Kolmården

Kolmårdens Vildmarkshotell var fint.
Men AVLÅNGT! Vi fick ett IKEA Family-rum (typ 400 sek billigare) med utsikt över Bråviken. Inte så imponerande med iskallt, blött badrumsgolv. När vi kommit upp till femte våningen skulle vi gå till andra ändan av hotellet, till rum 571, 71 rum framåt asså. Så vi valde att inte gå upp på rummet innan middagen på lördan, trots att vi gått och kämpat o stånkat 6 timmar i djurparken. Utan vi dök direkt på Buffén, som var suverän!

Vi besökte tigrarna från "Tigerbussen", man kom dem riktigt nära, men på säker mark. Li red mellan pucklarna på en kamel, klappade de små söta getterna, var på delfinshow (mäktigt, börja ju lipa för att d va så fint), så såg vi lilla 1 åriga gorillaungen Enzo. Vi avslutade med Bamses Värld, där fick vi träffa Bamse och Lille Skutt. 

Hotellet var som gjort för barn.
Utanför baren och restaurangen, invid reception fanns ett TV rum, där visades filmer, man kunde välja att ligga på golvet bland kuddar eller på en stol. Halvdöda och mätta efter middan, så fick vi nys om nåt lekrum en våning ner. Dit gick Li med nån nyfunnen vän, medans jag och Chrille satt i lobbyn och frossade i olika chokladsorter som vi köpt i hotellets lilla kiosk och skrev vykort. Lekrummet var fantastiskt, för alla åldrar, 5-6 st Playstation 2 maskiner, klättervägg och en massa för de små, vi hittade var sin saccosäck att bänka oss i. Upp på rummet, Li däcka direkt, jag och Chrille pinade oss igenom Sing-along, sen var ögonlocken tunga.

Söndagen.
Fantastisk frukost. Vi åt så vi inte var hungriga på över 5 timmar. Efter frullen checkade vi ut och fortsatte till bilsafarin. Bra säsong att åka, svalt och skönt för djuren, de var aktiva och nyfikna. Under högsäsong har Kolmården öppet 7 dagar i veckan. Nu endast lördagar och söndagar. En lejonhanne kom uppspringandes mellan bilkön och morrade dovt. En nyfiken struts ville smaka på min blänkande kamera, fast rutan var ju fast, så det vart bara ett pick i glaset. Ganska vindögd och fulsöt.

Trots förvarningar för Li om att det inte blir nån pisspaus inne i safarin så envisades hon med att "jag har redan kissat". Men efter halva turen får man höra:

-Jag behöver kissa.

-Men kommer du ihåg vad vi sa??? Du får hålla dig!


Li blir ledsen och börjar gråta. Stackare. Då kör vi plötsligt ut ur lamornas inhängnad, hamnar i nån sorts sluss, för där sitter en kille utanför en grind. Vi ber snällt om att få kissa i det fria. Det får hon. Och tur är det, för nästa inhängnad är lejonens...och är man där inne får man nog antingen pissa ner sig, eller " pissa i flaska" som jag föreslog åt Li innan hon börja lipa. Med tom blåsa kunde vi njuta och skåda de aktiva lejonen. Sen for vi mot Stockholm.

---------------

Slinker in till Arninge Centrum. Coop Forum, H&M, Lek It mm. Fick med oss MYCKET mat hem, 3 feta papperskassar med torrfoder och konserver. Li fick 2 saker, ett kålhuvud och en Spiderman munktröja (som hon längtade att hon skulle få ta på sig till dagiset dagen efter). Regnet öser ner. Så väl ute med kassarna ställde oss jag och Li under vagntaket och väntade på att Chrille skulle hämta bilen. Eftersom han har fått nån spricka eller dylikt i ett revben kunde han inte bära nå kassar, så gravida jag fick kånka in dem där enorma 30 kilos kassarna i bilen, plurrade ju såklart i nån pöl, högerfot blöt. Arninge-Grisslehamn knaprade Li vitkål och såg på Karlsson på taket, medans jag och Chrille höll på att dö av oresonlighet fram i bilen. Fortsättning följer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0