Lill Helsingarna

Info Jeff
Jeff har ju snappat upp en massa thailändska på resan. Idag då Li gick och bar på en istapp kom det: "oxå ha nam keeng", Nam keng är is på thai. Och appel-jus=äppeljos på engelska. Jeff har haft en jättestor utvecklingsperiod nu de senaste veckorna. Han har lixom blitt "stor". Lyssnar (ibland) och har börjat förstå bl.a att när man ska gå över vägen så ska man stanna och titta ifall d kommer bilar och så säger han "över" och traskar fint över vägen. Man täcks ha honom med på lunch utan att han river restaurangen. Han har inte haft blöja på hela resan och sen vi kom hem, förutom nattetid och då han är i parken om dagarna, oskönt o pissa ner sig o bli blöt i de här vädret. Det går helt bra, men man måste nog påminna honom och ta han på toa. Tuttarna har han varit utan i en vecka, i lördags fick han en tramptraktor med släp i utbyte. Han somnar bra o sover även bra om natten, ibland har han drömmar, men det har ju alla. Han är i en härlig ålder just nu, men man får ju lite i nerverna på de där utbrotten som 2 åringar har. O han e inga lågljudd när han väl sätter igång, helvete va han brölar högt!




Info Li

Li är en hejare på språk. Hon har lätt för engelska uttal, och räknar till över tio och kan alla färger på engelska sedan en par år tillbaka, även thai snappade hon upp snabbt. Då vi var ute o åt på restaurang Thailand så gick hon och bad om notan på klockren thai "keptang dui ka", tackade nej tack till försäljare "mai ao ka", och hade försäljarna något som vi redan hade så skrattade hon "mi leo!" vilket betyder har redan. Hon simmar som en fisk och skulle förmodligen klara sig längre än mig i vattet där man inte bottnar. Hon dök och hämtade saker från bottnet på 3 meters djup, men tyckte att det tryckte för mycket i öronen så hon gjorde d bara 2 ggr. D e ju skitsvårt d. Li är i en underbar fas just nu hon med. Lite lättlipad har hon varit, bryter typ ihop för att Jeff råka röra hennes gardin så bandet som håller ihop gardinen trilla ner "JEFF HA FÖRSTÖRT MIN GARDIN!!", så var det bara att hänga upp igen lixom, dramaqueen. Hon säger så fina saker, jättemycket komplimanger till mig. Hon kan läsa, men inga meningar, hon glömmer ju vartefter hon läst ett ord så hon får ingen sammanhängning, hon hanterar både plus och minus. Imorgon ska förskolebarnen på visit till Övernäs skola, spännande.



Nu skrev jag ju typ bara hur otroligt duktiga jag tycker mina barn e, haha. Men man ska väl se allt från den goda sidan. Tur att man e kortsint o fort glömmer bort att man får höra "jag skulle vilja säga att jag hatar dig, men jag tänker int göra d" och Jeff med sina förbenade utbrott då han inte får som han vill. Och för att inte tala om hur mycket energi det går till att måsta upprepa och strida om att man ska sitta på stolen då man äter. T.o.m Jeff märker hur hon håller på hon där primadonnan. Han reagerar o ropar "Liii, äta!" då hon fått för sig att hon måste fylla på Biancos vattenskål mitt i maten eller liknande oväsentligt. Oberoende så är de helt underbara!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är ju tyvärr rätt ofta man gnäller över hur jobbigt det är med ungarna osv. så nog är det bra att ibland tänka på hur underbara dom är!

Joel är nog duktig han med. Han har såå lätt för sig i skolan och läser i princip flytande och har ett otroligt logiskt tänkande. Sen är han lätt att handskas med nuförtiden, förutom ett och annat läggdagsgnäll.

2010-03-22 @ 22:40:30
Postat av: Mita

Mmmmm, Tinja har fått för sig att testa mina nerver mer än nånsin.......så nog blir man trött i huvve ibland, MEN kors i taket va dom allt som oftast är underbara!!!! Va skulle man göra utan sina dockor????

2010-03-23 @ 16:26:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0