Ett ostädat hem

Så var man på gång igen. På gång med irritationen. Kommer alltid smygande i sakta mak och kommer i skov under årens lopp. Innan kalaset igår tycker ju jag att man kanske skulle kunna skotta bort all pudersnö från parkeringen, så folk slipper gå med snö upp till knäna när de ska komma in. Det gjorde ingen. Istället for man ikring som en robot. Kom hem från jobb vid fyra, va så satans förbannat trött, så jag slängde mig på sängen en kvart, sen lagade jag tacos till gänget som skulle komma (OBS! Jeff skar tomaterna). Iddes inte ens städa huset när vi skulle ha kalas. Tur att mamma finns, hon diskade för hand medans diskmaskin var fullproppad och tvättade resten. Diskbänken var skinande ren när hon for hem.
 
BADRUMMET UPPE
Det var (och är fortfarande) lego utspritt över hela 16 kvm badrummet uppe, vi snackar mycket lego, blandat med barnens skitiga kläder. Jag använder mycket sällan toaletten och badrummet där uppe. Så jag får alltid chock när man går in dit, brukar få en sån där "jahaa, undra int på att int Li har rena trosor och Jeff har slut på strumporna"-upplevelse. Men jag TÄNKER INTE hålla på och plocka upp efter dem. Men jag påminner dem, fast inte om kläderna och rådderiet på övre badrummet, för "jag är ju aldrig där". Hastigt stängde man dörren och låtsades att man inte sett hur det ser ut.
 
KÖKET
Där är vi mycket så jag kan inte låta det vara hur asigt som helst. Men alla skitar ner vid bänken, det är brödsmulor, äggskal, grönskakssprätt och övrigt. Dammsugaren står ikopplad dygnet runt 3 meter från köksbänken. Är det någon som orkar sätta igång den och suga upp de där asiga grejerna som fastnar i strumporna? Nä. Från att ha haft dille på det där med dammsugaren i köket och dammsugit 3-4 ggr per dag, har jag nu gått till vartannan dag 1-2 gånger. Jag kan se de där ljusa matreserna mot det mörka gråa stengolvet. Men jag får inte ta till dammsugarn varje gång. Måste hejda mig, det är svårt. Borde kanske byta golv?
 
VARDAGSRUM NERE
Här vill jag också ha någolunda städigt. Det är på den här soffan jag slappar OM jag slappar. Brukar ruffsa av den svarta ryamattan med dammsugarn nu och då, och det skramlar härligt i röret när alla pärlor och annat skit bara förintas från mattan. Däremot så finns en tendens att det samlas SÅ HELVETES med pappershögar och annat bråte på köksbordet och på vardagsrumsbordet. Hatar d.
 
JEFFS RUM
Där råder lekrum, det är tågbanor och Hotwheelbanor, bilar och stora fordon, även här massor med använda, men inte bara skitiga kläder som hänger över sänggaveln, lite under sängen och över brio tågbanan. I en veckas tid har jag trippat på tomma golvytor när han ska nattas, eller om man ska in dit. Och varje gång så tänker jag "jag.blir.sluut!!" Men orkar inte göra nåt åt det. Det brukar sluta med att jag hotar att jag säljer det som är framme, då städar han. Är det så kul att sitta och leka bland klädhögar, briobanor och massa kulor över golvet? Förstår inte.
 
LIS RUM
Hennes rum är lite scitzo. För ibland så får man hjärtstillestånd när man kommer in, och mitt i allt så kan det vara tipp topp städat. Dock har hon alldeles för mycket prylar, så det blir lätt råddigt. Hon är även expert på att stöka till. Hon kan ligga och sova med mass kläder utspridda i sängen, som sedan ramlar bakom och in under sängen, så blir d stock i dammsugaren när man dammsuger därunder. Ska ta itu och rensa i hennes rum, när jag orkar...
 
SOVRUMMET
Där råder halvt godkänt. De fina hyllorna som hänger på väggen, är inte prydda med något vackert att se på, utan där har jag mina kläder som "inte är skitiga, men inte heller rena", får i nerverna på mig själv när jag ser kaoset där. Har faktiskt en hängare på väggen precis brevid, borde ju hänga dit, men...käppen! Däremot så bytte jag sängkläder igår, till mina favvo som jag fått av mamma o pappa, i linne, så jävla sköna. Fast detta rum är ändå helt okej, förutom mina kläder.
 
ALLRUM "TRAPPAN" UPPE
Ena halvan av detta rum har en soffgrupp och en TV, nu har även Nintendo Wii flyttat in så det dansas och spelas här, så sofforna och bordet är alltid lixom skuffat åt sidan. Snyggt.
Andra delen av rummet är för tillfället en Lego tågbana ihopbyggd. Och mellan den västra och östra sidan av detta rum finns alla dörrar till våra sovrum, så i de "gångarna" får man gå försiktigt så man inte trampar på nån hot wheel bil.
 
Nu tänker jag lämna alla dessa tankar över ett ostädat hem. Det är inte bara mitt ansvar. Jag drar till Stockholm 14.30 med Anki. Ikväll blir det att beställa Didriksons vinter 2013 och imorgon mässa hela dagen, hem med sena Eckerö. Vi har bokat hytt på Viking nu i eftermiddag, tänker fan sova jag SOOOVAA. Jag är så trött. Trött. Trött.  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Pia

Hej! Jag är arbetskompis med din mamma och brukar gå in på din blogg då och då. Du gör så bra inlägg och man känner verkligen igen sig i det du skriver. Jag tycker vi kvinnor har för många roller som vi skall leva upp till och som du säger: man är inte ensam i en familj...det är de andras ansvar oxå att hjälpa till. När det är som värst här hemma så får de börja undra varför inte det finns rena bestick...jo, därför ingen orkat diska. Brukar oftast fungera...kram till dig Tessan!

2013-01-17 @ 13:15:29
Postat av: Petra

Ni är fler som bor där, helt rätt å lämna, du kan inte hinna med allt! Hoppas ni hinner få ett glas vin eller två innan ni stupar i säng iaf skrakungar! ;o)

2013-01-17 @ 18:42:03
Postat av: Mgroup PR & Event

Hej,

vi är ett eventbolag som anordnar olika bloggevent runt om i hela Sverige. Är du intresserad av att få inbjudningar till våra event? Anmäl då intresse på vår hemsida http://mgroup.se/bloggevent/
Trevlig helg!

2013-01-18 @ 10:13:34
URL: http://mgroup.se/bloggevent/
Postat av: Patricia

Förut har jag skött det mesta av städandet själv här hemma, vet inte varför men det har bara blivit så. Jag jobbar korta dagar och det kändes naturligt att jag skulle ta hand om det där. Men sen fick jag mitt i allt nog så nu städar vi hela familjen,varje onsdag kväll. Går mkt snabbare när vi hjälps åt och så känns det inte så övermäktigt. Funkar prima.

2013-01-18 @ 18:16:09
Postat av: Tessa

Kul med kommentarer. Borde införa onsdagsstädning här. Det måste vara uppskrivet för att funka. Annars gör jag allt. Bra tips, tack!

2013-01-22 @ 17:57:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0