM NÄR MAN FÖRSÖKER FÅ UPP SLEM FRÅN LUNGORNA.

-ETT ANDETAG OCH EN HOSTNING MÅSTE UPPREPAS HELA TIDEN UNGEFÄR VARANNAN SEKUND UTAN UPPEHÅLL TILL DESS ATT HJÄLP ANLÄNDER ELLER TILL DESS ATT HJÄRTAT KÄNNS SOM OM DET SLÅR NORMALT IGEN.


Djupa andetag för ner syre i lungorna och hoströrelser kramar hjärtat och hållre lbodet i cirkulation. Det kramande trycket på hjärtat hjälper hjärtat att återfå normal rytm. På detta sätt kan hjärtattack-offer ta sig till ett sjukhus.

Berätta om detta för så många människor som möjligt. Det kan rädda deras liv. Tro aldrig att du inte är utsatt för risken att få en hjärtattack eftersom du är under 30. Nuförtidne, på grund av förändringar i vår livstil, drabbar hjärtattacker människor i alla åldrar.Artikel publicerad i N.º 240 av Journal of general hospital Rochester
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag vill att ALLA ni som läser verkligen memorerar detta. Jag har läst den förut för många år sen, men då brydde jag mig inte och skulle aldrig ha kommit ihåg det ifall jag eller någon i närheten drabbats. Men nu kan jag den utantill och vill att min mamma och pappa också memorerar detta.


Li i skogen

Med på Lis idol-lista finns MOFFA, högt upp på listan är han. För när man är med moffa kan det bli action. Som när de var till skogen.

Då fick hon klättra högst upp i älgtornet:
Göra brasa och grilla korv:


Kanske hon blir en jägarinna som pappa aldrig fick. Jag har nå trauma från jakt som barn tror jag. Antagligen har jag varit med då de skadskjutit ett stackars råddjur så det skrikit eller nåt. Jag har inga problem med att de dödar djuren, bara jag vet att de dör direkt och inte pinas. Det tar ont i mitt hjärta. Li som är sån känslotjej kanske blir likadan, men  snart har han ju även Jeff i hasorna i skogen.


Inför JULEN på jobb

Skulle jobba 11-16, men det blev nästan 11-18. Så kan d gå när man har skoj. Dagen har bestått av upplockning av varor, städning av butiken, TV Åland var dit och filmade, slagit in paket, men inget sittande och ingen paus, bara gå och stå mellan 10.30 och 18 och en stor kaffe. Det var hungern som skickade hem mig, annars skulle jag nog stått där än. Finns huur mycket som helst att göra. Det kommer nya varor hela tiden, som ska köras in i datasystemet, plockas upp och resten på lager, folk köper MASSOR med julklappar och även det resulterar ju i att man måste plocka upp och fylla på hyllorna. Det är roligt. Imorgon är det 12-20, tänkte eventuellt stanna kvar efter stängning och plocka upp varor, om det behövs, så vipps kan det bli ett 12-21 pass. Inte mig emot.

En nyhet för mig som inte varit på jobb på en vecka var de nya kassarna, vita med Dillens drake, stora som sopsäckar, DÄR kan man få rum med julklappar, så kom o handla! Kan ge ett tips om att handla julklapparna nu, det blir snart kaos då ALLA ska handla, och då är det kö kö och åter kö, varorna tar slut och där står ni sen o holkar.

Själv hade jag lite framförhållning i fredags och köpte en NINTENDO DS åt Li som hon önskat sig. En silver. Ja, det var den sista i silver, höll på att bli utan. Och ett tillhörande Super Mario Bros spel (kliar i mina nostalgiska Mario-fingrar redan). Det blir hennes julklapp från oss. Sen kommer det ju ungefär 27 från mommo o moffa och lika många från fammo + att det finns en massa andra som tycker om att köpa. För sådana som undrar så gillar Li nuförtiden:

-Ska det vara kläder ska d helst vara i svart eller cerise (iallafall inte i ljusrosa el. brunt) men med glitter och diamanter på går också hem
-PRAKTISKA saker med  Hello Kitty-, Spiderman-, döskallar- och Batmanmotiv tror jag inte heller hon slänger i sopis
-Pyssel  i alla former


Nu har Li kompis här, ska riva fram allt pyssel till dom. Adios!

Soft

Jeff har skitit 5 ggr inatt, kan det ha med nya tanden att göra? Eller med febern? Någon som har tips? För övrigt så vart jag glad imorse då:

1. Jag sov till 9.45 + att Chrille har tagit den hektiska natten + fört Li till dagis
2. Jeffs panna var sval
3. Min hals var inte lika sjuk och tjock
4. Jeff var på strålande humör
5. Li var på strålande humör
6. Jag är ledig, har inga planer och stryker omkring i mjukisar med knän, tröja utan bh under.


Jeff sover på balkongen. Det är fridens liljor. Det ser ut som fan själv här, men inga måsten. Stickar lite på Lis halsduk, bloggar lite, ska passa på att ta ett bad oxå tror jag.


Full, ledig dag

Chrille är hemma igen och det är SÅ skönt (trots att han ligger på sängen för en middagsnap för tillf. Hmm). Idag har jag sprungit på stan mellan 11 och 15, lunchat med Susanna, köpt Nintendo DS + Super Mario Bros åt Li i julklapp, varit till Zic Zac och sprang på ett par jeans åt mig själv + 2 tröjor åt Chrille, letade garn till Lis halsduk som jag håller på och stickar (köpte nå reagarn för hundra år sen, hitta ETT likadant nystan som fanns kvar på Lottas systuga, i samma reakorg, jippi! och så snubblade jag på Lina och Anna K som var pv och luncha till Bagarstugan, hakade på för andra gången idag och pinade i mig en chokofudge m. grädde, via Emmaus och lämnade en kass (fyndade även ett par Polarn o. Pyret skidbrallor åt Li för 8 euro), in via Hallen, hem och traskade till dagis o hämta Li. Nu e jag off.

Om 2 timmar väntar ett pushpass trots min oläkta besvärliga muskel i skuldran + halsont imorse, som nu är bättre. Ska ta d buuussigt lugnt.nu va d för lite)

Gulle-Jeff har feber och såg just en hel pingu på 45 minuter, nu springer omkring rödrosig om kinderna, det skramlar i kastrullskåpet -go ahead, blöjorna är redan utspridda i hela köket, mjukt att gå på. Nu ska jag ruska liv i Chrille och byta av honom för en nap.

RSS 2.0