Vecka/vecka

Jag har funderat på det där med separerade föräldrar, hur de delar upp barnen. Vissa måste gå så långt som till rätten. Men tack och lov så försöker de flesta fixa det på egen hand. Det måste vara svårt. Oftast är man kanske inte bästisar vid en separation och så ska man ta itu med hur man ska ha barnen.

Min åsikt (om barnen/barnet är stort nog och inte fortfarande ammar), så är båda föräldrarna berättigade till lika mycket tid med barnet vardera. Jag förstår faktiskt inte hur det blir 10/14,om båda vill ha 7/7. I många fall anser mamman att hon ska ha 10 dagar och pappan får endast långweekend i sin roll som far. ORÄTTVIST!. Mot både barnet och pappan.

Barnet har rätt till lika mycket tid med båda sina föräldrar om båda vill och har möjlighet till det. Den ena parten (ursäkta att jag skriver att det är pappan som ofta får 4 dagar, men det är sällan det är tvärt om, att mamman har långweekend och pappan 10 dar).

Jag finner ingen förklaring till hur systemen blir på det här viset. Vill inte pappan ta strid, dvs tvingas gå via rätten för att få sin vilja igenom? Eller vad är det frågan om? "åå jag skulle aldrig klara mig en vecka utan att träffa Casper". Nähä, men pappan ska sakna så det tar ont, o räkna dagarna tills han får träffa sin lille son??? Och för att inte prata om barnet, vem tycker det är rättvist att endast få träffa sin ena förälder 8 dagar per månad...

Skulle jag hamna i samma sits, så skulle det aldrig falla mig in att börja strida om vem som ska ha hur länge, lika för båda PUNKT.Hur kan det i dagens samhälle bli på detta vis? Det gör mig faktiskt lite sur.

Kommentarer
Postat av: Hannah

Om man bor på Åland så går det oftast att lösa, dvs vecka/vecka. Däremot om man bor i olika delar av Sverige så kan det bli svårt. Men att det är automatiskt är mamma som har större delen av vårdnaden (och umgänget) tycker jag är konstigt och många gånger fel. Tyvärr anser många mammor att de har större rätt, är bättre föräldrar, bryr sig mer etc. Sjukt.

2013-09-27 @ 08:46:31
Postat av: Tessa

Precis, man kan ju bo i princip var som helst på Åland och det är inga avstånd vid byte, dagis och skola. Förstår om man hamnar långt ifrån varandra i ett annat land. Men här, på denna lilla ö. Fler separerade föräldrar borde dra nytta av att man faktiskt bor nära varann.

Alla barn kanske heller inte passar för 7/7, men jag tycker att man borde börja där iallafall, och inte bara prompt börja med 10/4 när barnet är van vid att ha föräldrarna vid sin sida dagligen (om inte man jobbar på färja förstås, hoppas ni förstår vad jag menar).

2013-09-27 @ 22:52:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0