Vecka - vecka system HEMMA

Det här är ett långt inlägg, men intressant. Så läs och begrunda.

Här höll vi på att ruttna på varann för ett tag sen. Att ta varandra förgivet är ju bland det värsta man kan göra, men så lätthänt! Så blev det här OCKSÅ. Resultat - Chrille drog iväg till sin förbenade grotta (Cikada) och här stod man då i sömnbrist, med en hund, 2 ungar och ett hus som ska skötas + dygnetruntjobb. VAFAAAN!
Efter att jag dissat en par av Chrilles förslag, så möttes vi halvvägs på ett vecka - vecka förslag. Han tyckte vecka vecka (Cikada - hemma), jag tyckte vecka vecka, I HEMMET.

Asså den som har "ansvarsvecka" ska:
-kolla Lis planeringshäfte och att läxan blir gjord
-komma ihåg Lis jompakasse 2 ggr i veckan
-frukt med i hennes väska varje morgon
-fixa Li och grannflickan Linn till simningen 1 gång i veckan
-Jeff till/från parken (eller fixa barnvakt om det skulle behövas)
-fixa barnvakt om man ska träna, ELLER fråga sin käre sambo. INTE ta förgivet att det är okej att bara dra iväg.
-laga mat, plocka undan efter maten (vid det här skedet så har den ledige så myror i brallorna så man tar tag i disken ändå, fast man inte måst)
-handla
-tvätta, vika tvätten o upp i skåpen
-dammsuga o plocka undan...bla bla bla

Alltså ALLT som hör vardagen till. Det "roliga" är att det mesta av ovanstående har jag gjort innan, bortsett från maten o disken som båda skött (Chrille mest disken, I dont like även om man har diskmaskin) och så har han ju lämnat o hämtat Jeff när jobbat. Det finns oxå frisörtid och rådgivningsbesök som skall bokas (oj borde kanske boka Jeffs 3 års kontroll), och allt detta i ett kaos när inte Jeff går på dagis. Det ska bli jätteskönt när han börjar. Man har ju fått lite smak på att va helt ledig nu när Chrille sköter allt då jag har ledig vecka,helt jävla underbart. Och den som vinner mest är ju JAG. Men ALLA vinner i och med att mamma Tessa är GLAD nu och slipper städa huset o tvätta kläder då hon kommer hem från ett 8 timmars arbetspass. Man hjälper ju givetvis till, men man måste inte. Och jag ska hålla käften om att det är skitigt på golvet när det är Chrilles ansvarsvecka, tycker jag det är skitigt, så får jag dammsuga istället -med ett leende på läpparna! Jag ska bita mig i tungan ifall han släpper iväg Li utan jompakasse då hon har gymnastik, hur skulle de ha gjort ifall jag inte var hemma? SLUTA CURLA! Chrille är jätteduktig och det är roande att se honom springa o plocka o dona, medans jag själv kanske tar mig en titt i nån trevlig tidning, med gott samvete!

Visst var det ju skönt stundvis när Chrille var borta i sin grotta, man va ju trött på varandras sura miner. Men då märkte man ju vem som tar ut soporna, plockar i och ur diskmaskin, busar med barnen (så man får tinnitus). Men det är ack så mycket mer som ska skötas i ett hushåll med 2 barn. Och själv har jag bara tagit förgivet och glömt bort hur jävla bra jag har det ställt här med nytt (gratis) hus, som han oftast fixar det tekniska ifall nåt jävlas o räkningarna ser jag inte ens röken av.


Det här är väl ingens dröm. Sortera strumpor! Har funderat på att kasta ALLA och köpa bara likadana.


Så alla ni där ute som tjafsar om vardagssaker. TA TAG I SAKEN! Kom överens om en drastisk förändring. Att nöta på varann i 10 år om vem som dammsuger oftast är inte rättvist för nån, slöseri med tid. Hänga vid datan kan man göra när ungarna lagt sig. Detta system har vi kört 3 veckor och det är helt UNDERBART! Hoppas vi aldrig slutar med det  =)

Chrille kommentar tack!


Kommentarer
Postat av: Chrille

Jag får ohyggligt torra händer av strumpsortering. Och det går åt rejält med handkräm för att de inte skall se gamla ut...

2010-11-26 @ 23:43:09
Postat av: Tessa

Jag kan betala handkrämen bara du sorterar gulle.

2010-11-26 @ 23:51:55
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Trollmamman Lowa

hahah. ,. . tror att halva världen har samma problem. Här hemma tycker vi båda att vi gör allting, och ändå blir det ingenting gjort.Skall ta upp förslaget med min man. Chrille: Strumphelvetet underlättas om man viker ihop paret upptill innan man sätter dem i tvätten. (har inte testat, men gänget har gett mig råd)Lycka till.

2010-11-27 @ 18:03:08
URL: http://trollmammanlowa.bloggplatsen.se
Postat av: Tessa

Ja det är så värdelöst att inte ha nåt system. En står frenetiskt och gnuggar handfat2 ggr om dan medan den andra dammsuger 8 ggr i veckan. Sen står alla dörrkarmar och området runt handdtagen o asar sig vit/grå kamouflerade. UÄCK!Chrille: asså man viker ihop upp dem UPPTILL lixom vid skaften, inte allt i en enda boll =)Lycka till Lotta, han lär knappast hoppa jämfota över förslaget, hihi.

2010-11-27 @ 19:08:56
Postat av: Jag

Tror jag ska be min man sortera strumpor naken! Då kan han få sällskap under tiden iallafall :)))))

2010-11-29 @ 16:33:11
Postat av: Petra

hmmm.... sortera sockor naken får mej att tycka att det verkar mycket roligare! ;o) Tack för tipset!

2010-11-30 @ 22:01:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0