Lite om barnen

Kom på att det ju var ett decennie sedan jag skrev nåt om mina kråkor. I och med att jag knappt varit med dem så har man heller inte haft mycket att skriva om dem.  Läs om ni är intresserade, det vart lite långt.

J E F F - 06.11.2007
Under de senaste 2 månaderna då jag jobbat så har Jeff ändrat rysligt mycket. Han pladdrar på mycket, även om det är svårt att förstå vad han säger, det mesta klurar man ju ut rätt fort, men för andra kan det inte va lätt. Visserligen blev Ferrarri - Jajji, men många andra ord fattar jag inte hur han kan formulera till så olikt. Time out är fortfarande det mest effektiva för att få honom att tänka efter en sista gång innan han trilskas med nåt. Han har även börjat be om att få komma upp i famnen, han har annars inte velat bli omkringburen, men nu femton kilo tung, då ska man kånkas på, det är ju så gulligt så jag riskar lite extra artros bara för d.

Han somnar som en kratta, springer upp massor av gånger med busig blick. Och det enda om hjälper är att ta vovvo ifrån honom. Då grinar han en stund och sen när han får den så somnar han (eller iallafall ligger han kvar i sängen sin). Men att ta vovvo ifrån honom, varje kväll, två veckor i sträck verkar inte heller räcka längre än näsan är lång. Så i förrgår fick han inte tillbaka den alls, kanske därför han lade sig som ett fromt lamm igår. Usch vad energi det går åt att kvällstrassla, verkligen högst upp på min hat-lista just nu. MEN han sover ju hela nätterna nu, d tog ju bara 2 år. Han kan vråla till mitt i natten, men det är ju normalt. Dock e man ju så jävla förstörd av 2 års nattskrik så man sprättar ju upp och är påväg dit varje gång.

Annars är han en glad, busig prick. Han har ju vägrat pussats och igår så kom jag på det som jag kört med Li i alla år "du får inte"-leken. Nu pussar han en var han än kommer åt, för att han "inte får" och det är ju SÅ ROLIGT, han garvar så han kiknar. Han har fortfarande blöja, vill helst inte gå på pottan, men springer gärna och klättrar upp på toan och kissar gränsle. Skita på toan vägrar han. Kommer istället med världens nöjdaste min och säger "ha kacka" då klunsen ligger vackert i blöjan o stinker. Inte skönt eller?


L I - 16.01.2004
Li är i en himla go period just nu. Hon får belöningshjärtan nästan varje dag. Sköna diskussioner kan man ha med henne och det kommer så kloka råd och förklaringar på allt. Hon är (oftast) duktig med Jeff och tar hand om honom och hjälper honom om han behöver hjälp. Jeff går till Li om jag blir arg och hon tröstar honom med en stolt jag-hjälper-till-blick mot mig. Humorn har riktigt fallit på plats och vi har fått våra blickar och ord som vi kan börja garva åt bara genom att titta på varann. Hon håller på o skriver och ljudar, räknar plus o minus, försöker lära sig klockan, knyta rosetter.

Men imorse (läs kl. tio), bokstavlingen stod hon och häängde på min sida av sängen, hon kunde inte ens hänga i stilla. Där stod hon med benen i kors och i sär om vart annat, med händerna i madrassen. SUCK SUCK SUCK. Jeff 2 år är ju för bövelen mer självtändig än vad hon är just nu. Så jag hade jag en uppläxning för henne. Hon fick höra både att jag nog tusan skulle ringa dagis o fråga om hon kunde komma tillbaka lite tidigare än beräknat, att hon inte riktigt trivdes att vara så länge därifrån, men näää, hon skulle LOOOOVA att int nåjsa, inte säga att hon har tråkigt, att hon inte har nåt att göra etc. Hon fick även höra att om hon inte lät mig sova/dra mig ifred om mornarna nu när jag är ledig så skulle jag nog sätta min klocka på ringning och väcka henne trots att hon har jullov, inte heller d var populärt. Men jag förstår ju att navelsträngen har vuxit fast efter detta arbetspass jag haft, det är inte många timmar jag spenderat med gullisarna den senaste månaden. Påminde henne även om att vi snart är i Thailand, och då kommer hon att få dras med mig alla dagar och inte ha eget rum på 7 veckor. Så PASSA PÅ ATT VARA I DITT EGNA RUM TYP NU!


Li står och speglar sig för hon har just monterat fast svärdet som Barbie i de tre musketörerna filmen. Jeff e lite impad av Barbie och vart ju helt salig då Li strosa omkring i sin nya klänning igår. Vipps så hade hon trollat fram sin urväxta "barbie" (=prinsess) body. Och han sprang stolt omkring i den och då Chrille kom hem så sprang han och visade sig, pekade på sig själv och sa "Baaabi". Sen vart d liv i luckan då den skulle av för kisspaus och eftermiddagslur.


Kommentarer
Postat av: J

Herregud vilka söta ungar du har! Och du beskriver allt på ett så bra sätt. Ärligt och på riktigt. Inget inlindat i bomull. Det gillar jag!

2009-12-30 @ 08:11:26
Postat av: Camilla

Garv åt Jeff =) såg aldrig Sampa i den fast den fanns i huset någongång =)

2009-12-30 @ 09:11:02
Postat av: Tessa

Tack J, jag är ärlig och rak på sak, lindar inga in mycket heller =)



Camilla kanske Caj gömde undan den. Han tror väl att ungen blir BÖG om han får ha rosa klänning på sig några gånger, hahaha.



Li har ju älskat Spiderman o dödskallar några år oxå, men breddade frivilligt favvo-kategorin till prinsess. Men konstigt att det inte är lika uppmärksammat den vägen, att tjejerna e tuffa o älskar blått. Hmm...men det ska väl ändras. Det börjar ju komma mer rosa pojkkläder oxå så. Jag gillar det jämställda, även om Jeff INTE skulle få ha nå barbie-utstyrslar på sig utanför husets fyra väggar =)

2009-12-30 @ 21:04:42
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: sandra

haha..."baaaaabi".. i am dying!!!

2009-12-30 @ 21:29:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0