Eckeröutflykt

Vad gör man en regnig och blåsig dag, om man inte sitter hemma, eller o trängs till Mariebad som alla andra. Idag har jag o barnen varit med Jenny, Joel och hans kompis Benjamin till Eckerö för att slå död på lite tid. Viltsafari och Jakt- & fiskemuseum. Det ösregnade hela vägen ut, när vi kom fram, när  i köpte biljetter, medans vi satt i bilen och väntade på att klockan skulle bli 14.00, men fem i två slutade det och välkomnade oss en torr viltsafaritur, med pigga regndansande djur.

VILTSAFARI
Varje heltimme mellan 12-15 drar traktorn sightseeingvagnen genom kronhjortanas inhängnad vidare till vildsvinen och strutsarna. 2 sångsvanar och några änder har flyttat till en damm som ligger intill strutsarna, de har lärt sig att det kommer mat några gånger om dagen. En lagom lång och intressant tur på 30 minuter. För Jeff skulle det nog räckt med endast traktoråkning, för vid varje stopp så var det "åka traktorn igen nu?"




Kronhjortarna var hungriga och kom fram och snusade på oss i vagnen o naffsade lite på Joels handen. Enorma horn har de där hanarna. En kid var bara 8 veckor, uursöt. )Och den äldsta 21 år.



Vildsvinen lät ju för jävla skönt när de grymtade o åt. Elvis, den stora feta med tänder som Pumba i Lejonkungen var så ful så man fick sig ett gott skratt. Plötsligt kom några hungriga kronhjortshonor som hade följt efter oss.  Klumpiga och nyfikna snubblade de in ibland oss för att eventuellt få sig en skopa extra mat, man kunde riktigt klappa dem och de dregglade ner en lite på köpet.




Strutsarna kan se för roliga med sina stora ögon och långa halsar med miner då de får syn på nåt som glittrar. De fick man mata med klippt gräs.


De inflyttade fåglarna.


JAKT- & FISKEMUSÉET
Lagom intressant för mig som "hatar" historia. På en vägg löd texten: (typ, minns inte riktigt) "att de skulle tagit upp barnen eller korgat skulle aldrig hända". Alltså männen förr (morr, tur att man inte levde då). Vi gjorde stället på en kvart, sedan var det dags för barnens höjdpunkt, tenngjutning. Man fick välja mellan uggla, fisk, säl eller anka för 2 EUR st, vi fick med oss 2 ugglor hem. Fina efter lite putsning med morakniven.




Tenngjutning - ROLIT!

GOLFRESTAURANGEN
Hungriga som fan så bromsade vin o käkade på Golfrestaurangen i Eckerö. Gott, men inte mysigt ställe ansåg vi. Man skulle kunna göra det mycket hemtrevligare där. Men maten var riktigt god och så även servicen.

Vi kom hem kvart i sex. Och nu är min energi gjord för dagen, trots endast 2146 steg. En bra dag!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Det var en härlig dag, trots regnet!

Haha, fy fan för Elvis. Han gör sig till på bilden, sätter huvet på sne och kisar sexigt in i kameran.

2010-08-04 @ 21:02:32
Postat av: Tessa

HAHAHAHAH, jo de gör han, d lilla svinet. "Kikar sexit in i kameran", hahahhaha, du e roligast i hela världen! De e no dakks för en kväll för DEJJ Å MEJJ snart. Börjar bli lite Jänu sugen o skratta så jag får ont i magen.

2010-08-04 @ 22:30:54
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Ja viltsafarin måste bara ha årligt besök även för en vuxen =)

2010-08-06 @ 18:48:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0