Dessa rattar

Efter att ha rotat i BH-korgen efter någon passande bh till kryssningen, kom jag fram till att jag inte har nån, för tillfället. Det är di där amningsbehåarna som är lite större size, men jag far inga me nån slapp amningsbh på kryssning iallafall inte. Efter att ha provat bh efter bh vart det den som jag lovade mig själv att jag INTE skulle ta, ja det är den...den bruna FULA kärringbehån, så jävla skön, så jävla rätt size just nu. Såg till att välja nå tröja till som int e för urringad så den där glansiga rougebruna mommokanten skulle skymta.

Jag fattar inte att jag sparar dessa alla behåar som pattarna trillar ur när man böjer sig framåt, o sen när man böjer sig upp igen så står man där med 4 bröst, e d snyggt?? Nä, jag hade lust att kasta dem allihop i sopis, men hejdade mig, dom där skulle sitta fin fint efter ett litet lyft! Dom kan ligga där några år till, dom kanske kommer till användning en vacker dag. Om mitt ryggmått går tillbaka, om bröna börjar hänga mindre, ja, då ska jag använda dom igen!

Nu ska jag nati nati, så jag inte försover mig till los kryssos imorgon. Och TUR att jag blev tillsagd att ställa om klockan, annars skulle jag stå där på kajen och bli akterseglad.


Hur o-organiserad får man va!?

Såhär går det till när jag ska göra nåt, t.ex vika tvätt (4 maskiners):

Viker i högar, ska föra Lis ett par utebyxor till lådan i hallen, vad ser jag där, alldeles oredigt, tömmer hela lådan, sorterar handskar, vantar, mössor...klart. Jajust ja jag höll ju på och vek tvätt...

...fortsätter vika. Ska föra mina och Chrilles klädhögar till sovrummet, vad gör jag då, jo jag finner lite kläder som jag kan föra till Bettans, börjar rensa garderoben...

...börjar kika efter kläder till kryssningen imorgon, finner inga.

...fortsätter vika. Går med Jeffs högar, oreda där med!??! Sorterar...

...nu är allt vikt. Kvar på bordet ligger lite handdukar, udda strumpor och några scarfar. Socklådorna e tomma, jag står som ett frågetecken, kommer på att en hel tumlare e full med mörktvätt (inkl. typ förtio par strumpor) på Cikada sen....i måndags. Och nu sitter jag, ska nog sätta handdukarna på sina plastser oxå och se om jag hittar nåt att ha på mig imorgon.

Pix


Li ville ta kort på oss
image204

image205
Karlsson på taket e tydligen bra

Jag måste berömma min dotter

På senaste har hon haft en riktig härlig period. Å hon e så härlig att diskutera med, det kommer så sköna kommentarer och frågor (visst, ibland får man ju bussigt i PSYYYKE när hon ska hålla på o "mammaa, mammaaa" framför VARJE mening).

De goda sidorna hon inte tappar är att:
-det ALDRIG, och menar jag verkligen A L D R I G (helt otroligt!) är nåjs om tandborstningen
-det inte är några stridigheter när hon ska gå och lägga sig
-hon är otroligt gullig mot Jeff


För att:
-Hon är rädd för att få gula och bruna tänder, Karius o Bactus vet hon inte ens vem är, hon kan få panik om hon somnat borta och vi har lagt henne vidare hemma utan att borsta tänderna, jävlar va d gnuggas nästa morgon sen.

-Hon e så beroende av sin sömn att hon ber om att få gå och lägga sig om ingen tar tag i saken. En kväll så satt jag i tlfn med svägis, Chrille satt...ja gissa EN gång...mmm i soffan med datan....hon försökte få lite kontakt med mig men med lite rynkad panna och "kommer snart" så lät hon mig va. När jag pratat klart typ 5 minuter senare fann jag henne i min säng, snarkandes under täcket, då ville man ju bara gå o KRAAAMAAAA.

-Börjar Jeff knorra så kan hon säga typ "jag tror han e hungrig, ska jag mata han?" Och hon vill alltid pussa och krama honom när hon kommer hem, hon smyger in om mornarna och frågar om han e vaken, att hon sku vilja pussa honom.

Dessa icke-trotsperioderna är inte långa, men ack så härliga!

Ett sista innan natti

Jeff hade varit schysst me Malin, så hon skulle komma igen! Nästa vecka nånting, längtar redan  =)  å fy fan va gulli han va när jag öppna dörren o han var i Malins famn, de där stooora ögonen o tutten som tippa upp o ner, man ville bara KLÄMMA! Gör gott att separera han hemifrån lite tror jag, han var en ängel hela kvällen.

Jag har vaxat ena sängsidan (den med stegen), och det blir riktigt snitsigt, den blir att se gammal ut med det där bruna trävaxet. Tog 1 timme bara.

Pumpen gick bra, körde riktigt lätt, får se om jag kommer ur sängen imorron och i övermorgon.

Nu ett snabbt dopp i varma karet, sen snark.


Jag är så lycklig!

Det här måste vara den bästa dagen på LÄÄÄÄNGE (förutom dåligt med sömn 6.00-8.30 TRÅNGT i sängen). Härlig morgon, steg upp med glad pruttnisse i tomt hus, käka frulle, Chrille kom hem från dagiset och tog över bollen. Jag fyllde bilen med KLÄDER och förde till Bettans. När jag kommer hem sover ett stycke Jeff, inga helt fel alls. Chrille drar på jobb, jag njuter av tystnaden (som stötvis avbryts av HUNGRIG bebis, som käkar i sömnen o sover vidare). Jag får en massa gjort på datan.

-Plötsligt ringer Victoria o tänker komma över, planerna på att lägga sig på soffan eller ta sig an massagekudden gick i stöpet. Men det kan jag göra när som helst, Victoria träffar man ungefär vartannat decennie, så det var ju å KUL att hon kom på besök.
-Strax efteråt dyker Malin upp och hämtar Michellingubben vår.
-Sen var det dags för första träningspasset på typ ett år. Promenerade till Avancia och gjorde såna där pilatesandetag som svägis brukar prata om (in genom nästan ut genom munnen), även fast d va mest avgaser o inte havbris så njöt jag i det här underbara vädret! Även pv hem från pumppasset strålade solen och jag kände mig såå avslappnad och nöjd.

Pratade med Malin i telefon, hon hade inte alls brådis hit med lilltjockisen. Så jag har sånt lugn i kroppen, Li pular på med sina bokmärken, Chrille tar en nap och jag måsta bara dela med mig av hur lite kan göra en så lycklig!

Bettans Bod igen

BETTANS BOD
Då var det dax. Vårrensningen har startat. Nu har jag bord på Bettans och det var tjutt tjutt att allt fick plats. Jag såg att jag inte var den enda som hade rensat i min barns garderob, fanns en par bord till att konkurera med, dock hade de nog högre priser. Hoppas det går åt en del, resten åker till Emmaus. För här sparas inte mer!

Barnvakt
Idag kommer kusin Malin och hämtar Jeffen! Juhuuu, ska ÄNTLIGEN få känna av lite tystnad i huset. Får se om jag lutar mig mot massagedynan och reder ut en och annan knut jag har i ryggen, kanske jag dynar bort en stund, sitter kanske här vid mitt missbruk ja man vet inte. Känner mig lite trött, så en tupplur innan Pumpen idag skulle inte sitta helt fel. Det känns lite lyxigt.

Privat läkare

Äntligen har man fått svar på alla sina frågor av ett PROFFS. Besökte Johnny Nordman på Cityläkarna, han ritade och förklarade för mig vad som hänt och varför jag har ont. Men i och med att jag inte kan stödja på vänster ben när jag har ont (då strålar d tusen gånger värre i ryggen) så ska jag även på magnetröntgen. Det syntes inget diskbråck på CT röntgen, men på magnetröntgen ser man allt. Schyrre om man har ett diskbråck som pricken över i:t oxå. Nåja, d kanske går att fixa isåfall.

120 EURO fattigare och ny tid till sjukgymnast travade jag ut glad och informationsrik om min nya diagnos "kraftig ländryggsartros".

Coreträning rekommenderade Johnny, nu ska bålen stärkas så jag eventuellt kan börja boxas igen! Ikväll ska jag på bodypump, d va ett år sen sist, och det är väl som om att börja om på noll nudå. Men det är det värt, för d e så satans kul. Mina då välformade starka armar har nu formats till smala sugrörslemmar, men det ska jag råda bot på sinni!

image203

Men ååååååååååh

Vad är det med pojken?? Han har blitt så gnällig och onöjd.

Måst man lipa INNAN man slagit upp ögonen om mornarna?
Måst man lipa när man ska bli påklädd?
Måst man lipa såfort man inte är i centrum?
Måst man låtsas va VRÅÅÅLHUNGRIG klockan fyra på natten, fast man int varit d förut?
Måst man få PANIIIIK när man ska läggas i vagnen, för att bara ääälska det såfort vagnen börjar röra sig?
Måst man knipa igen ögonen o GAAAPA när man läggs ner på rygg?

Herregud jag är väl ingen känguru heller? Gå o kånka på han där 8,5 kilos klimpen. Nej något är det med honom, såhär missnöjd kan ingen vara. Jag ringer rådis.


Bettans

Nu har jag suttit och sorterat och prismärkt ca 1/3 av vad jag ska ha till Bettans Bod. Massa crap igen känns det som, barnkläder. Men det är kul, roligare än att föra till Emmaus. Har faktiskt börjat gäspa, så en morot o i säng  =)

(Ps. Jag visste att publicera det där om limmet skulle funka på pappa. Plötsligt stod han här med limflaskan och fixa stickjäveln, medans jag själv hade glömt bort det. Tacka vet jag bloggen. Tack bästa pappa "proffset").

Våran kväll

Tisdag kvällar är ju jompakväll för oss. Men på något vis så har Li fått för sig att hon kan välja nåt annat ifall hon inte är jompasugen. Förra tisdagen börja hon ju hitta på att hon sku få välja om hon sku få baka eller åka på jompa. Idag flög det plötsligt ur henne "idag får jag välja om jag hellre vill fara till Mariebad eller på jompa, vill du simma mamma?" . Givetvis ville jag det.

Så det vart lite simning istället för jompan som omväxling. Hon for ju på som en firre men vart darrig om läppen varje gång jag skoja om att NU GÅR VI O ÅKER RUUUUTSCH!! eller KOM VI DRAR TILL VATTENFALLET! Fattar inte varför hon e skraj att få huvudet under vattnet när man kommer ner, när hon dyker flera meter, typ tills luften tar slut annars.

Asså fan va jag skrattar när jag lånar hennes brillor och kikar under vattnet. Har ni inte gjort det nån gång så gör det. När man kommer under ytan så försvinner ju det där ekosorlet, och istället blir det dov tystnad och så ser man hennes små ben tippa hit och dit i slowmotion för att hålla balansen, skrattar lika mycket varje gång, sjukt kul.

Nu måst jag gå ti källarn igen och börja vaxa säng!!!

En förhandstitt

Här ser ni ena sidan på sängen.
image202

Snyyyyg
image201Kvällen

När kidsen snarka sött smet jag ner till snickeboa och slipade klart Lis sängdelar. Nu är de stickfria (hoppas jag), behöver dock trälim så jag kan limma fast en flisa som e lös (pappa hjälp!) Så nu ska jag börja vaxa dem snarast, jag är nog mer ivrig än Li att få dit den nya sängen. Hoppas den får rum!

Måsta ta Lis simglasögon för att inte täppa igen tårkanalerna med slipdamm. När jag kom upp igen var jag svettig och vet ni vad jag gjorde? Jag DUSCHADE! Hujedamej det var inte igår. Jag badar ju ALLTID badkar, för de är så förbenat kallt när vi inte har nåt duschdraperi. D gick iallafall att duscha och då vann jag ju lite tid såhär i kvällens tystnad.

Nu är det väl inte kväll längre, så jag ska nog inte titta på de 3 maskiner tvätt som ligger i soffan, utan gå med tunnelseende och borsta bort nattmoroten från gaddarna o släng mig i sängen.

Natti!

*****

Påskkärringen!

Här kommer lillhäxan

image199

som nu ska på 4-års kalas!

N.Esplanadgatan 9...

...där spenderade 4/5 av familjen dagen, då 1/5 jobbade. En arg gormande, trött Jeff ner i vagnen, Bianco i koppel o Li vinterklädd så promenixade vi iväg till moster Jessica. Granne med henne bor Elliot, som Li brukar leka med på dagis. Inne i värmen hosJ kunde jag och Bianco värma oss. Jeffen snarka högt i vagnen.

Kaffekopp x 2 + Lembötekaka som syster hade bakat (sliragott). Ute var det full lek som fortsatte inne hos Elliot, 13-16 och sen ville inte Li sluta leka, så Elliot följde med oss hem och där fortsatte lekar som frissa, artist, utklädnad, vattengegga och slutligen favoriten: koja.

Hon va så slut vid halv sex när hon låg naken, inlindad i en filt på golvet framför TVn. Sen åkte vi till Rökkas (Li som påskkärring, supersöt) för att se om påskharen varit där oxå, surprise me, d hade den. Där fortsatte hon vara apatisk, med Madicken. Trött stackarn. Och gissa om hon vart överlycklig då hon kom på att det var ledig dag även imorgon. Måste va mysigt att va långledig emellanåt.


Jag är en mästerkock!

Idag har jag svirat ihop godaste maten på länge. Hoppsan Berit vad gott det blev, saknades bara en paava rötjut till. Ja d va längesen jag kände att det här måste jag laga för någon annan. Enkelt var det att fixa o allt råkade jag bara ha hemma.

Innehöll:
Ugnsbakade rotfruktsklyftor i pestoruccola
marinadfrästa champinjoner och strimlad lövbiff i sås
kokt brysselkål.


Så lite har jag ansträngt mig i Påsk!

.


En kall påsk

Lika ljuvligt (ord) ute idag som igår, fast F-TTAN VA KALLT! -5!!! Vågar man gå ut utan Canada Goose jacka o sån där grön Vitalsmörja som mamma satt på kinderna när man va liten?? Herregud, mina lungor kommer att kollapsa, men det lockar och jag tror bestämt att det blir en liten promenix när Jeffen ska sova (fast han ha int vakna ännu förståss, sjusovarn).

Fast först måst jag ta tag lite i allt bråte här hemma. Det ligger fortfarande paff (koja)) inne från att jag monterade ihop köksbordet. Tvätten svämmar över igen och golvet är kamouflerat i blankt och matt i solskenet.


Fortsatt Glad Påsk!

image197
Vårt påskverk. Allt gult vi kom åt o lite till.

Världens sötaste barn!

Nu sku jag vilja väcka ungarna och berätta för dom hur jävla söta dom e när dom sover! Li vart akut trött när jag föreslog att hon skulle få somna i våran säng. Hon sov a lá Björn i ide innan klockan slog nio och Jeff snarkade sakta in, pillandes på sin Alla Hjärtans dag hund som han fått av mommo, redan vid halv tio. Chrille är på jobb i natt, Hotell Cikada har öppet i påsk, så här e lugnt och tyst.

image196
Man VILL väcka!


Ikväll blir det nog snarklådan tidigare än 1 iallafall, eftersom jag kommer ha krappis imorrn av mitt stora alkoholintag ikväll. Fick även rum med en påse popcorn här i ensamheten.

Känner mig som Björn Gusafsson

Här sitter jag nu, jag börjar från där jag var sist....

...åkte till mor och far på middag:

Förrätt: Öl
Varmrätt: Älgstek med örtugnsbakade potatisklyftor, kantareller och brunsås (slirigt gott!) och rötjut
Efterrätt: Kaffe med toffee/bananglass och hemlagad chokladsås med sirap (jag och Li slickade såskannan)
Efter efterrätt: Öl + rötjut


När man inga e van med mer än ett glas vin eller en öl så slirar d till rätt rejält om man kör dubbelsats. Började säga konstiga ord och när vi kom hem så kände jag mig nästan full, av 2 öl och 2 glas vin. Känns nästan lite fjortisaktigt. Måste jobba på det här. Måst börja tåla mer.

Ett problem kommer sällan ensamt

Inte nog med att tygstycket jag skulle ha med till Krokens för dagens pyssel: måla på tyg, var spårlöst borta precis när jag skulle åka iväg, liksom penslarna som var i samma påse (Lis lånade penslar UNDRAS var allt kan va?), leta som en galning utan resultat. Li har sovit över hos mamma o pappa inatt, var kvar där och påklädd o redo för stallet, men behövde ännu lite varmare kläder och bilstolen. Jag ringde till pappa och meddelade en liten försening och frågade på samma gång Li om hon visste var påsen var, -neej, off kårs nått. 

Med en unge som vägrade käka (??? what´s wroooong??) in i bilen och började backa ut, nähä! VAGNEN! Backa tillbaka o lastade in vagnen där back. I samma veva slog det mig att maskin var full med färdig tvätt i bykstugan, ringa på nytt till pappa -kommer snart, jag ska bara... Jaja, vi står här på trappan o väntar o matar fåglarna, fick jag till svar. Ruuusa ner till tvätten och hängde upp den som en karl (outslagen o skrynklig), rusa ännu snabbare ut till bilen, mobilen FLÖÖG ur jackfickan, ner i backen, i molekyler. Pussla pussla, svetten rinner...och iväg, som en trafikfara. Tog tid, sprang ur bilen, ner i källaren, hängde tvätten, upp igen, samla telefondelar och var framme hos mamma o pappa 8 minuter senare, dyblöt på ryggen.

Sen fixade jag med harmoni i kroppen, ett dynvar åt Li med massa små dödsskallar på.

Nu e d dinner hos päronen vid Rökkas. Mums.


Ett litet lyft

Tadaa!
Har oxå tydligen för lite att göra. Har funssat länge på att göra om bloggsidan, men dessa koder gör mig flintig. Fick inspiration av Lessa och gjorde slag i saken.

Jag tycker d blev schyrre.

Sim o sliiiip

Då har man precis klarat av den näst sista delen av Li säng (ha gått TRÖÖÖGT ja veet) och kvar står en del att slipa, sen ska jag sätta på brunt trävax=mumma. När jag var klar och ögonvråna var fulla med slipdamm kom jag på att jag borde ha använt Lis simglasögon. D ska ja göra när jag slipar den sista delen.

Idag vid middagsbordet var Li på riktigt bra humör. Hon prata, lalla och åt på samma gång (hon hör annars till kategorin som int kan göra nånting alls samma gång som hon äter) och mitt i allt kläcker hon glatt och självsäkert ur sig:

"jag får välja om jag ska baka idag eller fara till Mariebad och simma, vad tror du jag väljer mamma?"

-Ursäkta? Ja herregud vad säger man? Jag svara iallafall att jag ska fundera på saken att vi äter först. Mobbo Robban kom hem från Stockholm häromdagen och hade med sig en bagarmössa, och hon vart ju nååågot baksugen. Brukar ju inte bakas i d här huset stackars barn, för då ska d flärras o fläskas tills det är slut, o vipps så e byxorna för trånga.

Jag tyckte att d va okej att åka och simma, all uppmuntran behövs i hennes simmartag. Hon simmar som fan, nu när hon har börjat använda sina simbrillor (som hon haft sen hon var typ 1 o int våga ha på sig förrän på senare tid) så flyter hon omkring och kikar på bottnet, bara snorkeln som fattas. Nackdelen med brillorna är att hon nu hellre är under än ovanför ytan, inte lika lätt att lära sig simteknik när d bara ska dykas. Men huvudsaken är väl att hon int sjuker.

Det måste vara nåt med de där Linde generna. Hennes kusin Samuel simmade 10 meter innan han fyllde 4, och Li simmar lätt minst 5 meter utan något hjälp alls (sen blir d trampa vatten o dyka när hon int orkar). O Camilla, hur gammal va du? 3? Själv hade man väl puffar OCH korkar tills man börja skolan (?)  Men sinni vattenrutschen e farlig den, det gick bra fram tills hon var 2, sen vart hon klok o skraj för den, o vattenfallet där på Mariebad, akta er för det!!! Herregud, visste inte att fröken kunde va skraj för nånting.

*********
Rygginfo:
Ska till privatläkare till Cityläkarna på onsdag. Det tar skitont när jag t.ex nyser. Kul.
*********

Scitzoväder o impulsköp

Idag hade jag träff med Lindes flickorna Ellen o Dessi på stan. Jag passade på att ta med högen med kläder som ska bytas. En body som gått sönder efter en tvätt från Baby & sjukvård, fick ny. På Zic Zac bytte jag linnen, och på KappAhl barn ett par byxor till Jeff som snöret har snirvlat upp sig på och då skulle jag få ta nåt annat för 7,50, men massa vårkläder som jag inte sett förut hade kommit in, så det vart inte för 7,50 utan för 56 euro minus 25% personalrabatt = ca 40, hoh ho. Men då fick Li en ny vår-/höstjacka, byxor, piké, jeans, och Jeff fick SKITCOOLA döskalleskor + vantar.

image195

Avnjöt en lunch med flickorna på Bagis innan de skulle ta bussen. Givetvis hade JAG törvlat med busstabellen och flickorna missade bussen. Så jag bjöd på lite påsklyx och skickade hem dem i taxi.

Ena minuten är det strålande sol och stora snöflingor för att sedan bli grått och sluta och så kommer solen fram o inga snöflingor bla bla bla, helt konstigt. Jag köpte påskfjädrar till björkriset (ja, jag ska faktiskt påskpynta liiite i köket för Lis skull i år) och när jag ändå gick förbi Blombergs så hade de ju fina påskblommor som ropade på mig.

Det gäller att tänka positivt

Har suttit här o grämt mig nu, men plötsligt svängde det.

Nu kan jag med GOTT samvete kalla in privat städerska och nanny utan att få dåligt samvete. Jag e ju SJUUUUK och kan inte göra så stora grovjobb som t.ex vårstädning (grundlig dammtorkning, fönstertvätt etc.) Jeff börjar bli så tung så jag behöver avlastning där med. Hmm...nåt till då...regelbunden massage kanske kan lindra, iallafall få mig att glömma för en stund, sådär en gång i veckan, olika SPAbehandlingar och kanske floating e bra för min broskfyllda rygg.

Idag ska jag på lunch med Susanna -och lämna bebben hemma med pappsen, d kommer nog att göra susen för ryggen tror jag.

Röntgensvar

Fatta ingenting när telefon plötsligt börja vibra o tjuta 8.30. Tryckte på "ljud av" och smet ut ur rummet för att inte väcka Jeff, och svarade. En skorrande skåning i andra ändan svarar att jag har en liten kotförskjutning, men att det inte är orsaken till mina besvär utan säger snart att jag har kraftiga artrosförändringar i ländryggen, vilket innebär broskbildning som INTE GÅR ATT GÖRA NÅT ÅT!!! Jag dööööööör. Så nu ska man njuta av livet i vetskap om att man aldrig kommer att bli kvitt den där helvetiska smärtan. Fan vad jag tycker att allt suger nu iallafall.

Den här typen av artrosförändring, dvs. kraftig är vanlig hos "äldre människor", hon definierade ingen åldersklass, men jag hör väl till kategorin yngre (alltid en tröst) och är en typ av förslitningsskador. Eftersom jag haft ont i över 10 år så började jag tänka tillbaka vad jag skulle ha kunnat gjort för tungt arbete i mitt tidigare liv. Svar: nada (om inte sortera tomflaskor på Hartwall räknas). Hon skorrade även om nåt ärftligt (Sandra visade inget på din CT röntgen??). Orsaken skiter jag i, för det är oåterkalleligt.

Fast...ska jag va ärlig så tror jag inte på henne. Jag tror visst man kan göra nåt. Jag ska forska vidare.

Otestosteronat

***

Jag har sagt åt Li att hon inga ska hålla på o lipa i onödan. Gråter gör man när man är ledsen på riktigt, eller då man slagit sig riktigt hårt. Inga pita o va jobbig unge. Hon har hög smärtgräns o har förut inte reagerat på små stötar. Nu (sedan hon fått lillebror) börjar hon vina för minsta lilla och jag har förklarat att hon får en mysigare tröst och gladare mamma om hon INTE låter sådär förbaskat irriterande! Utan kom då istället o säg att du behöver kramas, så e d mycket mysigare, istället för att sitta på golvet med munnen lika stor som sångarn i Aerosmith o ljuda som en skadad påfågel.

***Idag har varit en underbar dag.
Hämtade 1 st dotter från dagis med bilen då jag ändå var i svängarna (pv från Café Krokens). Höll på att bli lip då cykeln sku in där bak och hon inte fick cykla hem, styrde bort d hastigt. Puh!


Såå...andra gången det höll på att bli lip idag slängde jag bara en börja-int-nu-igen-blick på henne så tittade hon sådär hundvalpssött på mig och sträckte ut armarna "mamma jag vill kramas". Och d fick hon, hur mycket hon ville, med en mamma med låg och stabil hjärtfrekvens. Allt var ju över efter en kram, o d tog egentligen inte alls ont.

Sen var jag och Li på jompa och när vi kom hem så hade pussgurks Chrille gjort myspys i badrummet med tända ljus och alla Lis badskumsfigurer framme o vattnet rinnande med ploppen i. Hon blir helt lyrisk när man gör så. Och tur hade hon som fick mamman med i badet oxå, i 45 minuter, fan va kallt vattnet var när vi klev ur och lämnade zoo:t. Kvällsmål på tumis med nån ny sorts knäckebröd och så hittade vi en oläst pixibok till nattisaga. 20.45 sov hon.

image193

Gud va mysigt att få va bara flickorna ibland  (läs: va skönt att Chrille börjar bli frisk igen  =)
O gud va skönt att va ren, den där sura spylukten försvann igen.
***

image194

Perelli igen

Andra gången jag hör Hero på radion i bilen, högsta voima, Jeff digga, Tessa rös o sjöng med.

Nu ska jag och Li på föräldra-barn jompa.

Dödade sina barn? 1-åring och 3-åring

Hur i helvete kan sånt här hända?


Pappan anhållen för mord

*******

Rådisbesök

Uppdatering om sumo Jeffs längd o vikt:

65 cm
8,270 kg

Han har alltså ökat ett halvt kilo och 1 cm sen sist, fick råd att ge mer fast föda åt honom för att råda bot mot all vätska som behagar att komma i retur. Och sa (utan att jag fråga) "ni behöver inte oroa er över viktökningen". Tur d, här har man gått och hallucinerat om att han ska bli så fet så hans ben int orkar bära han, eller att han blir så fet att han int kan rulla runt.

Mullisgullis grisen
image192


Veckohandling

Jag säger som Ulle när jag träffade henne på Kantarellen idag "det är ju veckans höjdpunkt att åka och handla själv". D va sååå skönt att gå SJÄLV på Kantarellen, det slank ner en massa saker jag aldrig provat förr och som jag provat och gillat och mycket mycket mer. Hade ju inte brådis, så jag gick 2 varv. 50 minuter senare hemma  =)  Sen finns det ju de som pendlar till Kantarellen dagligen, som min mor och far. Deras dagliga tur går en sväng ut till svampen för att inhandla, ja t.ex mjölk o sallad, varför int. Har man inga småbarn så.

Ibland när vi är och handlar hela högen, så går Chrille i FÖRVÄG med vagnen och jag springer efter med varor, man kan ju undra vad det är för nytta att han är med överhuvudtaget då han inte ens plockar nå varor i kärran. Jo jag vet varför, för han diggar Kantarellens café. Där ska d fikas o lunchas om helgerna. Men bäst är att åka helt själv, bäst för alla, Chrille gillar inte ens att handla. Nästa gång de är med kan jag ju parkera dem i cafét?!

SMAART
som Li sku ha sagt.

(Trodde aldrig att jag skulle uppskatta så mycket att få gå omkring på KANTARELLEN av alla ställen och njuta).

CT

Och så har jag varit och röntgat ländryggen idag. Man åkte fram och tillbaka i ett sånt där hål (se bild). Svar på onsdag, om där syns nåt. Annars ska jag fortsätta jobba på mitt magnetröntgenkrav. Hade tid kl. 9.00, steg upp 8.30 (eller klockan ringde då, steg upp 8.35). Och jag var så trött så trött.

Trötten försvann int heller, utan höll på att somna på röntgenbritsen och ville gå o lägga mig på nytt när jag kom hem, men höll mig. Ska försöka gå i säng lite tidigare ikväll istället (försöka).

image191
(Ps. Det är INTE jag på bilden, hitta den på nätet)

Nu har det hänt!

Glömde ju berätta att jag fick en nära döden upplevelse då datan var paj i fredags. När jag vaknade var datan DÖD, antog väl att den skulle börja leva av sig själv igen under dagens lopp, eller att Chrille skulle fixa det. Men nej, inget hände. Så 15.30 ringde jag Janne på Ålands Kontorsmaskiner och bad om hjälp. Jag förde in den, och en timme senare 16.50 rinde han och sade att jag skulle skynda mig om jag skulle ha den till helgen.

För att överleva helgen så hoppade jag i mina slitna gamla Adidasskor med kardborrband, gasade iväg med Chevan och hämtade surrburken. Det var strömförsörjningen som hade kaputtat, ner slank några lightscribe skivor på samma nota, som slutade på 85,-

Nu burrar datan mer än vanligt, och Chrille propsar på att de har bytt fläkt. Det har de inte, men däremot så är det där centimeter tjocka dammlagret borta från fläkten, visste inte att damm kan ljudisolera så bra.

Friskt - men kort hår

Jag har varit till KlippUpp o klippt mig. 4 CENTIMETER!!!

Jag hade aldrig haft så långt hår förut, så långt att det är i vägen på natten, att man ligger på det. Men nu ha ja kapat, d va såå slitet. Hoppas d snabbt växer ut igen. Nu e d istället friskt o fint. Köpte en inpackning för 25 euro -rabatt med Ålandskortet=19,50. Säkert bättre än den inpackning jag nån gång köpt från Sparis. Nu ska här vårdas amingshår (Sandra köp 100 euros inpackning snarast, för annars ser du snart ut som om du satt gaffeln i eluttaget!)

*

Möbelmontering

Nu har jag just avslutat min snickeriverksamhet för helgen. Och denna gång är det inte slipa barnsäng som gäller, utan jag har monterat köksbord+4 stolar. IKEA e ju så satans suveränt, lätt att montera och framförallt snorbilligt (ofta). Hur i helvete kan ett bord och fyra stolar kosta 899 kronor?

Nu slipper vi vårt säkert 100 år gamla, ostadiga klaffbord och har äntligen ett bord med FYRA ben. Men det blir inte långvarigt hos oss, lilla JOKKMOKK. När vi flyttar till huset sen så ska vi ju ha ett lååååångt bord med FETA ben.
image190


Många läsare.

Asså KOLLA!!
Sjuuuuukt många besökare.

Fy fan va roligt.

image189

Vem vill köpa?

Någon som är intresserad av att köpa Lis "prinsess" växasäng? (Anne, du har första tjing, fråga ju dig förut).

image188

Projektstart

Idag har jag börjat på ett av mina lovade projekt inför veckan: Lis säng. Jag tog hit de lösa delarna från mamma o pappa. Har slipat de redan hyvlade delarna lite så d inte finns risk för stickor. Nu återstår bara långsidorna till sängen. Sen ska allt vaxas med brunt trävax, torka och skruvas ihop på plats i Lis alkov.

Jag preparerade mig med snusnäsduk över skallen, munskydd, konstiga kläder och begav mig ner till snickeboa här nere i källaren. Slimaskinen yrade slipdamm och hade jag -0,8 på synen förut, så fick jag -1,8 efter allt satt sig på hornhinnan. Men jag gjorde det. Jag slipade alla delar jag hade hemma. Och fick ett 2 timmars träningspass på köpet. Fan vad svettig man blir, och vilken mjölksyra man kan få. Imorgon har jag nog träningsverk. Längtar tills den är klar.

image187

Nästa vecka är min projektvecka, och jag SKA få en massa gjort då, basta! Bl.a montera ihop vårt nya köksbord från IKEA, kaaanske köpa ny platt TV. Man ska ju va styrkelyftare för att få högre volym och göra kanalbyte på vår tv, vet inte hur många gånger Chrille har haft upp fjärkan o putsat med sinol, jag blir sluut, hahaha. Vägra köpa ny Tv. Men nu kanske, hoppas.

HERO!

(Enligt min käre kusin Sandra så är jag en Melodifestivaltönt. Ja då e ja väl d å, jag har följt med ALLA delfinaler, t.o.m andra chansen. Men sku hon se någge svenska kanaler över huvudtaget  i Djörmany, så sku hon å glo).

Med tårfyllda ögon och tupphud så höjde jag voiman på den vita gamla tjocka 26 tummaren (ful som fan) och lyssnade på vinnarlåten Charlotte Perelli, FY FAN VA BRA DEN E! (Sandra du ha väl int ens hört den -tönt)

Melodifestivalen

Innan det är klartröstat så ska jag skriva vem jag röstar på i finalen.

1. Charlotte Perelli
2. BWO
3. Nordman


Och så tycker jag att Fridas låt e sååå cool, men inge mer.

Nu väntar jag med spänning om han där söta BWO killen med de fula byxorna slår Lotta eller ej. Skönt att man hört alla låtar tidigare, så de har satt sig och man har lättare att rösta (inofficiellt asså).

Vilka tycker ni?

!!!!!!!!

Frädjaan vilken gullegris!

image185Jag finner inga ord...

image182
Nöjd med resultatet.                                             "...och så lite på halsen...så växer d inga hår."

(Jahaa, har du såna preparat du flicka? Hårborttagningsmedel deluxe?)

NÅGON har ärvt sin mors kunskaper i kosmetik. Oh my god.

(Hon skulle ju göra sig fin när hon skulle till svarta katten imorse oxå. Asså snyyygg med knallrosa kinder som nån påskkärring o blå ögonlock som om hon fått på nylle. Hon tyckte nog då själv att hon såg lite ut som en clown o putsa bort lite).

Kalas o mörker

Trots att jag fixade maten tidigare än vanligt (värmde upp rester, åt 16.45) så att vi skulle vara klara "i tid" (hade tänkt åka halv sex) till Natanaels 5 års kalas (som bor i Strömma, Hammarland. 33 km in i bushen, tar 25 minuter o köra), så kommer vi inte iväg förrän kvart i sex. Och när jag satt mig i bilen ser jag hur mina lår är FULLA med torkade babyböor, bara att backa bilen till porten och springa in o byta.

Väl iväg kommer jag på att jag glömde babyvakten som jag hade tagit med den ena delen, så Jeff skulle kunna sova ostörd inbyltad i bilen tills han vaknade självmant, whatever. I bilen skriker och blinkar det lampor och texten "fuel level low" visas i displayen, MEN JAG HAR INT TID ATT TANKA NUUU! Via Essos automaten (vittu kortkoden...just ja, ha ju sparat den i tlfn), kasta i 20 liter istället för 65, orka stå där i regnet o ödsla tid. Äntligen påväg. Vi kör förbi nån telefonmast och Li utbrister oj kolla en raket! TUR att den int ramlar, då sku vi nog va i pisse!

När vi kom fram typ kvart över sex, hade jag att välja:
1. låta Jeff ha kläderna på o vakna blöt av svett.
2. ta av honom jackan o mössan och se två stora nyfikna ögon.

Valde alt. 2 denna gång, då inga fönster gick att öppna i rummet, han sku ha fått värmeslag. Givetvis vart han ju klarvaken o VÄGRA somna om, ny miljö, måste granskas, är Jeffs motto.

Efter många goda kakor och bakelser var det dags för hemfärd, alldeles för sen igen, tur att inte Li ska till dagis imorn. Kolsvart ute. Hate. Backar ut från deras uppfart och bakom mig får jag ett fett dike och framför en bil, jag sicksackar mig ut då. Men rackarns -hur långt är det kvar till diket? -hur nära är bilen, som jag håller på att ramma vid varje framåtkörning? Backa och körde väl fram typ 10 cent åt var håll, det tog liiiiiiiiiite tid, plötsligt ser jag Sebbe komma utspringandes o dirigera, framför mig hade jag typ en halvmeter, o där ha jag hållit på o myrat. Bäst att va på den säkra sidan, inga glada miner om man kommer hem med buglad kofångare (o gå för fasiken int ut i regnet och titta efter!).

Där jag kör på Strömma vägen får jag plötsligt en lätt hjärtinfarkt då jag ser en bil ligga avkörd i ett dike med krossad ruta o fören intryckt i en avfart. Li ropar EN BIIIL I DIKE! Får hög puls och backar tillbaka i bäcksvarta mörkret. Fan vad jag hatar mörkerkörning. Hitta nån ficklampa i handskfacket och går ut o lyser, men ingen där. Snigla vidare hemåt med en himla pratglad tös i baksätet. Varför var bilen där? Vad händer om man kör sådär, dör man?

Varje gång jag mötte en bil måsta jag bromsa för att hitta rätt på körbanan, tar ju 1 sekund för mig att få pupillen vänjd, o på den stunden hinner d hända mycket. Jag har full förståelse för folk som bara kör rakt ut i en kurva, mina ögon hallucinerar att vägen fortsätter, bussigt obehagligt. För typ ett år sen så somnade jag bakom ratten påväg från Linas mamma o pappa i Geta mitt i natten, tur som fan satt Chrille brevid (inte tappa-mitellan-full, men lite lullig var han) och greppa tag i ratten hallå Tessa! bak i bilen var Li med och Anna tror jag (var du med Anna L-B?). Tänk, vad skulle ha hänt om inte Chrille varit med? Det var några hundra meter innan Kantarellen och hela vägen från Geta hade det varit bäcksvart, inga gatubelysningar, så ser jag Kantarellens gatubelysning i horisonten och slappnar antagligen av "snart framme"-filis. Ja asigt var d.


Här e prutt Jeff o jag

Så satans gulli!
image181


Jippiiii

Marie Larson ringde mig igår och frågade om jag ville komma med på Cinderella kryssning då hon ska på nån Pokerturnering (hade ingen aaning om att hon höll på me sånt) ombord och får ta med sig en vän. Jag nappa ju tvärt ,och fick ok från den inte numer lika enarmade sambon (som kom hem krypandes 7 i söndags morse UTAN mitella, morr). Så söndagen den 30 mars så får jag ett dygn hemifrån, ska bli SKÖÖÖNT, men jag veeet att jag kommer va hysse o hålla på o ringa hem. Bröstpumpen får väl haka på den då, för annars... -aaaaaj.

Detta kunde inte kommit lägligare. Ser så framemot d. Har dom nå SPA behandlingar eller nåt ombord så ska jag nog prova på allt. 17 dar kvar...

Ditt och datt

Av det här vädret blir man ju pigg o uppåt. Grått grått grått och vått. Blä. Men då får jag passa på att göra massa tvätt o sånt. Kanske ta sig en tupplur?  =)  Satt uppe till två inatt och tittade på hela säsongen 4 av Desperate Housewifes, så nu finns inte ens d att fördriva tiden med. Får ta ner Gossip som jag blivit tipsad om.

Jeff har varit duktig och sovit gott hela natten. Somnade kl.22. Klockan tolv trottade jag i honom massa välling som jag brukar, medans han fortfarande sover. Först kvart över sju i morse börja han knorra, då fick han komma upp i sängen vår och käka o sova käka o sova, fram till klockan 10. Då var det dags att slå upp sina blå. Så jag har haft en god natt, trots sent i säng. Och nu kl. 12 var det dax o sova igen, oftast sover han dagssömnen till halv fyra. Jag klagar inte.

Igår var jag till Sparhallen med Susanna (och lilla navelsträngen). Jag gick omkring där och tänkte på vad fan det var jag skulle ha från sparhallen, smöret var iallafall slut hemma...sen slank det ner en massa annat. När jag kommer hem så slår det mig varför jag varit påväg till Sparhallen i en vecka, men tyckt att det är lite väl att fara dit enbart för att köpa en burk blå sprayfärg. Nu har jag smör i kylen och en massa annat kul, men ingen blå sprayfärg. Hjärnsläpp.

Lunch på dagis

Li har fått pepparkornssoppa idag på dagis.

Antejgligen!

*************


Andas in, andas ut

Hela satans kryddskåpet och allt innehåll är heeelt nersölat av matolja. HUR?

Det var klockan fem ungefär. För jag hade just precis förberett mig för att åka iväg till Zeipels en sväng för en gångs skull. Handla nåt till Natanael som har kalas imorgon. Jag har ju inhandlat en sån där supersmart pryl som man pumpar med och sprayar olja på maten. Mitt iallt sa d plopp i skåpet, bottnet låg snällt kvar men själva flaskan hade flugit upp och flärrat olja över ALLT därinne.

Så typiskt, BARA för att jag skulle iväg. Det är meningen att jag inte ska få göra nåt med mig själv, det är någon med högre makt som tycker att jag är sysslolös, det är någon som vill ha mig till Grelle. Men efter att jag kände pulsen stiga över 200 och svetten pärlade i pannan så kände jag ett lugn i kroppen och försökte se allt från den ljusa sidan:

-jag fick ju nu alla Santa Maria kryddburkar torkade och glansiga istället för matta och dammiga
-jag fick skåpet helt urtorkat för första gången på, jag minns inte ens när (har jag ens gjort det nån gång?)
-skärbrädet (dit jag stoppade alla oljiga föremål) fick jag inoljat på köpet så det blev som nytt
-mina fnöskiga händer fick en riktig omgång
+ att jag lämnade allt på hälften då jag måsta till Zeipels innan kl. 18, bara att jag gjorde det (istället för att börja städa upp o tänka "äh, jag får väl ta Zeipels imorgon") gav mig en extra kick.

Det var inte så farligt, fast det var en halvtimmes arbete att städa upp. Jag fick ju fara till Zeipels -själv.


och idag...

...har jag rensat ännu mer i skrubben. Det finns 4 STORA lådor med barnkläder där.

-I en finns det en hel garderob för Jeffs kommande storlekar tills han fyller 1 år.
-I en annan är Lis alla sommarkläder som inte ens vart uppackade förra sommaren då det knappt var linne-väder, det är den jag har rensat ur, sånt som hon växt ur och ska till Bettans.
-Tredje innehåller vårkläder
-och sen finns där en som har ärvda kläder i nästa storlek för Li.

Herregud hur det såg ut här på golvet, kläder utspridda i olika högar Emmaus, Bettans, Lis rum, Jeffs skåp, sopis. Kul var det när man int blir störd och nu är det ordning i dom iallafall.

Syrran lyckades ringa lägligt och var fika sugen, så nu greppar jag vagnen med förhoppningsvis fortsättande sovande bebis och rullar ner till Katten. So long.

Idag har jag...

...förutom att börjat dagen med ett varmt bad och att somna om...

-promenerat
-fyndat småttis Nike skor på Bettans för hela 2 euro
-bytt sängkläder i alla sängar
-tvättat 2 maskiner
-varit på jompa med Li
-varit på 6-års kalas (och smakat på nästans alla kakor o bakelser MUMS)
-fört ner allt bråte som stått travat i hallen. Bl.a kommande Bettans Bod kläder.
-tömt återvinningarna
-städat i skrubben (långt ifrån klart)
-bunkrat mat åt Jeff, pottis och morot i frysen.
-lagt ut en massa kläder till försäljning på nätet


image179
Jeffs smakisar pv in i frysen. Han älskar verkligen potatis. Ska börja med morot oxå.

En aktiv dag för en gångs skull. Nåt måste jag göra för att få upp mitt alltför nedstämda tråkiga humör. Har alldeles för tråkigt nuförtiden, känns som om jag står o slirar på samma ställe. Hade tänkt ha en projektvecka denna vecka och bl.a fixa klart Lis loftsäng,. Men så dök d ju upp TVÅ kalas, så jag skjuter upp det till nästa vecka. Då ska jag inte hålla på o fika, inte boka in en massa lunchar, utan då ska jag BO i snickeboa här i källarn, och ha slipmaskin på fullt + hörlurar så det inte finns en chans att jag hör nå glada eller sura ungar eka genom betongen och trappuppgången.

Uppe i ottan

Jeff vaknade ÅTTA!!! Och var huuuur pigg som helst, inte en chans i världen att d skullle gå o få honom att somna, om (provade alla knep i bakfickan tro mig). Det visade sig snabbt varför han var så på G, skit i blöjan, men klockan 8, vem fan vaknar av att man e skitnödig då? Int jag iallafall. Jag gick upp och fixade han och tog ett bad (höll på å somna i d). Sen var det dax för lill-Ove att sova igen. Hoppsan somna hans mamma oxå, till 11.45 oxå, oj oj oj.

Skönt så in i norden var det. Och nu e jag sådär slö som man va när man va i tonåren och sov till 11-12 om helgerna, man vakna int till ordentligt förrän till middan. Mitt hår e sådär yvigt krusigt och lite vågigt eftersom jag somnade med dyblött hår, snyggt.

Jeff bara ääälskar sitt babygym och sopar och slår, river och sliter i de där ärvda plastfigurerna. Jag älskar oxå att han älskar det.

Hitta såna där minikanelbullar i skafferit, måst nog ät upp dom innan dom blir gamla.

S p i k m a t t a - S p i k m a t t a - S p i k m a t t a

Jag har hört om den spikmattan och jag har bara tyckt att det låter asigt och fake. Men när nu både Lina och svägis har så måsta jag ju prova. Och jag vart frälst. Vill å ha! Men jag ska nog pasa på hos svägis först några gånger innan jag gör nåt imulsköp. Det var ju som en totallättnad direkt efteråt. Men är det bestående? Jag vart helt sömnig och skulle lätt kunnat somna där på piggarna. När man steg upp såg man ut som om man somnat i solen mellan 10.00 - 14.00.


Nu känner jag lite abstinens när jag sitter här och får lite trött rygg.
Här kommer min lekamen:
image178

* * * * * * * * * * * Lilla ängeln * * * * * * * * * * *


Hördes från dagis idag att Lis dagiskompis lillasyster har dött.
Jag vet inte varför. Hon var bara en par månader.

image176


"Men Andrei är storebror ändå,
fast hans lillasyster är en ängel".

Åja visst är han det gumman, (lip).


Vila i frid lillasystern.

***

Mässa miss

I år vart det inget besök till Köpmanna mässan. Fanns nog i planerna, som tyvärr gick i stöpet. Men så kan d gå ibland. Jag som hade förberett mig o allt med att riva ut kartan över utställarna i hallen. Bättre lycka nästa år. Men jag har hört att det finns spikmattor utspridna lite här och där så jag kommer gärna och provar till er som har  =)

Annars har dagen varit lugn. Li har sovit hos mommo o moffa, hämtade upp henne vid fem då vi hade bagaget fullt med kebabmat som vi skulle ha med oss till Katta och Patrik NORRGÅRD (och inte Alm, pränta pränta). D va flottgott och efterrätt fick vi å. Lilla långa Vendela, som är lika lång som Jeff fast 1½  månad yngre, lät sina päron äta ifred och sov nästan hela besöket, men behagade att vakna till och säga hej innan vi åkte. SÅ GULLI!

Här är jag som liten (oxå gulli):
image175

Nu har "vi" börjat!

Eller rättare sagt pappa min har börjat på tomten. Idag har han varit SÅ duktig och röjt ner de stora träden och släpat 100 kilos trädbitar (fick min pappa e starkare än din-känsla). Gick i ett naffs, fattar int att han kan va så effektiv. På några få timmar var träden nere, kapade i  bitar o i fina högar. Fast själv behöver han inte så mycket av veden, men "vad är farsor till för" uttryckte han sig så fint. Ja nog har man världens bästa pappa nog. Tack!

image173
Liten paus med vindruvor och choklad som Li hade tagit med "ifall moffa blir lite sugen".

Li stortrivdes under tiden vi var där o strosade. Hon hittade ju världens asigaste vattenpöl på Hotell Esplanads parkering, där löv hunnit förmultna + annat oförmultnat o vattnet var jordigt svart o lukta gammal blöja. Vi var in till hotellet och fann lite plastdon så hon kunde klotta. Hon hoppa o plaska, lagade "mat" och sen var jag duktig och tömde pölen till sin rätta plats, golvbrunnen (som int alls gör sitt jobb då den är helt på "fel ställe").

image174

Sen gick vi skitiga ner på stan o lunchade. Träffade på Katta Alm, Patrik o deras lilla Vendela 11 veckor, som är på besök från Vasa. Något mera sugrörsbarn än våran som är mera bred än lång. SÅ söt och nätt, och kolsvart krulligt svettigt hår. Lunchen varade så länge att man hann bli hungrig igen  =)  Ikväll ska vi äta hos mamma o pappa.

Jeff 4 månader

G R A T T I S fis (igår)!

image171
Han ser så skön ut.

image172
Li hjälper till.          P.v. till sjukan.      Potatis e gott.          Bada e superkul.         Superman.

Han e så rolig. Han har lärt sig ett nytt ljud: häääh. Fast djupt-ner-i-halsen-ä, mer som en viskning, eller som nån som håller på att  bli strypt eller som får dåligt med luft. Började laga mat idag, då satt han i sin bilstol o flina och ä:a sig hest (nynerskiten). Tänkte att han får sitta där o låta som en grådvärg tills han säger till. KIockan fem när vi skulle äta satt han fortfarande och övade på sitt nya favvo "ord" med sin hesa, gulliga röst. Men jag var snäll och bytte på honom när han inte visste bättre själv. Sen åt han sin potatis, han börjar bli bra på att äta pottis.

Han har fortfarande lite stegring. Men äter och gillar antibiotikan, e pigg (vill sova mindre än vanligt om dagarna -damn. Men sover som en klubbad säl om natten -puh.) Nu ska Li och jag ha mysis med ostbågar (om d finns nåt kvar sen förra helgen, då jag gått o nallat hela veckan).

Pirat e bra

Ladda ladda
Nu har jag varit till Elin och hämtat den beställda IKEA korgen. Den passa! På samma gång gick jag husesyn i det LILLA 290 kvm huset, Bianco o Elins 7 månaders (?) golden Diva sällskapade (dvs. Diva ville busa o Bianco var surkärring), Bianco tog t.o.m ett av hennes ben o börja gnaga på, de som är hemma duger inte, kanske för att dom börjar bli till åren  =) Elin visade mig lite ditt och datt hur man enkelt får ner favvoboxar från nätet (piratebay). Så...

...nu har jag fixat d! Snart komplett av Desperate Housewifes säsong 4!!! (Lessa du ha väl int bränt redan förresten?)


Jeffen
Jeff försöker ta igen sina förlorade gram och vill äta lite hela tiden. Inga veck på låren har försvunnit och öronen verkar ta sig sakta men säkert. Aptiten är tillbaka, men vill helst ha tiss, flaskan  ingan lika god längre. Ser så kul ut när han läggs i amningsposition och börjar yra med öppen mun, ivrig o hungrig, sen rullar ögonen och så låter han som en liten hundvalp.Kanske han haft i öronen länge, att det är därför han låtit som en o-oljad gammal dörr o varit missnöjd? Hmm, stackarn isåfall. Men nu ska d väl bli bra iallafall.

UNDERBART VÄDER

Så jag gick ner på stan och hämtade mitt efterlängtade thaikort som har kommit hem igen. Yess. Passade på att skaffa lunchsällskap med Anna & Jens Böwing. Gottigott på EAT. Sen traskade vi lite längs gågatan och njöt av solen (i skuggan var det Antarktistemp).

Nu skiner solen in genom våra skitiga fönster på databordet och....ja vad kommer fram när solen skiner på? Fy helvete, d verkar som nån har varit här o spritt ut innehållet från dammsugarpåsen. NOT so very Fresh.

Hemmamammorna igen!

Nåt är tokigt o d går ej att komma in på kommentarer på Hemmamammor inlägget, barakussa Sandy som fick nåt ditskrivet, hon la bergis dit nå virus. Jag flyttar hennes kommentar). Så har ni nåt att säga, skriv här:

*

(-)5 timmars sömn -Och pigg?

Gick pinsamt sent och lade mig: 2.30, somna rätt fort. Jeff gurgla till vid fyra inatt. Och klockan 7 tog jag upp honom sovande till sängen vår för att fylla på hans tomma vätskeförråd. Li tassade in i rummet 7.30 (!!!) så jag måsta gå upp och hjälpa henne med nån film, i och med att Barnkanalen (favvo) inte börjat än. Sen kröp jag ner i sängen igen, och vände och vred, böka och stöka. Jag låg och pinade mig och försökte somna om, lyssnade på Madicken på TV, hörde hur Li fick lyxa till d o äta frulle i vardagsrummet, gick inte ALLS som ja ville, så kl. 9 gav jag upp och steg upp till mina älsklingar. Li vart superduperglad att få träffa morsan ordentligt vaken, uppe ur sängen, innan dagis (ha typ hänt en gång på senare tid).

Skulle gärna gått o lagt mig igen, men jag har läkartid för ryggen 10.30. Nu ska jag slå näven i bordet och kräva magnetröntgen. Annars kan d nog va att den där röntgenbussen får en banan i avgasröret när den väl dyker upp.

Till alla hemmamammor

Vad GÖR ni om dagarna? Själv fattar jag inte vart dagarna tar vägen, och jag tycker inte att jag får ett skit gjort, för att det inte finns ett skit att göra antagligen (räknar bort tvätt och städning där). Är det inte Krokensbesök, så är det ju städdag hemma (fy satan d där lät som om man ens sku ha i närheten av städat hemma, har jag ju inte kan jag tillägga). De övriga dagarna är det ofta nån lunch eller fika inbokad (o d tar ju inte bara EN timme), och så far man lite till Bettans och såna där andra måsten när man ändå är o ränner. Ibland slår svägis o jag på stort och drar på 3 timmars till Mattssons eller Sparis.

Chrille frågar mig varje dag "vad har du för planer idag då?" eller "nå planer imorron?" Jag vet inte vad han menar med det. Om det är så att han vill va hjälpsam och att jag ska kolla upp att jag inte har nåt rådisbesök eller nån läkartid jag missar i vanlig ordning, eller om han TYCKER att jag BORDE ha nå planer. För att sköta bebis, DE e ju piece of cake, tar knappt nån tid alls. Ska bli SÅ kul att lämna honom med båda pladdrisarna bara han blitt frisk. Vet int vart jag ska och vad jag ska göra bara.

Vad gör ni om dagarna?

Idag har jag ont i hjärnan

Natten var INTE kul med öronbarnet, oj oj oj vad stackarn skrikit, hungrig, vill äta, men tar ont och kan inte. Mycket lättare gick det dock att somna mage mot mage med mamma (d onda bara FÖRSVANN!). Fast efter en lååång morgons sömn (mamma oxå, vågar INTE nämna när jag steg upp), supp och andra dosen antibiotika så var dagen lite enklare och han har ätit lite mer. Blöjan var kruttorr "imorse", stackarn. Fontanellen har börjat ge vika=uttrokad, lär knappast bli bättre av att han skiter som en frasse pissar så nu är uppgiften att smälla i han käk ofta. Nu sitter syskonen Helsing o kikar på Bolibompa. Och första gången jag är in på datan, har haft abstinens hela dan.

Klockan två tryckte jag in påsarna under ögonen och drog till Krokenscafét. Ett litet avbrott blev det och jag drog från Krokens (Strandnäs) via hem (Södragatan) och ut till Solberget (Kalmarnäs) och tillbaka till Krokens. Allt på 21 minuter och då höll jag fartbegränsningen. Stannade även på Solberget och bytte några ord med den sängliggande sjuklingen Lina som jag hade förde ut alla mina Desperate Housewifes boxar till (det var syftet med den 21 minuts krokenspausen). Tänk så snabbt d kan gå UTAN ungar med. Jeff sussade gott i en skönt vaggande vagn på promenad med faster Camilla och Bianco (tack igen, det är bra att det är nån som förser mina "djur" med sköna promenader!)

Väl där igen så drog jag och storkusinerna igång med tygtryck. Fy fan va kul! Började göra ett tygstycke som ska till ett dynvar till Jeffs babykudde. Så har han nåt nytt att glo på då han ligger o dregglar i vaggan/den kommande spälsängen. Ritade en blå robot, en gul spindel, ett svart t-fat och ett rött spöke och där finns plats för några figurer till. Längtar till nästa gång. Mycket roligare att pyssla när man inte har nå småttisar med som behöver hjälp stup i minuten. Dock kom Samuel  och Li med på slutet, men då va man ju nästan klar själv och hade lite hjälptid över. Jeff sov under tiden.

Givetvis bjöds det på 9 personers middag (herregud, asså d e sjukt mycket bara sådär på en onsdag) som sväris Runa hade gjort (supergod lasagne). Ni kanske har erfarenhet av äldre personer?! Min svärmor Runa 78 är rolig, för allt ska va så omständigt när det gäller henne. Då hon gjort och gräddat lasagnen hemma (bara för att den inte ska va så rinnig och skvimpa över under bilfärden, smart tänkt) ser hon till att Chrille, jag och Camilla, att alla vi är 3 gånger informerade om vad det är för recept, vad som är i den, hur den gräddats och varför, och hur många grader den ska värmas på nytt i ugnen och på vilken höjd i ugnen den ska va. Fniss jag tycker det är gulligt, medans hennes barn nog börjar tröttna på att d ska va så omständigt jämt.


Glömde

Glömde berätta om min träningsvärk.

Lekte mindre skön när jag inte kunde göra situps på föräldra-barnjompan. K R A M P säger jag bara. Annars har sköna spår i hela kroppen från Jättejompan. Tog det ju lite sonika så man inte skulle stärva, men sviter har jag. Och skönt är det.

---------------------------
Kolla in GULLI kille på HÄR:

image170


Snacka om inlevelse. Hur gammal kan han där va? Bussigt gulli iallafall.

***


HC och jompa

Var ju till Hälsocentralen halv fyra för att ta del av deras kösystem, jag var inte ensam, trots att det startar kl 16 så var ändå folk smartare än jag och va där typ kvart över tre. Fick nr. 9= 2 timmars väntetid - PERKELE! Men hon där sköterskan i luckan va så JÄVLA GO! Herregud hur hon lallade med Jeff och ville att allt skulle bli enklast för oss, så vi skulle slippa vänta. Så hon bokade in oss lite efter sju, så vi kunde komma tillbaka. Perfa d, för mellan 18-19 är det föräldra-barn jompa som jag och Li skulle på. Jättekul då vi lekte bl.a med en fallskärm, ungarna skrek av lycka när vi gjorde den som ett jättetält och alla föräldrar och barn satt under den lite luftfyllda skärmen.

19.20 var vi på HC igen, och då hade redan läkaren frågat efter oss en par gånger (det var inte han där snygga). Medans vi väntade började Jeff tugga på nävarna, gott tecken, han har inte varit hungrig på 2 dar och kört en liten bantningskur, YES. En sköterska kollade ngt med en maskin i öronen som skulle printas ut som nå kurvor på papper. Jeff var INTE glad åt d. Men med tutt o trasa blir allt bra, sen så fick vi komma in till läkaren, då han snabbt konstaterade att det var mycket rött i öronen. Så nu har tjockisen fått sin första antibiotikakur, inte ens 4 månader gammal.

Jag hann tjutt tjutt till apoteket, och kom inte därifrån förrän 20.20 då det var KÖ fem i åtta. De tjänade på att ha kö på apoteket, för jag gick sick sack och handlade en massa man kan tänkas behöva från ett apotek (tog t.o.m korg!) medans jag väntade. Druvsockertabletter kan ju va bra å ha, septidin, reflex och mumintuggis + en flaska lotion. Väl hemma började jag medicineringen med Buranasupp + första dosen medicin, vilket han gärna sög i sig.

Nu hoppas jag att prutten blir frisk snabbt och nästa gång syrran blir sjuk får man försöka att hon int hålle på o slickar och petar på lillbrorsan.

Hälsocentralen

Ska till HC med den sköra michellingubben idag vid halv fyra. Han hade 39,2 imorse och tredje morgonen han skrek som om han hängde i en skör tråd. Efter 15-20 minuter lugna han ner sig. Han vill inte äta heller, hmm. Ont i magen? Halsen? Öronen? Hur ska man veta? Nu har han varit krasslig i en vecka, och jag själv har fått tjock hals och snor i näsan. När ska man tröttna?

Iallafall så har han varit jätte behaglig och go under sin vakentid. Pigg och glad oxå, trots att han inte äter sig ordentligt mätt. Gullegulle grisen.

Nu sitter snyggaste jag i ett väl använt linne, utan BH, Chrilles kallingar, riktigt slitna fårskinnstofflor, en par-3 sönderkrafsade "blemmor" (läs kratrar), blek är jag och så har jag stripigt skitigt hår. Har bestämt mig för att bara stanna hemma idag. Kaffet är slut, med d klarar jag mig väl utan. Jeff sover väl påklädd i vårt sovrum med vidöppet fönster. Bianco är fortfarande orastad, men snarkar högt, verkar inte lida nån nöd. Ute skiner solen, men jag har hört att det blåser iskallt. Så jag ska fylla badet med varmt vatten och se om Jeff prickar in att vakna precis när jag klivit i.

Adios!

--------

JÄTTE villa Linde

Har tydligen räknat fel ang. kvadratmetrarna på huset. Det blir inte ca 245, utan över 270 m2, vem i helvitte ska städa d????

Man har ju ingen uppfattning om hur stort d blir förrän de börjar plocka upp det. Ska bli intressant, fy helvete 270 kvadrat...

Dreggelkungen

Syster och Jeff
image169
Torr tröja.

Den här kommer mamma bergis printa ut, som med alla andra bilder jag publicerar här. Varje gång man kommer dit så är det nytt foto på skänken (eller hur fan stavar man d?). Hon e så roli!

*

3 års kalas

Natalie Loikas kalas
En till mamma som orkar vara duktig för sitt barn på födelsedagen, en APA TÅRTA, riktigt fin och riktigt god. (Själv längtar och hoppas man att man åter igen är i Thailand nästa gång vi fyller år i jan-feb. Mycket enklare, mycket varmare). 

Plötsligt står VALIO pingvinen och dansar på terassen med glasskassar i vingarna, många barn blev först förskräckta (t.o.m Li vart lite avvaktande några sekunder, men ville sedan släppa in den). Natalie var lite blyg men stirrade in i Pingvinens mun och skrattade lättande "mommo mommo". Pingvinen bjöd på glass i stora lass.

När vi är hos Loikas slutar det ALLTID med att Li och Natalie är nakopelle i nåt av badrummen och leker med vatten. Li kom upprepade gånger och frågade mig om hon fick klä av sig och leka med vatten, det tyckte inte jag var lämpligt på ett kalas och efter att hon frågade bedjande för tredje gången "men snälla mamma, kan jag inte få", så undrade jag ju var hon fått det ifrån och hon meddelade då att Natalie var naken och hon oxå ville det. Så plötsligt kommer en spritt språngande naken Natalie ut hoppandes från badrummet med en lång rosa ballong mellan benen, hopp hopp hopp *skratt*. Ja man kan ju undra VEM de brås på  =)
FY SATAN VA ROLIGA UNGAR E.

image167image168

Härlig morgon

Äntligen väder! För det där vi haft på senare tid vet jag inte om tillhör kategorin väder. Vitt och vackert! Hoppas d håller några dar.

Gick o lade mig 1 inatt! Och var trött som f-n, tog ändå en stund att somna. Li somnade innan 20.30 efter den hårda jompan och jag vart bra förvånad då hon smög in i vårt rum vid halv nio beredd för gröt, påklädd o klar innan Chrille ens stigit upp. Det är så det ska va! Vakna och fixa sig själv. Beror förmodligen på att hon varit lite sjuk och hållit sina vanliga läggtider även fast det varit helg.

Små tendenser till träningsvärk börjar smyga sig på bakifrån. Imorgon kommer det va förjävligt, d vet jag. Fast förjävligt på ett skönt sätt. Kolla tiden jag är uppe då! 09.23 står den på nu. Funderar på att krypa ner o mojsa med Jeff som fortf. snarkar och på något vis känner kroppen att det var way to early att lämna sängen. Så later!

Gittans jättejompa!

Ja hörni, nu e man hemma efter ett träningspass. Sluta ju träna för över ett år sen = inte i form. Svägis var lite fräck och utmanade mig i Ålandstidningen, snacka om att veta vilka knappar hon ska trycka på. Givetvis hakade jag på med nöje (en orsak att tvinga C hemma med lillprutten), även småttingarna Li och Samuel hakade. De var såå gulliga första tjugo minutrarna då de kollade på Gittan och alla andra om hur man skulle svänga armar och ben. Vi sprang även runt runt i den enorma Godbyhallen och mitt i nån stillaövning, typ sit-ups börjar hon med sina AD/HD fasoner "ska vi inga springa igen snart?" Och d gjorde vi! Sen tröttnade de och klättrade högst upp i ribbstolarna istället. Ingen ramla.

Det var riktigt skönt att röra på kroppen, fast jag trodde jag var i sämre form än vad jag var, jag ORKA JOGGA!!! Och eftersom det hade gått bra även hemma för Chrille, så tycker han nu att jag ska börja träna på Avancia igen (undras varför!?) och det kan nog bli ett pass bokat inom snar framtid.

Fik + handling
Med mersmak från gårdagens avklippta navelsträng drog jag på fik med syrran och Li till Robert´s, och till Hallen och handla lite ditt och datt. Faktiskt gött. Jeff hade 39,9 imorse, men efter en supp var den nere på 38,3 och han var pigg o glad, nu när jag kom hem från jompan så iddes jag inte ens mäta, han var inte varm, hoppas d e över nu. Hostar fortfarande, men andningen ok.

Återstår att se vilken kategori av träningsvärk jag har imorgon. Jag som får ont i musklerna av att kånka på 7,5 kilos ponken.

Man kan bli gääälen

Lillsjuklingen har sovit MASSOR, somnade mot sju snåret igår kväll och vaknade lite över elva idag. Några mål igår kväll och imorse måsta jag bara väcka han vid sju innan mjölkstockning var ett faktum, han åt i vanlig ordning i sömnen och sov gott vidare. sen var han vaken typ en timme för att ta sig en 4 timmars tupplur igen. Idag har Jenny och fyrbente Seidi varit på besök och samtidigt har Ulle och Fanny varit här, ungarna lekte i badkaret och rev fram lite av varje i alla rum, som d ska va alltså. 

Efter att Fanny åkt hem ville Li ut och leka en sväng. Hon kom in efter en halvtimme med mössan upphasad på hjässan och öronen framme -jag har ont i örat. Ammeh, nu får det väl vara slut på sjuklingar!!! Kan snart starta en långvårds sjukavdelning här. Hon bad om supp (som e så kul) och mojsade ner sig i soffan. Sjuksystern (jag) konstaterade att det bara fanns en supp kvar till var barn. Och apoteket stängt. Ringde Lotta Wallén och fick napp direkt. Åkte dit, (utan ungar, gissa om det slog slint i huvet på mig) och hos Lotta gör man sällan snabbesök, så d vart jackan av och kaffekopp i handen. Skönt.

Li och jag bänkade oss framför TVn och en Emil film med ostbågar, hot rod, dipp och coca cola. Det var riktigt mysigt. När ungarna däckat vart d melodifestivalen. Många bra låtar ikväll, Nordman e SÅ grym tycker jag. Forehead Perelli entrade scenen i sina schyssta spiror, midja som en geting och hylla som vilket champagneglas som helst skulle stått stadigt på (vill å ha en sån klänning) låten var bra den med.

Lugnet varade inte länge då lillsjukisen vaknade till och var FITTIG, när inget annat hjälpte den mätta, torra, nysuppade och ofebriga pruttnissen fick han va fittig i sin vagga med stängd dörr. Tystna snabbt i mörkret. Lipet smitta tydligen av sig och lillboxarn vakna och pep som om o-oljad dörr. Jag fick riktigt nog och måsta dra. Gick en våning ner och vek ihop lite kvarlämnad tvätt som jag hitta där (d va inte jag som tog upp tvätten sist), och slank in via förrådet. Där fastnade jag med gamla dagböcker och fotoalbum, fy satan va ja skratta. I dagboken från -94 stod det "Imorron kommer Sandra hem. SUUUPAA!!!" och en MASSA annat roligt. Jävla va kul man va som fjortis. Snygg frisyr hade man ju för 10 år sen oxå. Nåja, när jag kom upp var Li hysse och hade örvärk. Stackarn. Vet själv hur jävla ont d tar. Hitta nå gamla örondroppar och sista suppen, sen fick hon somna på soffan. Tydligen lindrar läder...

...imorgon ska jag på STORJOMPA med svägis. Får väl krupp där med mina otränade lungor, man blir ju nästan nerka. Vad ska jag ha för kläder?! Mina träningskläder måste dammas av, om inte malarna hunnit smakat på dem.


RSS 2.0