Dillen - I love

Sömnlös. Trots att Chrille jobbade natt och Jeff vaknat 7 ggr mellan kl. 00 och 07 så gick arbetsdagen bra. Svor och bet ihop bara hela natten, tryckte in öronpropparna riktigt långt och drog täcket över huvudet mellan 07.15 och 07.45, då han gnällde var femte minut. Sen steg man upp med ett leende och bytte skitlass. Bytte av mannen 08.50 i dörren och cyklade iväg i regnet.

På Dillen kom det 4 pallar leksaker så egentligen hade jag inte ens tid att gå och äta lunch, men äta bör man. Och jag hade egentligen inte heller tid att åka hem redan kl. fem, men Chrille skulle åter igen på jobb, och föräldramöte väntade kl. 18, så det var bara att lämna stackars Lena med berget med leksaker. När jag kom hem möttes jag av glada, mammasjuka barn (varav den minsta var fortfarande iklädd pyjamas. Hur kan man inte se skillnad på pyjamas och vanliga kläder? Om det ändå skulle varit en NY sprojlans jamsare som han aldrig sett förut, men ne-he, garv). Avnjöt mina supergoda pannbiffar som stod framdukade och skrek på mig. Och iväg till dagis på föräldramöte. Där fick vi pyssla och åt 2 äppelkakor, 2 åländska päron och 1 äpple och fortfarande hungrig!

På föräldramötet vart jag jätte sur/ledsen/upprörd där då det var några som öste skit över ett dagisbarn, som är lite överaktivt. Föräldrarna till det omtalade barnet var inte där. De sa bl.a, "jaa VI pratar hemma med VÅR son om att man inte får slåss, och han förstår, varför pratar inte de med SITT barn?" Int fan kan man jämföra en tyst, tillbakadragen mus, med en framåt, vild tamråtta och tro att de ska funka likadant. Pappan, som hade tagit med sonen på föräldramötet (även mamman var med) tyckte han skulle klämma ur sig nåt käckt och drog med ett leende "jag tror jag har en bra fråga! Var ÄR föräldrarna ikväll?"

-Pappan jobbar och mamman fick inte barnvakt, sa en av tanterna.
-Jag var också på jobb, men kom hit direkt, svarade pappan.
-Joo, men den här pappan jobbar i skärgården, fick han till svar och vart äntligen tyst.

Stämningen vart stel, och vi gick snabbt över till att göra bollar av garn. Av bollarna ska de sen göra en lång larv, jag fick tävlingsfeeling och drog 4-dubbla garn så d skulle gå fortare och gjorde 2 när de andra gjorde en. Hehe.

Fan vad jag vart berörd. Men jag lovar, jag och dagistanterna försvarade den vilda tamråttan.

Kommentarer
Postat av: Jenny

Det är lätt att sitta och snacka om sådana som inte är närvarande. Usch, vilken dålig stil! Inte så smart att göra det när barnen hör heller...

2008-10-02 @ 21:07:17
URL: http://jeneli.webblogg.se/
Postat av: Tessa

Som tur är så var det bara ett barn där, deras eget, eftersom dom tydligen måsta komma båda två o hacka. Hackkycklingen var ju hemma med sin mamma, för att hon inte hade barnvakt. Barn ska väl inte vara med på föräldramöte om man har möjlighet att ena föräldern kan stanna hemma. Usch, nu kommer jag att störa mig på dom -alltid.

2008-10-02 @ 21:12:37
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Kim

heja tamråttan, kan ge mig fan på att de pratar mer med sitt barn, men man kan inte vänta sig att alla barn reagerar lika, isf skulle inte mycket bli sagt.

2008-10-02 @ 21:13:39
URL: http://dressed-for-success.blogspot.com
Postat av: Malin

Usch. Så jävla lågt (och typiskt åländskt) att prata skit om någon som inte är närvarande och kan försvara sig och stå upp för sitt barn. Synd att de omtalade föräldrarna inte kunde komma, det verkar som om en saklig diskussion hade behövts för att undvika missförstånd. Grattis till garnbollsracet -hit them where it hurts =)

2008-10-02 @ 21:36:37
URL: http://melvins.webblogg.se/
Postat av: Mita

Fy fan! Vilka idioter som ännu inte insett att ALLA barn är olika! Dagistanterna på Wäktars e kanon så jag är inte förvånad över att dom försvararde lillkillen!

2008-10-02 @ 22:02:51
Postat av: Andréa

Nej fy vad hemskt, jag får hjärtevärk och blir blöt bakom ögonen av sånt där. Musföräldrarna är väl stolta över sitt duktiga barn och ville bara få fram det och hur bra de lyckats med uppfostran. Stackars lillkillen. bra att personalen förstår iallafall. Det finns personal på andra ställen som jag VET inte skulle gjort på det viset. Där barnet blir stämplat som bråkstake från början och så får det följa med dem barndomen och kanske livet ut.

2008-10-03 @ 08:46:03
URL: http://andreawebb.blogg.se/
Postat av: Tessa

Jag tror att vilda tamråttan får det lättare att ta sig framåt i livet än den tysta musen, faktiskt. Fastän han är lite våldsam av sig. Så stolt över sitt barn kan man vara över olika saker =)



faktiskt bra att dagistanterna backade upp honom, trots att de inte närvarade. Usch, stör mig ännu på de där gnatbockarna.



Och ja, alla barn ÄR olika. Punkt.

2008-10-03 @ 10:32:22
URL: http://bianco.webblogg.se/
Postat av: Camilla

Ja tyvärr är det ju alltför vanligt o jag blir ständigt förvånad över hur många som har det så "välstädat" att de kan klanka på andra. huhijamej.

2008-10-03 @ 14:20:47
Postat av: Camilla

pst jag reagerade inte heller på att pyjamasen var på fast han var hos oss tre timmar... blind kanske...=)

2008-10-03 @ 14:23:18
Postat av: Tessa





Hahaha, släktdrag, ni e ju för härliga syskonen Linde. Dock saknar er syster Diana den genen, hon skulle ju märka TVÄRT hon. Garv.

2008-10-03 @ 20:19:21
URL: http://bianco.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0