Sömnlös

Klockan 4 inatt hör jag ett gulligt "mamma"-rop. Tror jag var halvvaken redan faktiskt, ropar tillbaka med klar, pigg röst "sov nu" . Efter några minuter känner jag en trevande hand på mitt täcke i mörkret, ett viskande "här, mamma, jag har vatten åt dej", och så sträcker hon fram sin lilla mumin vattenflaska, som hon alltid har brevid sängen sin om natten. "Jag kan inte sova". Jag vet att hennes tanke var att få krypa upp i våran säng, men innan hon ens hinner fråga kommer jag på, och viskar: "Ska jag bära Bianco till din säng så du får sällskap?". Ett nöjt "ja" får jag till svar. Bra. Vi tassar tillsammans till hennes lilla sovalkov, och tänder nattlampan som hon så duktigt (den-ska-väl-inte-lysa-om-jag-sover-i-mammas-o-pappas-säng-planen) släckt efter sig.

Hon önskar en musiksaga eller lite musik, självklart. Hon verkar så jädrans pigg. Så hon får lyssna på sina favoritlåtar. Vid det här läget sparkas och boxas det i magen, ögonlocken är inte tunga längre, jag har blivit för pigg -satan! Men jag går och lägger mig igen. Klockan 05.15 ger jag upp, jag kan inte somna, Chrille är oxå vaken, ligger och snurrar. Jag ber honom sätta trasa för ögonen, för nu tänker jag läsa! Läste ett tag, och nu sitter jag här och gnagar på en morot. Kanske hjälper mig att bli lite trött. Man ska ju inte jobba imorron iallafall, så vad gör det med lite vakande. Finns int så mycket att göra bara. Tror jag tar en morot till.


Kommentarer
Postat av: Camilla

va slut du är =) garv sku jag bara ha sett tiden o inte läst så skulle jag ha varit övertygad om att du inte gått o lagt dig ännu då... men nu säger jag mera typiska gravva ideer...fast du lite skyller på prinsessan =)

2007-09-13 @ 08:58:20
Postat av: Tessa

Att ha nåt att skylla på är bra
=) somnade om runt halv sju. Li vakna 9.45, dagiset tomt när vi kom, med en lapp på dörren "vi är på Lindan". Pinsamt sent kom vi. Men vad gör man inte för lite sömn.

2007-09-13 @ 10:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0