FETMA

Usch vad det är sorgligt när man ser barn som växer och blir så stora och feta så de börjar få svårt att gå, de gungar o vaggar och dubbelhakan växer. Vissa barn kan ju verkligen inte rå för det, att de kan ha nåt fel. Men som jag ser unga människor som kommer in till Dillen o Roberts, de vräker i sig glass, läsk o bullar och så gungar de vidare i svettens hetta. Vissa barn ser man att det kanske, eventuellt serveras fel kost i familjen då de är med sina föräldrar och de rullar in de med, helst med en cola i handen.

Under de år jag jobbat på Dillen har jag sett samma barn komma in, vissa blir bara tjockare och tjockare. Hur tillåter man det? Hur kan man vara så blind? Det är ju inte så att man exploderar över en natt. Man hinner ju varnas. Tänk på hälsan i framtiden, är man lixom 10-15 kilo överviktig som tonåring, hur ser man då ut vid 20?





Det är föräldrarnas ansvar!! Jag blir så ARG!


Kommentarer
Postat av: Anna

Det där funderar jag också på.Inte bara dagens barn är överviktiga, många är ju de ungdomar med "arsulen som lagårdsväggar" vid 13-14 :-o Det är ju hemskt och kan absolut inte vara hälsosamt.

Jag tycker det har blivit mycket värre nu liksom än när man själv var barn men sen har ju all skräpmat och hamburgerbarer osv ökat i explosionsfart. Sen så rör dom nog inte på sig som förr heller, när jag va unge fick man gå eller cykla om man skulle nånstans. ^^

2009-08-30 @ 23:07:51
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Lowa

Ja, Anna har rätt.. ungarna idag tar bussen till skolan.. (mina oxå förståss i smyg) och jag kan bli skogstokig. Dom har lärt sig cykla skall det vara så svårt... men då får jag väl se mig i spegeln också.. hur många gånger har du sett mig yra på med en 2 hjuling? (eh)

Det gäller nog att tänka sig för vad man äter, idag har man ju dock kommit på att det är 1000 gånger bättre att äta riktigt smör istället för alla konstgjorda tillsatser av alla de slag.

I vårt hushåll verkar det mest vara jag och gubben som borde se oss i spegeln, ja eller köpa nya brillor för att se de där fläskhögarna. (he,he)

2009-08-31 @ 06:34:35
URL: http://lova.bloggagratis.se
Postat av: Tessa

Haha Lotta, ÄGER du ens en cykel. Ha jag inte ens tänkt på, kan du cykla då? Fniss. Nämen nu snackar vi osunda fläskberg, där hela familjen dallrar.



Näpp inte skjutsades man hit och dit då man va barn. Nej upp på cykeln efter man börjat klass 3, o ingen gratisbussa hade vi förståss. TV spel fanns ju faktiskt då när jag var liten, Nintendo 64 med Mario Bros, så kul! Men inte fick vi sitta där o lata oss inte, nej nej.



Jag tror inte folk helt enkelt vet om vad hälsosam mat är. Vitt bröd har jag aldrig köpt hem, sen så kan det ju stå att brödet, som är lika ljust som ett kopieringspapper innehåller lika mkt fibrer som i mörkt bröd, det går säkert många på. BULLSHIT är vad det är.



Grädde i maten? Välj nåt hälsosammare. Själv använder jag sojagrädde eller oatley matlagningsgrädde, pga att jag inte tål mjölk. Jag skulle kunna skriva hur mkt som helst om föda. Men d får bli i ett inlägg senare. Jag fattar bara inte vad folk stoppar i sig. Är det så att de äter bara fel mat och inte rör på sej? Vi går också till Hesburger. Vi äter chips o godis. Men vi RÖÖÖR på oss också. Så ni soffpotatisar därute, ta cykeln till jobbet om du tycker nåt behöver åtgärdas.

2009-08-31 @ 11:24:14
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Ja fy så hemskt de där e! När jag va liten fick jag bara godis å skräpmat i helgen.



Ska jag berätta vad Arons favvokäk är? Han har inte fått det många gånger, men de gånger han fått maten säger han MMmmmmmmmMMMm och äter upp allt... Jo, naturell ostburgare från hesburger... Var ska detta sluta?!? =OD

2009-09-01 @ 12:13:33
URL: http://andreawebb.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0