Camp Helsing

Fredag, Midsommarafton
Hade allt klart packat (baksätet nedfällt så Jeff måsta sitta i framsätet, hehehe) sedan dagen innan, så det var bara att plocka ut kylväskorna ur Esplanads kylrum och dra (via svägis, och mamma o pappa för att göra en liten komplettering till packningen). Mötte upp Sandra o kidsen hennes i Lumparland (för hon hade sovit i Lumparland på sina föräldrars stuga). Långa sandvägen ner till båthuset. Sandra hade aldrig varit dit ner, men fick myskänslan direkt, så vi packade ur bilarna och satte upp tälten (medans vi unnade oss dagens första bärs!)





Vårt tält sattes upp på 30 sek, Sandras lånade var däremot lite knepigare, då vi inte riktigt visste hur det skulle se ut då det väl stod uppe. När tälten var uppe lagade vi korv med bröd. MUMS!


Disken sköttes med Enjoprylar



Kossorna var på andra sidan viken o firrarna simmade under bryggan.


Vi tog en liten promenad med insektburkarna i högsta hugg, och en liten skattjakt påvägen tillbaka. Barnen fann varsin lakritsstång bakom ett träd.



Lite saga...



...sen MAMMATID! Barnen somnade rätt bra, Jeff och Li låg o busade lite i tältet en stund, men det är fullt acceptabelt på midsommarafton, första natten i tält någonsin, och de sov strax efter kl. tio (om jag minns rätt, hä hä). Sandra och jag avnjöt den tysta kvällen en liten bit över midnatt, med lite öl. Myspys med kusin.


Lördag, Midsommardagen
Sandra hade varnat mig för att hennes minsting Kingston var inne i någon skrika-på-natten-fas, så jag hade packat med öronproppar till mig och barnen. Och det gav ett resultat av sträcksovning hela natten och väckning av Jeff kvart i nio, hade tydligen regnat också, Li sov en timme till o hörde tydligen ingenting av 2 st 2½ åringar och Kingston 9 månader. Mammas sömngener. YES! En mysig frukost hade vi innan vi drog iväg mot byn för lite bestyr. Vi åkte till vår fasters stuga och frös ner kylklabbarna som nästan hade gett upp. Och där vart vi bjudna på lättlunch och bärs, snacka om att komma rätt. Sedan flög även denna dag iväg med en massa småbarnsbestyr, stenkastning i vattnet (mycket poppis), matlagningar, silverbollsjakt, ett besök till grannbryggan för att kika på fiskarna.


Insektburkarna är köpta på DILLEN, och är jättebra att ha med sig på skogspromenader då den har förstoringsglas i locket.


Man hann t.o.m ta på bikinin en sväng.


Idésprutan Sandra kom på den briljanta idén om att linda in några godisar i folie och göra dem till bollar. Sedan drog hon en story "natten efter midsommar så brukar d ligga silverbollar bakom träden. Så gick de och letade och det var ju höjdpunkten på hela lördagen d.


Jeff tittar på fiskarna.


Bärbara DVD spelaren var uppladdad, men tittades bara på 2 kortisar, men 2 SKÖNA kortisar.

Folk kan tyckas att idén att tälta med så små barn utan varken el eller rinnande vatten, inte är den bästa. Men det gick otroligt bra, och jag kan inte minnas några jobbiga stunder, förutom då vi skulle ha upp stora tältet, satan va d tog tid o energi, nästa gång gör man d på 10 minuter -maX. Kingston som är så liten var rättså nöjd med att få krypa omkring bland bark o tomma ölburkar. Vi hittade en täljd pinne direkt då vi kom dit, den satte Sandra i Kingstons hand och han började gnaga frenetiskt, den fick heta "Villepinnen" efter min pappa.


Söndag, hemfärd
Tidigt uppe var Sandra och jag hörde hur hon höll på o plockade ihop sitt tält. Snacka om morgonaktiv. Herregud, jag låg o slumrade minst en halvtimme innan jag kom mig upp. Jeff vaknade lite tidigare denna morgon, minns inte riktigt när, men jag var inte pigg. Sen åkte tältet ner och vi packade ihop, sen åt vi frulle. Vi åkte iväg vid 12-snåret tror jag det var. En helt underbart minnesvärd Midsommar! Till båhuset återvänder vi och vi hoppas detta blir en tradition som barnen kan tänka tillbaka på då de är stora.





Lite roliga bilder:

Ja, vad säger man.


Två olydiga 2 åringar tar sikte mot vattnet som de inte får gå till själva. Här iklädda pyjamas, har haffat dem från "köksfönstret". Gulliga.


Bästa bilden. Chillie skulle kissa med MAMMA! och Kingston lipade i vagnen. Jag har för stora barn för att reagera snabbt på om hon skulle behövt hjälp, jag tog fram kameran istället. Sorry Sandra.


Kommentarer
Postat av: Eva F

Låter som om ni haft det riktigt bra och mysigt

2010-07-01 @ 17:42:36
Postat av: Marie

Gu så mysigt!!! kram på er alla

2010-07-03 @ 22:49:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0