Artighet

Som försäljare i en leksaksbutik får man se många slags barn
Man får se trotsiga barn, skrikiga, vilda, röjiga, stökande, glada, försiktiga, blyga, modiga, ouppfostrade, men även uppfostrade barn. Idag kom det in 3 spralliga tjejer i ca 11-12 års åldern o 2 av dem skulle prova rullskor och inlines, de kastade upp förpackningarna på disken och frågade flåsande och ivrigt "kan vi få prova dom här?" och slet ut papper och plast o börja rulla omkring i all vinglighet. Den tredje av tjejerna stod kvar vid kassan och såg besvärad ut och sa "men asså ni sa ju att vi bara skulle gå in här". De fnissade vidare och efter en par-tre minuter så började de prata om att bussen nog gick snart och "kan vi lämna dem såhär?" och kastade upp dem bland den öppnade förpackningen på disken.

Var det inte nåt papper i? Frågade jag vänligt.
 
Asså joo, här! Hej då!

Den tredje (uppfostrade) besvärade tjejen säger till sina vänner "men asså guu va oartiga ni är, man kan ju inte bara slänga dem sådär! Ursäkta...", sade hon och tittade skamset på mig med ett leende.

Flickorna var ju glada, men fruktansvärt typiskt flamsigt who cares-tonårsfasoner. Jag hoppas Li blir som hon där tredje tjejen, iallafall ska jag försöka med all min makt. Hon går ju redan och städar i butiken så  =)  hjärntvättad. Och Jeff ska bli en gentleman. Lång väg dit som han går och river och sliter på både mig och Li  =)

Det är faktiskt irriterande då det kommer in ungar (oavsett ålder) som tar saker från sin ursprungliga plats och sätter dem på en annan. Det är ju sånt man inte tänker på att lära sina barn. Men jobbar man i leksaksaffär så ser man till att sina egna barn lär sig vett o fason gällande varor och deras rätta platser. Li var inte ens 3 år fyllda då hon i Norrtälje kom gåendes med nå prylar hon hittat på golvet "mamma jag hittar inte dess rätta platser". 

Tips till er läsare: Visa era barn hur man uppför sig i butiker. Barn får springa omkring och vara glada, men det är jättebra att visa sina barn att man ska sätta tillbaka grejerna där man tog dem ifrån. Även om barn kan ha svårt att riktigt minnas var de tog den ifrån, så lär de sig snabbt att man inte ska riva o röja om man är tvungen att sedan spendera tråkig tid på att leta upp var sakerna togs ifrån.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Aaah!! Hur ofta går man inte och plockar efter kunder. Barn, små i alla fall, kan jag ha överseende med. Men VUXNA MÄNNISKOR!!! På Kicks där jag jobbar.... ho ho säger jag bara! Att d ska va så satans svårt att ställa tillbaka tex en parfym de tittat på. På rätt plats, och med framsidan utåt. Tror tamigfasen att över 90% slänger in den, på fel hylla, upp-och-ner.

Ett annat lustigt fenomen är att de 10 papperskorgarna som står utspridda i butiken, nästan alltid gapar toma! Trots den strykande åtgången på tissues... för visst är det väl lättare att stå och pula in sen smutsiga servetten bakom massa produkter, ist för att droppa den i sopen 10 cm längre bort?? Alla kan naturligtvis inte svara på detta, då det bara är en beskärd del som använder sig av tissues.... många stryker ut kladdet längs möblerna i olika mönster, för att på så sätt bli lite renare om fingrarna. Gaaaaaah! Blir tokig på människor ibland! =)

2009-08-29 @ 00:57:19
URL: http://jessimons.blogspot.com
Postat av: Lowa

Ja, du har rätt att man skall lära barnen vett i butikerna men även bland folk. .. så enkelt som folkvett! (he,he) Tyvärr verkar varken föräldrar eller barn ha det ibland, men ibland tycker jag också att expediterna speciellt i Mariehamn borde ta en ordentlig "lärdigsälja trevligt" kurs.



Tänk om turisterna skulle ge betyget att de kommer till Åland för att service nivån är outstanding. Nu får de istället mötas av gäng som inte vill ge service för att de pratar fel språk, och ett Åland med taskiga toaletter och äckliga soporna på lilla holmen. Märkligt nog är den ordinarie personalen, som oftast är serviceinriktad på semester heela sommaren när de skulle ha möjlighet att sälja?? Det är väl också lite märkligt eller?

2009-08-29 @ 07:11:54
URL: http://lova.bloggagratis.se
Postat av: Tessa

Haha Jessica, precis. Sådär va man väl själv innan man börja jobba i butik -lat! Men lär man barnen från små, så blir de duktiga vuxna.



Och jadu Lotta, det är skrämmande hur vissa försäljare ger intrycket "suck d kommer en kund". Men jag kan själv "hata" när försäljaren kommer fram till en o frågar ifall man behöver hjälp. Man frågar ju om hjälp om man undrar över nåt. Däremot så ser jag alltid till att hälsa, för att de ska veta att man sett dem, och att man jobbar där.



Far man till Turkiet eller nåt annat arabland så är de ju bara SÅÅÅÅÅ PÅÅÅÅÅ, hata hata hata.



Mmm givetvis ska man ta ledigt från försäljningen hela sommarn, över hela turistsäsongen helst om man är egenföretagare i den här stan.

2009-08-29 @ 09:14:10
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Jenny

Ibland kommer det också in små finnbebisar som ska prova kickbike.

"Emi ajaaaaa!"

2009-08-30 @ 13:26:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0