Måndag

Var till torget och lämnade in en drös med kläder, prylar och inslagna julklappar till Lasse och Mia. Som samlade en full lastbil hjälpsamling till Lettlandsbarn. Som de nu är påväg till Lettland med över jul. Skönt att bli av med o känns bra att kunna hjälpa. Jag blir helt rörd av engagemanget.

Lastbilen blev fullastad med välbehövliga kläder o prylar, som alla hjälpsamma ålänningar kom med, de kom t.o.m och tömde bilen när jag kom. Allt på löpande band och på rutin, märktes att de gjort detta under flera år.

Vi är alltför bortskämda här "uppe". Mia berättade ett exempel på storfotade syskon som turades om att gå vart annan dag till skolan vintertid, för att de bara hade ett par skor. De hade 12 km till skolan. Lipstory.

De bor så nära oss välmående. Men kan ha det så illa ställt.

Jag lyfter på hatten för Lasse & Mia, och tror faktiskt de kommer ha en mer givande jul där "nere" än oss här hemma. Nån gång ska jag också göra samma sak.


Kommentarer
Postat av: Camilla

Javisst är de helt underbara!, har också hört skohistorien av Mia... vad säger man så nära o sån skillnad...

Cikadas kvarglömda lager åkte också iväg samt mängder från omorganisationen i vårt hus, känns så bra att bli av med samt att veta vart det kommer o gör nytta =)

2011-12-21 @ 10:37:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0