Vitaminsnack

För ca en par månader sedan så vart jag och prata med en mamma i omklädningsrummet på Mariebad. Vi diskuterade Jeffs pissiga nattsömn och hon berättade om sitt första barn som hade haft samma symptom, nattskrik. Hon hade hört av ngn att AD-dropparna kunde ge magknip och krämpor. Hon provade olika sorter, men ingen förändring, sen slutade hon med dem. Barnet sov bra, på 6 månaders kontrollen så vart hon rekommenderad på allvar av mitt hatobjekt K.K att genast börja med dropparna igen. Vilket hon gjorde (vad gör man inte som förstabarnsförälder, som hon uttryckte sig), barnet började pånytt att få skrikattacker om natten. Så hon slutade på eget bevåg. Och nätterna vart bra. Hon fick sedan 2 barn till med samma symptom (tvillingar) och hiva dropparna i sopis.

Tyckte ju att det var värt ett försök, och det kan bara inte vara en slump att Jeff efter några dagar slutade med sina nattvrål. Nu känns det ju inte ens värt att prova ifall han får nya krämpor. Han får av Lis multivitamin tuggtabletter och har absolut inte stressat upp mig över att han inte får de där alla-barn-under-2-år-måste-ta-dessa-annars-faller-tänderna-bort-och-benen-går-av-droppar. Han måste ju varit känslig mot nåt ämne i dropparna. Om det nu är dropparna, så känns det ändå för jävligt att vi gav han dem i över ett år. Ska definitivt nämna detta åt Kirsti om jag springer på henne nån gång. Helst skulle man ju boka in Jeffs 2 års kontroll i Mariehamn och komma dit med en lista på hur VI har löst problem med VÅR son, trots att HON rekommenderat annat. Satans nukka. Jag är glad att han äntligen sover gott. Och nu sover han vissa nätter i ett sträck från 20.30 till 07.30, han kan vakna o psyka ur då han int hittar tutten. Som t.ex 06.30 imorse, då han aldrig sluta gnälla och gnället bestod av ord som "tittiii..tittiii" måsta jag ju gå o hjälpa honom. Där satt han i mörkret i sängen och rufsade runt med händerna i sängen o hitta ingen tutt. Gulle. Tutten i mun, vovvo i plytet, täcke på och Zzznark.

Det lär ha kommit nå droppar nu som bara är D-droppar, man kanske borde prova (i höst). Men ifall det finns nån läsare därute som har nattkrackel med sina barn, prova att ta bort dropparna i typ 2 veckor, det är värt ett försök iallafall.


Jeffs koja, pv bakom skrivbordet -ajaj nää.

Kommentarer
Postat av: Kim

alltså jeffen är ju bara för härlig när han lägger den sidan till =)

2009-04-01 @ 21:52:07
Postat av: Malin

Vah, skojar du?? D-droppar, verkligen.. Minns att de sade på rådis då Melvin var alldeles nyfödd att de kunde få magknip av vissa sorters droppar. Att man skulle välja de där Jekovit, att de är snällare mot magen. Hoppas Jeff fortsätter sova fint nu, stackare om han haft magknip så länge av vitamindropparna =(

2009-04-01 @ 22:01:58
URL: http://melvins.webblogg.se/
Postat av: Mita

JASSÅ!!!??? Stackarn har haft magknip....hoppas sömnen håller i sig, good luck!

2009-04-01 @ 22:30:04
Postat av: Mia

Alexander fick nog sina lite sporadiskt, när vi kom ihåg dem typ, vilket ju va...inte alltför ofta då de stod i kylskåpet!:) Johannes ha nästan inte fått alls då han va lite skrikigare och vi lämna bort dem då ingen av sorterna verka va snäll mot hans mage. Han lever och mår bra ändå!:)

2009-04-02 @ 06:35:49
Postat av: Andréa

Alltså köper du svenska AD droppar? Bara D-droppar har nog funntits ett tag nu tror jag Tessa =o)..?!?!? Hi hi...

2009-04-02 @ 07:51:21
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Katta

Skönt att höra att det löst sig med nattsömnen. Åtminstone här på fastlandet rekommenderas vattenlösliga Jekovit istället för fettlösliga Devitol. Prova Jekovit, för forskning tyder på att många autoimmuna sjukdomar (typ MS) kan härledas till D-vitaminbrist.

2009-04-02 @ 11:10:47
Postat av: Jane

Mina barn har aldrig fått AD-droppar utan farmors fitline-produkter för barn istället. Kan ha en låååång utläggning kring det, men det kan vi ta när vi ses nån gång.

2009-04-02 @ 11:50:32
Postat av: Tessa

Nej Andréa jag köpte nog AD dropparna här i höstas, så den hade vi ju haft några månader. Kom inte D-dropparna först nu typ i januari? Då kasta jag ju flaskfan åt helvete så =)



Katta, d va just Jekovit vi hade. De där med olja måst man ju ha i kylen och VEM kommer ihåg att ge dem??? Jaa, får väl försöka ge i höst igen, nu är det ju snart sommar o sol, då strålar D-vitaminen naturligt.



Jane, fitline för barn. Ja allt verkar det finnas. Vad är det för vitaminbomber?



Här råder Omega-3 för kids och multivitamin i tuggform. En massa mjölk slinker oxå ner. Orkar int haka upp mig, tror int han får varken MS eller benskörhet trots detta. I Storbritannien råder inga droppar överhuvudtaget, dom måst ha hög % MS där då =)

2009-04-02 @ 19:10:43
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Malin

Jag har nog bara givit D-droppar, DeVitol (innehåller inte A) till Leo sen han föddes. De rekommenderade de andra för om han skulle aspirera dessa så skulle han få lunginflammation (hur det skulle gå till att aspirera en droppe förstår jag inte). Jag har endast kommit ihåg dem sporadiskt. Han verkar inte ha fått rakit än iaf. Nu får han Sana-sol, eller soldroppar som han säger, de är så goda så han kommer ihåg dem själv. Praktiskt!

2009-04-02 @ 19:50:53
Postat av: Jenny

Droppa mig hit och droppa mig dit. Jag vet inte hur länge jag gav de där AD dropparna, men inte var det två år ialla fall! Kanske därför Joel ligger i sängen och "känner sig konstig" nu...



Tur att Jeff sover bättre, tittiiiii!

Kram

(varför var det "matka puhelin jojosåititte ån kiiini" idag när jag ringde dig...?)

2009-04-02 @ 21:12:35
Postat av: Tessa

Hahaha ja KAN vara därför Joel mår lite konstigt, garv. Matkapuhelin kiini ja, min tlfn dog AKUT idag och kunde inte räddas innan jag kom hem från jobbet och kunde ge den lite akku =) va villa du då?



Jaja, inga vet jag så mkt om D/AD-droppar, läser aldrig innehåll, bara ger o gör hela tiden. Men DeVitol har jag å haft i nåt skede, om d sen var Li eller Jeff vet inte jag. Man köper lixom d som finns =)

2009-04-02 @ 22:01:55
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0