Jeffen

Jeff C Helsing


Han här filuren har hunnit bli 2,9 och har växt till sig och mognat ordentligt i sommar. De värsta utbrotten har dämpats, han vrålar inte längre rakt ut bara för att han inte får på sig skon, nu hörs lite gnäll o pirr innan ett "mamma, hjälpa meejj" kommer. Han är den som talar mycket men int så tydligt. Men det har han gjort framsteg på i sommar. Tidigare sade han t.ex "Vada, Veff, il"men nu har det blitt "Bada, Jeff, Bil ". Det är ännu många bokstäver som han har svårt att lägga ihop med andra, så "Fyra" blir "yja" och ´"Toa - poa".

"Jeff kan inga jejja poa", brukar han säga och skratta.
(Jeff kan inga säga toa)

Han blir helst matad, han äter fem skedar själv o sen är han jädi. Men vi matar hellre i honom maten än att han får vara färdig, annars får vi en gnällig och hungrig pojke. Han råddar ibland och favorituttrycket just nu är "de gör ing-ting", och det är inte mycket som gör nånting då nåt går snett. "Jeff kissa ner sig, d gör ing-ting", så ligger det en mörk femkrona fram på jalingarna.


Men däremot är han bra på:
-de vanligaste färgerna
-att räkna till 9 (men hoppar oftast över 3)
-alla bokstäverna i alfabetet
-att cykla o trampa själv långa sträckor, givetvis med stödhjul
-att hoppa jämfota som en dåre i studsmattan
-att vakna med torr nattblöja, ibland ropar han o vill kissa på natten också.
-att skvätta i kallingarna
-att städa och hjälpa till.


Plockar t.ex alltid bort sin tallrik och dricksglas efter varje måltid. Äter han fil eller risifrutti slänger han den tomma bunken i sopis o sätter skeden i diskbaljan alt. diskmaskin. Han tar själv åt sig att äta från kyllådan som tack och lov är på barnnivå, och där har man barnvänlig mat. Städar även undan efter sig i rummet om man påminner honom. Hans rum är bland det redigaste i hela huset!

Han har även blitt så stor så han kan vara ensam ute på gården. Man måste ju titta till honom ibland, men han sticker inte lixom iväg för att vara busig. Och så är han livrädd för bilar. Skönt. Jag har skrämt upp båda barnen att de ska passa sig för startande bilar, då ska de GENAST springa till en vägg. Vi vet ju vad backande bilar kan åstadkomma. Usch. Vi bor ju så perfekt så den dagliga trafiken roar honom hela dagarna. Traktorer, grävmaskiner, lastbilar, utryckningsfordon, o varje gång så ska han ju berätta vad det var som for förbi. Sådär, nu har jag skrytit över ena sockertoppen vår. Han e så saaa-ans gulli!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Klart man ska skryta över ungarna, precis som man får gnälla över dem när de är jobbiga!

Dina barn är självständiga och duktiga, tycker jag! Det kommer gå bra för dem!

2010-08-10 @ 08:17:36
Postat av: Linda

Härligt att han skrattar åt sig själv! När den där "utbrottsåldern" gått över är de ju små änglar så det är klart att man skall berömma dem också. Ursöt är han i alla fall ert lilla busfrö!

2010-08-10 @ 10:30:16
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Tessa

Yapp, de är som en själv. Jobbig så saaatans mellan varven, men ändå bäst! Haha.



2010-08-10 @ 13:03:25
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0