Skördefest!

Vi for på Öppna gårdar färd med svägis o co. Eftersom de har 7-pers. bil så kunde vi åka tillsammans. Skönt! Vi startade på Mellangård/Stall Erikssgård i Hammarland. Å så fint de hade gjort där! Myspys. Jag gillar ju de här lite mindre gårdarena jag, annars måst man parkera 2 km från målet och det är SMETAT med folk. Vi åt så jääävla god pyttipanna (ska köpa hem chipsens, aldrig funnits i vår frys), åkte på potatissafari och barnen hoppade i från höbalar (som smart låg brevid där man skulle äta) ner i fluffig höhögar. Jag hade ju givetvis med mig min flashiga tejpade mobilkamera:


Här e jag o barnen i ett släp efter traktorn (kakkå), p.v. på potatissafari. Jeff kan inte slita ögonen från de stora traktorhjulen som snurrar framför han, han vart helt paralyserad. Pappan till barnen valde att gräva minigrävare under tiden  =)

Ååååå.....                                                          ....hopp!
                     




Till Lugnet Keramik. Li fick prova-på att dreja. Och gjorde en jättefin"julklocka". En snabb sväng via Skimra gård o smakade på deras nya mjukost av getmjölk. Ska inhandlas såfort de kommer ut i butik! Och ut till Långbergsöda, där var väl det bästa luftpistolskytte (vill ha!)

Ha d här huset sjunkit eller va?
Frågade Li om jordkällaren med taket på marken  =)
                      



Ulfsbygård (eftersom jag inte har nåt minneskort som fungerar i min mobil, så måste jag ta bilder även med Chrilles kamera då min vart full (efter 9 bilder, dax att skaffa en RIKTIG kamerA?)

Vi var ju påväg till Mannechai för att äta, men kör ju ändå förbi Ulfsby gård, så varför inte svänga in. Och VILKET STÄLLE. Även om det enda vi gjorde där var åt och tittade på tröskmaskinerna och de gamla traktorerna. Men där hade de verkligen fixat till d. De hade haft 1300 lunchgäster idag!??! Hur faan de nog klarat d. God matbuffé hade dom oxå. Så vi satte oss i det gröna och avnjöt maten i takt med tröskmaskinen och pärtmaskinen. Jeff var mäkta imponerad och satt nöjt i vagnen o sola och gnagde på baguettebitar med smör och tittade ut över åkern med alla traktorer.




Hoppas ni orkade läsa. Själv har jag fått lite smått i nerverna under tiden då datan har nå grava obotliga syndrom. Men STORA bilder har ni fått iallafall. Och det har varit en underbar dag, som avslutades med årets 3:e (VÄLDANS BEHÖVLIGT) bastubesök i källarn här. Nu e jag hungrig.


Kommentarer
Postat av: Emma

Verkar som om ni har haft det jättemysigt, det är när det är såna där jippon som man nästan längtar lite ner till ön :) Och jag kan seriöst inte förstå att barnen har blivit så stoooora. Saknar! Kram

2009-09-20 @ 00:48:16
URL: http://litentigerlilja.blogg.se/
Postat av: Trollmamman Lowa

Häftigt att Li fick dreja, hon verkade ha lite av sin mammas talanger :) och vilken lycka att få hoppa i höbalarna.. de e livet de !

2009-09-20 @ 08:14:51
URL: http://lova.bloggagratis.se
Postat av: Mita

Ha ha ha, garv åt den där första sköööna bilden!!! Fy sejdan, va Jeff ser söt ut!!!! =)

2009-09-20 @ 09:02:17
Postat av: Tessa

Emma de växer så d knakar, verkligen. Åländska jippon e bra...om vädret är med.



Lotta, Li var ju BÄTTRE än jag var. Hon drejade ju en fin klocka, jag drejade bara måånga små kattskålar då jag böjrade, haha.



Haha, jo han digga däcken! Mita såg bilder på dina perfekta barn på Lessas blogg. Mina var inte ens i närheten i renväg som dina. Hoppade dom verkligen i höet? Fastna ens halmstråna i deras hår o kläder? De här lurjusarna såg ut som två små söta fågelskrämmor då vi var klara.

2009-09-20 @ 10:26:55
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Tack för en hel fin dag, den var nice!

2009-09-20 @ 11:47:05
Postat av: Cindy

Gud va härligt, va länge sen man själv hoppade i hö. Tusan va de kliade....men va sååååå värt de :-D

Kram

2009-09-20 @ 17:59:38
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Mita

Ha ha ha, dom e immuna mot höstrån, damm och dyligt!!!! Nä då, dom KAN nog röjja sig kålliga Tessa, jag looovar!!!! =)

2009-09-20 @ 18:02:04
Postat av: LenaL

Jag är liite avundsjuk. Missade ju hela evenemanget pga förkylning. Vill också hoppa i hö. Li liknar massor på dig. Söt!

2009-09-20 @ 20:03:31
Postat av: Tessa

Hmm...Mita, kommer dom hem med håliga, gröna knän från dagis å då? I guess I got the wild one =)

2009-09-20 @ 20:03:46
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0