121 euro fattigare

Bianco har den senaste veckan tvelat att gå uppför trappan, vill inte ut på promenad, och skriker när man tar henne i famnen. Ringde till veterinär Rosalie i morse och fick en nyligen avbokad tid redan 10.15, rikigt flyt. Jag entrar den underbart fina nya Smådjursklinken i Godby. Wow, som på TV nästan  =)  Fint. Nämmen tjena Ramona! Där praktiserar hon, d visste jag ju int. Kul. Chattade lite med henne, och satte oss och vänta.

Lilla "Kacko" måsta sövas och röntgas. Eftersom första sprutan inte fick henne att dyna så kom de in med en till. Seega taaxxx. Resultat: 2 diskbråck i ryggen och 1 begynnande i nacken. Gissa om man fick nå dåligt samvete när man tänker tillbaka den senaste veckan hur man tvingat henne med irriterad röst, när hon strejkat nedanför trappan: "men kom dåååå" och när int d funka, med glad pipig röst: "ja komm då, kom kom kom, duuuukti". Och hon har småsegat upp för trappstegen. ENVISA, LATA TAX, har man då tänkt. Men de senaste dagarna har hon inte velat springa ens, då misstänkte jag att nåt bara måste vara fel.

Nu måste hon vara så stilla som möjligt i 5 dagar. Inget hoppande, inget trappgående, bäras med rak rygg. Smärtstillande, svindyra piller, som ska tas 2 ggr per dag och efter en vecka ska hon (förhoppningsvis) efter telefonkontakt med Rosalie, åter få börja röra på sig. Rosalie informerade mig om att det värsta som kan hända nu är att det går så långt att hon börjar bli förlamad i bakbenen och då finns det alternativ: Opereras i Helsingfors för så dyra pengar, att jag måste vara förberedd på vad jag gör för val. Men Bianco klarar det här, kanske hon har sån tur att hon är i skogen med moffa i december igen. Annars får hon opereras för svindyra summor i Finnlandet.

Nu är hon instängd i kök+badrum, så hon inte kan hoppa upp i sin (och Chrilles) favoritsoffa. Go Bianco!

Kommentarer
Postat av: Camilla

stackars Bianco!
Detta vet jag inte om jag vågar berätta åt Dessi om, stackarn, som de barnen kör med henne..
Men hon busade ju nog på här i lördags...
Men det är klart hon fixar det! Go!

2007-04-23 @ 15:18:32
Postat av: Lena

Tackars lilla Kackoo. Man blir ledsen. Vi håller tummarna att hon blir pigg och kry igen! Kram!

2007-04-23 @ 16:42:11
Postat av: Jenny

Nåå, stackars! Men vad gör man inte för de där djuren?! Kosta vad det kosta vill! Seidis alla turer med tumörer och steriliseringar var ju inte gratis heller. Men man kan be om lite bidrag från t ex föräldrar :D

2007-04-23 @ 17:59:23
URL: http://jeneli.webblogg.se
Postat av: Kussa sandy!!

Tur att Helsings-taxar e sega, och att det finns fyrk!!!!!

2007-04-23 @ 18:26:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0