Minus sömn

Om man ändå varit någolunda vettig igår och gått o lagt sig kl. nio när barnen gick i säng...istället skulle jag "bara" kolla mailen. Sen va d kört, jag fastnade vid datan till långt över elva, och sen måsta jag ta ett litet bad för att tvätta bort den äckliga fyllan som fortfarande satt kvar utombords. SEN, vid tolv slaget NY tid, då kröp jag under täcket. Och började min sömn, som hackades sönder 6-7 gånger av en drömmande liten gosse.

Han måste ju ha en massa mardrömmar nu då han håller på o ska gå. Typ som att han vill gå 7 steg, men klarar bara 5, lipar högt i sömnen av frustration. Han sov ju bättre ett tag. Vaknade ofta vid 3/4 tiden, välling 6.30 och steg upp först vid 9-tiden. Nu, sedan ungefär en vecka tillbaka hackar han sömnen med 6-7 gånger igen. Men man hann ta igen sig lite där emellan. Nåja, går väl tillbaka snart. I can handle it, trots enstaka timmars fyllesömn natten innan, 7 timmars jobb, och i säng först vid midnatt. Men detta är verkligen INTE en idealisk sömngosse, nej nej, ett riktigt nattproblembarn är vad han är, iallafall varit. Dampig men otroligt glad och gullig om dagarna.

Idag mår jag bättre, är lite trött förstås. Jag säger som Anne "man vet inte vad trött är, förrän man fått barn". Så är det.


Såhär stora bitar kan lillemannen få i sig numera. Trots att han bara har 2 tänder.

Kommentarer
Postat av: Anne

Usch jag känner precis igen det där det e så sjukt jobbig att man måst vakna upp ur sin sömn så många gånger,fast dom somnar om igen snabbt så e det ändå som tortyr att bara måsta vakna upp hela tiden.Erin vaknar ju fortfarande allt från 2-6 gånger per natt och kan gråta eller ropa efter välling eller tutten...suck när ska det sluta när dom fyller fjorton eller:)

2008-10-27 @ 20:56:17
Postat av: Camilla

Vilken småbarnsmamma är alltid utvilad o på alerten ?

Läkaren tittade på mig som om jag skojade när jag besökte honom för att jag var så trött när Samuel var typ 9 månader eller så.. sen sa han vad förväntar du dig egentligen att du ska va ???? Sen var det ju lite annat också men det är en annan historia.. =)

2008-10-28 @ 10:17:58
Postat av: Tessa

Anne, ja det är bara att se framåt. Vissa slutar vid 6 månader och vissa lagom tills de flyttar hemifrån, SUCK =) Ja det är orättvist att vissa knappt drabbas alls och vissa VARJE natt i flera år.



Camilla han där läkaren skulle jag ha råkat göra krokben på pv. ut. Han hade 1. antingen inga egna barn, eller 2. så hade han MASSOR av problematiska nattbarn hemma och tyckte att det var skönt att fler än han är drabbad ELLER 3. så hade hans barns mamma tagit hand om vaknätterna och han inte. Jag HATAR läkare som yttrar sig om saker de inte vet något om.

2008-10-28 @ 15:07:38
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Andréa

Ha, ha Anne. Vet du hur det blir när de fyller 14? Då får man kämpa för att få upp dem om morgnarna istället. Kollade på nyhetsmorgon imorse där en kvinna svarade på barnafrågor. Minns inte namnet på henne. Hon fick en fråga om hur man skulle få upp sin trötta 14-åring på morgnarna. Svaret blev att forskning visat att vid den åldern ändras allt, kroppen vill sova mellan typ ett på natten och elva på förmiddagen. De pratas om att lägga om dagarna i gymnasiet pga detta.



Jag skulle nog vara piggare om jag lade mig i tid, kan som sagt inte skylla på Aron längre. Inatt sov jag ändå mellan 22.30-07.45.. Utvilad då? Näehhh. Typ nära-döden känsla i kroppen.

2008-10-28 @ 15:11:49
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: kussa sandy

chillie börja hulka I panik när hon såg bitarna... Uuuuu ... Fröken pure- tills-skolåldern

2008-10-28 @ 22:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0