Ett besök på brandstation

Syrran kom på en bra idé igår. Hennes kille är brandman så vi åkte på ett privatbesök till station. Himmelriket för alla sirenälskande småbarn.


Li, Lochlainn och Jeff fick var sina brandmanshattar, såå coola.


Här förs stabilatorerna ut ur brandbilen i förberedelse för ett lyft med skyliften. Hujedamej, jag skulle inte upp.


Spännande...


Någon som ska med?


Någons knogar som börjar vitna.


Vi far ner nu Dan, tyckte Jessica efter ca 18 meter.


Naajs vju, tyckte jag. Som aaaldrig trodde jag skulle våga mig upp i en skylift.


Huuuhuu


Tack Dan!

Lite julibilder


Vattenrutsch med 6 m slide hos mommo o moffa är en hit!


Var till pappas båthus ("camp Helsing") o målade hans skithus en dag. Härlig pic nic.


Visst blev det fint!


Hoppband på RockOff har dessa två fått en par gånger.


O studsmattorna är roligt.


Även Jeff hoppade högt högt!

sommarlov

fy satan va ja  e full nusommarlov


Våran gräsmatta

17 juni såddes den och den är redan grön och fin. Pappa var hit med sin gräsklippare idag, eftersom vi inte skaffat någon än. Jeff var med och klippte och den blev så fin! Nu vattnas den för fullt. Lite i taget utan stress, så blir det bara finare och finare här ute  =)


Sjödagarna

I fredags så promenixade Michelle, jag, Jeff, kusin Mia och Gabriel ner till sjökvarteret. Minglade omkring lite o träffade folk. Sen satte vi oss med hennes föräldar=min gummor o guffar/farbror. Både Jeff och Gabriel var fascinerade av musiken (och ostbollarna) och satt stilla lääänge, över en halvtimme i Raffes famn. Borde printa ut ett diplom. Jeff hade hittat en ärtskida (hur fan stavas d??) och höll på o tuggade på skalet, plötsligt fick han det på kräkreflexen och drog en böa rakt ner i min urringning och skrattade "hahaha, dee rooolit". Skitkul, tur att Mia hade våtservetter, för man stank ju surt och med en massa matbitar i behån så styrde vi kosan hem. Jeff somnade i vagnen så skönt.


Hoppsan, for d lite i syndartagen.


Ellen dök upp, fixad och fin.


En dag som jag är nöjd med

Idag åkte ungdomspojkarna Robin och Freda (uttalas Robin med kort B och Freda med kort E och D, Jeff hade lite svårt med Borgådialekten och kallade dem Robbin och Freeda) iväg hemåt med mopedbilen. Jag, barnen och Michelle åkte till Nabben. "Jobbin Jeda me bischen?" Undrade Jeff. Pojkarna har busat och stojat med barnen, så de var saknade idag.



Stekte (i molnen) på nabben en stund med bl.a Anne, Erin o Ramona, var t.o.m i spát en snabbis, sen körde jag Michelle o barnen till glassbaren i Strandnäs, själv åkte jag till Kantarellen o handlade. Mmmums, de har fått en massa sojaprodukter, vanilj- och blåbärsjoggis, eftersom jag inte riktigt tål mjölk så hamnade de ju givetvis i kundvagnen.



Tvättade bilen på TB. Jeff äälskar biltvätten, men sist vi skulle tvätta, så sa han då vi skulle köra in "nej, inte köra biltvätten", nähä, så jag vände jag. Och lip vart det. Idag så var han så förväntansfull och frågade flera gånger "åka biltvätten nu?" När vi skulle köra in så hör man från baksätet. "Jeff säger nej!" Hahaha, men vafaan hur mycket tror han att han kan styra då, o vad är det för skräckblandad förtjusning han har för den där biltvätten? Han har ju gillat den förut. Så vi körde in och det var hönderna för öronen och stora ögon. Men bra gick det.



Hem o laga sen middag. Svägis o Samuel kom på middag, tacos vart det. Mums. Och vad roligt att de kommer hit för en gångs skull. Det är ju alltid vi som åker dit.

21.30 hoppade jag i springskorna och gav mig iväg på en halvtimmes springtur längs strandpromenaden. Hur har jag kunnat missbedömma springning, att jag "hatat" att springa. Det är ju hellt okej tycker jag, men man ska inte springa för fort bara. Skulle inte Michelle vara här så skulle det inte bli mycket motion. Har nämligen sett Chrille 2 ggr på 3 dar, ena gången mötte jag honom då jag var ut och gick med Bianco. Busy days.

Nu har jag nyss lagat 2½ liter vispgröt på hallon och lingon. En dag som jag är nöjd med.


Träning

Det har ju varit en låång träningspaus här de senaste månaderna, jag vaknade till verkligheten då jag inte fick på mig mina jeans!!! Men va faaan, har då aldrig varit med om (förutom tiden efter jag fått barn). Panik och ångest har man gått med, men nada inspiration till varken träning eller nån dietform i den här hettan, tills kusin Sandra slog stekpannan i huvet på mig och föreslog en pakt. En pakt där vi kör seriös träning 6 ggr i veckan (3 styrka/3 kondition), lämnar bort så mycket onyttigt vi kan i vår diet.

Pakten sattes igår och jag har valt bort brödet, ½ sockerbit istället för 1 i kaffet. Inga läkerol och pastiller, inga vardagsöl/vin, mer frukt och grönt, nötter, så har det blitt olika sallader till lunch och middag, förutom idag då vi åt på Hesburger hela gänget, då vart det rågfiléburgare (utan lökringar och mindre dressing).

Igår kväll efter att jag varit på jobb så satt jag i köket så ser jag Jenny gå förbi, jag hojtar ut genom fönstret och hon replikar "ska du me o springa?". Satte på mig springskorna fort som fan och hakade på henne och Patrik på löp och provade på utegymmet utanför Baltichallen. Idag har jag träningsvärk i magen och benen är mjölksyriga (underbar känsla!), men ändå begav jag mig iväg på en kort löparrunda på 20 min med Bianco kl 23 ikväll, Bianco, som även hon fått lite rundare form sprang så duktigt så, tungan hängde långa vägar, men hon kämpade och sprang t.o.m om mig då hon hade fått upp farten. Skulle vart gymbesök, men i och med att jobbat hela dagen så gick d bort. 20 grodhopp avslutade jag löparrundan med.

En dag i veckan får man unna sig vad som helst. Har gravt behov efter nåra kalla i den här ljuva kvällsvärmen. Men men, den som väntar på nåt gott. Kommer förmodligen att braka här under högsäsong, med alkoholen menar jag. Men man kan ju träna ändå  =)


Nysprungen. Nu ska kurvorna slipas! Jag var dum som håller händerna över flärret, för det är ju d som jag ska jobba med, och de där bulliga låren, grr. Magen ser rutig ut här...


...men såhär bullig är den egentligen. Svullen o jäklig.


Vad som händer just nu

Idag har jag varit på jobb. Det blev en sjukskrivning imorse, så jag hoppade in på pass, ska även jobba imorron, kuul! Det är helt sjukt vad det säljs badprylar, vartannan kund har nån badring eller nåt annat strandigt i handen. Man hinner knappt fylla på hyllorna. Tur att vi är 3 på jobb.Och det är helt okej att vara från solen en par dagar, måste låta pigmenten lägga sig lite. Li o Jeff e så bruna. Och Jeff med sin blonda kaluffs, såå gullit.




Här minglar mycket ungdomar nuförtiden. Vi har fått hit vår klippa Michelle, 16. Hon var här nästan en månad förra sommaren oxå och såg efter barnen då jag jobbade. Skillnaden i år är att jag inte är insatt på schemat mer än 2 ggr medans hon är här, men jag har tiggt till mig 1 pass av Lena  (tack =) och så hamnade jag ju på jobb idag och imorgon. Det känns ju bättre, känns lite lyx att ha barnficka om man inte jobbar alls. Hon är bra avlasting då man kan göra saker utan barn om man så behöver. Fast på stranden är man ju gärna med, och vad kan man göra på land i denna hetta förutom att vara vid vattnet. Hemma kan man inte va. Här e nästan 30 grader i vårt sovrum på övre våningen, olidligt.



Michelles 17-årige kille från Borgå har kört hit med sin kompis i en moppebil FRÅN BORGÅ, det tog 24 h. De körde nämligen via Åbo och med skärgårdsfärjorna via bl.a Kökar till Långnäs. Huur gulligt är inte d. Och med dem så hänger ibland de åländska kusinerna, så igår hade vi 5 st teens här o kikade på Discovery innan de gled ner på stan.

Smygplåtade nyss 3 rara 16 och 17 åringar. Mysigt att de är här.


Coolbild


Beach-hopping

Här går inte en dag i hemmets tecken. Nej innan klockan slagit 12 har vi lämnat vårt sommarråddiga hem för att svalka oss vid någon strand. Eller pool, och kommer inte hem förrän fyra-fem.

"Solbergets" strand

Jeff skvätter på Sandra, detta var för 2 veckor sedan och då var inte vattnet så varmt.

Espholms lilla beach


Bra vagn

Cikadas pool


Jomala Ytterby



Lilla Holmen

Färgkontrast

Algrundet, norra

Li står o svalkar sig som nån annan sjöjungfru. Så fin!

Vi har även besökt Gröna Udden, Nabben. Vatten är ju ett måste dessa dagar. Vi har ingen trädgård att ha pool i, så vi måste variera oss lite för att inte tröttna  =)  Cikada e ju bääst, ingen asig sand, man kan sitta nära barnen men ändå på land.

Jag har massor att skriva om men det är så vaarmt o seent.

I did it again

Nu har jag gjort det igen.
Hamnat på supen dagen innan ett söndagspass. Eftersom jag har karaktär NOLL när det gäller alkohol så gick det inte så att jag "bara sku dricka lagom och sluta dricka efter kl. 1, ddricka massor med vatten och kanske gå hem lite tidigare". Nej, det började med pys klockan fem och slutade vid två, fick väl i mig ett stop isvatten innan stängning, grattis Tessa, du gjorde d -igen. Det har hänt någon gång förut, för jag kände igen den där stentunga känslan, att man vill släng sig på golvet i lagret o sova lite. Tur att det var en massa folk o turister i farten så det hände saker hela tiden, man hann inte riktigt tänka på sin hälsa, man såg förmodligen ut som nåt katten släpat in.

Men d va d värt. Sandra och jag gick till Dino´s terass o beställde in 3 förrätter o satt o knapra en par timmar o drack bärs. Sen dala vi iväg till Knorring på en och avslutade på Arkens uteservering. Nu har Indigo fått en kraftig konkurrent gällande uteservering, guu va fint!! In o svängde till Paf Casino som oxå var en hit o sen mingla jag hela natten, i hela huset, dansade o groggade o sket tydligen i att jag skulle på jobb kl. 10. Man hadde ju rolit.

Idag har jag mått illa, haft lite huvudvärk o varit skittrött, trögtänkt och på halvfart. 10-17 utan paus jobbade jag, glömde lunch hemma, så jag måsta ringa Chrille, som kom med bakismat, Hesburger.

Nu borde jag ju gått o lagt mig för länge sen, men jag kommer väl förmodligen sova till elva imorron, men nej, ja just ja, ska ju träffa Susanna o pojkarna imorron, kanske man hinner sig upp på frukost till grannhuset. Vi har förresten hatt nattgäster här inatt. Bilder kommer på Stina, Kalle, Sjögren och Mogren. Jag dööör =)  fortsättning följer, nu znark.


RSS 2.0