Li är så sjuk

Då Jeff passligt avslutar sin antibiotikakur för öronen är det dags för Li. Kraftigt återfall fick hon inatt då hon skrek om vartannat och Jeff bytte av då hon tystnade. Vi var till HC imorse och hon har streptococker och lymfarna bussigt svullna i nacken så hon har svårt att röra på huvet. Stackarn, såhär sjuk har hon aldrig varit, inte ens i närheten. Dagen har gått ut på att försöka hålla henne på någolunda glad nivå. D vart glasshandling på Hallen, plötsligt försvann hennes sjuka nacke och hals i endorfiner av glasslängtan. D vart en kass glassar för 25 euro, Li var glad.

När hon sedan fick beställa vad hon ville från Kantarellen, popcorn och fanta, vart hon glad. Mindre glad är hon åt antibiotikan hon måste ta i flytande form 13 ml (en full spruta och lite till) första dosen hon fick spydde hon av, likaså de 2 följande försöken, tills vi kom på att hålla för näsan och dricka/äta nåt gott på. Herregud, jag smakade ju på den och inte smaka den så skit att man sku måsta böa heller. Nåja, det blir väl en pina de följande 9 dagarna då den ska tas. Får försöka blanda ut den med nåt, men då ska hon istället få i sig typ 2 dl, som smaken säkert slår igenom. Hmm, tips någon? Tycker så synd om henne som hon kvider, det tar faktiskt skitont o va sådär svullen i lymfarna och halsen. Been there done that. Hon har redan fått 2 doser hoppas det är bättre redan imorn, så hon (och vi) får sova lite. Hon går ju som en stel gammal gumma.

Kommentarer
Postat av: Kim

tackars :/ Kyra på dig Li.

2008-10-08 @ 23:08:28
URL: http://dressed-for-success.blogspot.com
Postat av: Andréa

Nej men hujj, stackars lillstumpan! Hoppas hon är bäätre idag! Krya på dig Li!

2008-10-09 @ 07:12:05
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Anne

Usch stackars lilla gumman!Jag hade ju sjukt mycket streptocoker när jag gick i högga och då vet jag att isglass,och en varm sjal el. halsduk runt halsen var skönt. Men det släpper ganska snabbt så fort man börjar ta medicinen men det e jätte viktigt att man verkligen äter hela dosen till slut,annars kommer dom tibax efter ett par dar..Och var noga med att hon int pussar på Jeff för det smittar ganska lätt.Kramisar till gulliga familjen!

2008-10-09 @ 08:41:32
Postat av: Camilla

Ja hoppas hon är bättre o att medicinen gått bättre ner . Duktiga snälla Li , kram från faster., som ändå gjorde så många barn glada igår o dela med sig av sina glassar till alla Krokens ungar stora som små, gulle =)

2008-10-09 @ 09:08:59
Postat av: Tessa

Jo jag minns d Anne, fan du käka ju 4 kurer på raken, varav sista var med triangel, minns jag rätt?



Ja jag försöker så gott jag kan att hålla Jeff därifrån, fan om han å sku få d. Då går jag i graven.



Ja herregud, hon dela ju ut glass till 5 barn + Caj från sin glasskass, d va strongt.



2008-10-09 @ 10:11:51
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Lilla pruttan, hoppas hon blir bra snart!

2008-10-09 @ 19:36:23
Postat av: Mia

ge en krya pa dig kram till Li fran oss alla. Lillstumpan va jag tycker synd om henne.puss

2008-10-10 @ 11:06:57
Postat av: P

När jag va liten o åt penicillin som smaka myrsyra/rådjurspiss blanda mamma ut den med Cola, det tog bort smaken.

2008-10-10 @ 12:45:49
Postat av: Tessa

Haha, rådjurspiss. Jo Li har provat att blanda med Fanta, men då innebär det att hon ska dricka 2 glas, o d orkar hon knappt. Det är ju så förbaskat mycket hon ska ha över en full spruta, 13 ml. Men hålla för näsan och varva medicin/fanta funkar oxå =)

2008-10-10 @ 14:26:27
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0