Hos faster Lena

Min faster Lena Helsing är en av de härligaste personer jag känner. Hon bjöd mig och barnen till sin stuga, natten mellan måndagen och tisdagen. Det bjöds på supergod middag och efterrätt. Vi sov i gästrummet, barnen i hög- och lågsäng, och jag på en madrass på golvet. Alla sov som stockar. Hon är alltid glad, gästvänlig som få, humor i stora lass har hon också, och för att inte tala om hennes energi och effektivitet. Hon hade möblerat på terassen innan jag och barnen vaknat, o allt annat var tipp topp, trots att vi satt uppe till 02.45, hur fan kunde tiden gå så fort.


Mysig stuga de har, med uteplats i alla behövliga vädersträck.


UT PÅ SJÖN!


Det är tydligen kul att köra båt Lena.


Paja fisken.


Och när man måste kasta fisken tillbaka till sin mamma och pappa så blir d såhär.


Kajsa o Elsa


Jeff, jag och kusin Malin

Malin, hennes ena dotter (som lyckligtvis ärvt många av sin mors goda sidor) sov också över. Så vi fick uppleva ett och annat. Vi var ut och åkte båt, barnen fick köra, vi pilkade, med resultat av EN abborre, som Malin fick efter typ 2 minuter, sen inget mer. Så vi lade ut nät över natten och ett till på dagen. Så med oss hem hade vi 12 abborrfilér till middag, som faster snällt filéade på nolltid. Själv hade jag svårt att se de där fiskarna då de saknade inälvor och ena sidan bortskuren och ändå började den sprattla, huuuuujj. Har den ont!?!?!?


Godmorgon! Lycklig då han fick klättra upp och väcka Li.


Kläderna på i blåsten. Här är fasters o Kjells egna lilla sandstrand.


O så va d nakupelle igen.


Så var vi och tog upp näten och Lena skulle lära mig filéa abborrarna, o ja banga ju duktigt. Men hon hadde nog inga bara gjort de där bara tjugo gånger heller. Är man uppvuxen med 5 bröder så blir man nog sån där som rensar fisk, kör motorcykel, jagar etc.

Vi tackade för oss efter ett dygn, och åkte iväg passligt att se broöppningen i Lemströms kanal, Jeff somnade i brinken men vart pigg och nyter av segelbåtarna som gled förbi den öppna vägen, och så kom vi lagom hem till att hinna steka upp de superfärska middagsfirrana. Tack Lena (o Malin) för en superdupervistelse!


Hoh, nu ha ja blogga flera timmar. Mer imorn kanske, ska jobba lite på kvällen, ska bli roooolit!


Camp Helsing

Fredag, Midsommarafton
Hade allt klart packat (baksätet nedfällt så Jeff måsta sitta i framsätet, hehehe) sedan dagen innan, så det var bara att plocka ut kylväskorna ur Esplanads kylrum och dra (via svägis, och mamma o pappa för att göra en liten komplettering till packningen). Mötte upp Sandra o kidsen hennes i Lumparland (för hon hade sovit i Lumparland på sina föräldrars stuga). Långa sandvägen ner till båthuset. Sandra hade aldrig varit dit ner, men fick myskänslan direkt, så vi packade ur bilarna och satte upp tälten (medans vi unnade oss dagens första bärs!)





Vårt tält sattes upp på 30 sek, Sandras lånade var däremot lite knepigare, då vi inte riktigt visste hur det skulle se ut då det väl stod uppe. När tälten var uppe lagade vi korv med bröd. MUMS!


Disken sköttes med Enjoprylar



Kossorna var på andra sidan viken o firrarna simmade under bryggan.


Vi tog en liten promenad med insektburkarna i högsta hugg, och en liten skattjakt påvägen tillbaka. Barnen fann varsin lakritsstång bakom ett träd.



Lite saga...



...sen MAMMATID! Barnen somnade rätt bra, Jeff och Li låg o busade lite i tältet en stund, men det är fullt acceptabelt på midsommarafton, första natten i tält någonsin, och de sov strax efter kl. tio (om jag minns rätt, hä hä). Sandra och jag avnjöt den tysta kvällen en liten bit över midnatt, med lite öl. Myspys med kusin.


Lördag, Midsommardagen
Sandra hade varnat mig för att hennes minsting Kingston var inne i någon skrika-på-natten-fas, så jag hade packat med öronproppar till mig och barnen. Och det gav ett resultat av sträcksovning hela natten och väckning av Jeff kvart i nio, hade tydligen regnat också, Li sov en timme till o hörde tydligen ingenting av 2 st 2½ åringar och Kingston 9 månader. Mammas sömngener. YES! En mysig frukost hade vi innan vi drog iväg mot byn för lite bestyr. Vi åkte till vår fasters stuga och frös ner kylklabbarna som nästan hade gett upp. Och där vart vi bjudna på lättlunch och bärs, snacka om att komma rätt. Sedan flög även denna dag iväg med en massa småbarnsbestyr, stenkastning i vattnet (mycket poppis), matlagningar, silverbollsjakt, ett besök till grannbryggan för att kika på fiskarna.


Insektburkarna är köpta på DILLEN, och är jättebra att ha med sig på skogspromenader då den har förstoringsglas i locket.


Man hann t.o.m ta på bikinin en sväng.


Idésprutan Sandra kom på den briljanta idén om att linda in några godisar i folie och göra dem till bollar. Sedan drog hon en story "natten efter midsommar så brukar d ligga silverbollar bakom träden. Så gick de och letade och det var ju höjdpunkten på hela lördagen d.


Jeff tittar på fiskarna.


Bärbara DVD spelaren var uppladdad, men tittades bara på 2 kortisar, men 2 SKÖNA kortisar.

Folk kan tyckas att idén att tälta med så små barn utan varken el eller rinnande vatten, inte är den bästa. Men det gick otroligt bra, och jag kan inte minnas några jobbiga stunder, förutom då vi skulle ha upp stora tältet, satan va d tog tid o energi, nästa gång gör man d på 10 minuter -maX. Kingston som är så liten var rättså nöjd med att få krypa omkring bland bark o tomma ölburkar. Vi hittade en täljd pinne direkt då vi kom dit, den satte Sandra i Kingstons hand och han började gnaga frenetiskt, den fick heta "Villepinnen" efter min pappa.


Söndag, hemfärd
Tidigt uppe var Sandra och jag hörde hur hon höll på o plockade ihop sitt tält. Snacka om morgonaktiv. Herregud, jag låg o slumrade minst en halvtimme innan jag kom mig upp. Jeff vaknade lite tidigare denna morgon, minns inte riktigt när, men jag var inte pigg. Sen åkte tältet ner och vi packade ihop, sen åt vi frulle. Vi åkte iväg vid 12-snåret tror jag det var. En helt underbart minnesvärd Midsommar! Till båhuset återvänder vi och vi hoppas detta blir en tradition som barnen kan tänka tillbaka på då de är stora.





Lite roliga bilder:

Ja, vad säger man.


Två olydiga 2 åringar tar sikte mot vattnet som de inte får gå till själva. Här iklädda pyjamas, har haffat dem från "köksfönstret". Gulliga.


Bästa bilden. Chillie skulle kissa med MAMMA! och Kingston lipade i vagnen. Jag har för stora barn för att reagera snabbt på om hon skulle behövt hjälp, jag tog fram kameran istället. Sorry Sandra.


D går trögt i sommarvärmen

Hehe, jasså ni tycker inte jag uppdaterar. Jag ska skriva om våra 2 dygn i tält, och så har jag och barnen övernattat på min fasters stuga i Lumparland. Gräset har börjat grönska här hemma. Så jag har lite att skriva om när jag tömt kameran. Nu e d sommar!


En varm dag

På besök hos faster Camilla, alias Svägis idag.
Det var JÄTTElänge sen vi var dit på besök. Hade med mig släktflickan Sandra, barnens pyssling. Jag vattnade lite växter medans svägis fixade i ordning lite fika med rabbispaj. Det tog inte länge innan kläderna skulle av och så skulle de springa i det kalla vattnet.


Här har Li ännu klänningen på...


...här ryker den.


Och det tog inte länge förräns trosorna låg på trappan heller.


Testing testing

Ready to go camping!
Sandra och jag var till Kantarellen idag och shoppade mat för nåra dar. Det hade tydligen kommit upp på tapeten att vi kanske skulle flytta på oss och campa hos faster, på hennes stugtomt på lördan. Hahahahah, ja det här blir kul. Vi har mat så hungriga lär vi inte bli, och inte heller gourmetsugna, för fy inåt hälvite vad goda grejjer vi ska äta!

Testade tältet att allt var på sin plats. Easy up-tält kan man säga. Lite bänd på några pinnar så stod det fint. Och mjukt ska vi ha, så vi tänker släpa med madrasser faktiskt. Så har vi gasolkök och grill, utedass, strand, lite öl och vin. Jag längtar!

H


Dille på vispgröt

Äta rosa gröt!

Det är Jeffs replik när jag frågar om han e hungrig på lunch. Li och Jeff tycker om lingongröt. Li brukar själv springa till Minimarket och köpa. Vi fick besök av Lina i fredags och hon kokade ihop en sats på 1 liter. Gick åt som smör i solsken trots att vi råkade bränna den lite. Nu har jag kokat upp ett paket mannagryn sedan dess. Men det är ett perfekt mellanmål/frukost i vårt hus. Chrille äter väl mer än barnen han (som är hungrig hela tiden).


Ikväll kokade jag upp en dubbelsats, dvs på 2 liter vätska, fast med lingon och hallon. Och satte dem i färdiga portionsskålar o in i kylen.

Nu SKA jag gå o sova 00:53.


Lumparland

Det är kommunen vi skall tälta i. Var och besökte haket idag. Jag har varit dit en gång, och det var nog innan jag började använda bh. Skulle aaldrig hittat dit om inte pappa var med o lotsade. Det är meningen att vi ska tälta vid pappas båthus. Helt mysigt, t.o.m båt finns ifall vi blir sugna på att ta en rotur med 4 barn.


Kasta mera stenar, tyckte Jeff.


Herren på täppan


Det vart ingen skutfest då pappa sjösatte båten. Vi kan festa för honom i helgen istället.


Vi tog oss en roddtur för att testa ekan. Där bakom det röda båthuset ska vi trycka in en par tält. Båthuset tänkte vi ha som kök/vardagsrum i öppen planlösning, som pappa uttryckte sig, haha.


Bianco tyckte det luktade gott.


Mer "peace" än vanligt på linslusen.


Söt! Jeff somnade i bilen pv ut och sov i min famn och moffas, totalt kanske 20 minuter. Och det resulterade i att han kom upp 4 ggr efter att vi lagt honom (senare än vanligt, pga tuppluren), tystnade väl vid 23-tiden. Busunge. Härligt med en familjekväll, verkligen.

Det där som jag har tänkt varje kväll vid elva då jag är så trött "ikväll ska jag lägga mig tidigt", d funkar inga.


Tivolibesök

Jeff och Chrille var på Tivoli i helgen då vi var på Kökar. Men fuusk tycker Li, så vi åkte hela familjen idag.


Den här va kul, Jeffen styrde fint i kurvorna.


Den här gav tuffa Li pirr i magen.


Tråkigt. Sa hon om denna, tills mannen bakom spakarna tog tag i hela hennes "soffa" och gjorde mega snurr.


Okej, det var ju en bil, men annars bara runt runt runt.


Och så livets första sockervadd.



Li åt sin första när hon var 4 tror jag. Hon frågade alltid "vad är det där". Och så fick hon "nåt äckligt" till svar.


Har någon ett...

...gasolkök (eller va fan d no heter) att låna. Vi skulle bara vilja ha en sån där liten gasplatta som vi kan  koka lite på. Vet inte vad de kostar, men känns lite onödigt att köpa en, när man inte vet om det här är första o sista gången man "campar". Det KAN ju oxå bli en årlig tradition att man drar  =)  vem vet! Det ska bli jävligt spännande och roligt iallafal.

Så har jag någon vän där ute som sitter hemma o klämmer på en så lånar vi den gärna i utbyte av typ full tub eller nåt annat överenskommet.


Midsommar

Har jag glömt berätta vad jag ska göra på Midsommar?! Haha. Jag och min dåre till kusin Sandra o hennes 2 kids ska TÄLTA! Sen har vi en plan B ifall d sku vilja ösa ner regn. Spännande med 4 barn på 6, 2 x 2½, och 9 månader.

På onsdag kommer Sandra med barnen och i början av Juli kommer Sandras syster Mia med famlij från Nord Irland. Jag längtar efter mina älskade kusiner o deras små busungar!

Nu e ja skittrött. Nattis


Vattnat!

Glad!
Idag har jag köpt 25 meter vattenslang på rulle. Lite mek att få ihop den med alla kopplingar då det först ska gå en slang (kapade en bit från 25 meters biten) från vattenuttaget på husväggen till slangbehållaren med en koppling i vardera ände, och sen ska resten av slangen kopplas från behållaren, längst in på behållaren, så först måsta 25 meter slang snurras ut, innan den kopplingen kunde göras. O d här fick jag för mig att göra i grovköket så d va gul slang över hela golvet.



Sen måsta jag gå till Esplanad o hämta verktygslådan för att kunna skruva bort det befintliga munstycket på vattenuttaget och skruva dit det medföljande, och alla delar gick åt, så i med den lånade vattenspridarn (av pappa såklart, som har det mesta) med ett klick o på me kran så vattnades fröna. Inte fan visste ju jag hur länge det skulle vattnas, men det bildades pölar på vissa ställen, så jag stängde av.


Och så har jag satt upp lite pinnar o snören så det inte beträds alltför mycket där.

Hade ju tänkt att d sku va färdigprojekterat nu för en stund. Men så kom jag på att jag ju skulle plantera tujor utanför lägenhetsfönstret...undras om det finns kvar att få tag på stora. Så det är väl nästa grej jag får syssla med här om jag får tråkigt nån kväll. Skotta bort grus o fylla gropen med tujor o jord.


Sådärja, nu ska d gro!

Såhär såg d ut när jag kom hem från jobbet i torsdags. Då hade guldpappan varit där o skottat, krattat o sått. TACK! Så nu ska d vattnas o gro. Kanske man skulle få dit en bit fiberduk, måst sätta lite snören runt så det inte är så inbjudande att gå dit o ta en skopa jord. Vi har berättat för Jeff att det ska växa gräs där och att man inte får gräva i jorden. 

Jeff:
"inga jämäjiin jäva jäset, maj maj" (inga grävmaskin gräva i gräset, maj betyder nej på thai. Under vår 2 dagars kökarsresa så har Jeff börjat prata 6 ords meningar. Sjukt vilket hopp på några dar. Innan kom det max 4 ord, men ikväll knaka d i hjärnkontoret och alla orden kom sakta efter varann.

 


Kökarsvisiten

Nu är vi tillbaka från vår Kökarstripp. Det blev en girlpowerweekend då Jeffen blev hemma med Chrille istället för att haka på. Vilket var tur, för jag tror inte han hade haft ro med en 8 timmars tur på sjön i regnet. Vi trotsade regnet och hoppade i båten o puttade till Brudhäll o käkade lunch på lördagen. En massa filtar o regnjackor med bara så drog vi. Efter lite mat o en par cider så for vi iväg igen i snigelfart. Karina hade lite krappis o var trött o ville hem, men Mathias tyckte vi skulle "glida omkring lite" i Kökars vatten o passade på att styra kosan åt fel håll då Karina slappade på durken. Det blev en ganska lång rutt då vi inte kom hem först vid nio tiden på kvällen. Så vi käkade middag halv elva vi  =)  riktig semesterweekend att bara va. Det är ju en öl- eller ciderflaska med på nästans alla bilder sen, surprise. Jag var på fotohumör ombord, sen glömde jag ta bilder resten av dagarna.


Bak satte styrman hela resan o fick styrhjälp av flickorna.




Dom hade fyrhjulingar, traktorer, båtar o en massa massa fordon. Jeff skulle nog älskat att ha varit med. Men det behövdes verkligen ett litet avbrott mellan oss och gjorde gott att killarna i familjen fick vara lite på tumis o tjejerna på sitt. Det är inte omöjligt att man far dit igen o slappar o dricker lite alkåhål  =)  Trevliga, jordnära människor. Så avslappnat, o fint bodde dom vid vattnet.


Iland på kisspaus behövdes då och då o spring förståss.


Charmtrollet Tindra.


Den här bilden e så bra. Sötnos.


Kökars skola. Mysigt vid vattnet.


Brudhäll.


D här kan va Källskär d. 


Skitcancer

Så orättvist. Åter igen har en människa full av liv gått bort.
Jag kände Sebba sådär att man hälsade, ibland bytte man några meningar. Jag har varit på flera uppdrag med Sebba då jag 2 ggr praktiserat på Ålandstidningen. Han fotade oss på BB. En härlig glad människa. Tänker på hans familj. Hur jag själv skulle må ifall Chrille skulle ryckas ifrån oss. Så orättivist.

Sebba Södergård

Foto: Jacob Saurén

Fynd

Jag har varit lugn med näthandeln på senaste. Men senaste kapet på Tradera.com:

LACOSTE skor stl 30. Li är så försiktig med dem så hon inte vill ha dem ute på gården i stendammet, där skorna blir gråa på fem röda. Riktigt fina. Budade åt Jeff oxå, men där gick de för högt så jag lade ner.



Helt nya i kartong, gissa vad jag fick betala inkl. frakt inom Sverige.

Lite familjärt

Idag drog jag på jobb kl 16, men när jag kom dit så kikade dom på mig o sa att du ska inte jobba idag, men du får gärna om du vill! Så jag stannade ändå 2 timmar o röjde undan några varor som kommit. Det var ju imorgon TORSDAG jag skulle jobba, men jag trodde d va torsdag idag jag. Snacka om att va gaggig i bollen, men främst längta till jobb, fast jag var där 4 timmar igår, haha. Man behöver sin "Dillendos" som arb.kollegan Lena säger.

I och med att jag "var på jobb" så var ju Chrille planlös o hemma med barnen, så jag föreslog en glasspromenad till stan, vilket han gick med på. Kul att göra nåt hela familjen trots jobbhetsen. Jättemysit! O jag tror att Chrille oxå tyckte d va mysigt, för hör och häpna så stannade han ute med oss då vi kom hem och jag började skotta jord. Han hämtade grästrimmen från hotellet o trimmade runt huset! Mysit att ha honom med.

Nu ska ni få HÅÅÅRD fart!


Kreativa barn tillverkar en gungbräda. Så jävla gulliga då de höll på att kikna av skratt.

Sen vart vi bjudna på husesyn till södra grannarna, jättefint hus de har. Nåt som tröstade en var då de berättade att det är först det senaste året som dom skaffat möblerna och med inredningen, trots att de bott där 5 år. Thank god, vi är inte onormala.

Ang. den blivande gräsmattan (främst till pappa):
Jag har nu spritt jorden o trampat den över hela plätten, tippat några kärrlass bort från den blivande gräsmattan, men det finns ännu en jordhög kvar som ska bort för att man ska kunna kratta och så. Det är förmodligen skitojämnt överallt, så den kanske går åt till att fylla ojämnheter, jag jobbar imorgon torsdag kväll o sen far jag ju bort över helgen. Så får se när det blir sått. Ingen brådis för min del. Men sen när det är gjort så är det slutskottat. Närmare 20 ton har man skottat för hand här på försommaren, inte så pjåkigt tycker jag. Sen ska jag koncentrera mig på tomtplanering, per papper o penna  =)

Gu va god den här kalla ölen var efter allt arbete  =)  Den försvann snabbt


Snacks

Vet ni vad som är gott? (Lina vet). Saltat spelt vete, finns på Sparis. Rrrriktit gott som snacks. Barnen gillar det oxå och Bianco. Så här snaxas d för fulla muggar:




Li e så cool.

De tar sejj

Pappa har varit och lagt plattor runt sandlådan och så har jag skottat lite till jord o trampat den. Man ser inte var det är fyllt med jord. Men det är på bilden sett, till höger om sandlådan och bakom den som det är fyllt och trampat med jord. Så kvar är lixom runt själva jordhögen. Det ser ju ut som nån tattarfamilj som bor här med allt bråte utspritt bland leksaker. Men det är bara vi.


Åka cab!

Mobbo Robban var på besök i dagarna och hade med sig en cab. Häftigt tyckte barnen då de fick åka bil utan tak.






Och jag tyckte oxå den va cool. En Saab. Sku kunna tänka mig o byta faktiskt.

Li om mobbos nya flickvän:
"Jag tycker om Mikaela jag. Hon är lixom min nya vän"

Och ingen bild fick jag på paret, bara på den lånade bilen och barnen i den. Suck. Gammal o gaggig.

Inredningskoma

Det hör väl årstiden till att man inte sprudlar av energi för att inreda hemmet på insidan. Men inspiration för tomtplaneringen, det har jag iallafall. Det återstår en del jord att skotta ut o trampa på den blivande gräsmattsplätten. Har varit påväg ut i en timme men har blitt avbruten av diverse yngel som ska kissa, klä på sig, se på Rorri, hoppa studsmatta, ja sådär som d kan va. O kommer nu Rorri på TV och de vill se på d, så går ju inte jag ut o skyfflar nå jord under den unika tiden, nehee, blogga o dricka kaffe vart det. Men jag borde verkligen gå ut o få det gjort, för då blir man svettig, och jag borde verkligen duscha o tvätta håret, så för att få d gjort så måste jag ju först hopp i jordhögen o skita ner mej.


Idag har jag...

...börjat dagen med:


hotellfrukost. SKÖNT. Tror jag ska gör det till en 7 dagars rutin tills den 10 augusti  =)

- skottat en stor del av jordhögen.

- stött på min gamle, käre vän Chrisso (alias Hägge) som jag inte träffat sedan Thailandresan. Kul!

- varit och simmat med Anki & Sandra, fick med ett bonusbarn Cassandra, så Li och hon jålade på själva där i äventyrsbadet, kul för Li att ha med kompis så bryr hon sig inte så mycket om att man måste vara 100% fokus på Jeff som vägrar ha puffar på och bara vill hoppa och dyka omkring. Vi borde verkligen gå oftare till Mariebad, för när man varit i en halvtimme märker man hur han blitt van igen och vågar ta för sig. Är alltid lite fegis ibörjan o vågar bara dyka typ 2 meter. Idag så tog han hjälp av min kropp och tryckte sig ner till botten och spjärnade mot bottnet med fötterna så han kom upp som en raket. Vattenrutschen åker han ju gärna om och om igen. Och Li har börjat åka den ensam, skönt d.

- besökt Köks Meny o handlat lite skålar och andra tillbehör till Espens frukostservering.

- beställt glassfrys o glass från Valio, som vi ska ha i reception.

- hämtat pikétröjor till frukostpersonalen på hotellet.

De senast 3 nämda med 3 underbara glada barn (med mutor) väntandes i baksätet på bilen.

- handlat lite kompletterande matvaror till helgens frukostar på Espen.

- totaldissat hemmet, ser ut som fan själv här.

- funderar på om jag faktiskt ska ta tag i saken o skotta den där jordhögen nu, ska ta en funderare över en kall karhu.


Just nu

Här har vi sommarlovstider och det innebär inte i säng innan 21, så man sover till åtminstone nio. Li får vara uppe till kl tio, Jeff lägger sig mellan nio och halv tio. Han kommer ofta till våran säng vid halv åtta om mornarna, då har jag förberett med välling och flarra som han får, så somnar han om. Imorse måsta jag väcka honom halv tio LOVELY.

Såhär såg det ut för en stund sen då Jeff började bli lite tung i hatten:

Gulliga stunder finns det.


Regn o jord, inte alltid en bra kombination

Sållad jord!
Glömde ta bild på den orörda jordhögen, men här står jag uppe på den och skottar runt ikring mig för kung och fosterland idag på förmiddagen då jag insåg att regnet skulle göra den nyfällda, fluffiga jorden till en enda kompakt jordkaka. Orkade inte ens halvvägs. Men alltid nåt.


Här är högen kapad från toppen, så en bit hade jag ju iallafall kommit. Den hade lixom varit spetsig.



Jeff sku ut i regnet o gegga idag. Och det fick han tills han stred mot reglerna:

1) gå o gräva i (den blöta) jordhögen
2) komma in med jordiga o sandiga blöta stövlar o trava in i huset
3) börja ta de där otroligt geggiga o asiga leksakerna till trappan för att sitta där o leka.

Det vart stopp och halå. Mera sjå än lugn att ha honom ute i detta geggväder. sen fick man skura trappan, moppa golvet inne och skölja av hela gossen innan man ens kunde ta honom över tröskeln. Men kul de hade han!

Kanske jag tar ett litet ryck här ikväll bara Jeff e i säng. Har fått i mig 2 öl o käkat en halv påse megapåse med chips o dipp, d blir man väl stark av så energi, d har jag!


Vi 3

Nu har Esplanad öppnat och det är åter igen dax för den där intensiva jag + barnen perioden. Men jag tycker det är jättemysigt då hotellet ligger så nära och barnen kan springa emellan då Chrille är på jobb. Imorgon ska vi äta hotellfrukost  =)

Röjar-Prinsessan i sandlådan


Rövar-prinsen


Röjiga rövar drottningen med son.


Arbetar bh

Bröst i bikini/behå har väl alla sett förut, så jag anser det inte som nåt att censurera. Ville bara visa min svettlinje på min bh som jag haft på mig då jag röjt på gården. Ser ni längst ner på bh'n  =)  naaajs


Smörgåsvrak

Jag tror inga på nå dieter, utan att äta vettigt och röra på sig. Själv håller jag ju en vikt som går upp och ner i typ 3 kilos faser beroende på om jag tränar mer eller mindre under olika perioder, sen äter jag vad jag vill. En av mina svaga punkter är att jag äter smörgås i mängder. Dock nog nyttigare bröd som långsamofin och typ Reissumies. Men det blir ju en hel del kolhydrater om man käkar 4-5 mackor om dan. Vart överlycklig då jag läste på Lessas blogg att hon hittat ett alternativ till bröd. Ett nyttigt alternativ dessutom. Nu har jag provat det och det var faktiskt gott!

Här kommer receptet (till Jack, hehe):

Nötbröd
1 dl krossad mandel/hasselnötter
1 ägg
1 krm salt

Vispa ihop  i en lagom stor skål (så stor kommer brödet att bli), och in i micron med skål o allt i 2 minuter. Sedan skär man det på mitten och har som en semla. Mycket bra alternativ. Valfritt pålägg på och en bra start på ett lägre kolhydratintag.

Edit 10.06.10
Ifall brödet blir för torrt och du upplever det för hårt, så minska mikrotiden. Jag kör nu på 1 min 30 sek och då blir det perfekt, i vår mikro. Lycka till! Har redan ätit 2½ av denna nötsemla idag  =)


Härliga uteliv

I och med trädgårdsprojektet har jag knappt varit hemifrån på 2 dar. Igår var jag bara hemma och höll på o donade ute. Händer inte ofta (får ju alltid myror o ska nånstans), men ju mer vi fixar här ju mer vill jag vara hemma och ute, speciellt när barnen är nöjda och kan sysselsätta sig utomhus. Nu är ju inte dessa sprängstensrester så sköna att ha till göras med, men det är en bra grund och barnen har ju fått en SANDLÅDA XL som de stortrivs i, och 2 av grannarna har suttit där idag med och lekt.

Äntligen kan barnen vara ute och ha nåt att göra. Leka i sandlådan eller hoppa i grannens studsmatta. Det är så härligt att se då Li och Jeff traskar iväg o hoppar i mattan och de kan hålla på länge och där är de nöjda, nu är ju inte det så  nyttigt att hoppa för mycket då man är mjuk i skelettet, men de är ju nöjda, så jag överskrider ju de där lite, hehe. Super är ju oxå att man nuförtiden kan lämna Jeff ute, och lita på att han inte sticker såfort man vänder ryggen till.

Summa sumarum så kan jag säga att Jeff bara inte "är att ha med" när man ska göra nåt. Han är ett riktigt attention freak, och varje liten sticka är pippi, och verkligen JÄTTEPIPPI. Utan att överdriva så har han ont 20 ggr per dag, som han gnäller eller lipar över. De andra 30 gångerna han gnäller/smålipar så får han inte på skorna, pissnödig, får inte vara i Lis rum, skulle spola själv, nåt går inte som han tänkt sig, Jeffs tur/svårt att vänta. När inte han gnäller så kommer miss sexårstrots in i bilden och ska ha "den gula spaden" eller "bada ensam".  Håhåjaja, härligt med sommarlov!


Här är ett litet filmklipp då Jeff hoppade för en par veckor sedan:
JEFF HOPPAR STUDSMATTA

***********************************************************************************


Klärrt!

Pappa kom idag igen. Formsågade den understa stocken så den skulle passa på berg- och dalunderlaget:


Och så va de näästans klart!



Han e så förbannat händig min pappa. Han kan ju fan göra allt han. Alla problem och oväntade små hinder som kom, så löste han direkt. Klia sig lite i huvet, sen gick han till bilen o hämtade nå prylar o fixade det. Jag säger som nån annan hade sagt till honom "han e fanimej värre än Skalman". Hans svarta bil är som Skalmans skal, där finns material till de flesta uppfinningar. O eftersom jag har så händig och envis far, så måst jag ju leva upp till generna och göra lite själv oxå...

Ändrade lite på ritningen medans vi höll på, så i slutet så vart det 4 meter stock kvar (som ska användas till ett projekt nr.2), och en 165 cm planka saknades. Så jag åkte till XL Bygg o köpte en bräda o en par vinkelfästen och så hem o karva i asfalten o hacka i trädrötterna som var ivägen. Och voilá, Tessa kan OCKSÅ själv!



Slutresultatet, inkluderat den nysopade parkeringen som jag och barnen så fint samarbetade. Trevligt att göra nåt tillsammans (grr).


Funderar över att börja dricka ett eller två glas vin per kväll, man blir så lugn o trött, härlig känsla. kanske man inga blir så jääävla dålig ifall man råkar få i sig 2 flarror istället för 2 glas nån gång i sommar. Sunt tankesätt.

Köningsmosel. 15 år sen, minst. Nykrafsad i plytet ser jag, snyggt.


Fönsterputs

Jag blir så inspirerad av min arbetshäst till karl som springer till och från hotellet och fixar o jobbar. Tog tag i de där eländes fönstren i entrén. Fönsterskrapan släng dig i väggen, ajax o en gammal t-shirt använde jag, efter att jag först tvättat den svarta utsidan med en blöt trasa över alla svarta fönsterbläck. Det vart så fint, synd att man har ungefär 36 fönster kvar, exkl. lägenheten, men den tänker jag inte bry mig om. Nu är i allafall entren välkomnande, och man kan se ut.



Nu börjar jag stelna till, får se om jag kommer upp ur sängen imorron, hihi, skönt med träningsvärk.


Gruslass har anlänt

Idag på förmiddagen kom ett lass grus, närmare bestämt 15900 kg grus. Detta tippades snyggt av i 3 etapper. Jag gick ut, satte barna i sandlådan, tog pappas järnskyffel och satte igång. Jag skottade ut gruset över parkeringen och i en grop. Plötsligt vart ungarna himla gnälliga och omöjliga, oj hoppsan, inte undra på de när klockan är ett o lunchtiden har passerat för länge sen. Mat i magen och så fortsatte jag.

De hjälpte till också och tyckte det var skitkul. Men efter att jag med handmanskraft skottat ca 12000 kg grus värkte ryggen av utmattning (bra, gratis träning för min ruttna rygg) och händerna började säga ifrån av alla blåsor. Nu är gruset på plats, kvar återstår en liten hög som ska användas till en annan fyllning.

Igår såg det ut såhär:


Här är över hälften utskottat:


Till höger ska det läggas bark (sen). Längst fram en kvadrat med gräsmatta.




Idag har man ju då lyft typ 12 ton grus, här i den minst ergonomiska ställning jag kunde hitta.


Denna lilla fjärthög återstår.


Jeff cyklar

Undra inte på att det tar en halvtimme att ta egen cykel till Lindan.


Uti våran träggård

Om inte alla ingredienser skulle vara så dyra till en trädgård så skulle man ju vara lite snabbare i svängarna. Men nu är det ju så att det kostar, och det kostar massor. Igår var pappa och jag till XL Bygg o köpte lite tryckt virke för att:

1. få gruset att hållas på tomten och inte rinna ut på Esplanads parkering. Till detta köpte vi 17 meter 150x150 stockar (samma som vi har utanför lägenheten) som kostar nästan 10 EUR metern. Kul.
2. tryckimpregnerade bräden för att i marken skilja den kommande gräsmattan från det nuvarande gruset.
3. material till en fläskig sandlåda.

275 EURO fattigare (men desto gladare) vart vi. Man vill ju inte tänka på vad marksten o trallvirke kommer att hamna på. En sak i taget alltså. Även detta har vi att kruxa av i framtiden:



-måla huset (pågår)
-staket mot Ålandsvägen
-staket hotellparkeringen/lägenheten
-staket hotellparkeringen/våran trädgård
-staket mot grannen
-terass
-marksten
-gräsmatta
-sand i sandlådan
-bark till plätten mellan huset och Ålandsvägen där jag resan lagt fliset + en rämsa till höger om våran uppfart.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Idag kom min allt-i-allo-Pappa hit o måttade, sågade, spikade o skruvade och vipps så stod där finaste sandlådan!!


Den är stoor, 250x250 cm måttar den och där har jag tänkt snickra ihop ett bord att ha i sandlådan där man kan göra sandkakor, eller varför inte ha pic nic!? Sen när ingen längre vill mecka i den sandlådan så ska den användas till odlingar.


Här ligger 170 euro o säkert ännu tyngre i kg, som ska fästas i marken så gruset hålls på plats.

Indianer på stan

Har det ungått någon att det varit indianer på stan och spelat musik om helgerna? Jag blir helt salig. Köpte ju givetvis en skiva och skulle gärna köpt fler. Mäktig grann indianklädsel och så vacker musik! Inte ofta man vill lyssna på gatumusikanter, men detta var faktiskt bra!



(Klicka här eller på bilden för att tjuvlyssna)



Finnjävlar

Nu har jag just stått framför spegeln i 5 etapper. Fastnar för att jag ser en liten liten pyl som eventuellt skullle kunna tänkas spricka om man klämde på den ordentligt hårt. Vissa tömmer sig i fina tunna korvar utan att efterlämna spår, vissa envisas med att blockera sig till man slinter och ett helt stort hudskrap uppstår, så får man istället dras med en skorv stort som en lillfingersnagel.

Även då jag står där och har klämt klart utan resultat o tänker att "nej det kommer helt enkelt inget ur den här", så går man efter en timme igen och tar tången ur verktygslågan och klämmer för kung och fosterland tills bloden och vätskan visar sig, men inte en strimma vit finnfyllning kommer det och man ser demolerad ut i plytet för en vecka framåt. Jag bryr mig verklgen inte då jag är i finn-trans och skall tömma den där jäveln.  Borde helt och hållet få tvångströja när det gäller att pilla i ansiktet. Just nu är det riktigt illa. Om jag säger pizzafejs, så förstår ni. En riktig pingla man e,


papegojan:

"hemmojojdej"

Var på Minimarket just och så hörde man från hyllan bakom "pappa kacka neee  jejj". Stolt mor ute o handlar.


Frispråkiga och humoristiska barn


Nu har Jeff börjat lite med humor.
Var och käkade till Arken med svärmor o Chrille idag. Jeff satt o upprepade sin favoritmening "pappa kacka ner, sej" ungefär 22 gånger på raken. Och han viskade inte. Även fraser som "pappa går på dagis" och "pappa liten, Jeff stor" säger han och flinar starkt.

Li är för tillfället en enda stor hög med röv- och ändtarmshumor.
Hela tiden får man höra "hördö hängrööv", "oj oj oj va ditt arsle skakar", sen gör vi sån där skön min till varann som "vad är det du säger! Nä nu!" med höjda ögonbryn, ibland putar hon med sin lilla stjärt o säger, "sparka mig i arlset nu, det är jag värd"! Det senaste som står på tapeten är hemorrojder. Hon vet vad det är och förklarar mer än gärna för folk att man kan få det om man klämmer för hårt då man har hård mage, för då kommer liten del av ändtarmen ut och så bildas en hemorrojd. Igår sprang hon efter mig på stan o ropa "mamma du har hemorrojder, hahaha!".

Hemorrojderröv och ändtarmsproblem är tydligen SKITKUL. Jag kan tillägga att vi inga har sådana problem i den här familjen, det är väl därför det är så kul, för att kacke lixom rutschar ut och inte ger oss några som alls toalettbesvär, den ena skiter snabbare än den andra. Det är ju givetvis synd om de som har problem med t.ex hård mage. Men denna humornivå passar faktiskt 6 åring som 33 åring, iallafall om man heter Helsing  =)

-En gång hade hon tydligen hård mage på dagis. För en av personalen på dagis berättade hur hon hade gått på toaletten flere gånger och typ tredje gången så måsta de gå och se ifall hon hade problem. De hade frågat henne ifall det gick bra. Och då hade hon bara berättat att hon hade lite hård mage och att mamma hade sagt att man ska lixom göra in-ut-in-ut då man kackade ifall man hade hård mage, så kom kacket snart ut. Och det funkar!

-En dag kom hon oxå "mamma jag har nog trög mage nu, jag måste sätta linfrön i maten". Vi har våra knep  =)

Sängdax!


Det händer nog lite

Huset och gården
Nu återstår bara 1 sida att måla av huset och det är den som är ut mot Ålandsvägen. Det kommer nog att dröja för det är myyyyyycky snickarglädje o fönster. Men här är norra gaveln klar och så var grävmaskin o lastbilen hit igår o slutförde sitt arbete så nu har vi en jämn o plan "gård"  =) jippi. Nu ska det göras lite projekt som pappa skulle hjälpa mej med, bl.a ska det sås en plätt gräsmatta.


Våran vinterhyresgäst Patrik har lämnat lägenheten för sommaren och imorgon kommer första "hotellgästen" att bo i lägenheten. Sedan är den bokad rätt mycket under resten av sommren också, himla bra idé det där. "Synd att man inte byggde 3 st", som Chrille brukar säga.


Så skönt att bara ha dörrarna på vidgavel utan att ha någon granne intill. Man hör bilarna från Ålandsvägen på avstånd, men samtidigt så privat, snackar om när man är inne i huset och har bakdörrarna öppna, kliver man ut så är man utsatt rejält då det är helt öppet mellan hotell och vår bakgård. Men det ska det bli ändring på i framtiden. Den här sommaren får man stå ut med det bara.

Jag är ju van att bo i lägenhet i en betongklump, så detta är LYX  =)  Och jag älskar husets färg!


Kissa ute!

Det är tydligen kul att ha snopp nu när det är varmt ute. För då kan man kissa utomhus nästan var som helst "i smyg". Jeff har ju givetvis fått göra det om det varit akut toalettbehov då man varit ute nånstans. Nu har det gått över styr, för när vi är inne och han blir kissnödig, kan han ropa "KISSA! UTE, GUSE!" och få för sig att man då ska börja ta på sig skorna o gå ut o kissa i gruset. Det gör vi ju inte nej. Så då har han 3 andra system. Helst så står han o kissar, då måste han ju ha nåt att stå på, finns inte alltid tillgängligt, då klättrar han upp gränsle över toan och ibland får han för sig att sitta "rätt" väg.

Han har nu varit utan blöja sedan vi var i Thailand och det går bra. I parken har han haft blöja o den väger alltid 2 kilo då man tar bort den, och nattetid förståss. Ända sedan han började gå på toa o kissa (han har inte gått på pottan) har han ju kämpat o kravlat sig upp gränsle över toalettringen. Och det tycker jag nästan e det bästa sättet, för det skvätter inte nånstans och inte in under ringen som det gör om de sitter framåtvända. Men helst så ska han ju stå som pappa o kissa så det skvalar.


RSS 2.0