LYSTRING!!!

Jag efterlyser min DIDRIKSON tunna softshelljacka som jag förlagt under julhelgen, mamma, pappa? Dinos? Och så försvann min svarta CONVERSE keps i  typ augusti (Sandra? hahah)  Den är helsvart med en vit boll i pannan som det står converse i.

Se nu till att leta fram mina favvo accessoarer hastigt, annars lipar jag hela helgen sen.


Kvällskvisten

Hade tänkt flänga snabbt iväg med bilen till Hallen för lite shopping, men tji fick jag då jag stod påklädd med lång lista och bilnyckeln inte hängde där den skulle. Den hade Chrille med sej...grr...dax att skaffa fler!?! Men jag traskade iväg till Minimarket och fastnade med munnen med fru Vartiainen, sen fyllde jag 3 kassar med mat, där finns d grejer! Gick hem med 3 fulla kassar, 1 bal toapapper o Bianco, sved lite i axelmucklorna.



Hjälpredor som mer än gärna ska plocka ur kassarna, så d blir strid.

Lagade fittigt god mat. Chrille kom hem vi åt och jag gasade iväg till Familia för en snabb inventeringsrunda. Inventerar lagret nu. Hem kl. sex och fick besök av Clemes klanen Ulle, Ebba, Viggo o Fanny, tusen år sen! ROLIGT med besök o lite snack.

Nu i säng, sen sova. Imorgon jobba, ledig 4 dar, har abstinens!


Fotografering

Haha, snygg!



SNÖ & TRÖTT!

Nu har det varit minimialt med aktiviteter utanför detta hus i jul, så ungarna börjar bli lite smått rabiata. Man vill ju lixom inte släpa omring på en prickig fialotta heller, då kommer det förmodligen i messa nyan från nån gravid som aldrig haft vattkoppor eller nån som är rädd för bältros. Så nu åkte fisarna ut i vår oskottade bakgård, they love! Jag skulle inte älska att pulsa i snö upp till låren, men det gör dom -thank lord.

Här sitter jag och försöker återhämta mig från decemberarbetet med en kaffe o en battery, det gör susen för en trött själ. Imorse TVINGADE jag mig ur sängen, det tog ont överallt, mest i själen o ögonlocken. Men nu känner redan hur koffeinet gör verkan o kroppen satts igång och snart ska jag nog ta och städa upp lite här, det är tammefan fordon ÖVERALLT, trodde jag lärt ungarna att plocka undan efter sig, men tydligen i-n-t-e Jeff.


Vi har ju turen att få hit plogning när det är som värst med snö på tomten, han skuffar bort lite överlopps snö från parkeringen så det blir en liten kulle. Jeff spanar efter stora maskiner på Ålandsvägen, d far ju lixom ett antal stora fordon förbi oss varje 5 minut, speciellt i detta snökaos. Kommer det safblandare så blir han helt extas o ropar -DE KOMMER BLINK BLINK!!!

Nu är kaffet o batteryn slut, nu städa medans ungarna e ute =))


Underställ

Man hör det överallt, i alla dess former, underställ, merinoull, ullfleece, ullfrotté...det är det man ska ha på sig nu när det är såhär kallt, närmast huden ska det bärast, för att värma gott utan att klia.

Vi har testat på några märken, Li och Jeff har DIDRIKSONS underställ i 65% merinoull, tunna och riktigt sportigt snygga.



ooo neej, blixten bländar.


Cutis.

Vi säljer även LINDBERGS merinoset, och det finns i svart eller cerise, riktigt mjuka, lite tjockare än Didriksons.


Så har vi merino för de allra minsta i 100% ull från danska PIPPI och Celavi. Bodys, långisar, heldräkt, även rånarluvor i 100-% merinoull. Detta har varit mycket populärt, så det börjar bli urplockat bland storlekar, därför ids jag inte skriva här vilka storlekar som finns kvar. Men från något märke borde man hitta mellan 50-150.

Nästa år hoppas vi kunna sälja ullfleece som blivit så poppis. Ingen idé att ta in det mer tror jag.


Mellandagsrean har börjat!

Nu har vi börjat rensa.
Bl.a en massa leksaker ss de små hög- och lågsängarna, riddarborgarna (LOTTA!) har kraftigt dumpade i priser, givetvis rear vi bort en massa massa kläder också. Kom in och kika!




Lucia

Sankta Lucia
Mamma varför dom sjunger santa muusia? Frågade Jeff på Lis julfest högt och ljudligt, överröstade nästan det vackra luciatåget. En annan fras han upprepade sig under första kvarten av julfesten var "tråååkiiiit". Det var liksom lite lugnt och fridfullt, inte hans grej tydligen.

Nu är det mycket santa lucia här hemma. En dag kom han och Sandra sjungandes santa lucia med 10 tuscher itravade i varann som ett långt ljus. Filmade dem idag, Li var seriös och sjöng vackert, Jeff hade ingen ro. Se klippet till slutet.

Klicka här


De har lekt en massa skojigheter hela morgonen och dagen. I like a lot.


SOVREKORD

Härriguuu, idag sov jag till halv ett. Hade en sömnlös stund tidigt imorse då Jeffen vaknade vid kl. åtta, men jag somnade om och sov sättän till halv ett. Tolv ringde tlfn men den åkte hastigt på ljudlöst, ja va så jävla borta o yr. Lade mig i.o.f.s halv två, men det ligger en hel del sömnbrist i den här kroppen så jag låter mig sovas. SKÖNT va d. Vaknade av att Li och Jeff sprang runt på övrevåningen och sjöng "här e du, här e jag, och tillsammans är vi bra, och jag vet att vi två ska va vänner varje dag, här e vii!". Gulliga.

Li har repat sig ordentligt från vattkopporna men har fortfarande stora mörka skorvar kvar. Det var ett dygn hon hade som besvärligast, sen var det värsta över. Hon har säkert haft feber också, men mätte aldrig. Till på detta har hon haft ont i halsen och blåsor på tungan. Nu ropar hon efter kompisar o vill till Hesburger, uuut! Hur känsligt är det att rösa sig med en prickig flicka, dag 7 på vattkoppsfronten? Vi har inte varit andra ställen än mamma o pappa, o faster deras. Smittas d ännu då?

Nu inväntas att Jeffs första koppa ska bryta ut. Hoppas det blir efter nyår. Nu ska vi baka kola!


Alkoholhelg

På julaftonskvällen fylldes mammas o pappas hus med 1 st Björn, en Simon och 2 bröder Grunér innan d sku stressas ut till Dino´s när dom öppna kl. tie. Brorsan o Mikaela for med, men jag stannade en timme till och åkte med Chrille till Dinos då han for hem med ungarna. Vart inte så långvarig, utan drog en par välkomst hot shot med Mikaela, sen krokna brorsan så de for hem. Ett åkte jag hem i taxi.

Juldagen var det middag hos mamma o pappa igen. Vi spelade "Absolut överens" o d va ju kul, men satan va man kan tänka olika. Skratta bra. Lade barnen där o hakade på gänget ut en sväng, stress kl. tie, suck. Chrille vart sten kl. ett så taxi via efter Jeff o sen hem. Chrille blev på toagolvet, och imorse såg man ju vad han hållit på med där, as. Men nu 13 timmar senare så sitter han här framför mig o käkar frunch, inte i skick.

Själv e man i toppskick, lite trött, men det hör till. Nu ska mitt gudbarn Joel komma hit så ska vi traska ner på stan o kika lite på julklapp till han från mig.


Swisch så var den förbi

Tomten kom, med en massa klappar. Jag och Chrille fick en symaskin, modell deluxe. Li o Jeff fick vad de önskade, och massa till. Sparade de stora paketen till slut, dvs. Lis Penbo och Jeffs kranbil. Jeff var så gullig. Han tog de 4 sista paketen och satte dem i sin kasse med öppnade klappar, och sa att han skulle spara dom. Sen lekte han med sina grejer, men man såg på honom att han var besviken, ingen strålande lycka. Jag frågade honom:

"Fick du ingen kranbil? Kanske det var för att du säger att pappa är dum"

"Men jag fick många paket ändå", svarade han och så klämde han fram ett lite fejkleende o lekte med sin 12 euros gatusopbil. Asså så himla söt. Det tog ont i hjärtat. Tills vi plötsligt upptäckte att tomten hade "glömt" 2 paket. Lyckan som strålade över hans ansikte går inte att förklara. Det är så ett barn ska se ut på julafton. Lilla gulle Jeff, det enda han skulle ha behövt var den där kranbilen. Nu sitter han och åker på den t.o.m.





Och här e Lis lycka -Penbo. En robotpingvin. Jättesöt!


GOO JUUL!

Inget julkort i år heller. Nu får vi nog ta o skärpa oss. Ligger efter med 2 år nu....men vi vill ändå att ni har en underbar jul!

Lis koppor börjar torka ut o idag har hon inte haft besvärligt, men trött och "yr" som hon själv säger. Så det blir nog bra imorgon, ont i halsen har hon dock, så det får man ju hoppas att inte blir nå jävla streptococker till julmaten.

(Imorgon kanske man besöker DINO´S om man blir på d humöret. Tradition.)

Fy fan nu ha ja vari hungrig 2 timmar, dax för en nattmacka, sen znark. För imorgon är det 10-12 för de som sistaminutenshoppar (like me).

GOD JUL!

på laddning just nu

Vet ni vad jag har på laddning...EN NY KAMERA! Såhär den 23 december. Den ploppade in av svägis karl idag, hade nästan glömt bort att vi beställde en via nätet lite spontant då vi var där på middag nyligen.

PENTAX OPTIO W90. Den är vattentät o stötålig, och klarar fall på 1,2 meter. Med andra ord: PERFEKT FÖR MIG. Ska försöka att inte ha med den på nå KROG (haha, låter så moget) o sånt, utan bespara det för det den är till för, bl.a under vattnet. Måste komma ihåg den nästa gång vi åker till Mariebad, o filma vattendjuren.


Kläm-mani!

Vissa sminkar sig framför spegeln, när jag ser mig själv i spegeln så klämmer jag på allt som går. O går det inte så klämmer jag ändå, d blir så jävla snyggt. Om jag skulle få vattkoppor så skulle jag krafsa sönder vartenda en, har nästans lite svårt att hålla mig från Lis skorpor nu. JAG ÄLSKAR ATT KRAFSA!


Med lite retuschering så fick man persikohy!


SJUKSTUGA

Nej inte jag. Men Li har fått vattkoppor. Jag upptäckte det igår då jag skulle ta av henne klänningen hon hade haft på sig på julfesten. Drog ned dragkeden o möttes av en massa asiga blåsor på ryggen. Sen började jag tänka tillbaka. I måndags sa hon att hon krafsat sönder sitt födelsemärke på ryggen, det var säkert den första koppan d. Hon har haft lite ont i knät några dar o förmodligen lite feber, men alert som hon är så märks det sällan på henne då hon är sjuk, hon ska ha riktigt hög feber innan hon ska däcka.

-Ingen har så ont som jag, sa hon ikväll då hon skulle lägga sig.



Själv vet jag inte om jag haft det eller ej. Både syrran o brorsan hade det som små, men krutunge som man var så kanske jag bara hade någon koppa då. Hoppas d iallafall, sku int orka me nå bältros. Li ha ont o kvider. Strök just på potatismjöl o d tyckte hon va skönt. Får se hur natten blir. Bäst att ladda med öronproppar. Jag sover i Lis säng o hon i min "för att minska smittorisken", hehe.


ÄCKELKOPPOR! D lär finnas nå skum på apoteket som man ska strycka på o lindra.


TOMTE EFTERLYSES!

Har någon en tomte på lager som skulle vilja komma till Rökkas o dela ut några klappar på julafton vid 18-18-30 tiden?


MÅNDAG

Idag
9-17 Dillen
17-20.45 Familia
21-22.30 Hemma (va fan gjorde jag då? 1½ timme gick och jag minns inte vad jag gjorde...)
22.30 Hämta Bianco till mamma o pappa
22.45 Select o köpa lite mjölk
23.00 Badkar me Chrille o ansiktsmasker
23.30 Lite räkningar o bloggläsning
00.37 är nu, och jag fattar inte vart tiden tar vägen

Imorgon
Sovmorgon
Li är ledig från skolan
11.00 Anki o Sandra kommer på lunch
12.00 Föra Jeffen till parken för första gången på veckor
12.30 Familia
Kanske man skulle komma sig iväg en sväng på stan o se om man sku hitta nån julklapp, har inte köpt nån än. Vi är 2 på jobb, men det har varit sån ruljans om dagarna så man helst inte ska vara själv. Julklappar...ja julklappar, måst man köpa julklappar?

Nu. Nattidax.

VARMA KLAPPAR!

SAMTLIGA PRODUKTER FINNS PÅ FAMILIA  =)

Vi har fått in så saatans snygga o smidiga fleecejackor från Lindberg, värmer fint under jackan eller overallen, och kan ju sedan användas som vårjacka.



LINDBERG är en av våra favoritleverantörer. Vi har sålt MÅNGA karbusar i vuxenstorlekar som vi tog in, de har verkligen sålt bra, 4-5 om dagen och nu börjar d sina. Så har du kallt i snålblåsten så skynda dig in. Kommer ev. in några fler bara det kommer in till Lindbergs lager.


Deras älgskinnshandskar med ullfoder har även de sålt bra, varma sköna tumhandskar, som inte släpper in kylan i dessa minusgrader. Hade i stl. 2-11, nu är det urplockat, men kommer in  mer vartefter.

Nu ska jag krypa under täcket o se om jag kan komma på nå klappar som jag själv borde köpa, gu va folk e duktiga som redan handlat.


Mysfredag!!

Mitt i julstressen kom jag på den briljanta idén -MYSFREDAG.
Började fredagsmyset med en promenad i blåsten till jobb (Dillen). Sen jobbade jag, slog in paket o bar varor, städade, sprättade upp en pall med STIGA Snowracers, o slog in paket igen. Plötsligt var klockan halv två och kvar i magen fanns inte längre frukosten som jag fick i mig vid 8.30. HUNGRI! Fredagssushi på Nikolaj, kan det bli mysigare?!

Sen lite mera jobb, abstinens, så via butiken (Familia) pv. hem o kramades med Anki lite. Chrille for o tränade 17.30, barnen ensamma en stund, jag kom hem ca 17.45, fick i mig nå avskrapsmat, packade simkläder i smyg medans Li gick ut o rastade Bianco. Satte igång bilen så den skulle bli liite varm iallafall. Sen bar kosan av till Sittkoffs garage för avfrostning. Köpte lite examensgåva till syster som tog sjukskötarexamen (eller va d no heter) idag GRATTIS BÄSTA SYSTER JESSICA! Sen via Therese Broderi o köpte REA-garn. Oj så Li pysslar på med garn. Sen överaskning för barnen, plocka upp Chrille vid sju-tiden från gymet och MYSFREDAG PÅ MARIEBAD.

Överlyckliga barn. Ett Mariebadbesök utan att ha nåjsat sig till det måste vara en glad överraskning. Jag sade redan pv. dit att "det blir inget långt besök idag sen, klockan börjar bli mycky", men vafaaan vi va int hemma förräns lite över nie. Vattenrutsch, dykning o bastuviftningar. Satte i bastun så länge så jag nästans blev yr av törst, men satt kvar tills vifningen var över. Viftaren Fehmi (och jag med faktiskt) var imponerad av Milton (13-14 år?) som satt inne längst av alla.

Jeff har glömt lite av sina simkunskaper, men kom igen på slutet efter en timme i vattnet. Fan att man inte kommer sig iväg oftare. Men åker vi iväg på semester, så lär han ju simma alla dagar. Li simmar redan flera hundra meter. Själv har jag tagit ålandsmärket, minns inte hur långt det är (300?) o fy fan va jobbit ja tyckte att d va.

Snart, någon dag så ska jag gå o byta tillbaka till min gamla tlfn som varit på lagning. så kan jag ta bilder igen. Tråkigt med bara text ja vet. 12:e dagen jobb på raken imorron, men jag vet fortfarande vad jag heter o var jag bor, så de går bra  ;)


Nyinkommet till Familia!

ALLT-I-ALLO-BAG
Finns i många olika färger
15,50 €


I barnrummet:
Dom passar perfekt 5 i bredd på IKEAHYLLAN LACK. Att ha t.ex lego, tågbana eller bara prylar i. Stickningen, garn, tidningar. Bara att låta fantasin flöda.

Till maten:
Fungerar ju givetvis utmärkt till shoppingbag oxå.

I badrummet:
Själv har jag tänkt borra hål i botten på en o ha den i badrummet för förvaring av badleksakerna. Ikväll vart den Mariebadväska. Hängde perfekt på kroken där.

Ha den framme på golvet eller fast i skåpet som förvaring. Praktisk helt enkelt! Kom in o kika.

Mitt kvällsnöje

Just nu sitter jag och bokstavligen trycker i mig ostbågar. Kände mig svag o trött, så hittade jag en megapåse med ostbågar o halva den ligger nu o bubblar i min mage, zippar nu på en kall KARHU. E inte alls lika svag o trött numer. Jag har Chrille på knä på golvet intill med en pensel i hand o målarmask, han målar våra nysatta spegelpaneler som vi fått på väggarna här på övrevåningen. Sku borda rota fram nån halvfungerande kamera så ni får se. SKIITAFIIINT.

Mina läsarsiffror har gått ner, vilket jag förstår då jag inte är så aktiv  rolig just nu. November-December är vanligtvis hektiska månader för mig då jag brukar jobba massvis på Dillen. I år är det ännu mer. Men det lägger sig i januari. Och förhoppningsvis kommer vi oss iväg till Thailand några i februari, JIPPII! Idag skippade jag t.o.m träningen. Jag sover med dubbla tröjor, byxor o yllesockor+täcke, o ändå har jag bara lagom varmt. Skönt är det. Nu är ostbågarna slut, måste fylla på skålen! Jag har ju en speciell teknik när jag äter ostbågar. 1. en liten näve åker in på en gång o tuggas så det skärs lite i gommen
2. innan allt tuggat är svalt så ska det in en ny omgång, asså alltid osbågar i munnen, tills skålen är slut. Det tar ca 7 minuter. GOTT GOTTI GOTT GOTT!


Braindead

Idag var min 9:e arb.dag i sträck. Jag har jag varit på dillen 13-20.30, mycket roliga paketinslagningar. När jag kom hem mot nio-snåret så får jag SMS från chefen att jag glömt ta in grejer vi hade ute. Hur fan kunde jag missa dom? YYR.

Asså fysathan va ja börjar bli mör i huvet. Jag har fortf. inte blitt sjuk. Men jag är slut. Näsan kan jämföras med en droppade vattenkran, röda ögonvitor, och totalt yr i bollen. Satt just to pratade med Anki i telefon och mitt i allt hade det varit tyst säkert 10 sek. då jag kom på oss att vi bara satt o lät som nå mongon "ööö, jaja, ööö". Så jävla sluuut, hahaha.

Nu ska jag ta mig via badkaret o i säng med min stickning. Så skönt att varva ner med stickning, haha kärring vaarning! Nattiii


Sjuktider

Jag börjar få ont i halsen, 2:a dagen jag känner av d. Jag blir orolig att jag ska få nå jävla streptococker, d e asigt d. Nu har jag varit stor i mun mot alla sjuklingar o sagt att dom e klena. Så nu får jag väl betala då. Jag har haft scarf på mig i 2 dygn och jag tar den inte av mig! Nu sitter jag med byxor o knäyllestrumpor, tröja, o två munktröjor + yllemössa inomhus i 22 grader OCH FRYSER! Jag har inte tid att va sjuk, jag har jobb inplanerat alla dagar fram till julafton.

Jag blir ju sällan sjuk. Kan inte minnas när jag varit sängliggande sist. Jag får inte bli det nu heller. Var och vartannan familj är ju sjuka, men inte vi!  =)  Trodde Li hade nåt på G för 2 veckor sen, men det var bara körtlarna i nacken som svällde upp, sen va d bra me d. Samma sak med Jeffen, lite snor som rinner ibland. Men då är man inte sjuk tycker jag. Tänk att det kan vara så olika. Vissa är sjuka en gång i månaden. Här går det år emellan. Vilket jag är glad för.

Idag när jag kom hem från jobbet så satt Jeff o Li i badet.

"vi gör farliga o äckliga blandningar o dricker dom, så vi ska bli sjuka, så vi kan va hemma från skolan o parken så vi kan leka!" skrattade Li.

Så demonstrerade dom hur de tog varmt vatten från kran, o en skvätt från vattnet de satt i, sen tog dom det i munnen o spottade ut det i glaset igen så drack de upp det, varandras asså. Vilka as till ungar! Hahaha. Det är väl d som härdar.


Li 2 år, i Thailand med trosorna på huvudet och mitt linne på sig. SÅ CUTE!


Här sitter hon med nå thaiflickor o käkar kyckling. GULLUNGE!

VILL ÅKA!


Julhets?


Gu va folk stressar inför julen.
D ska va julklappar hit och det ska va julklappar dit. Själv har jag inte tänkt så långt, förutom att jag lade undan en kranbil åt Jeff då vi var till dillen förra helgen och han vart helt salig. Och idag tog jag hem 2 par brallor till Jeff o Li från butiken som ska bli julklappar + att jag har 2 tröjor jag vet att de ska få. Sen vet jag faktiskt inte om jag tänker göra så stor grej av klapparna. Julklappar kommer de att få ändå barnen, Chrille och jag brukar inte köpa till varann, men jag köper förmodligen kallingar o strumpor åt han som vanligt. Sen får vi ändå paket, vi har ju föräldrar  =)  

Julklappar jag MÅSTE köpa är: till mitt gudbarn Joel. Till honom brukar jag köpa kläder + något han önskar sig.

HALVMÅSTEN är ju mamma o pappa, man hittar alltid nåt, men för köpandets skull...känns onödigt. Får väl ta en runda i butikerna nån ledig timme. Syrran åker till Thailand över jul, vi brukar egentligen inte heller köpa nåt till varann så, o brorsan likaså. Lika bra att kvitta de vuxna tycker jag. De gläds av att se barnen glada tror jag. O utan klappar blir ingen. Fast i slutändan så snubblar jag ändå över nånting, bara för sakens skull  =)  men det är inget jag stressar upp mig över, att jag måste köpa klappar åt alla. Nej för imorgon jobbar jag DAG 8 av 11 i rad. Det finn varken tid att handla julklappar eller att bli sjuk, har nämligen haft ont i halsen 2 dar, men det bryter aldrig ut, som tur är. 

Li önskar sig bara en sak PEMBU, nån robotpingvin, som jag inte sett på Åland. "Fast jag blir ju glad åt allt", säger hon.


Hoho!

Ja vet att det är dåligt med personliga bilder här på bloggen, men jag har ingen kamera, och min mobil är på lagning. Så jag har nu en lånetelefon som håller på o går sönder. D går bra med mina tlfoner och kameror. Jag borde bara ha en enkel billig mobil med NAVY KEY o en vanlig stor klumpig kamera som man inte släpar omkring med på krogen så displayen spricker.

Imorgon är det TOMTENATT på stan. Sittkoffs kommer ha en egen tomte barnen kan lämna önskelistan till. Vi kommer att ha en tävling, kom in och rösta på hur många tomtenissar det är i vårt skyltfönster och delta i utlottningen av ett presentkort! Namn + telefonnummer o antalet nissar på en lapp.

Nu ska jag sova innan jag blir svag, vek och mottaglig för allt virus som kretsar kring folk. Här har vi fått va friska nu x antal år. Li har inte haft sjukfrånvaro från dagis/skola sedan januari 2009. Det känns bra. Jag tror det beror på ordentligt med sömn, fysisk aktivitet och bra kost + stålet från sina föräldrar (läs MESTmamma). Jeff blir inte heller sjuk, snoren kan rinna lite ibland, men då tycker inte jag man är sjuk. Inatt sov jag med ylleknästrumpor och tröja + scarf, för att jag kände mig frusen igår kväll. Hehe, ungefär som om d sku hjälpa. NATTI!


VARMA KLAPPAR FRÅN LINDBERG

VETERAN varm, lädermössa. Svart eller brun. Stl. 48-54




MERINOULL
underställ i cerise eller svart. Supermjuka och supervarma. Varma knästrumpor i cerise/svartrandigt eller turkos/svart randigt. Stl. 80-140.
 

Så har vi även vuxenkarbusar, skinnhandskar, yllesockor. Kom in o glutta till Familia!!

Lite crawings



Salta TUC kex med smak av paprika eller salt&pepper + brieost på o en kall öl, det är fan gott asså. Speciellt om man skivar brien färdig o bara behöver lägga på en klump på kexet o standby-äta i en par minuter. Helst mot midnattsnåret. Helt sjuukt gott!


6 december

Idag har det varit smetat med gäng på Familia. Ensam 10.00-16.00 gick hyvens. Men man stod där som en maskin mellan 12-15 o paketerade både presenter och julklappar. Tiden rusade iväg kvickt som fään. Plötsligt var det stängningsdax. Sista timmen var lugn, då var Marie Larson in och pratade lite. D va jättekul att få en pratstund, då vi träffas så sällan. Hon och Fredrik ska snart få bebis! Roolit!

Sen vart det lite småstädning i butiken innan jag släckte o gick hem. Hemma innehöll huset 6 bonuspersoner med massa pizza MUMS, kunde inte komma lägrigare hem, hungrig som fan. Kära svägis med familj var på besök + grannflickorna Linn & Tindra, fullt ös, mina trumhinnor fick stryk -igen. Det ekar ju så förbaskat i det här huset så jag tror mina öron tagit skada. Det tar lixom ont i trumhinnan när det blir för ljusa toner. Li pratar högt, skarpt och diskant för att hon själv hör som ett arsul, jag får skråål i öronen. Jobbit. Vete fan vad det är med hennes öron asså. Måst få upp lite mer ljuddämpande things på väggarna, bara man sku veta vad man vill ha... eller kanske man bara sku klistra upp lite tomma äggkartonger i taket?

Nu har jag nån stor ömmande muskelknut i ryggen, så jag ska sätta mig en stund med massagekudden, TUC kex salt & pepper med brie.


Om rädsla

Igår blev jag och prata med en kollega från Dillen om rädslor. Vi kom in på Li, hon som inte rädd för nåt. Nästans. Det enda hon är rädd för är att någon ska ta henne. Hon har blitt hjärntvättad om det som hände lilla Madelene i Portugal för några år sedan. Hon blev kidnappad. Men det pratar hon sällan om. Det kommer på tal ibland.

Hon kan gå ensam till och från skolan. Hon kan vara hemma själv och idag slog hon rekord. Hon gick hem från eftis kl. 15.00, egen nyckel med, var ensam hemma tills Chrille kom hem vid 16.30. Jag ringde hem 15.45 och skulle höra att allt gick bra. Lugnast i stan, satt o gjorde läxorna för att hon inte hade hunnit på kråkan, "så hon hade inte riktigt tid att prata". Coolaste ungen. Och så säger hon "det är så skönt att va ensam hemma, tyst o så". Klok tjej. Undras hur många glas oboy hon trycker i sig i sin ensamhet, har inte sett några bruna pulverspår än iallafall.

Iallafall, på tal om rädsla. Så sade jag till henne att Li egentligen inte är rädd för något, vilket är bra. Så frågade kollegan mig "Finns det något som du själv får kalla kårar eller rysningar av?" Jag funderade en stund, men jag kom ju inte på nåt som jag skulle vara skraj för. Jag utmanar gärna mörka gränder o går själv (på Åland asså), jo! Jag har haft mardrömmar om att barnen drunknar eller blir påkörda. Det skulle väl vara d då. Men det är väl i o f s varje förälders mardröm.

Nej nu är det natti utan mardröm  =)


Hoh!

Idag

Jobb Familia 10.00 - 19.30
Hem, pussa på och prata med barnen + lite popcorn
20.15 Nattade barnen
20.30 Iväg till butiken och skruvade upp 2 hyllor, städade o rensade lite på lagret
Hem 23.00
Lite internet

Nu kliar det i ögonen, det smakar satan i ryggen, jag gäspar och börjar bli lite gnällig. MEN jag har haft de bästa stödstrumporna av dem alla på, sedan kl. 9 (dvs. 15 timmar) så fötterna dunkar INTE, jag har just tryckt i mig ett paket TUC kex salt&pepper (fy fhan va goda) och en perfekt kyld KARHU III, så gnälligheten lixom avtog (för stunden). Nu är ögonlocken lagom tunga och jag ska krypa ner till kojs innan jag blir för pigg.


Thank someone above for these socks!
Vi har nu fått in en ny färg -bling blue! Den mörkare blå på bilden. Och glöm inte att vi har herr. Perfekt julklapp till pappa, morfar, farfar, pojkvän som står mycket i jobbet. Min pappa får inte, för han bara sitter o kör bil i sitt arbete han, haha.


Imorgon

Borde laga lasagne på fm så jag har middan klar
Har fixat parkskjuts åt Jeff till parken med park"tanten" Anna (där vinner man minst 20 minuter)
12.00 Marsch till Anki i butiken mitt i fredagsruschen
12.30 kommer en av våra leverantörer dit, sen ska vi hem till mig o göra beställning för nästa höst
15.00 har jag fixat att Jeffen även får fara med Anna från parken, slipper hämta
16.00 får Li gå hem själv från eftis, så slipper man hämta  =)
16.30-17.00 kommer Jeffen hem o förhoppningsvis Chrille oxå, packa ihop alla kläder så försäljaren får fara hem med färjan.
19.00 - 21.00 MMA träning (mamma o pappa, kan barnen komma till er?? Ringer)
21.00---> inga planer PUH!


Lite pictures


Lilla Kingston. Kusin Sandras "minsting", fast han börjar växa ikapp storasyster Chillie 1,5 år äldre. Pappas i 2 meters spår kanske?


Rostad reissu mies macka med kalkon och ostbågar.


Träffa käften, heter den här leken. Fast det var barnen som skulle träffa pappas mun, men d spåra ur, med glädje o grädde i munnarna.


Jeff på sin tramptraktor med en keps med frontlastare på, en måste-kombination.

RSS 2.0