Hemma mamma

Började bläddra i en MAMA tidning idag och skummade lite på ett reportage om olika mammor. Fastnade myckte på vad det stod om vad de gör när barnet sover på dagen. Vissa går ut och går 1,5 timme (!!!), en annan passar på att städa, diska, plocka undan efter lunchen/frukosten, jag läste även på Andréas blogg att hon har fullt sjå att få tiden att räcka till att t.ex blogga. Jag önskar jag var så där ambitiös NÅN GÅNG.

Själv lämnar man de kastade makaronerna på golvet, det går lättare att sopa upp då de torkat. Disken brukar Chrille faktiskt sköta. Allt bråte som Jeff släpat fram under sin korta vakna stund får ligga, nästans så jag kliver över dem pv till datan. Han river ju ändå ut dem igen då han vaknat. Slänger jag på en maskin tvätt när han somnat vid halv ett, som kommer jag på 10 timmar senare att ligger kvar o samlar lukt i trumman i källarn. Är jag riktigt riktigt trött så kommer jag mig ibland i säng eller soffan när Jeff sovit 1½ timme, så jag ligger och tänker "tänk om han vaknar snart, tänk om han vaknar snart". Sen ser det ut som nå socialfall skulle bo här å. När vi haft städhjälp här nån dag så tar det inte ens ett dygn innan strumporna klibbar fast i golvet och det är landminor utspridda över hela lägenhetsgolvet. Men det är skönt att kunna skita i allt (ibland), här sitter jag nu vid datan (igen), på min heliga pingutid, kanske man borde passa på att plocka upp dagens nedslag istället? Nej jag väntar tills Chrille kommer hem, då får man ju hjälp iallafall.

Asså har ni städat och redigt hemma? Ibland täcks jag fan inte öppna dörren om det plingar på.

Kommentarer
Postat av: Mia (Alexanders mamma)

Nehejdu, här ser nog allt som oftast ut som ett bombnedslag kan jag meddela!:) Blir avis när man kommer hem till nån som har tiptop fast de har småbarn som röjer runt. Jag orkar inte hålla efter hela tiden. Får va glad om man orkar dammsuga mellan sakerna ibland! ;)

2009-01-10 @ 19:52:51
Postat av: Tessa

Tack Mia, känns bra med stöd, haha. Jo man kan ju undra hur folk kan hålla undan, lugnare barn? pedant? eller bara huslig? Jag har inget av de 3 påståenden kan jag meddela. Men det känns ju oxå skönt att öppna dörren och se att det är nån som man vet att verkligen inte bryr sig/ser eländet som står på andra sidan.



Jag har ju ett litet hopp om att jag ska ha liiite mera inspiration att hålla efter i huset sen, men det blir väl bakslag och 200 kvm till med saker o oreda. FÅR SE!

2009-01-10 @ 20:02:33
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Mia igen

Haha, så sa jag oxå när vi byggde huset, att då sku de minsann hållas ordning! Jag vet inte riktigt vart den där ordningen tog vägen, om den flög av flyttlasset nånstans mellan Östernäs och Möckelö?!:)

2009-01-10 @ 20:12:58
Postat av: Tessa

Jag har mina SMÅ aningar, men plan B är att man kan ju kasta upp allt bråte från nedre våningen till övrevåningen snabbt som satan ifall det plingar på! =) nej hujedamej, det kommer minsann vara lika stökigt om int stökigare. Som tur är så är det mestadels kläder som ligger ÖVERALLT här för tillfället och det är ju på övrevåningen vi har alla sovrum och bad sen, så jag HOPPAS kläderna inte ligger på köksbordet sen iallafall. Garv.

2009-01-10 @ 20:40:12
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Lisa

text-decoration: none;

2009-01-10 @ 20:44:49
URL: http://picturesofme.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej! Kolla in min fotoblogg, värd ett besök:) Tack!

2009-01-10 @ 20:46:21
URL: http://picturesofme.blogg.se/
Postat av: Andreá

Alltså när/om du kommer på besök någon gång kommer du att få chock... För hur jäkla mycket jag än städar ser de ostädat ut här. Jäkla råtthål brukar jag svära när jag far över golven med damsugaren. men det beror ju mycket på att huset är halvfärdigt på insidan. Isolering syns genom blå plast på ett ställe, halva golvet i vardagsrummet- parkett, andra halvan- gammalt trägolv. I nya, fina köket saknas lister och foder och spricka i ena fönstret sen vi plockade in d, taket ser för jäkligt ut i vardagsrummet..... Tänk då hur det skulle se ut om jag INTE skulle städa som en dåre. Såååååå tröttsamt för en pedant människa som mig. De va då man ångra att man inte tog ett värstinglån och byggde ett hus färdigt innan man flyttade in. Så gör ju de flesta andra verkar d som.



Men men, jag trivs i vårt mysiga hem, trots alla ofärdiga skrymsler o vrår.

2009-01-10 @ 21:08:20
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Elin

Vilken tur att man bara har 300 kvm och städa... Pust och jag tycker 4 katter o en hund skräpar ner rätt mycke

2009-01-10 @ 21:13:27
Postat av: Kim

har ganska städat, fast iofs, "ibland" händer det ju att städning känns överskattat ;-) fast som det heter "till endel rum öppnas dörren på egen risk"

2009-01-10 @ 22:27:43
URL: http://dressed-for-success.blogspot.com
Postat av: sandra

now we´r talking!! Fick en känsla av att jag var nåt överdrivet slarvarsle när jag bloggade om min tvätt. Men tydligen så finns det andra små råddkoppar i byn...YES!! länge leve mänskligheten!!

2009-01-10 @ 23:48:44
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Tvättfreak ja, men städfreak NEJ. Kläder här kläder där, de tar aldrig slut på alla grejer som ligger över golvet och jag ORKAR INTE plocka upp efter andra hela tiden. Lever hellre med skiten.

2009-01-11 @ 11:27:09
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Ja Tessa jag behöver väl inte kommentera om städning i allafall här, brukar ju fundera på kommer de för att hälsa på mig eller kommer de för att se hur städat jag har det... jaja då får de väl ta oredan om det är det andra alternativet =) för här lever vi! =)

2009-01-11 @ 18:26:49
Postat av: Malin

Jag är ju som bekant rätt pedant av mig när det kommer till ordning och reda. Men det betyder var sak på sin plats för mig (får sån oreda i huvet annars), inte att jag ork dammsuga och tvätta golv särskilt ofta. Däremot lägger jag inte märke till andras oreda, bara min egen, det är faktiskt sant!! Inser att jag kommer att vara tvungen att släppa på tyglarna om/när det blir fler barn, då räcker tiden knappast till att hålla sådan ordning. Var glad för att du inte mår dåligt av att ha intorkade makaroner på köksgolvet, det är ett sundhetstecken tror jag!

2009-01-12 @ 10:32:31
URL: http://melvins.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Hahah, ja nog svär man ju lite när man trampar på riskorn och måste ta fram sopborsten för femte gången samma dag. Det är ÖVERALLT. Garv, sundhetstecken, så kan man ju å se det =)

2009-01-12 @ 20:52:14
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0