Hussnack

Asså ni fattar inga vilken härlig trappa vi kommer att få i huset!
Idag har jag spenderat timmar på trappmöten och mätningar. Det blir en rak trappa som kommer att börja en par meter in i huset då man kommer in i farstun. Den kommer att vara 130 cm bred i yttermått, inklusive den feta startpelaren. Stegbredden är 120 cm, standard ligger väl kring 90 cm. Ljusa eksteg med vitmålade räck och spjälor. Allt är beställt i extra omfång, så vi vart kallade till ryssar  =) då det är just ryssar som brukar beställa av deras feta virke. Linde alias "Lindekov". Imorgon får jag förslaget på mail, smäller upp det här såfort det är klart.

Chrille var in i huset för första gången sen oktober (I know, straaange maan =)  Då mellanväggarna börjat sättas upp och han var upp till övrevåningen vart han tveksam om han ens ville ha en vägg till det planerade kontoret i det övre burspråket ut mot Ålandsvägen. Fråga han just och han svarade "det blir inget kontor". Så nu knakar det i skallen på han var han skulle kunna tänkas ha sina kontorsartiklar, bl.a 2 skrivare, datan (går i o f s bra med laptop i famnen), alla pärmar och tillbehör.

Nedan ser ni orsaken till att man inte riktigt har lust att hiva upp en vägg då man kan ha öppet på det här viset. Asså jag säger bara FLÄÄÄSKIG övervåning. Nästan 4 meter upp till tak, öppet från öst till väst, sovrummen och badrummen ligger i norra o södra gavlarna.


Här vätter f.d. kontorsfönstren mot Ålandsvägen. Nu blir väl där nåt annat.

Håll med om att det blir snyggt. Trapphålet som kommer upp är 160 cm brett. Trappan kommer att smyga upp längs med höger vägg i 130 cm, så det blir 30 cm över till vänster så man kan kika rakt ner. D börjar pirra i magen nu då man får börja engagera sig.

Jag börjar älska huset mer och mer! Grr...

Kommentarer
Postat av: Andréa

ååhhh va nice,jag kan se trappan framför mig. Fint me maffiga rysseprylar!

2009-02-16 @ 21:15:10
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Kim

schnickt :D

2009-02-17 @ 06:38:35
Postat av: Camilla

vår är 105, låter alltså maffigt =)

Har alltså inte Chrille varit in sen oktober...nämen suck! =)

2009-02-17 @ 14:07:30
Postat av: Tessa

Haha, Camilla måsta du mäta? Ja er är ju lite bredare. O tänk att den dessutom blir helt öppen på ena sidan, asså ingen vägg heller.



Nej din bror har inte varit in i sitt eget hus sen oktober, ibland undrar man vilken planet han kommer ifrån =)

2009-02-17 @ 15:11:13
Postat av: Camilla

ja jag var ju tvungen att mäta upp för att alls få en aning =) hur bred är trappuppgången på södragatan ? Jag försöker bara tänka mig in o få rätt perspektiv.

Kan tänka mig själv sitta där i er trappa med mina långa snygga! ben ...är 120 tillräckligt för att jag inte måste böja på knäna ...hmmm... tänker INTE mäta mina ben nu utan får väl leva på hoppet att jag måste böja på dem.... Asgarv!



Kommenterar inte min kära bror desto mer ! Han är bara härligt unik!

2009-02-17 @ 16:00:01
Postat av: Jänu (bäck in bisniss)

Värrkligen snickt. Och stort. Ert lilla "kontor" är väl ungefär som hela vår lägenhet. Ni måste komma och hälsa på!!! Vi har det ganska snickt vi med :)

2009-02-17 @ 18:08:16
URL: http://jeneli.webblogg.se/
Postat av: Tessa

120 är trappan i trappuppgången här. Så p+ 10 cm i räcke. Haha, sitta med benen raka, du e nog släkt med din bror du. Riktiga funderare båda två. O härliga är ni båda oxå.

2009-02-17 @ 18:08:29
Postat av: Tessa

Javisst ska vi komma o hälsa på! Haha ser att vi kommenterat typ precis samtidit. Jo det var väl tilltaget till det planerade EX kontoret.

2009-02-17 @ 21:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0