Torsdag

Vad är det för dag riktigt?

Vi har hunnit varit på nattmarknad. Jeff skulle bara springa omkring i folkmassorna så Chrille tog sitt förnuft till fånga och traskade hem med den trötta gnällspiken så Li och jag kunde shoppa lite i fred. Inge storshopping men lite. Så tog vi ett mellanmål där o käka lite majskolv och kao niaow (klibbris) bland thaiarna.

 
På nattmarknaden hade de minitivoli. 40 cent för att hoppa i tornet, oj va dyrt. 

Rescue Center – Cha-am

Idag har vi varit till Rescue Center för djur. Där finns vilda djur som tagits om hand av olika skäl. Vi var dit för 5 år sen och hälsade på den misshandlade tigern Meow. Han fanns kvar än. Han hittades utanför en bensinmack fastkedjad, med utrivna klor och bussigt misshandlad och fått fel mat, så han togs om hand och kan inte gå ordentligt pga nervskador, men då han får upp farten så kan han springa bra. Han bara sov idag, morrade lite och kikade på Jeff, som nog skulle vara ett lätt byte. Sist kunde jag klia honom på huvudet genom  gallret då han stod upp. Men nu låg han så långt borta. Sen hade dom en häst, som inte heller verkade så stadig på benen. En herrans massa gibbonapor och markattor som förut fast fler. En krokodil, två elefanter (chang på thai, Jeff säger nang) svartbjörnar och vildsvin med mer. Intressant och barnen var nöjda även de trots 2 timmars traskande.

 



Ett thaipar som gick med oss, fick låna Jeffs vagn, inte omtyckt från Jeffs sida


Beachen

Sen kom vi tillbaka vid tre tiden och gick ner till beachen där barnen har ridit på stranden på de där stackars hästarna i smällvärmen. Nu har fjärtarna ätit hemlagad middag som blev, kokt ägg (från 7Eleven) kalla prinskorvar, majs och oliver. Ingen klaga. Li tog lite cornflakes på d också. Chrille och jag smällde i oss lite soltorkad choritzo, faktiskt skitgott. När Jeff har somnat (vilket kommer att ske när som helst) så drar vi på middag, den andra utländska sedan vi kom. Vi har bara ätit thaimat hittills förutom en gång då vi tog spaghetti carbonara, som smaka fan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0