Jeff är en citron!

Asså om inga jag hade inerverna imorse! Jeff är glad ungefär en timme efter att han vaknat, sen börjar han pirra o spotta. Skulle han kunna prata skulle han gå omkring och säga att han har tråkigt och inte nånting att göra. Skulle han va tonåring skulle han söka upp knarkarkvarten och börja prova på knark för att få lite liv i vardagen. Herregu va han e svårroad. Att göra hushållssysslor när han är med är inget nöje då han helst vill bäras eller underhållas. Han börjar med att låta som en o-oljad dörr, sen går det över till en 2 hästars snurra som håller på att få soppatorsk och sen är det rakt av gallskrik, munnen på vidgavel och tårarna sprutar, var brinner d??Men ska man måsta gå omkring och BÄRA på 12,5 kilos klimpen under hela hans vakentid för att int få grav hörselskada?

Jag bestämde mig mitt i morgonrutinerna att jag inte skulle följa med på morgonpromenaden och följa Li till dagis. Chrille skulle dessutom få gå en morgonpromenad UTAN barnvagn (det är alltid han som skuffar, för han e ju starkare, logiskt). Jag skulle gå till Öppna förskolan. Så gnällspiken skulle få se hur barn ska låta. Och det gjorde jag, eller jag nästan sprang dit, bor ju typ vägg i vägg. Jeff skrek som han blitt misshandlad då jag skulle klä på honom halaren. Såfort jag öppnade dörren ut så börja han garva medans tårarna flöda nedför kinderna.  Borde han int fatta att när man tar på sig halaren så ska nåt kul hända - man får gå ut! Nej det är stel båge och volym som en siren som gäller när kläderna ska på. För att sedan förvandlas till gladaste ungen i världen då man öppnar dörren.

Öf gillade han skarpt. Meka på alla hjul han hitta. Hade lite dragkamp om nån buss med ett annat barn. När vi väl gick därifrån tänkte jag att han kaaanske skulle somna lika snabbt som sin syster gjorde i samma ålder efter Öf. Neheej. När vagnen rör sig har han svårt att somna, han kan ju missa nåt. Jag parkerade honom utanför Mariehamns Bokhandel och gick in för att köpa en ny almanacka. Hörde ju hur han börja bröla där utanför - t r å k i g t, tog väl några sekunder så vart d tyst och han sov som en stock då jag kom ut.


Såhär matglad period har han just nu, muggen upp som ned och tungan ut med pruttljud så maten strittar. Jag blir svettig!

Kommentarer
Postat av: Malin

Oj oj vad jag känner igen mig. Låter precis som Melvin just nu... Han var ju nöjdaste killen fram till 8 mån, sen började det. Slirar runt i gåstolen och låter som om någon misshandlar honom om man inte underhåller PRECIS hela tiden. I famnen ska man vara, han väger ju som Jeff redan, puh. Inte ens det är bra alla gånger om man inte gör knäböj, typ. Hoppas att det går över någon gång att det inte blir som du skriver om tonåren, hoh.

2009-01-21 @ 21:50:59
URL: http://melvins.webblogg.se/
Postat av: Mita

Öppna förskolan ÄGER, bra för kidsen och GOTT kaffe till föräldrarna, super =)

2009-01-21 @ 22:13:01
URL: http://mita.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Jo, Malin kom med dit. Asså SUPER, Jeff var iallafall nöjd DÄR, även om han lät som om man tryckt på REPEAT sen när han vakna från sin sömn. URK säger jag bara. Man fick vila öronen, trots att det var typ 10 ungar där, så var decibelnivån lägre. Jäkla tjockisar till å klaga!

2009-01-21 @ 22:50:50
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Mia

Åh, va jag känner igen det där!! Johannes blir totalt tokig när man ska klä på honom, men när han väl ser att man ska gå ut så blir han glad. Tror vi måste bygga en utomhuspool på altanen, för att bada och vara ute är det bästa som finns så varför inte kombinera de två?!:)

2009-01-22 @ 07:16:38
Postat av: Jenny

Usch, jag blir alldeles svettig bara av att läsa. Förhoppningsvis är det en "period", kanske det är så som de säger att om man är "bråkig" när man är liten, så blir man "snäll" när man blir stor (om man får skriva bråkig och snäll om ettåringar)?

Jag var ialla fall ett missnöjt monster när jag var liten, men det svängde där vid 6års åldern.

Så... fem år kvar bara ;)

2009-01-22 @ 07:55:10
Postat av: Andreá

Pust, va jobbigt. Jag känner ju förstås igen det där, särskilt påklädningsgrejjen. Lät som om du beskrev Aron. Han är nog oftast nöjd på dagarna bara han får va med o hjälpa mig städa, vara ute mycket och att vi har rutinerna exakt samma alla dagar. Ibland har han sina gnälldagar och det är jobbigt. Sen har Aron sitt- vägra sitta still gnäll. Och det är så jäkla jobbigt. Vagn, stol, bilstol- inge kul tydligen. Då ska de mutas med russin/majskrokar. Fan asså när han sitter bak i bilen o gastar, de gör mig helt psykad.



Nu borde kanske jag fara iväg med honom o träffa andra ungar också på dagen. Han sover bättre, äter bättre och blir så glad av att träffa folk. Öppna förskolan verkar toppen. Har funderat på det nu faktiskt.

2009-01-22 @ 08:26:51
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Haha Jenny, HOPPAS han är som du var när du var liten, då e d ju bara 5 år kvar, jag ser ljuset =) haha.



Andréa, Jeff är skitnöjd om han får va ute, men vi är 1 timme utomhus om förmiddagarna, och någon måtta får d vara. Att få vara med då jag "städar" går inte, han bara går omkring och gnäller o ska vara i famnen, nåt att skylla på att det ser ut om helvete själv här =) Öppna f är framtiden, måndagar och fredagar är de utomhus. ti-to inne, det är de dagarna som gäller.

2009-01-22 @ 10:23:21
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andreá

Hoppas nu de där gnället försvinner snart. I sommar om int annat, när ni säkert e ute för jämnan. Dit längtar jag!

2009-01-22 @ 14:31:59
URL: http://andreawebb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0