Hur gör ni???

I sommar har jag inte kunnat ta ett 9-17 pass, för det innebär att jag måste väcka Li klockan 8, stressa och strida och till följd på det få en grinig och trött unge hem från dagis. Igår måsta jag ta ett sånt pass, men då kunde käre mommo o moffa ha henne över natten, för de har nu startat sin semester. TACK  =)  Så jag kunde åter igen undvika en sån där jobbig morgon.

Det finns även 10-18 pass nu på sommaren, vilket passar mycket bättre. För att väcka henne kl. 9 är ingen fara då hon oftast är vaken redan, eller håller på och vaknar vilken minut som helst. Det går oftast bra, hon kikar på TV 10-15 minuter medan jag fixar fram frukost. Sen stänger hon snällt av och kommer till köket och sätter sig. Att det sen måst ta 25 minuter för att få i sig en macka har jag NOLL förståelse för. Det ska slickas på smöret, och smålekas med allt, och munnen går i ett, utan att tugga på mackan. Men jag hinner konstigt nog alltid till jobbet i tid, även fast 10.05 kanske är 5 minuter för sent, men det är sällan det händer och hellre det än att starta strid under påklädnad och skiljas från varann med humöret i botten. Har så goa arb.kamrater som verkar ha full förståelse..

Det jag däremot inte hinner med är att rasta Bianco (taxen) innan jobbet. Tur att man har en sambo som jobbar natt och behöver hem och tutta lite efter jobbet och kan gå ut med henne efter sin fm. tupplur. Och borsta håret, vad är det? Viktigast är tydligen att få iväg en glad, och någolunda fräsch unge till dagis. Att man själv sen har fläckar på tröjan och gårdagens strumpor på sig bekommer mig inte...... tills jag står där på arbetstoan och gnuggar med vatten, kommer ut och ser ut som jag läckt bröstmjölk.

Hur fan bär sig folk åt? Stiger ni upp klockan sju och ler "ännu en ljuv morgon" med grus i ögonen och börjar dagen långsamt? Smart nog. Fast det förutsätter ju att man går och lägger sig i tid. Har ju vakat till två/halv tre tiden de senaste nätterna och stiger nog glatt upp när Li vaknar runt nio, eller iallafall när hon vill ha frukost, hon brukar få klara sig själv en stund så jag får morna mig. Men i morse vaknade hon redan kl. 8.15 och då hade någon verkligen limmat fast mina ögonlock, jag låg och försökte få upp dem till nio, då ringde klockan och vipps så hade limmet löst upp sig.

Konstigt nog så klarar jag mig utan sömn tills midnatt passerat igen. Och energi har jag, jag går på som en duracell kanin men kan emellanåt känna att benen och fötterna värker, att ryggen och nacken spänner lite. Tänker "imorron ska jag iallafall boka massage tid" och så är jag igång igen. Jag har fortfarande inte bokat massagetid, nacken är hård som sten och man behöver inte peta mycket där för att svettningarna ska börja.
----------------------------------------------------
På min Ta hand om dig-lista står det:
Massage
Havsbris behandling hos HELA KROPPEN (som jag fick presentkort av Susanna)
Tandläkaren
Floating
Portömning
---------------------------------------------------

Kommentarer
Postat av: Jenny

Skitjobbigt det där med tidiga morgnar. Jag har insett, precis som du, att morgonen måste börja lugnt och bra utan stress för att inte alla inblandade ska bryta ihop och på yrvakna och irriterade utbrott.
SÅ, börjar jag 9 stiger jag upp 7. Duschar, äter tar det lugnt... bloggar, går ut med Seidi (fast nu gör ju Romeo det åt mig). Väcker Joel 8, då är åtminstone jag pigg och kan stå ut med tröttsurminer.
När Joel var liten tog jag med Seidi när det var dags att åka på jobb. Spände fast ungen i bilstolen och vinkade, "kommer snart"! Gick en snabbrunda, lämnade hem Seidi och var tillbaks till bilen på fem minuter.
Men lägger man sig halv tre på nätterna, fattar jag att man int orkar upp ti sju ;)

2007-08-02 @ 06:57:18
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Tessa

Jag måste säga att det är duktigt att stiga upp 7. Vp! Det är en verklighet som inte nått fram till mig...ännu.
Hahaa, spände fast Joel i barnstolen och gick. Jag har nog gått en kortis med Bianco på sommarkvällarna när Li var i spjälsängsåldern och legat och sovit. Men hon vaknade aldrig som tur var. Nästa sommar kan hon ju va barnvakt medans jag tar kvällskisset med limpan.
Och dessa Romeos kan vara till nytta de med har jag märkt
=) Tur att de finns.

2007-08-02 @ 09:27:21
Postat av: Petra

Jag stiger också upp sju och börjar jobba nio. Då har jag en timme på mej att vakna och göra mej i ordning (och få humöret under kontroll) innan det är dax att väcka Anton åtta. Sen är det bara att ta fram stålnerverna och lirka tills vi äntligen är vid dagis ca 8.30... Väl där måste jag ju titta lite på sakerna och diskutera väääldigt viktiga saker som han just då kommer på ,o) Problemet är ju att komma i säng på kvällarna...

2007-08-02 @ 10:13:46
Postat av: Tessa

Ja ni e verkligen duktiga! Petra ett gott råd: skaffa inga hund ännu
=)
Brukar se din söte skrutt cykla för fulla muggar där ute på dagis. Med smilet på topp!
Övrigt så lade jag mig innan 2 inatt, hemåt.

2007-08-03 @ 14:30:09
Postat av: Camilla

Här gäller 8 när jag borjar 9... lärde även barnen hastigt att det inte var ide att prata med mig innan klockan var två bollar på varann...=)

2007-08-03 @ 21:33:46
Postat av: Tessa

Du har då fart på ungarna om du klarar dig på en timme
=) Och så har du 3 st dessutom, hoh ho. Haha!Två bollar på varann. Jag kallar åttan till snögubben.
Kanal 8 = barnkanalen = tryck på snögubben-knappen
själv så jag kan ligga och dra mig.
Kl. 8 = JÄTTETIDIGT! Förbjudet att stiga upp. *fniss*

2007-08-04 @ 11:31:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0