En ledig helg

Sliping in dö sann
Har varit ledig i helgen och inte haft nåt på agendan. Så svägerskan Camilla ringde o bjöd på plättfrukost i lördags. Vi for dit o åt. Li for på kalas efter käket. Jag började slipa lite smått på hennes utemöbler som såg så ledsna ut. Stolarna hade endast trä på armstöden och en pinne ovanför ryggstödet. Tänkte att "jag kan ju testa lite".  Camilla o Chrille for på jobb. Jag och Jeff blev kvar med pappa Caj som putsade på sin segelbåt.
När jag (och deras son Samuel 9 år) hade slipat alla stolar var klockan hämtdags från kalaset. Men passligt så ringde ju då Camilla att de ju kunde plocka upp Li påvägen hem. Perfekt, då börjar jag med bordet. Sen vart det pizzaservise och jag bara slipade. Ville avsluta det jag börjat på, även om det bara var ett spontanarbete. Efter ca 5 timmars arbete var det slipat, oljat och klart. Och skillnaden var enorm. Från deprimerade, mörka och stickiga till släta, pigga och träfärgade. Nu kan jag fara dit o äta hennes mat med gott samvete igen  ;)  Ett perfekt projekt för en som gärna är i solen, men har för mycket myror i brallan för att sitta still.
t.V: Halvvägs på bordet, det ser ut som en stor skugga över halva bordet, men så är icke fallet. t.H: Färdigslipat, skippade dock mögentvätten för vi hade ingen. Nästa gång (om 8 år?) kör vi noggrant.
Snyggt?!


"Via" Rökkas
Efter åtta börjarde vi packa ihop oss för hemfärd. Li ville ha korv m. bröd till kvällsmål, så vi svängde in till Rökerikiosken och köpte 2, så gick vi in till mamma o pappa o äta dem. Det slutade med att båda barnen ville sova där. Vi bäddade ner dem, tjattrade lite med mamma o pappa o for hem. Typ andra gången man sover utan barnen? Vart ingen big deal av d, då vi ändå kom hem halv tolv o krasha i säng.
Gullungen sover med min gamla t-shirt med bomullsbrodyr. Cute.

Tidigt på farten
Vaknade dock utvilad kvart i tio. Ingen att ta hand om förutom sig själv, inte ens Biancotaxen var hemma. Så klockan elva åkte Chrille på jobb o jag åkte till mamma o pappa. Packade ihop barn och en mamma och for till Sparhallen. Där handlade vi lite, sen plockade vi upp Chrille och for iväg till Hammarudda för att kika på syrrans o Dans husbygge. LAVLI! (Jag GLÖMDE ?! ta bilder)
Barnfritt IGEN!
Sen blev Jeff kvar och åkte grävmaskin med moffa sin, Li for till Olivia och jag och Chrille hem. Mekade en snabbis på gården. Sen fick jag myrstack igen och ringde Olivias mamma Johanna o tiggde till mig kaffe. Så promenerade jag och Bianco dit. Så man har varit ute i solen både lördag och söndag, helt underbart o slappt!!!
Li och Olivia gjorde "hopprutor" från 1till "tusen", de hade däremot glömt 200-900 ungefär. Men en imponerande lång orm hade de ritat 1-100 iallafall och sedan 100- "tusen". De står i ändan på projektet ifall du tittar mot andar ändan av vägen. Mycket skickligt!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Tack snälla snälla för vårt "nya" utemöblemang, medans jag drar på jobb =)

2011-05-23 @ 10:21:53
Postat av: Tessa

Ja varsågod, tack själv för allt barvakteri som du oxå hann med, o så vart ja ju bruuun =)

2011-05-23 @ 10:48:51
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0