Beggade kläder, en extra inkomstkälla

Nu har jag fått slut på mina högar med urväxta kläder. Hade 4 hyllor i garderoben med kläder. Jag är så glad och överumplad av summan så jag måste dela med mig, för att inspirera andra.

Första sorteringen
brukar gå till så att jag plockar ut kläder som har ett "märke", ss. Me&I, Timberland, Adidas, DKNY, Gant, GAP etc. Många av dessa kläder är redan köpta beggat för en billig peng. Men jag säljer dem vidare för jag vet att det är många som struntar i att en collegetröja är lite tvättad, men det är lite kul och extra att ha ett märkesplagg som t.ex Gant. Dessa kläder säljer jag på nätet, Huuto.net och Tradera. com

Andra sorteringen är Bettans Bod. Där säljer jag även grejer och leksaker som barnen växt ifrån. Li brukar själv välja ut och så får hon ju en peng för det hon säljer, och det triggar henne till att sortera ut sånt som inte riktigt tillhör favoriterna. Detta är bra, för då får hon även in foten i pengavärlden och hon är sparsam och använder sina pengar klokt. Oftast på sånt som hon verkligen vill ha. Vi köper sällan grejer "bara sådär". Så är det något hon verkligen vill ha så kan hon plocka ut pengar från sin "hjärtasamling" där ett hjärta är värt en euro. (Det blir dyrt i denna period då hon är rätt så problemfri att ha att göras med, hon får ju hjärta nästans varje kväll! HJÄÄLP!)

Tredje sorteringen är till hjälpande länder. I år gick många många lådor till Lettland dit det gått många hjälpsändningar. De fick så mycket kläder o grejer så de inte fick rum med mina sista lådor jag hade sparat. Någon som vet nån som är påväg med hjälpsändning och har rum med lite vinterkläder så säg till!

Fjärde sorteringen för jag till Emmaus.

Där emellan kan jag ibland vara snål på vissa plagg. Ett praktiskt omtyckt plagg jag fäst mig vid och inte vill sälja  ger jag hellre till en kompis barn, jag vill hellre att någon jag tycker om får använda plagget, än att jag får 10 EURO för det av någon okänd. Sen brukar jag få tillbaka plagget igen och då avgör jag om det ska säljas, eller åter igen lånas ut  =) hehe. Jag tycker lite om barnkläder jag!

Såhär gick det i höst:
Bettans Bod 10 dgr i september: 240 EURO i handen
Bettas Bod 10 dgr i november: 230,50 EURO i handen
Nätförsäljningen gav 334 EURO

Alltså, summa sumarum har jag ju "tjänat" över 800 EURO på garderobsrensningen för hösten. Har dessutom  3 kassar med sommarkläder som går till försäljning i vår. KUL KUL!!! Nu kommer ni att säga att jag är DUKTIG. Visst, men det handlar ju om intresse oxå. Jag kan hålla på o stryka Bettans kläderna innan de ska hängas upp där till försäljning.

KÖP BEGAGNAT - Du kan få billiga, fräscha, kvalitetskläder till samma pris som nya, och dessutom få pengarna tillbaka då barnen använt dem klart. Jaja, jag är ju cp med tvätteriet sen oxå, sorterar som en tok, klorerar o  håller på. Jag gillar. Mitt intresse. Punkt slut. Chrille försöker döda mitt älskade intresse, men han kommer inte att lyckas! =)


Kommentarer
Postat av: Camilla

Helt enastående!

Du vet vad jag sagt gör mera business i det med typ 50/50%, I´m in! =)

2009-12-18 @ 08:56:39
Postat av: Camilla

Ellen har ju också bord på Bettans nu, Hoppas hon går på + i allafall, för våra Bettans bord brukar ju tyvärr inte bli så häva...ena gången 17,- andra 12,- typ ...säljer vi för billigt eller bara fel ?

2009-12-18 @ 08:59:53
Postat av: Petra

Inte bara duktig. Smart också!

2009-12-18 @ 16:20:16
Postat av: Tessa

Och EKO är det ju oxå!



Camilla jag vet inte. Kanske barnkläder i mindre storlek säljer mer? Jag har ju bara haft 1-3 EURO på kläderna om det inte varit nåt jag varit jättesnål på o inte velat sälja, så har jag satt ett "överpris" på 8-10 EUR, ibland ha d gått även d. Men jag har väl haft hundra plagg då =) och VAR har de fått plats här hemma??? Viktigt oxå att man far dit o städar bordet, få vill kika på en hög med kläder.

2009-12-18 @ 18:50:52
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Trollmamman Lowa

Fantastiskt, önskar jag hade din energi. Här finns miljarder med kläder också som borde sorteras. pust

2009-12-18 @ 21:39:25
URL: http://trollmammanlowa.bloggplatsen.se
Postat av: sandra

MIN jätteduktiga kusin.. stolt!!

2009-12-19 @ 08:25:52
Postat av: Katta

Visst är det en skön, befriande känsla när man rensat ur.

2009-12-20 @ 20:04:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0