Jeff hemma

Jeffs magsjuka tog sitt slut igår kväll. Då började han äta igen och har varken spytt eller raketskitit sedan dess. En gång vaknade han inatt o hade ont i magen. Och imorse "ont vuvve", vem skulle inte ha det efter alla svettningar o med låg vätskebalans. Men nu äter han o dricker igen, skönt.

Vart ju nojig av "Fundersam" som kommenterade på tidigare inlägg. Inte för att jag tror att magsjukebakterierna flyger hejvilt med vinden, men däremot så sitter han säkerligen fortfarande o klämmer på några smittsamma bakterier som säkert lätt smittar i parken där de är så intensivt med varann, går på toaletten o äter ihop. Därför får han vara hemma därifrån idag. Inte för att vi tänker låsa in oss för det. Undras om våra målare blir magsjuka om vi går ut på gården...Fundersam skrev även såhär:


"För vissa som är sjuka eller svaga så kan en magsjuka vara det sista de upplever."

Stämmer, men de är nog knappast på stan om de är så sjuka o svaga. Och är man anhörig till någon så sjuk som varit på stan, så är man väl extra noga med den ytliga hygienen. Fick dåligt samvete o började ju tro att Jeffs bagbaciller far ikring till alla sjuka som kommer att dö av hans magsjukebakterier nu för att han inte varit inlåst 24 timmar i dygnet. Det är väl sunt förnuft som gäller. Man behandlar ju sitt barn efter dess tillstånd, och Jeff har inte varit slö och medtagen.

Se nu måsta man förklara sig igen för att man skriver allt fan o missförstås därefter av folk som sitter o lusläser om ens liv. Kommentera gärna, men inte BARA då det är nåt negativt, skriv gärna nåt bra nån gång också. Men jag tänker ändå fortsätta skriva, kanske med lite mer ironi o överdrifter. Är 33 en trotsålder?


Kommentarer
Postat av: Linda

Frisk luft är nog aldrig av ondo och så länge barnet inte har feber ser jag ingen orsak till att hålla dem inne med våld, men förstås ska barnet inte umgås med andra barn just av smittorisken. Min mamma (sjuksyster) sa att en ska räkna med 36 timmar från sista diaréen eller spyan, vid feber (efter magsjukan) är det från när den gick ner en ska räkna. Vilja är också hemma idag. Vi är helt slöa hela familjen och jag är lite orolig att det är feber på gång. Hon får sova ut nu, så hoppas jag den inte kommer ändå.

2010-05-17 @ 13:13:02
Postat av: Tessa

36 timmar, mm ja det kan jag tänka mej. Gu va länge. Undras om fler på parken haft det, man kan ju undra var det kommer ifrån annars, då ingen annan i familjen varit sjuka. Hoppas inte Vilja blir dålig hon med. Vila e bra, o då hoppas man att de VILL vila oxå =)

2010-05-17 @ 14:10:09
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Fundersam ..

Det var absolut inget illa menat!! Jag vet av vad jag läst här att du är en härlig mamma åt dina barn :)så ta det inte som värre sortens kritik!!

48 timmar rekomenderade smittskyddsinstitutet att man är hemma för att minimera smittorisken, magsjukorna börjar bli luftburna och smittar därmed lättare, så ibland kan det räcka med så lite för att man ska få det eller klara sig själv men bära med sig smittan åt en tredje utan att man ens vet det, därav lite nojja för de svaga o sjuka.

Att vara utomhus är bra om de orkar men just det där med att träffa andra är bara ok om de är medvetna om risken de tar då.

Hoppas ni andra i familjen klarar er och skönt att det är över för Jeff :)

2010-05-17 @ 17:05:12
Postat av: Tessa

Oki tack Fundersam =) o sorry för min reaktion, det blir ju sådär när man skriver i text, man kan varken höra tonläge eller se personens ansiktsuttryck.



Nej vi har ju inte umgåtts med nå andra, jo Li har sprungit till typ hundra pers, men inte Jeff. Han har ju "bara varit med oss". Vet av tidigare erfarenhet att jag blitt smittad flera dagar efter att jag varit på besök till ett smittat hem. Så aggressivt är det. Jeff får kanske vara hemma imorgon å då.



Ja vi brukar ju ha stålmagar i den här famljen, så jag hoppas verkligen ingen annan drabbas, trots att man har blivit nerskiten o nedspydd själv.

2010-05-17 @ 20:28:28
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0