Nyttiga leksaker

Jeff har lagt beslag på Lis Fisher Price Laugh&learn laptop. Den har lite spel och musik, men det som intresserar honom mest är alfabetet. Dte finns nåt som heter "Det regnar bokstäver" då säger datorn H och så ska man hitta h-knappen inom en viss tid, man har rätt länge på sig nog. Och så kan man även bara lyssna på hur bokstäverna låter, trycker man på A så säger de "A, anka". Häromdagen så satt Jeff framför våran laptop och pekade på "U" och sa "U, uggla (gugga), D, delfin (heviin)". Han kunde även knapparna K, Z och T. Tänk hur de lär sig bara av att sitta och leka. Verkligen en nyttig leksak. Fisher price Laugh & Learn serien är ju inriktade på just färger, storlekar, siffror och bokstäver. Det tycker jag är bra, så får de bekanta sig med det genom lek.


Såhär nöjd blir man ju då man hittar rätt bokstav.


För att i nästa inte hitta rätt, och då blir d breakdown.


Li kunde hela alfabetets stora bokstäver tidigt, redan vid fyra tror jag det var. Och det hade hon lärt sig genom Lek & Lär dataspel Frankie Star och Kalle Kunskap. Pedagogiska dataspel gillar jag =) Nu tycker hon att matematik e intressant, subtraktion, minus. Hon verkar ha  fått sin moffas och mammas mattehuvud, koden är lixom knäckt. Inte för att jag varit nåt mattesnille, men jag har aldrig ansett att matten varit svår. Och har man svårt för matte så tycker man ju inte det är kul. Idag lånade hon ut sin kulram till sin kompis som går i ettan och har svårt för matten, gullit. Hon har ju alltid varit intresserad av skriva, läsa, räkna, vilket hon kan. BYKSÅR, det är väl bra  =)  det handlar inte bara om att kunna detta då hon börjar skolan i höst. Det ska bli intressant hur hon respekterar läraren, om hon kan sitta stilla och koncentrera sig, hur det går med alla kompisar, om hon beter sig i allmänhet. Huu, blir säkert tufft, och så läxorna. Där måst man nog vara konsekvent och alltid göra dem vid en speciell tid, att man inte sparar dem till klockan åtta innan läggdax. Själv säger hon att hon tänker göra dem på eftis, heh sure.


Kommentarer
Postat av: Trollmamman Lowa

Läxor direkt efter eftis funkar säkert, en vecka eller så. :) .. och gulle Jeff som är så där duktig. Perfekt faktiskt när de lär sig lite.. frida lärde ju sig också allt med de där spelen. Lek och lär speciellt, kanon.

2010-04-14 @ 21:49:45
URL: http://www.trollmammanlowa.bloggplatsen.se
Postat av: Tessa

Haha, direkt efter eftis ja, nyhetens behag. Jag SKA va konsekvent, jag SKA =) att bli efter i skolan och dåliga rutiner blir ju ingen rolig skolgång, så det gäller att kämpa på bara. Får se om jag orkar, haha.



Jo pedagogiska spel o leksaker är jag för, man får ju en massa gratis av de =) minns Frida hur hon rabblade alfabetet tidigt oxå jo.

2010-04-14 @ 22:05:37
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0