Öppen spis

Vart så inspirerad av öppna spisar då jag läste Cindys blogg. Men då vi ej kommer att ha skorsten i vårt hus, så har jag kikat och funderat lite på skorstensfri spis. Underhållsfritt = Linde/Helsing i ett nötskal.

De här diggar jag:




Eller varför inte bygga in en i väggen i badrummet?


Så coolt för att vara så enkelt. Tänk man slipper köpa/hugga ved, man slipper allt skräp som släpas in med veden, ingen rengöring av spisen och ingen sotare behöver komma på besök. Det är så vi i ett nötskal. Nu kommer säkert nån att kommentera att de hört nåt att de lär va piss, men skriv gärna, man måste ju få veta. Jag har ingen erfarenhet av dessa. Tycker bara de verkar lite mysiga. Och dessutom ett miljövänligare alternativ.

Kommentarer
Postat av: Cindy

Kul....jag gillar den i mitten mest! Men då är jag inne i en helt vit period.

2008-09-30 @ 21:29:02
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Tessa

Mmm, man får se vad som passar och var den ska va isåfall. I badrummet skulle man kunna bygga in en, myspys o bada badkar till brasa.

2008-09-30 @ 21:47:40
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Cindy

Absolut, det skulle ju va dö läckert. Den längs ner ser också cool ut. Maffig!

Natti natti.

2008-09-30 @ 22:02:25
URL: http://projektbjorkbacken.blogg.se/
Postat av: Kim

jag är den överst tror jag =)

2008-09-30 @ 23:27:17
URL: http://dressed-for-success.blogspot.com
Postat av: Camilla

Fattar nada, berätta mera hur de funkar.

2008-10-01 @ 10:45:18
Postat av: Andréa

Den översta tycker nog jag att e snyggast. Men jag äääälskar riktiga spisar. Vi använder ju endast spisen att värma upp huset med. Elementen har vi avstängda hela vintern. Vid panikkallt har vi pelletskamin igång om nätterna. Lite jobbigt kan det vara att komma hem från jobbet, snorkallt inne, ut efter ved det första man gör. Och på morgnarna när man e trött och måste starta igång spisen. Om ni inte vill fixa skorsten är ju detta ett alternativ. Men inte blir det ju jobbigt med riktig spis om ni bara skall ha den som mysfaktor. Så mycket ved går det inte då och inte krävs det allt för mycket underhållning. ´Coolt att ha en i badrummet, bra ide´!

2008-10-01 @ 13:41:48
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: P

D enda jag ha hört om dom e att dom e nästan helt tysta, asså inte brasljudet som e annars. Inte heller doften av björkved ;-) Men dom verkar himmelens praktiska och rätt billiga (dels själva spisen o sen att man slipper murare o sotare o andra gåbbar), däremot sku jag kolla upp vad en flarra sprit kostar till dom, d e knappast samma som man har hemma i skåpet. D e ju inga kul om en kvarts mys kostar en hela Baileys.



Den här tycker jag e fin http://www.elleinterior.se/?id=19008&pid=19113



och här finns fina http://www.artdecokamin.se/



info på http://www.skorstensfri.se/

2008-10-01 @ 20:22:37
Postat av: Tessa

Nej vi "fick inte ens plats" för skorsten i vårt bauttahus. Inget vi sörjer över heller förstås, detta alternativ är ju så mycket mer praktiskt och underhållsfritt (passar oss bekväma). Och knappast nåt vi kommer använda alla dagar under vintern, men man kan när man vill mysa till det.



Dessutom så tycker jag inte det är värt att lägga ut kryx för en riktig spis, om man sen använder den en par gånger i mån under vinterhalvåret.



De lär knastra lite, iallafall vissa av dem. Sen så behöver man ju inte oroa sig för att det sprättar ut massa gnistor =) jag är verkligen FÖR det här, haha.

2008-10-01 @ 21:22:37
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Malin

Jag håller nog med Cindy, de två nedersta är finast tycker jag. Själv hade jag nog kört på den i mitten, men det beror ju lite på var den ska stå och övrig inredning! BRA idé annars, inte minst med tanke på miljön.

2008-10-02 @ 10:59:49
URL: http://melvins.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0