Smörgåsvrak

Jag tror inga på nå dieter, utan att äta vettigt och röra på sig. Själv håller jag ju en vikt som går upp och ner i typ 3 kilos faser beroende på om jag tränar mer eller mindre under olika perioder, sen äter jag vad jag vill. En av mina svaga punkter är att jag äter smörgås i mängder. Dock nog nyttigare bröd som långsamofin och typ Reissumies. Men det blir ju en hel del kolhydrater om man käkar 4-5 mackor om dan. Vart överlycklig då jag läste på Lessas blogg att hon hittat ett alternativ till bröd. Ett nyttigt alternativ dessutom. Nu har jag provat det och det var faktiskt gott!

Här kommer receptet (till Jack, hehe):

Nötbröd
1 dl krossad mandel/hasselnötter
1 ägg
1 krm salt

Vispa ihop  i en lagom stor skål (så stor kommer brödet att bli), och in i micron med skål o allt i 2 minuter. Sedan skär man det på mitten och har som en semla. Mycket bra alternativ. Valfritt pålägg på och en bra start på ett lägre kolhydratintag.

Edit 10.06.10
Ifall brödet blir för torrt och du upplever det för hårt, så minska mikrotiden. Jag kör nu på 1 min 30 sek och då blir det perfekt, i vår mikro. Lycka till! Har redan ätit 2½ av denna nötsemla idag  =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0