Tvättstugan

Jag bad min älskling gå ner till tvättstugan och hämta upp vår tvätt som hängt där en par dar. Eftersom han har en tendens att ta med grannarnas kläder oxå så gav jag honom noga instruktioner så det kanske kunde bli rätt.

-Det är MYCKET tvätt sen, det är linorna längst in, de 2 yttersta linorna har jag inte hängt NÅT på, och så finns det färdig vikt tvätt där oxå i en IKEA kasse som du kan ta upp, sa jag.

Vad kommer inte gullehunken upp med då?! Jo en fuktig svart t-shirt size XXL (inte hans), 10 fuktiga stora svarta trosor (inte mina) + rätt tvätt, men inte den färdigvikta IKEA kassen. Jag fattar verkligen inte hur det kan gå så fel. Så jag frågade honom:

1. Är det här DIN t-shirt? Jag själv äger inte ens en t-shirt, och skulle jag göra det så skulle det inte vara en XXL, varför har du tagit upp den???
2. Använder JAG såna här trosor?!!!?
3. Jäkla konstigt att tvätten fortfarande är fuktig trots att den hängt där sen i lördags, tänkte du inte??
4. Var e IKEA kassen som jag bad dig ta upp, lyssna du inga alls på vad jag sa???


Chrille rycker på axlarna och skrattar, jammen jag går ner med det igen bara, och så kan jag ta upp den andra kassen på samma gång. Sen vek jag alla kläder själv, och lade hans i en hög och placerade in alla andras på rätta platserna, för d vågar jag inte låta honom göra, då hittar jag mina sockor i Lis strumplåda och Jeffs pyjamas i Lis garderob. Sen så hade jag inget att göra, så jag placerade även in hans kläder på rätt plats.


Här tvättar jag mest, men Chrille ibland, när kallingarna e slut typ. Fast jag vill nog helst tvätta själv och hänga själv, av vissa pedanta skäl. Fast han får gärna hämta upp den, även fast han får springa ner 2 ggr  =)

Fråga:
Vem tvättar hos er och hur snäll är du med att vika andras kläder?
______________________________________________________

***

Kommentarer
Postat av: Åsa

Just nu, när jag jobbar och Mattias är vårdledig, är det han som tvättar. Annars gjorde jag det när jag var hemma. M viker ihop tvätten, och lägger in alla kläderna utom mina. För han vet hur jag är, jag vill göra det SJÄLV! Så att det blir rätt...jo, jag är störd.

2008-01-08 @ 07:44:31
Postat av: Petra

Tvättar, hänger och viker allt själv. Annars skulle det a) aldrig bli gjort b) bli fem gånger mindre c) aldig hinna in i garderoben... Men det är ganska meditativt att vika tvätt!

2008-01-08 @ 08:13:04
Postat av: Camilla

jag tvättar alltid.
hänga upp får jag ibland! Ellen eller Caj till samt att vika ihop den i högar.. sen får alla sin egen hög att själv sätta in i skåpet fast jag(Ellen oxå ibland) fixar Sampas.
Cajs hög hamnar i en fåtölj i sovrummet o når ibland ryggstödskarmen....men den får han klara själv även om det inte blir alltför ofta han sätter den in i skåpet..

2008-01-08 @ 08:35:47
Postat av: Lena

Hemma hos oss är det jag som tvättar. Det har jag inget emot (men vi har ju inga ungar heller, så det är väl inte sååå jobbigt). Skälet är att jag är hemma/pluggar och Andreas jobbar. Han drar in stålarna för tillfället - jag sköter hushållet. Det är en bra deal. Andreas hjälper gärna till att hänga upp tvätten om jag frågar honom. Men det är oftast jag som ser till att kläderna är vikta och i garderoben. Skjortor får han stryka själv för han är bättre på det än mig. Han stryker även mina skjortor om det behövs, för jag avskyr att stryka.
Ett litet tricks för att slippa klädbestyr är att ta hela sock- och underklädeshögen och ösa över den i famnen på karln när han sitter i soffan och glor på burken. Det funkar, även om karlar sällan klarar av att göra flera saker samtidigt. Hehe.

2008-01-08 @ 09:44:08
Postat av: Linda

Vi tvättar lika mycket båda två. Det är verkligen ett måste också om vi ska orka med tygblöjorna. Däremot är Stefan mycket duktigare på att vika in i skåpen direkt han kommer in. Jag viker gärna ner allt i Ikeakassen och sedan lämnar den innanför sovrumsdörren.

2008-01-08 @ 10:54:16
Postat av: Ramona

hej, jag tvättade oxå alltid men just för att d ska bli rätt så man slipper gnata =) däremot så vek vi ihop tilsammans o satt in själva i skåpet så som vi ville ha d, Jonas o jag.
kram

2008-01-08 @ 11:25:03
Postat av: Tessa

Å va kul med alla svar! Man ser ju *harkel* vilket kön som regerar över tvätten. Men det verkar vara frivilligt som tur är.

TYGBLÖJOR?!?!!? 100 poäng till Linda iallafall.

Jag tycker oxå att det är lite rogivande att vika tvätten, att sen ränna o böka in den där den ska få plats är inte lika kul, men ett måste för att få den på rätt plats
=)

Tipset med sockorna och underkläderna var ju inge dumt. Fast när jag har hängt tvätten hänger jag den på en sån där tvättsnurra par om par, så då viker man ju ihop dem innan man slänger ner dem i IKEAkassen (asså inte VIKER, utan korvar om dem sådär snyggt).

Jobbar du redan Åsa? (Grattis till Sagisen, om det är rätt Åsa jag tänker på)
=)

2008-01-08 @ 15:17:05
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Kim

kimmen tvättar, viker o svär över att d saknas strumpor *garv*

2008-01-08 @ 17:19:46
Postat av: Tessa

Garv, Kim, jag tror inte jag är den enda som känner igen sig i det där med ensamma strumpor. Igår sade jag: Yes! ALLA strumpor hade en partner, händer inte alla gånger.

2008-01-08 @ 18:49:58
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: kussa Sandy, Robbe och lillan

till skillnad från min sambo, så gillar jag och tvätta. men med en karl som tränar som yrke, så haglar dt in högvis med survåta träningskläder två ggr om dagen och detta luktar ju givetvis ljuuuuvligt!! dealen är,INGA sura träningskläder i tvättkorgen och HJÄLP TILL när jag nån gång ber om hjälp ( nuförtiden ganska ofta, höggravid )Slutade i ett tidigt skede ha fin ordning i hans garderob ty han riiiiver ut sina kläder( som en liten unge ) d han söker nåt och sen trycker han in allt tillbaka. Finfin ordning i min garderob däremot , och viktigt e att ALLT doftar vanilj-sköljmedel ( även på sånt som jag inte använder, psyko!!)

2008-01-08 @ 19:23:07
Postat av: anna

Garv! Härligt att läsa så man får sig ett härligt skratt. Kul också med alla kommentarer. Hos oss är det jag som tvättar mitt, Rasses, sängkläder, handdukar osv medan Jens tvättar sina egna kläder av den orsaken att han är grymt pedant. Jag tvättade åt honom i början, men det var alltid fel på sköljmedelsmängden: "För lite sköljmedel.", "För mycket sköljmedel." så för husfridens skull sade jag att han får tvätta sina egna kläder. Jag är tydligen betrodd att ta hand om sängkläder o alla handdukar iaf :-D. Jag gillar inte att vika tvätt, däremot har jag dille på att försöka få tvättkorgen tom så fort som möjligt, tex när jag byter sängkläder så MÅSTE jag lägga dem i tvätten med en gång, står inte ut med att pula ner dem i korgen och se den svämma över.
Kul med sockorna...ja, jag trodde verkligen att ALLA
tappar bort sockor ibland, det är ju inte för inte som det finns speciella (onödigt krafs men ändå)prylar för att hålla sockorna i par i tvätten. Däremot påstod min käre make igår, när jag stod och hängde tvätt (jag hade fått hänga med lite på ett hörn i hans tvätt och hängde allt) att jag just hade tappat bort en socka åt honom och att det ALDRIG hade hänt honom. Misstänker selektivt minne, men man vet ju aldrig, he he. Jag tappar däremot bort sockor jämt och ständigt. Undrar vart de tar vägen??

2008-01-08 @ 20:03:48
Postat av: Tessa

Jäla Jens, rätt att han får tvätta sitt själv när d inga duuuger
=)
o Robbe skulle även han borda lära sig tvätta sina SURA träningskläder, för läggs de bland d andra i tvättkorgen så behövs det nog dubbeldos av vaniljsköljmedlet. Själv så har man nog i för lite sköljmedel tror jag, för jag tycker inte tvätten blir sådär härligt mjuk o int fan luktar den så ljuvligt heller, kanske beror på att jag använder parfymfritt sköljmedel, hmm...nåja, när ungarna e större så ska jag överdosera med det mest ljuvliga doftande sköljmedlet.

2008-01-08 @ 20:35:50
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Jenny

Jag måste nog säga att Henrik är bättre på att tvätta än jag. Sen hänger han på tork DIREKT när maskinen är klar, medan jag kan vänta till nästa dag... Han viker även ihop tvätten INNAN det är dags att hänga upp nästa omgång. DÄremot har han svårt att skilja på mina och Joels kläder. "Är det här dina eller Joels strupmpor?" osv.
Jag är glad för det, men när jag såg att han höll på tvättade vittvätt med mörktvätt blev jag orolig och härjade till. Fast nu vet han!

2008-01-09 @ 08:46:48
Postat av: Linda

"Fast nu vet han" hahaha! Ni är söta!
Jag tror inte det är Åsa som du tänker på Tessa, han stavar sitt namn Matthias har jag för mig. hHon är nog bara hemma och myser med Saga hon =)

Tygblöjor vart det jo. Både miljö o pengar spelar in så klart. Det är ju verkligen svindyrt att ha renhållningen att hämta soporna, så vi sorterar som bara den och lyckas knappt fylla en liten soptunna på en månad (med brännbart). Då blir det inte så dyrt =). Det skulle ju blöjorna förstöra på bara några dagar känns det som.

2008-01-09 @ 10:16:33
Postat av: Tessa

Sant Linda, duktigt av dig, blöjor fyller en kasse om dan känns d som. Ok börja undra å, ang. Åsa o co
=)

Jammen duktig Hempi e! Chrille håller oxå ordning på tiderna NÄR han tvättar, den får inte bli o ligga i maskin.

2008-01-09 @ 13:15:20
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: sanna

Jag tvättar o tvättar o tvättar...tål inte heller att ha ngt i tvättkorgen så den snurrar på 2ggr i dygnet..VARFÖR har jag ej satsat på en maskin med större trumma, har nu en toppmatad för ensamstående..inte världens roligaste utgift med ny maskin men kunde ju va skönt o slippa tvätt ngn dag...suck!Dags att inse att killarna blir större så också kläderna så lär ju ej minsak i tvättberget,"hoppas" den går sönder snart!

2008-01-09 @ 13:46:06
Postat av: Tessa

Garvar åt Susanna. Du e ju slut du, ja hoppas åskan eller nåt annat tar den, så kanske du får en STÖRRE på försäkringen
=) Jag tål tydligen att det är berg i alla 3 tvättkorgar, för det är det alltid, tvättar mycket sällan, men då 3-4 maskiner på 1-2 dagar, och vi har STOOOR tvättmaskin i tvättstugan + torkrum, så allt torkar ju snabbt. Sen kan d hänga o vädras där nere några dar, tills jag kommer ner med nästa lass
=)
skulle nog vara skönt med en egen tvättmaskin. Nu är man ju "borta", dvs, i källarn minst en kvart när man går o hänger tvätt. Int så kul om man har en prutt som ligger ute o sover o plötsligt får för sig att vakna. Damn jag längtar till huset, då ska jag tvätta och tumla varje dag!!!

2008-01-09 @ 18:55:40
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Lena

Jag har också lite svårt med full tvättkorg. Den ska tömmas fort! Men den är lika full efter någon dag igen.
Sköljmedel slutade jag använda för 2 år sedan. Vi vill inte ha någon doft i våra kläder och de är inte speciellt hårda efter tvätt heller. Ekonomiskt och miljövänligt om inte annat. Pirkka tvättmedel duger bra och innehåller inga zeoliter, som är astma och allergiframkallande.
På tal om pedanta män. Andreas blir galen om kläderna har torkat för sakta. Alltså, de börjar lukta lite surt och gammalt. Finns det en uns av surt i kläderna så åker de tillbaka i tvätten. Jag gillar ju iofs inte heller sura kläder...
När jag bodde på Ålandsvägen hade jag en superbra tvättmaskin. Den visade hur länge tvättprogrammet tar samt att man kunde ställa in när man ville att maskinen ska bli klar. Perfekt om man ska va borta en hel dag, så är tvätten färdig när man kommer hem. Nu är min mor lycklig ägare till den maskinen. Jag saknar den, bättre maskin kan man inte ha.
Underligt nog så brukar mina sockor också försvinna. Ibland ligger de i Andreas strumplåda, eller under sängen, med en ansamling av hår och damm eller varför inte i byxbenet. Det är många gånger jag har gått på stan och undrat vad det är för knöl jag har innanför byxan. Jo - en suktig strumpa. Najs.
Usch, det har blivit en hög med kläder som ska handtvättas...kanske borde ta mig an dem idag då.

2008-01-10 @ 10:08:24
Postat av: Kussa sandy

Försökte ha skillnad på Robbes och mina strumpor i börja, men sket i det ganska snabbt när jag konaterade att vi båda har BARA svarta strumpor, och att han iallfall snor mina som e några storlekar mindre ( så det blir hål på häl oc tå ). Hämnden e nu, att jag numera köper fina "sockpresenter " åt honom om sen snor jag dom!!! JOJO; poliser FÅR sno saker...(inom familjen )

2008-01-10 @ 22:19:51
Postat av: Lena

Det är skönt att gå omkring i Andreas kläder hemma. Till och med hans kalsonger är bekväma. Tur att inte han vill låna mina kläder. Det skulle vara snyggt.

2008-01-10 @ 22:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0