Nu har man skolbarn

Li har räknat ner dagarna sedan hon fick reda på att det bara var 9 dagar kvar. Lycklig och förväntansfull. Igår fick hon sin skolväska, den packades med extra kläder (som de sa på föräldramötet att kan vara bra att ha, ifall man har ett sånt barn som blöter ner sig, oh yes, d har vi), frukt och nagelklippare. Ja för hon är som sin mor, och vill ha tillgång till nagelklippare, så man slipper bita på naglarna.

Rutinerna ska igång
Hon väcktes lite tidigare än vanligt igår morse, så hon skulle vara lättare att få i säng på kvällen. För på torsdag morgon skulle VÄCKARKLOCKAN RINGA! Herregud, vi äger inte ens nån väckarklocka. Så tur att det finns på mobilen. 7.45 skulle klockan ringa, gröt och ägg kokas. Håret skulle borstas och flätas och sen promenera med en ren skolflicka till Övernäs skola. Så tur att hon somnade innan nio igår kväll, så fick hon nästans sina sömntimmar (hon behöver sina timmar, annars får hon stegring).

Skolrutiner
De ska gå i led in i klassen, hälsa "godmorgon" på fröken, sätta sig på sina platser etc. Det var intressant att vara med en stund, gick hem efter en halvtimme. Då de skulle berätta vad som fanns på en teckning så kom ordet "krabba" fram, och då markerade Li och berättade att hon sett krabbor i verklighet och att hon tycker om kräftor. Haha, barn e så spontana och härliga. Och när fröken berättade att det var spaghetti med köttfärssås till lunch så började kommentarerna flöda.

Elev: -åå neej, det åt jag igår.
Hanna (fröken): -ja, men köttfärssåser har olika smaker varje gång. Jag får aldrig min att smaka likadant som förra gången.
Elev 2: -min mammas smakar alltid likadant.
Li: -min mammas smakar ibland sådär (så vickade hon sådär "medelmåttigt" med handen) och ibland är den jättegod!


Det värsta med hela det här skoleriet är att det är slutdraget i sängen om mornarna nu. Nu ska klockan ringa, alltså här har ingen tidig klocka ringt förut förutom när man ska med nån färja. Bortskämda ja, men vi har nog sovit oss friska, sällan sjuka i det här huset. I och med att Li behöver ca 11,5 timmars dygnssömn, så borde hon ju gå o lägga sig redan klockan halv åtta om kvällarna. Men d är ju helt sjukt tidigt d. Får se hur d blir. Iallafall e d slut med kompisbesök efter klockan sju om kvällarna. Jag har ju tänkt att Chrille ska börja kl 9 om dagarna så tar han med sig Li påvägen  =)

 Hon skulle på eftis idag efter skolan oxå,  d ville hon, fast jag är hemma. För där har hon sina kompisar och där får man PYSSLA. Nu har jag och Jeff en lång lista att utföra. Dax att stänga av Tom & Jerry.


Kommentarer
Postat av: sandra

"smakar sådär" hahahahahah!!!! YES LI!!!!

2010-08-20 @ 07:13:17
Postat av: Tessa

She´s the greatest!

2010-08-20 @ 17:15:33
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0