Sortering

Nu vart jag lite sur.
Håller på o rensar och förbereder flytten som ska ske om 1½ månad. En massa papper o tidningar ryker, givetvis i skild papperskasse. Men så kommer mannen o städar, o hivar pappren i SOPSÄCKEN bland annat brännbart. Jag blir ju så tokig på sånt där. O sen börjar han predika om att jag minsann inte är nån miljövän som flyger hit och dit på semester och att några papper i brännbara eller lite metall o glas i sopis inte gör nåt. Nu och då fiskar jag ju upp nån konservburk eller nåt annat ur sopis som han kastat dit när jag inte varit hemma. Grr...kul när man själv sorterar 98% o han 10.

Nästa generation
Det är ju våra barn som ska vara hjärntvättade med hur sorteringen ska gå till, vi ska föregå med gott exempel att det blir en vana för dem att plast ska i plast, papp i papp osv. Att det är BARA så det ska gå till och inte på något annat vis. Men nej nej, om jag ska sortera på det här viset så ska jag heller inte åka till Thailand, som innebär samma förorening som om man skulle köra 8000 km med bil. Suck! Och jag borde faktistk inte ta bilen till gymmet...(jag samåker oftast, eller cyklar).

Jag sorterar allt, här kommer en lista (d va länge sen nu):

-kompost
-hårdplast
-metall
-glas
-papp
-papper
-batterier
-tetror
-brännbart

Och jag gör det NOGA, trots vår trånga lilla lya. Allt är rent och torrt innan d hamnar i sorteringen (om inte 4-facks-marodören från tidigare generation är framme o förstör). Men nu har jag en fråga, vart ska lerkrukor? Är det brännbart?

Kommentarer
Postat av: Mia (Alexanders mamma)

Allt som det inte finns nåt fack för och så där så är väl brännbart, eller??! ;)

2009-08-20 @ 06:14:34
Postat av: Lowa

Duktig! Du har helt rätt.. vi måste föregå med ett gott exempel. Jag kan bli skogstokig när någon vevar ner rutan och kastar ut skräpet genom fönstret. Det är väl också onödigt! Grr..



Nåja, krukeländet har jag inte en blekaste aning om vart du skall sätta.

2009-08-20 @ 06:44:54
URL: http://lova.bloggagratis.se
Postat av: Annika

Hej! Rådfragade min man... lerkrukor tillhör deponi avfall som alltså inte går att göra något åt, alltså det skall egentligen inte kastas i brännbart för det gåt inte att återvinna eller bränna så det politiskt rätta är att föra det till norrböle. Sen om man gör det eller ej!! Kanske funkar om man sparar lite på hög och far med ett större lass!

Ha en bra dag

2009-08-20 @ 08:01:18
Postat av: Tessa

Hahaha för Mia. Jag tänkte om man hoppar sönder krukorna så blandar man det lite nu och då i soporna. Hehe. Men å andra sidan så kanske vi borde föra ett lass till Norrböle i slutändan ändå såhär i flyttider.

2009-08-20 @ 09:00:26
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

jag börjar också få ett lass med porslin jag inte vet vart jag skall hiva. Måste nog köra det till Bentsböle (Lemlands Norrböle då)...



Jag sorterar också allt, men ibland kan jag slarva med plasten när jag är på pisshumör. Undrar varför man inte började med sortering tidigare! Härriguuud, förr hade man ju bara en jäkla sophink man slängde typ allt i!

2009-08-20 @ 09:28:30
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lämna lerkrukorna till Bettans eller Emmaus o skänk bort dem till sådana som odlar upp själv. Om de inte är spruckna osv naturligtvis.

Alternativt lägg ut i marknaden på nätet som bortskänkes. Alltid nån som behöver sådana

2009-08-20 @ 12:31:46
Postat av: Tessa

Tack jo, jag tänkte föra dem till Emmaus, men vissa av mina sparade kan-va-bra-att-ha-lerkrukor var målade o lite misshandlade, så dom har jag hoppat sönder, resten får nån annan glädje av.

2009-08-20 @ 13:33:46
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0