Sova hela natten + rådisbesök

JEFF HAR SOVIT HELA NATTEN!!!
Har kört ingen-välling-i-sängen-kur nu i 4 nätter då han börja vråla efter "ninni" även om klockan var 2 på natten. Han har lixom ingen hum om klockan är 7 eller 2, dessutom vaknade han en morgon med världens största torkade morots/potatisvällingkaka över hela pannan o i håret + orange i hela sängen. Så då vart d noll tolerans. Första natten vrålade han ninni en gång i timmen och skrek sig hes, jag tryckte in öronpropparna rriiktigt långt in efter att ha varit till honom och sagt "nej, ingen välling, NATTI". Andra natten vaknade han kanske 3 ggr, igår natt 1 gång (tror jag) och inatt NOLL. I´m a happy mom.

RÅDGIVNINGEN
Jeff har varit på "1½" års kontroll, trots sina 1 år o 10 mån  =) d där e väl int så viktigt heller. Minns att det var såå kul med Li, Chrille o jag höll alltid på o tävla o gissa om vem som kom närmast i gissning med längd och vikt. Men nu...intresset har lixom svalnat. Han var 89 cm lång och vägde 14 kg. Exakt lika lång som Li vid samma ålder, men Li vägde 1 kg mindre. Li är ganska lång för att va tjej. Kanske hon blir 1,70 som jag, och Jeff 1,74 sin far sin? Vi skippade MPR vaccinet, pga ev. biverkningar 5-12 dgr efter. För vi ska ju till Sverige nästa lördag, o då vill man ju int ta risken att han e sjuk, även om han säkerligen skulle vara något tamare att ha att göras med då  =)

Li gjorde hörseltest och hörde helt okej, men på vänster öra var hörseln liite nedsatt vid höga toner. Tänk att ett bilgarage är lika kul om man är knappt 2 år och 5½.


Kommentarer
Postat av: UlleC

Vad sjutton matar du honom med?!? V väger 15kg och är ju nästan 2 år äldre... Är det grädde och smör som gäller, eller?!

2009-09-04 @ 12:20:32
Postat av: Mia (Alexanders mamma)

Vilken stor kille, blir nog som pappa han!:) Johannes va ju 88 på 2 års kontrollen och vägde 13 kg. Brorsan va aningens längre har jag för mej. Han va ju nu på 6 års kollen 123,5!! Inte konstigt man får rensa garderoben ofta och byxorna slutar vid knäna...

2009-09-04 @ 15:46:37
Postat av: Tessa

Ulle, jo vi lagar specialmat åt han med rejäla mängder smör o grädde ;) nej, jag fattar faktiskt int heller:



1) han äter normalt, varken för mkt eller för lite

2) han är ju väääldans aktiv, t.o.m i sömnen

3) dålig förbränning då bara kanske?



Men han e faktiskt "stor", bastant, stark o kraftig, om det är generna eller maten vete faan =) Asså 123,5 på 6 års e no faan långt de.



Både Li och Jeff ligger över medelstrecket i längd och jag tycker att jag byter ut byxorna ofta (vilket jag ju tycker är kul, då jag vill ta fram nytt som jag int kunnat hålla mig från att köpa =)

2009-09-04 @ 20:31:47
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Ha ha, "Ninni" klockan två på natten! Den där beskrivningen av "ingen-välling-i-sängen-kuren" gjorde mig så jäkla full i skratt! Hoppas både Jeff och föräldrarna får bättre nattsömn nu då!



Stor kille lilla Jeff, det kanske beror på nattvällingen? Ha ha =OD

Vi va med Aron på kontroll vid 1 år och fyra månader, då var måtten 11,5 kg och 82,5 cm lång. Han har växt FLERA cm sedan dess, jag märker det på hur han slår huvudet i saker jag trodde det skulle dröja år innan han sku nå upp till. Han fick sitt vaccin redan då, inte en biverkning av det fick han- Bussigt skönt! Jag tycker nog att det är kul att se hur Aron utvecklas, det är helt otroligt va de händer saker med barnen i den här åldern!

2009-09-05 @ 13:46:22
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Garv, ja det kan ju vara den där NINNIN som gett honom vikten.



Inatt hade han fett utbrott vid halv fem. Han låg o yra ninni o skrek som faaan. Jag va fitti o svetti i sängen. Idag hade han inte sovit alls på dagen. Suck. Får se hur natten blir.



Det är verkligen kul att se jo hur de utvecklas, o d går ju så fort! Ska ni inte komma till Öppna Förskolan nudå? Aron måst ju få leka med andra barn!

2009-09-05 @ 20:30:42
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Jag hade absolut tänkt komma dit i höst, men nu är jag LIVRÄDD för den där jävla influensan. Särskilt nu när jag hör till riskgrupen också. Vill fan inte få den! Men vi har barnsamling här i byn en gång i veckan som jag tänkt gå på, bara föräldrar förstår att ha sina sjuka barn hemma... SCAARY!



Ha ha, Jeffs utbrott går nog över snart ska du se!

2009-09-06 @ 08:27:48
URL: http://andreawebb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0