Första ordet

Bortsett från mamma, pappa, tutte bla. bla bla. Nu menar jag första valda ordet från vardagsspråket. Har i en veckas tid hört samma ord upprepas i olika situationer "tädi". Li håller på o säger att han kan engelska och menar Daddy. Haha. Men efter att varit uppmärksam hela dagen så har jag kommit fram till att det är just "Färdig" han menar.

1. Imorse låg jag i sängen då Chrille tog upp honom ur sängen, så hörde jag honom upprepa täädi typ 4 ggr, Chrille fatta ju ingenting så inte sa han nåt tillbaka om d heller, undra int på att han lät som en gammal LP som hoppa. Man måste ju bekräfta att man hör dessa små ord, då slutar dom upprepas. Han hade ju givetvis sovit färdigt.

2. Andra gången var då han höll på att äta lunch. Han börja kasta maten på golvet och vände bort huvet då man försökte mata. Nähä, slipp då. Och strax därefter kom det igen, täädii, och så börja han åma sig ur stolen. Ätit färdigt asså.

3. Det var ju så eko i skåpen hemma, så jag tänkte att vi skulle äta tacos till kvällmål och äta kvällsmålet till middag  =)  så d vart 2 mellanmål på raken och Jeff fick ½ äppel, sen en mandarin, när den var slut börja han hysse-lipa (skulle han inte kunna lära sig säga MERA istället för att nöta på nerverna på där viset), skalade fort som fan en mandarin till. Den gick ner lika fort som den första och sen när det var slut så va d tädi igen.

4. Kvällbadet. Han fick sitta o lattja i karet medans jag, Li och nya grannbarnet Lonia 7 år käkade tacos. (Chrille var på jobb+träna). Plötsligt hör jag täädii och så har han ena benet upp på badkarskanten. Klartbadat!

Kul att det blev just det ordet. Kanske är ett bra ord att kunna? Inatt ska Lonia sova över, så nu ska jag fösa flickorna i säng och svepa ½ liter soda. TÖRSTIG (ännu).


Kommentarer
Postat av: sandra

guu va gullligt.. va hade du väntat dig då.. "moona" arsle" eller nåt sånt..fiss... tädi...guuu va sött!!

2009-01-09 @ 21:14:29
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Nåja, han har ju faktiskt sagt "tssäh" i typ 2 månader, vilket betyder tissen. D ska börjas i tid !

2009-01-09 @ 22:05:10
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andreá

Nej men va gu va gulligt! Aron kan säga lampa.. Typ "baa ba" säger han.. Jag längtar så tills han börjar snacka lite mer. Och färdig e ju ett jättebra ord att kunna!



Ha inte jeff matstrejkat någe? Aron e så kinkig på "riktig" mat att jag snart inte vet vad jag skall ta mig till. Han kastar oftast allt på golvet så länge de inte e frukt eller smörgås... Att ´mata honom med sked nuförtiden kan vi ju drömma om.. Får de hastigt tillbaks upp i fejjan om han har flyt... Jobbigt.



Trevlig helg!

2009-01-09 @ 22:06:23
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Ja färdig är ju faktiskt riktigt användbart.



Jo Andréa, han gick från matvrak till att jonglera med maten och det ligger oftast mer på golvet runt stolen än i hans mage. Men vi trugar och fortsätter med samma mat ändå, han har ju lixom "lite att ta av". Gröt diggar han iallafall och frukt. Men just mat kan han va kinkig på. Men han får ju inget annat istället utan får va hungrig då, så han brukar nog äta efter en stund. Och äter inte alls lika mkt längre heller.



Men det där går i perioder, och det är i just de här perioderna som föräldrarna brukar börja servera annat och till slut blir det en liten kinkblåsa =)



Det går att mata honom med sked, typ gröt o joggis. Men inte varm mat. Brukar ge honom t.ex pastan och såsen skilt (för att undvika att det är ÖVERALLT), då plockar han pastan själv och så passar den som matar på att finta in en sked mellan tuggorna.



Jag tycker det är skitjobbigt när den "kladdiga" maten kastas omkring. Pasta o sånt som är lättstädat får ligga överallt, men HELST INTE GRÖT! Det blir ju som betong efter en timmes torktid.



Trevlig helg!

2009-01-09 @ 22:41:01
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0