IKEA resultat

Framför ratten i syrrans pickisbil fick jag utan  mutor med min gamla klasskompis från  1-9, Ulle Clemes. Som tur var. Asså OMG. För det 1:a så har jag varit EN gång till UPPSALA IKEA Grisslehamnsvägen, och då satt jag på passagerarsidan, förmodligen med en sövande postafen i blodet. Ulle tipsade om att följa efter framförkörande åländska skåpbil mot Uppsala, det gjorde vi, till Gränby Centrum. Där svängde vi in på parkeringen och entrade deras Galleria för lite H&M och Stadium tryning. Icke tomhänta fortsatte vi mot Uppsala.

Oj oj va stort det nya IKEA är, jag har tydligen inte varit dit på JÄTTELÄNGE. Hade ju en låång lista, men hade ju givetvis räknat med att inte vilja ha/att allt finns. Så blev det. Soffbordet uteblev för det var inte vitt, som det står på internet, utan det var gräddvitt, usch. Lis skrivbordsskiva var slut, så det blev endast en säng till henne,
MALM:

2 meters paketet som jag hämtade medans Ulle stuvade in resterande MEGGAINKÖP i pickisskåpet, mitt på invalidparkeringen (närmast utgången) tills nån vakt kom och sen snuten till på de. Jag fick lämna säng och madrass och skena ner för att flytta bilen till laglig parkering, sen upp igen och strida lite med nå jävla svedosar som börja gå före i kön, fick "i nerverna" på dem och valde scanna själv kassan för första gången, gick ju sådär med att dra VISA-kortet i kortläsaren, efter att ha reppat upp och ner i magnetläsarfältet kom en personal och påpekade att jag drog i fel maskin, det var tydligen skild för IKEA family kort och kreditkort, va fan sku ja veta. Herregud va korkad man kan va.

Efter 6 timmar på IKEA, inklusive en lång skön lunchpaus i FRID. Bökade vi oss iväg i skymning mot Grisslehamn. Fittan va dålig syn jag har. Jag såg ju NADA, ingen gatubelysning, bara mötande asiga bilar, mötte vi en lastbil måsta jag bromsa ner ti tretti för att hållas på körbanan. Jag hade glömt mina brillor hemma. Jag kan inte köra i mörker utan mina glasögon, Ulle tog över ratten tack och lov. Tack och lov för att hon var med ja. För det 2:a hon reagerade över att vi var på villovägar, jag skulle fortsatt att köra i hopp om "det kommer nog snart en skylt". Men alla jävla skyltar var ju översnöade. Vi stannade och frågade en kille som stod och tankade bilen sin och frågade om vägen, en asig gubbe på en ödslig parkering frågade vi och tredje gången vi var osäkra så måsta vi parkera utanför ett stall mitt i bushen och gå in i huset brevid och fråga, vi var tack och lov på rätt väg. Mörkt, snattrar ikapp och allllmänt okoncentrerade kan det inte gå helt rätt, så vi körde en STOR omväg, men kom på rätt till slut, tur att vi hade tid till godo.

Jag släckte ögonen 02.50 efter att ha monterat 8 st såna här:

så att gästerna hade nåt att sitta på idag då vi hade kalas för Li. 13 ungar entrade Ålandsvägen 59 idag. Hoooly macarony! (Man måste väl inte gilla sånt här!?)

Ikea e sjukt bra. Var om nånstans kan man hitta i princip ALLT. Jag var ute efter blomkrukor, i speciella storlekar, har sökt på 3 blombutiker i Mariehamn, har hittat 1 sort, dyr och inte WOW, men på Ikea så snubblar man bara över de där perfekta krukorna och vipps så står de i ens hem. Samma sak gäller små serveringsskålar, dricksglas, assietter och mattor, yess köpte en HAMPEN matta, långhårig. Får se om den är nåt att ha,priset är ju inte ens i närheten av vad nåt man skulle hitta på denna kobbe, så vi gav den ett försök. Den har klarat dagens barnkalas bra.

Hampen:
Denna jätte HAMPE drog ner decibellnivån hos oss idag då vi hade barnträdgård här.


Jag är så nöjd över resan och inköpen som klev upp i kraftiga 5 siffriga svenska tal. Helt klart värt d. Man storhandlar ju inte på IKEA varje dag (läs år). Nu ska jag försöka hålla mej från att montera ihop Lis säng imorgon så den finns kvar  att göra nåt det kliar i fingrarna då vi kommer hem. Ska försöka koncentrera mig på att packa imorgon. Har inte  packat ett jota kan jag säga. Jobbar 10-17 imorron, sen middag hos mammsy o daddy, sen hem o slänga ungarna i säng SEN packa.

Klockan e tjugu i ett och jag har druckit massa gott vin och ska jobba imorron, znarkit.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0