Cha-am, fredag 22.01.10

Fredag (meddelade mamma idag)
Vi åkte från Bangkok i taxi igår på eftermiddan. Bilbälten i baksätet är inte det vanligaste här, men ett måste för oss. Så vi valde att ta en svindyr hotelltaxi till Cha-am. Där fanns ett armstöd i mitten som vi fällde ner åt Jeff så han kunde sitta på  som en bilkudde. Barnen var ju som ljus hela resan, trots 3 timmar i bil. Fattar inte vad det är med dom. Vi gjorde ett ölstopp på vägen och skulle köpa var sin kall som färdgods, men ja just ja. Det infördes ju för några år sedan en lag som säger att man inte får sälja öl vissa tider på dygnet, så som mellan 11-14. SÅ THAI! Men våra snälla thaichaffis fixade från ett annat ställe så vi inte behövde bryta vår Bkk-Cha-am tradition. En kvart efter att han släppt av oss insåg jag att min väska var borta, fittan också. Som tur var hade Chrille frågat efter hans visitkort för ev. framtidabruk, så vi kunde ringa till honom så han kom tillbaka, puh. Mobiltel o plånkan bl.a. Kände mig ganska intelligent just då.


DVD, Nintendo DS och var sin sysselsättningslåda gjorde taxifärden smärtfri.

Dryckerna fortsatte inmundigas på en bar med lite bekanta o Chrille ramlade in vid halv tre inatt –totaalt nersupen. Själv fick jag i mig 10-12 öl men styrde kosan hem i  vettig tid med en vaken Li och en sovande Jeff. Även då kände man sig smart för nattvakterna som hjälpte mig upp med paraplyvagnen, fast jag var nog i gott skick trots ölmängden, man ha ju värmi upp lite inför resan. Så idag har man mått päron, var med kidsen på stranden och Chrille dyna till halv två. Då åkte jag till Hua-Hin med privatchaffis Nong för matinhandling. Hoppsan hamna vi mitt i ett varuhus. Lite kläder kom med hem också.4 timmar tog det att handla, inkl. körtid på 2x20 minuter.




Faktiskt schyssta elledningar. Man riktigt hör hur de knastrar o spänner.

Här i Cha-am Beach
  är utbudet inte stort gällande mat. 7eleven finns ju var 50:onde meter med mjölk, joggis, korv, chips, öl och mycket mycket mer. Ett ställe finns det som  säljer färskt bröd. Vi bor på ett condominum och där ingår inte frukost. Vi betalar 800 baht per natt (16 EUR) och då ingår städning, 2 liter drickvatten och så har de pool, 7Eleven i samma hus, stranden är bara över gatan, typ 30 meter, centralt är det också. Rummet är dubbelt större än vanliga hotellrum och har köksbord och diskoho. Vi har bott här förut och är skitnöjda, faktiskt billigt o bra.

 Idag vart d hembeställning av nachotallrik från ett hak här brevid. Dom kom o knacka på dörren med maten, skönt med homedelivery, speciellt när d bara kostar strax över 2 EUR inkl maten. Gänget hade somnat bort på e.m idag då jag var borta, så ikväll lär man väl inte få nå barn i säng innan tolv. Måst fundera ut nån kvällssysselsättning. Får väl leta upp nån restaurang med några gäster och många servitriser bara.

Vi kommer att stanna här månaden ut.

 


Kommentarer
Postat av: Camilla

Hör att Chrille är på g igen =)

2010-01-22 @ 16:41:30
Postat av: sandra

12 öl och gick hem me barnen? tur att de thailändska barnskyddsmyndigheterna e lika slappa som i finland..hahaha..kul att ni har det bra.. fortsätt med det...

2010-01-22 @ 17:07:22
Postat av: Tessa

Javisst va ja duktig, Li ledde hem oss ;)

2010-01-22 @ 18:24:07
Postat av: syster

Men fy sejdan håller me kusin sandra :D!Hoppas ni har d bra!Låter som ni bor på samma gata som vi bodde på :)Hälsa alla!Kram!

2010-01-23 @ 18:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0