Jag tänker INTE bli sjuk

Jag känner mig själv okry, men tar 10 st vitpepparkorn med en par timmars mellanrum, svider lite i buken, men vafan. Lite huvudvärk har jag, så jag måsta prova om en dajm från Hallen skulle hjälpa, känner int så stor skillnad, men den var god. Zippar för tillfället på en Finrexin citron, har aldrig smakat, så jag köpte d med då jag ändå var på Apoteket  =)  är annars emot en massa piller, men när man är, eller håller på och blir, sjuk, då trottas d in allt jag hittar.

Spontanhandling på apoteket just: rela tuggtabletter och finrexin. Jeff diggar att tugga på små upplösande tabletter, det är bra då man klär på honom. Har nu 3 sorter: Multivitamin, xylitoltablett och rela. Han blir så glad då han får en sån i mun och vipps så är halaren på -utan gnäll!

Kommentarer
Postat av: Moa och hennes Pentax Optio S50.

Fin blogg!



var med i min frågestund, den avslutas kl 20.00 ikväll!



/ Mosan

2009-01-23 @ 18:55:36
URL: http://lillmosan.blogg.se/
Postat av: Malin

Vitpepparkorn, funkar det? Har aldrig hört tidigare. Nu var jag ju för sent ute den här gången, men att jag vet till nästa.

2009-01-23 @ 19:45:20
URL: http://melvins.webblogg.se/
Postat av: sandra

Undrar samma som malin... Funkar det?? eller är det för att du TROR att det gör det.. placebo-effekt alltså! och det där med vitlökar i alla hål och kanter?? Förklara dina medecin-mans-metoder...tack..

2009-01-23 @ 21:49:32
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Andreá

Alltså det fungerar nog om man tar kornen i tid vad jag förstått. Jag minns inte varför fast jag nog hört det. Men asså jag brukar inte klara det då det börjar bränna så i magen av det. I personalrummet där jag jobbar har vi vitpepparkorn i en ask så att vi snabbt kan ta ifall någon inneboende på vårdhemmet blir sjuk.



SNABBKURS OM VITLÖK:



Vitlök e ju toppen! I medicinska syften har den använts sedan årtusenden tillbaka. Den är än idag en av naturens viktigaste läkeörter inom naturmedicinen. I rått tillstånd är hälsoeffekterna starkast. (taget ur min bok "ät dig frisk") Det är toppen att både käka och använda mot diverse krämpor, tex öronen!



Vitlök: sänker onda kolesterolet, är bra för immunförsvaret, kan bota svampinfektioner och motverkar olika former av cancer. (även taget ur min bok)



I LOVE VITLÖK!

2009-01-23 @ 22:27:18
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Om d funkar? Vi får väl se, det gäller väl att käka dom så länge bobborna finns kvar i huset! Nu har ingen spytt på 6 timmar, så (vit)peppar (vit)peppar. 10 st korn varannan timme har jag trottat i mig, e lite oroligt i buken, men vafaan. Brukar ta då jag är i riskzoonen, men hur ofta vet man d? Den här gången vart de veka sjuka först, så d va bara att preparera.



Ang. vitlök så tycker jag det är en underbar "produkt" (vad är det, en grönsak?). Men jag vart fitti när Chrille läste upp från nån tidning att nya forskningar har visat att vitlök i örat kan göra moteffekt vid öroninflammationer, dvs. förvärra det. Men jag fortsätter trotta vitlök i bomull o in i örat såfort Li får örvärk, funkar alltid. Det lindrar och hon ber om att få det. Om det sen är psykiskt eller ej skiter jag i. VITLÖK ÄGER! Hahahhaa

2009-01-23 @ 23:05:01
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Läsare ang kornen alla petar i sig :-)

http://www.smittskyddsinstitutet.se/smittskydd/arkiv/myter-och-folktro/myter--peppar-peppar/



http://www.popularhistoria.se/o.o.i.s?id=52&vid=518

2009-01-23 @ 23:14:47
Postat av: sandra

tack för förklaringarna.... nu skall jag gå och sätta en hel vitlök i käftfen på chillie så kanske hon blir tyst

2009-01-24 @ 10:50:17
URL: http://babychillie.webblogg.se/
Postat av: Tessa

3 vitpepparkorn om dagen sade någon förskollärare. Jag tar 10 vartannan timme, haha, undra inte på att jag int känt hunger på ett dygn =) bra bantningsmetod om int annat (om man känner för d).



Sandra du e så sjuk, tejpa du för munnen med silvertejp o vitlöken på insidan? Vart hon tyst?

2009-01-24 @ 12:52:26
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0