2 dygns kalas

Nu har man satt sig i pisse när man börjar skämma bort födelsedagsbarnet på det här sättet:

FÖDELSEDAGEN
Hon fick ju välja var vi skulle äta lunch, EAT var stängt, nästan så hon börja lipa. Men Hesburger och de nya favvosarna chicken nuggets (eller fiskpinnar som hon kallar dem) dög bra de med. Museét var kul, vi fick med oss Lotta Wallén med 4 kids, bra med drag. Labyrint, kojor, rutschar, liten hinderbana, riktigt barnvänligt, så att t.o.m Jeff skulle kunnat vara med (men han for ju med Maaalin). Thaimassagen somnade hon nästan till, hon låg och blundade med huvet i handen.

 


SLÄKTBJUDNING
Igår kväll hade vi släktbjudning här, och med Chrilles o min famij så blir vi redan 14 st. Knappt så vi har sittplatser till allihop. Teskedarna tog slut, assietterna, ja typ allt. Vart åter igen påmind om varför jag inte riktigt har storbjudningar så ofta. För att man står i köket och trängs, diskar fram rent, plockar i diskmaskin, fyller på kakor, glass, kaffe, etc. Sen när man ska börja ta sig en bit själv så får man skrapa av det som finns kvar (vilket jag inte ser som ett problem, för allt jag serverar är gott, och jag tager vad som finnes). Och när man ätit upp sitt, och ska vara social så är alla klara att fara hem. Tur att det är för barnens skull man har kalas, firar ju inte när vi själva fyller, jag och Chrille. Men det är kul att alla får träffas. Hur ofta träffar mina föräldrar Chrilles mamma t.ex. Så det är värt all brist på porslin, kanske papperstallrikar skulle varit nåt?! Finns ju så fina nuförtiden, haha.

   

-Jeff fick Blixten McQueen bil med truck av fammo (var det inte Li som fyllde år??), asså jisses, det är testosteron i killen. Han kör med den så spottet sprutar.
-Li och Samuel satt och spelade, även om jag sagt emot att ta fram spelet då vi har besök. Men Samuel är ju proffs på hennes Mario spel, så han visade henne lite trix.
-Jeff hade så lajbans med mammas o pappas tax"valp" Nela,  han går ofta och drar på Nelas gamla valpkoppel och så gjorde han även då, Nela högg tag i kopplet och började dra och Jeff skratta så han bergis pissa ner sig. Kolla hur Nela hoppar o busar.


BARNKALAS FÖR DAGISKOMPISARNA
Kalaset hölls även i år på Hotell Cikada. Vi åkte dit för att ställa i ordning kvart i tolv (kalaset började kl. ett). Cikada är ju stängt och kallt, men Chrille hade värmt upp ett rum med värmefläktar, även om temperaturen var sval, så gick det bra att vara där, ungarna sprang ju sig svettiga ändå på alla äventyr som världens bästa lekfabbo hittade på. Här hade Li ännu en överraskning, tårtan. Hon hade önskat maräng med kola. Och det fick hon, och lite utöver det, bild på sig själv på tårtan, silvriga bokstäver. Allt från Åsa som har Söta Saker, smygreklam, men vi fick faktiskt home delivery. 

   
   
  
-"Släden", då åker man (max 3) på en tygbit, rally i korridorerna efter Chrille. De som inte fick rum på sprang före och efter och skrek gällt. Ibland vart det 4 på och en gång tror jag att alla 9 satt på, men då vart det slow motion fart. Ungarna skrek o skrattade så de nästans gjorde ner sig.

-Följa snöret. Chrille drog ett snöre längs väggar och så följde de snöret in i mörkret (lamporna släckta asså) på vägen fann de lite kul, s.s partypoppers och slime. Förra året hade vi ju folieballonger med gas i som man fann där snöret tog slut. En av killarna som var med i fjol vart ju besviken. Men besvikelsen varade inte länge förrän Frankenstein kom klampandes med en bunt ballonger.

-Dessutom fick de ha dragkamp (succén från förra året) med Frankenstein och dra honom ner i poolen som int e så mkt varmare än 10-11 grader. Fy vale, snacka om att offra sig för ungarna. Li börja ju lipa när de skulle dra i honom. Men de andra skrek av lycka så det ekade. "igen igen". Och visst fick de dra ner honom -igen.

Sen vart det Alfons Åberg på bärbara DVD och ett skönt lugn rådde, Chrille och jag städade undan. Jeff vaknade ungefär när de sista for. Bra tajmat. Hem, där stod familjen von Hertzen i trappuppgången, de fick fortsätta gnaga på den goda tårtan. När de for slängde jag i gröt i Jeff, spände fast honom i stolen, på med Pingu, i soffan med filten på. Jag vaknade av mig själv som sa "hö" i sömnen, då hade jag fått mig en lagom 5 minuters och så plingade Jenny och Joel på dörren. De fick dela på sista tårtbiten. Vi andra åt lite middagsrester. Klockan åtta hade Jenny och Joel nysst åkt hem, och Li fick skjuts till mommo o moffa för övernattning. Imorgon ska hon till skogen med moffa -efterlängtat kan jag lova. Jag ska jobba 10-17. Igår pinade Chrille mig i säng vid halv elva. Tack och lov, sov som en stock hela natten, var upp och gav tutten till Jeff en gång vid halv fem. Ansträngande dag = god sömn. Nu börjar jag bli trött igen. Skönt att kalashetsen är över. Ska ta ett bad sen i säng.


Kommentarer
Postat av: åsa

apråpå nånting helt annat...



ja läste för längesen att du skrivit om när ni va till thailand.

vi ska fara iväg nu om en vecka me lillungen som e ett år.

ha letat som tusan efter tips på bra å ha me saker, men de e svårt å hitta.

har du nå bra tips?



ja e jätteosäker på maten, hon ha int fått hepatitvaccin (skulle tydligen itn ges till sånna små...), så hur göra em maten? de känns ju puckat å ha me burkar som hon aldrig annars äter, men vågar man e thaikäk till henne? hur gjorde ni? :)



tack å hej från skärgården

2009-01-17 @ 21:21:19
Postat av: Lina

Asså herregud vilken dag pärlan måste ha haft. Gud vad duktiga ni är att hitta på. Thaimassage, Fy faan vad skönt. Jag vill ha nummret till henne!

2009-01-17 @ 21:54:39
Postat av: Andreá

Oj, Li måste ju ha haft en riktig drömfödelsedag gånger två. Vilket jäkla kalasande! Kan tänka mig att du e trött efter allt detta.



Förresten, den där bilden när Li står bakom tårtan... Fy farao va jag blev sugen. Allt för längesen jag åt den där smarriga tårtan tårtan nu. Tur att Aron fyller år snart =o) Men innan det fyller mamma, så jag hoppas verkligen hon har en sån där go´bit på bordet då.



Herregud, 10-12 grader i vattnet! Men frankenstein va ju en hårding så... Stackars Li tyckte synd om sin käre far.. Raring.



Ja, thaimassage, de vill jag me ha.. Vart går man på de alltså? Du kan väl skicka lite info per sms om du inte kan/får lägga upp de här? VILL HA!



Ha en fortsatt bra helg!

2009-01-17 @ 22:10:23
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Ja bortskämd till tusen. Du får numret sen.



Åsa. Hmm jadu, det var ju 4 år sen hon var 1 år. Vart ska ni åka? Ska ni åka båt så är det dåligt med flytvästar till sådär små, vi hade med en smart flytgrej man kunde sätta på kläderna IFALL nåt skulle hända, säkerheten i Thailand styrs av typ Buddha =) och han finns ju eller hur.



Ang. maten så åt hon nog allt vi åt. Spaghetti bolognaise var storfavorit. Beroende på vart ni åker så finns det oftast "vanlig" mat. Vi köpte aldrig egen portion åt henne, utan hon åt från oss. Minns inte om hon fick hepatitvaccinet redan då, men jag tror d, hmm. Det är ju kall, sköljd mat som KAN vara smittad. Asså gulsot/hepatit A har jag aldrig varit rädd för, vi, även Li har alltid ätit allt när vi varit i Thailand. Vi har aldrig blivit sjuka trots långa vistelser.



Kan rekommendera Lacto-7 (finns på hälsokost) som man kan lösa upp i lite vatten och blanda i vällingen/mjölken varje morgon och kväll. Mkt bra. Chrille glömde dem till Li då de var på tumis i Phuket i 5 dar, då fick hon skitränna o feber tvärt ?!



Bra grejer?

-Vettiga armpuffar! Kan vara svårt att få tag i "Baby"-armpuffar där.

-Dom där vita blöjtrasorna är bra till mycket, handduk, schal, snutte, solskydd.

-Och MYGGNÄT till vagnen är ett måste, ni kan hamna bland dem, har ni tur så slipper ni dem helt och hållet. Vi tappade bort vårat där och fick inte tag på nytt. Måsta åka till en marknad och köpa på metervara och knipsa fast i vagnen med klädnypor.

-Några praktiska små leksaker som inte tar så mkt plats i baggaget. Någon bok kanske.

-Tunna långärmade tröjor är bra i vattnet, eller t-shirt.



Jag skrev resedagbok då vi var, gå in o läs o titta på bilder så kanske du kan hitta nån inspiration:



http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&section=journey&journeyId=21233&userID=37243



Maila mig på [email protected] bara om du har nå frågor, jag svarar gärna.

2009-01-17 @ 22:27:36
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: åsa

vi ska till khao lak. å flytväst behövs säkert, vi ha tänkt fara ut till similianöarna å de e ett par timmars båttur. (mitt förtroende för buddha e int maximalt så lika bra å ta västen me..!)



lacto-7, e de samma som lactophilus? alltså mjöjksyrebakterier? sånt har vi me, de minns ja sen afrikaresan att de kan va bra å ha att lugna magen me...



ja ha no tänkt att saga ska kunna äta de vi äter, men hennes fammo hispar lite om alla risker, därför ha ja blivi så tveksam. (hon e hälsovårdare, på gott å ont.)



de va härligt å se dina bilder från thailand, blev om möjligt än mera sugen att fara NU!

vi stannar bara 2 veckor men de e iaf bättre än 2 veckor i slaskpiss här :) ska bli ritkigt nice!



ja ha också tänkt skriva på resedagboken (tingeling123).



tack för tipsen!

2009-01-18 @ 00:42:59
Postat av: Emma

Oj jäklar vilket kalas! Går det att beställa likadant fast man fyller 22? ;) Verkar som hon firat ordentligt iallafall, stora tjejen :) Saknar er allihop! Kramisar

2009-01-18 @ 01:49:58
URL: http://litentigerlilja.blogg.se/
Postat av: LenaL

Vilket dunderkalas! Li och hennes kompisar måste varit i sjunde himlen.



2009-01-18 @ 11:19:10
Postat av: Tessa

Åsa, jo hälsovårdare vet ju. Men har hon varit där själv? =) Det är fräscha restauranger då man är på turistorter. Men det är alltid bra att ha någon burk med, så är ni inte så beroende av hennes kost ifall ni vill klätcha till det lite med "pet" (=starkt) äkta "plaststols-stuk", dvs där thaiarna äter själva =) Men härrigu lunch+middag i två veckor fyller ju en hel kappsäck med burkar! Nej jag skulle aldrig ta med. Dricker hon välling? Pulvervälling bytte vi till (från tetra) innan vi skulle åka bort 3 månader, så vi behövde bara ha med 7 paket pulver =) dessutom så blir det ju tomrum där matburkarna och vällingen varit när ni ska hem, och ni lär ju säkert hitta massa nytt att fylla väskan med.



Jo ta flytväst med, men prioritera bort massa extrakläder hemifrån, man köper där + att det finns laundry ÖVERALLT och det kostar knappt nåt att tvätta. Man får tillbaka tvätten på ett - två dygn. Khao Lak är varmt, så ni behöver inte mycket långärmat till er själva. Vi brukar ta en tunn långärmad som resetröja och ett par tunnare långbyxor som resebyxor, som man även kan ha på sig där, vem går i jeans i den där hettan lixom.



Solbrillor till sådär små kan jag oxå rekommendera för hennes känsliga ögon. Ta även med solskyddsfaktor hemifrån så kan ni springa direkt till poolen första dagen. Vi har bara haft 25+ på Li och hon har aldrig bränt sig. Men ta gärna högre. Och smörja ett synligt lager under ögonen på kindbenet och näsan, där bränner de sig lättast. Det finns praktiska solstift att köpa med 50+, som är lätta att stryka på näsa och kindben. Även ovansidan på fötterna är sådana ställen man inte tänker på. Axlarna på er själva, för hon har ju tröja på sig i poolen. Jisses, nu låter jag som om jag vore er morsa. Haha.



Och JO två veckor är ju bättre än det här as till väder, är multum avis kan jag säga. Jag är tydligen själv i Thailand nu som jag babblar på =) snacka om att drömma sig bort. Ska kika på din resedagbok. Ha så himla gött och gör en massa skojiga saker. Akta er för lösa apor, Li vart biten och måsta ta en massa rabiessprutor sist vi var.

2009-01-18 @ 17:14:34
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Haha, ja visst hade hon det lyxigt, avis va (EMma)

2009-01-18 @ 17:15:49
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Hon kommer att minnas 5årsdagen som topp ten är jag övertygad om!

Förresten har termometern visat på 12-13 när Sampa o jag varit o hoppat bomben på Cika nu ett par gånger =)

Den där tårtan tror jag bestämt att jag hade glömt

att det inte var lördag om den serverats på fredagen =) smarrig ser den ut o jag tror jag hade paxat Lis mun som en extra puss =)

2009-01-18 @ 18:02:07
Postat av: Camilla

O förresten Chrille är den allra bästa lekfarbror som finns, helt rätt!

Har nog försökt anlita honom ibland men han har ju egna nu så det är inte så lätt...

2009-01-18 @ 18:03:54
Postat av: Tessa

Hehe, nej jag har tagit beslag på din lekfabbo =) sooorryyy



Jo tårtan va SKITAGOD kan jag tillägga. Jag fick äta den 2 ggr oxå. Mmmumma.

2009-01-18 @ 20:31:22
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: åsa

heh, hälsovårdare vet jo, men dom antar också en hel dej, iaf just denna hälsovårdare! hon vet knappt va thailand e för nått å än mindre hur de går till där :)



vällingpulver använder vi också vanligtvis så de ska vi ta me, går ju int så mycke på 2 veckor men vill int heller bli utan för då vet ja en unge som blir HYSTERISK!



kläder ha vi packa minimalt, både till oss å till saga.solbrillor å solhatt e nerpackat men hon tvärvägrar använda de.. få se hur de går, hon har ju inget val!



va asigt att bli biten av apor, men vill ju int veta va dom har för skit på tänderna, hurr!



hälsningar från enklinge

2009-01-19 @ 20:15:45
Postat av: Tessa

Sätt på henne brillorna då hon är distraherad av annat, hon vänjer sig nog snabbt.



Jo faktiskt asigt d där me aporna. De finns lite här och var och är ju "tama" sålänge man inte gör motstånd, typ ger all mat man har i handen och sådär. De är helt söta då de äter ur händerna, men håll för bövelen inte fast fingrarna! Eller säkrast av allt, håll er undan dem =)



Äh, ät thaimaten. No problems jag lovar. Och vad är det värsta som kan hända, gulsot? Det är ju inte akut dödligt direkt. Vet du Li kröp omkring i den där skitiga miljön, hade ständigt grå handflator, omöjligt att hålla dom rena hela tiden och in i mun. Och som sagt friska. Du låter förberedd =) ha det så jättetrevligt.

2009-01-19 @ 20:27:34
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0