Röntgensvar

Fatta ingenting när telefon plötsligt börja vibra o tjuta 8.30. Tryckte på "ljud av" och smet ut ur rummet för att inte väcka Jeff, och svarade. En skorrande skåning i andra ändan svarar att jag har en liten kotförskjutning, men att det inte är orsaken till mina besvär utan säger snart att jag har kraftiga artrosförändringar i ländryggen, vilket innebär broskbildning som INTE GÅR ATT GÖRA NÅT ÅT!!! Jag dööööööör. Så nu ska man njuta av livet i vetskap om att man aldrig kommer att bli kvitt den där helvetiska smärtan. Fan vad jag tycker att allt suger nu iallafall.

Den här typen av artrosförändring, dvs. kraftig är vanlig hos "äldre människor", hon definierade ingen åldersklass, men jag hör väl till kategorin yngre (alltid en tröst) och är en typ av förslitningsskador. Eftersom jag haft ont i över 10 år så började jag tänka tillbaka vad jag skulle ha kunnat gjort för tungt arbete i mitt tidigare liv. Svar: nada (om inte sortera tomflaskor på Hartwall räknas). Hon skorrade även om nåt ärftligt (Sandra visade inget på din CT röntgen??). Orsaken skiter jag i, för det är oåterkalleligt.

Fast...ska jag va ärlig så tror jag inte på henne. Jag tror visst man kan göra nåt. Jag ska forska vidare.

Kommentarer
Postat av: kussa sandy

Men herregud, älskade lilla kusse. Har du haft det i tio år uan att dom vetat vad det var? Shit vad sjukt.. Jag var på CT för knäna på den tiden , inte ryggen. Men nu har ju jag sprungit hos ryggläkare i tre år, och dom säger att det är en inflamation i korsleden / svanken. Men att DET inga HELLER går att göra något åt.. pisshuvven.. Satt igår med chillie på golvet och lekte i fem minuter, sen var det kört för ryggen.. Detta suuuuuger... Borde kanske åka på CT jag me´?

2008-03-19 @ 09:44:04
Postat av: Tessa

Ja, speciellt om det var nåt i ARVSANLAGEN. Skönt ändå att man fick en diagnos, mindre skönt att man fick sånt svar. Beställde tid till Johnny nu, ska fanimej till nån expert oxå. Nästa onsdag. Säger han samma sak så börjar jag boka in diverse städerskor och massager
=)

2008-03-19 @ 11:12:10
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Camilla

Bra att du beställde tid till Johnny så får vi se vad han säger! stackarn!

2008-03-19 @ 11:47:29
Postat av: anne

usch fy vad jobbigt!! men kan det kanske bero på att du red ganska mycket när du var liten då kanske??men jag tror nog att bara du börjar träna igen. typ core borde vara riktigt bra träning så blir det nog säkert bättre i alla fall!hoppas det för liiite sugit att ha ont i ryggen resten av livet:( kramisar

2008-03-19 @ 15:23:34
Postat av: Tessa

Hahaha, men Anne du e ju slut du, för att jag RIDIT ganska mycket, seeeekert. Däremot kanske core o pilates kan hjälpa. Det är bara d att jag inte kan göra vissa övningar, men jag ska prova ALLT. Fast brosk går ju inte att ta bort!!!

Camilla slog upp artros idag och läste upp att man kan lindra smärtan med promenadkäpp och att hålla ryggen varm, så hon föreslog höga byxor bak och pinne. Sexigt.

2008-03-19 @ 22:43:14
URL: http://bianco.webblogg.se
Postat av: Marie

hahahaha, snälla kan du lämna käppen hemma när vi ska på kryssning..? = )
Då är vi nu alltså två artrostanter som ska iväg snart och svänga på våra lurviga! Jajja säger alltid att riktiga kryssare dricker irish coffe och läser kryssningsprogrammet. Så d + några spabehandlingar, så är nog artrosen bortglömd för en dag.. Annars får du följa med mig på rehabläger två veckor i augusti, till norrvalla. Jag fixar inte heller alltid pilates, men yoga funkar fint på mig.

2008-03-20 @ 08:04:16
Postat av: Tessa

Låter som d blir perfa d här Marie, utan käpp.

2008-03-20 @ 10:08:59
URL: http://bianco.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0