Lite smått och gott, inga kakor dock

Jaha, va d länge sen jag skrev? D ha jag iallafall fått pikar om. Men detta är fyra av orsakerna:

1. Det har varit nå krackel här på bloggsidan, så det har gått så trögt att uppdatera.

2. Jag är glömsk.
Och det är faktiskt sant.

3. Trött har jag varit oxå, och är fortfarande. Att sängen nu ligger och skriker mitt namn rör mig i ryggen. Vila sku ja ju göra i Thailand

4. Tidsbrist. Nä, jag kan inte skylla på d. För här vid datan har jag hängt varje dag efter jobbet och skulle LÄTT kunna slänga in några rader varje dag.

På jobbet händer ett och annat. Folk har förstått att det är 4 dagar kvar till jul, man ser samma kund komma in flera dagar i rad och flera gånger per dag. Fniss. Det är rätt trångt där bakom kassan, eller kassorna, för vi har ju 3 stycken. Mellan varven är vi  4-5 personer och trängs med armarna i kassan och strider om kortapparaten. Rumporna gnids mot varandras och man har snören och prislappar fast i skorna. Telefonen ringer, ingen har tid att svara, kunderna river ner grejer och ALLA vill ha paketen inslagna. Det ville däremot inte jag idag när jag var och snabbshoppade julklappar:

Vill du ha det inslaget?

Nej tack, jag packar själv,
svarade jag med ett leende (kände mig så satans nöjd o snäll)

Och därmed kände jag att jag var dagens bästa kund på både Mariehamns Bokhandel och Lekplaneten, dock ej prismässigt. Jag förstår bara inte hur folk orkar stå och köa som idioter i 10-15 minuter bara för att de ska ha sina paket inslagna. Öppnar man en snabbkassa och ropar:

Någon som INTE vill ha sina varor inslagna?

Så är det nästan ingen som svarar. De får ju papper med. Men nej, där häver de upp 4-5 varor som ska packas in, trots att de redan stått och köat en stund och bergis har lökringar i armhålorna. Den ena varan är 1x1 meter och en annan vara är så liten så den knappt går att slå in, men i papper ska d va! Själv sku man ta 4 rullar papper med, dra hem till vardagsrumsgolvet med ett leende och klippa o tejpa. Det är ju roligt för fan! Kom in en ful surgubbe idag. Jag öppnade en snabbkassa och sa med min gladaste röst:

-Tyvärr så kan jag inte slå in i den här kassan, går det bra att få papper med?

-Mhm, muttrade han. Dålig service d.

-Okej jag KAN, men då får du vänta en stund.
Så måsta jag vänta på ledig bänk. Förbannade gubbe.

-Ha en GOD JUL, log jag och fick faktiskt tillbaka ett mummel som jag tyckte lät som detsamma. Satan vilken muntergök. Tur att de flesta är glada. Sku ha borda sagt, jammen då får du köa till nån av de andra kassorna, men det är ju jul, då måste man va snäll.

K R A A A A A A A A A A A M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0