Miljövänlig idag

Tänkte att jag skulle vara lite Wild & crazy på riktigt idag och ta bussen till Krokens Café. Så blev d. Traskade ner till Nygge. Och eftersom jag är bussigt ny på det där med åka buss så vart jag lite nerka. Vart lite femton, då man fick en sån där klump i magen när man int visste riktigt hur man skulle göra. Det finns ju TVÅ busskurer där på Nygatan, och jag var osäker på vilken jag skulle ta, så jag läste lite i smyg på bussturlistan som jag printat ut från internet. Linje A, skulle jag välja. Fy satan om jag inga kände mig som en fjortis (med barnvagn) när jag stod där bland alla tonåringar som åker buss sju gånger om dan iallafall.

Linje A gick på sightseeing genom heeela Strandnäs, åt fel håll. Så jag hoppade av tidigt, vid Gullåsen och gick ner genom tunneln och till svägis den vägen. Funka skitbra d å. Fick "när ska jag trycka"-känningar då vi svängde mot sjukhuskiosken. Men jag hann trycka i tid, och bussen stannade fint, och neg så vi kom ut smärtfritt.

Hos svägis fick man lunch, kaffe på d med hembakta GI muffins (skitgoda, men jag får inte säga vem som bakat dem - internskämt). Om det inte skulle varit för de där 15-20 pepparkakorna som jag smällde i mig efter muffinsen, eller att jag slant med sockerburken så det rann ner 4 skedar socker istället för en, så kanske jag skulle mått lite bättre på bussfärden hem, voi attans vad crap jag mådde. Fast fin är den, den där nya ljusblåa stadsbussen, rackarns fräsch.

Det var mitt äventyr det. Tror jag ska göra om det, så jag får lite mer rutin, och slipper bli nervös bara för att man ska åka lite kollektivt.

Kommentarer
Postat av: Mita

En stor eloge till dig, jag har inte vågat mig på bussarna precis av den orsaken att jag inte vet vilken som åker vart, och med min tur hamnar jag nog ut till Geta fram o. tillbaka!
Öh, nu har jag inte läst tidningarna ordentligt igen, e bussarna blåa nu?? Det var därför Meja satt i baksätet idag och ropade att bussen har blivit blå....dhöööö....

2008-02-04 @ 18:10:18
Postat av: Jenny

Vad duktigt! Det där är en övningssak. Jag och Joel var flitiga bussåkare då jag vart av med brickorna på Tryggve (den skitbruna Datsun) och var billös. Visst var man nerka i början som sagt...

2008-02-04 @ 18:26:08
Postat av: Tessa

Mita, till Geta enkelväg kanske skulle vara ditt flyt
=)
jo en buss är blå, nån ny.

Jenny, du är ju sån där morsa, som åker buss o grejar. Jag försöker bli lite mer bussig lixom.

2008-02-04 @ 19:25:29
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Camilla

Ja det är ju lite kul ...både för vuxen o barn...vågar du ens nämna för Li vad du gjort utan henne idag?
+ att man ju känner sig så nyttig o miljövänlig.

2008-02-04 @ 19:34:49
Postat av: Elin

Tror det går bussar till Järsö oxå 2 ggr om dan det är nog ett projekt jag inte vågat mig på ännu, lär nog dröja oxå.

2008-02-04 @ 23:13:32
Postat av: Tessa

Hörni de där barnen och tonåringarna är bra modiga då, när de vågar åka buss
=)
jävla mesiga vuxna VI e, förutom Jenny o Camilla (ur- och skurmorsorna)

2008-02-05 @ 09:22:07
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: kussa sandy

Kan erkänna att jag inte åkte en endaste gång stadsbussen här i Borgå. Man blir liksom lite "nerkka" av att man skall åka fel. Men som du sa igår Tessa, "va faan e det värsta som sku kunna hända då" ?? ( och så stod du 20 m från din morsa och farsas hus)...asgarv!! Skräck scenariot e väl att mna får sig en ofrivillig sightseeing runt M.hamn och sen e man tillbaka där man starta...scaaaary!!!

2008-02-05 @ 10:14:43
Postat av: Tessa

GARV precis. Jäla nöt man e. Fast jag fixade så att jag inte skulle ha nån tid att passa (C hämta Li fr dagis etc.) IFALL det skulle gå åt "skogen".

2008-02-05 @ 11:27:39
URL: http://bianco.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0