Veff, jå åj och ueppo lilo

Jeff 2 år 5 månader
Kom på att jag inte skrivit så mycket om själva Jeffs "utveckling" på länge.



Hans tal är lite knaggligt, det har utvecklats till många ord, men som inte är så tydliga. Fast vi förstår honom ju. Han sätter ihop 3-4 ord och använder bl.a ord som: andra dörren, andra vägen, ny cykel, stor, djupt, många, mycky, min tur (används flitigt), kallt och hett. Det blandas lite engelska och thai ibland, när han vill ha is vill han ha nam keng och babybell ost, heter babybell cheese  =)

Han trampar, men vi har inte tagit hans cykel utomhus ännu, han får gärna lära sig bromsa först, vi har gott om plats för övningar här och det cyklas utav bara sjutton. Det finns lite fordon här inne en bil som man sitter på och skuffar med fötterna, en trehjuling, en tramptraktor med släp och 12" cykeln med stödisar på. Ska minimera samlingen så småningom.



Han har blöja på natten och då han är i parken. Ibland hinner han inte på toa innan d läcker frampå kallingarna, men springer annars själv, helst inte pottan utan upp på toasitsen kravlar han sig, i gränsle. Blöjan är ofta torr om mornarna, men blöt då han kommer från parken, idag kom han springandes i parken "mammaaa, kacka vöjjan", och fy vale för att byta skitblöja, när gjorde man d senast. Riktigt grötigt och nästan så d kom utanför upp på ryggen, hela stackars parktoan stank människoskit, uäääck. Va fort man blir bekväm. Men d gick ändå bra.

Han börjar få lite koll på trafikvettet, att man ska stanna och titta ifall d kommer bil, han har respekt för bilarna och hör han en bil starta i närheten eller ser han en bil röra på sig så springer han åt sidan med skräckfyllda ögon. Bra. Jag vill att han ska va livrädd för dom, för de är faktiskt bland det farligaste som finns för småbarn utan trafikvett. En liten flicka dog häromdagen i Sverige efter att ha blitt påbackad, så sorgligt och lätthänt.

Han äter det mesta, även oliver, parmesanost, pesto slaffsar han i sig som en liten gris, mörkt surbröd vill han gärna ha och stor fruktälskare. Det är nu det gäller att servera de där leverlådorna och ärtsopporna, innan han börjar äta med ögonen.

Vikten ligger på 15 kg, längden är ett frågetecken, men jag chansar på runt 94-95, ska mäta nån dag. Veff, jå åj och ueppo lilo, Jeff 2 år och femton kilo. Hihi gullit.


Kommentarer
Postat av: Linda

Gulle Veff! Det är underbart att följa deras språkutveckling. Vad gör det att det inte alltid är tydligt, huvudsaken de försöker och gör sig förstådda.

Måste säga att jag är imponerad av att ni fått honom torr vintertid. Visserligen i Thailand, men ändå. Kanske det är jag som är för lat... Känns så jobbigt då det måste gå snabbt. Inne är inga problem, men utomhus med alla kläder... Snart kanske...

2010-04-15 @ 20:19:33
URL: http://buslarson.blogg.se/
Postat av: Tessa

Linda han har snopp, bara att dra fram o kissa i snön, var som helst! =) det är tack vare Thailand, och det kändes ju värdelöst att börja med blöja igen då han varit utan så länge. Vanligt att va lat o bekväm, why not? Man ska inte stressa fram de där, ni märker ju när hon börjar kunna reglera. Jeff har nog å femkronor frampå kallingarna, ibland kissar han ner sig, no big deal tycker jag, Chrille tycker däremot att det är som att få punktering på bilen.

2010-04-15 @ 23:01:18
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0