Sjuka barn

Inatt vaknade jag av att Li, av alla ungar man har, gnällde om örvärk. Suck och STÖN! En liten bit färsk vitlök (gör susen, antiinflammatorisk, för er som inte visste) i en bomullsbit och in i örat, supp i rumpan, Li somna om. Jeff tappa väl tutten o fick oss att veta det typ 7 gånger om int mer inatt. Igår kväll var en kompis över med lite medicament för reflux, Jeff fick det till kvällsmål, jag vet inte hur snabbt sånt där gör verkan (OM det nog är det, hoppas), men han sov iallafall mellan 12-16 idag på dan!!!!!!!!!! Han har fortfarande över 39 i feber, men 3 dagars feber är 3 dagars feber. Imorgon borde d lätta då. Han är så glad o på alerten mellan varven, så vi är inte oroliga. Och dessutom äter och dricker han nästan som vanligt.

När jag hämtade Li från dagis idag så satt hon lugnt och lekte i sandlådan. Hon hade klagat över sina öron och hon hade hostat så hon nästan "tappa andan" då de var ut och gick upp i gnisten idag morse. Hon hade heller inte ätit så bra som hon brukar och varit slö och "som ett ljus" på vilan (brukar hon int va d???). Hon har haft en förskräcklig hosta den senaste veckan, men den uppenbarar sig bara när hon anstränger sig. Inte på natten som tur är. Nåja, nu är det 3 dagars ledighet, så hon får vila upp sig. Hon hann inte ens gå med tallriken till diskbänken innan hon började:

-Jag går till Emma jag.

-Häpp häpp häpp, stopp o belägg flicka! Nej ikväll får du va hemma och ta det lugnt så du frisknar till nån gång. Jag far och köper popcorn och läsk till dig så får du se på film. Vad ska du ha för läsk?

Hon höll ju på att falla av skaft, popcorn och läsk, PÅ EN TORSDAG!? D va inga protester iallafall, utan ett svar som löd:

-Sån där gul.

-Menar du Fanta?

-E den gul?

-Haha joo.

Jag hoppas verkligen den här sjukgropen har ett slut. Jag har själv varit lätt snorig o slut sen resan, sömnbrist GÖR en sjuk PUNKT!

Kommentarer
Postat av: Lina

Mamma min tyckte att du skulle testa att sätta sängen högt i huvudändan, typ bok under benen på Jeffens säng, om det är reflux, så rinner det int upp magsyra. Låter enkelt, men värt att prova kanske.

2008-05-23 @ 09:11:19
Postat av: kussa sandy

NR ETT orsaken varför folk blir GALNA och får nervösa sammanbrott..SÖMNBRIST!!!! hoppashoppas du får sova snart, annars kanske du måste gå till E-in...

2008-05-23 @ 10:48:06
Postat av: Camilla

Ni är ju sjuka o hur mycket hjälper faster till då....??? sorry fel timing

2008-05-23 @ 11:42:46
Postat av: Tessa

Jag har provat allt, tro mig. Tacka mamsen för tipset Lina, men Jeffen har sovit med böcker och sovpuckar, i olika höjder under huvudändan i månader, både i vaggan och spjälsängen, det lindrar, men hjälper inte. Resultatet är att han glider ner mot fotändan.. Det är som om han måst va som i sittställning som han blir i vagnen.



Faster, d e lugnt. Jag är inte pv att bli nå psyko =) ses snart på dinner.

2008-05-23 @ 12:22:19
Postat av: Mia

joo d suger att inga fa sova iallafall. I know aaall about it girl. Tur att Gabbe har blivit en angel pa d nufortiden. Kanske d andrar nu nar rutinen aker i soptunnan i London pa Tisdag.Vill inga tibaks ti d gamla sinni. D blir d psyk morsa av mig

2008-05-23 @ 19:52:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0