Kalas o mörker

Trots att jag fixade maten tidigare än vanligt (värmde upp rester, åt 16.45) så att vi skulle vara klara "i tid" (hade tänkt åka halv sex) till Natanaels 5 års kalas (som bor i Strömma, Hammarland. 33 km in i bushen, tar 25 minuter o köra), så kommer vi inte iväg förrän kvart i sex. Och när jag satt mig i bilen ser jag hur mina lår är FULLA med torkade babyböor, bara att backa bilen till porten och springa in o byta.

Väl iväg kommer jag på att jag glömde babyvakten som jag hade tagit med den ena delen, så Jeff skulle kunna sova ostörd inbyltad i bilen tills han vaknade självmant, whatever. I bilen skriker och blinkar det lampor och texten "fuel level low" visas i displayen, MEN JAG HAR INT TID ATT TANKA NUUU! Via Essos automaten (vittu kortkoden...just ja, ha ju sparat den i tlfn), kasta i 20 liter istället för 65, orka stå där i regnet o ödsla tid. Äntligen påväg. Vi kör förbi nån telefonmast och Li utbrister oj kolla en raket! TUR att den int ramlar, då sku vi nog va i pisse!

När vi kom fram typ kvart över sex, hade jag att välja:
1. låta Jeff ha kläderna på o vakna blöt av svett.
2. ta av honom jackan o mössan och se två stora nyfikna ögon.

Valde alt. 2 denna gång, då inga fönster gick att öppna i rummet, han sku ha fått värmeslag. Givetvis vart han ju klarvaken o VÄGRA somna om, ny miljö, måste granskas, är Jeffs motto.

Efter många goda kakor och bakelser var det dags för hemfärd, alldeles för sen igen, tur att inte Li ska till dagis imorn. Kolsvart ute. Hate. Backar ut från deras uppfart och bakom mig får jag ett fett dike och framför en bil, jag sicksackar mig ut då. Men rackarns -hur långt är det kvar till diket? -hur nära är bilen, som jag håller på att ramma vid varje framåtkörning? Backa och körde väl fram typ 10 cent åt var håll, det tog liiiiiiiiiite tid, plötsligt ser jag Sebbe komma utspringandes o dirigera, framför mig hade jag typ en halvmeter, o där ha jag hållit på o myrat. Bäst att va på den säkra sidan, inga glada miner om man kommer hem med buglad kofångare (o gå för fasiken int ut i regnet och titta efter!).

Där jag kör på Strömma vägen får jag plötsligt en lätt hjärtinfarkt då jag ser en bil ligga avkörd i ett dike med krossad ruta o fören intryckt i en avfart. Li ropar EN BIIIL I DIKE! Får hög puls och backar tillbaka i bäcksvarta mörkret. Fan vad jag hatar mörkerkörning. Hitta nån ficklampa i handskfacket och går ut o lyser, men ingen där. Snigla vidare hemåt med en himla pratglad tös i baksätet. Varför var bilen där? Vad händer om man kör sådär, dör man?

Varje gång jag mötte en bil måsta jag bromsa för att hitta rätt på körbanan, tar ju 1 sekund för mig att få pupillen vänjd, o på den stunden hinner d hända mycket. Jag har full förståelse för folk som bara kör rakt ut i en kurva, mina ögon hallucinerar att vägen fortsätter, bussigt obehagligt. För typ ett år sen så somnade jag bakom ratten påväg från Linas mamma o pappa i Geta mitt i natten, tur som fan satt Chrille brevid (inte tappa-mitellan-full, men lite lullig var han) och greppa tag i ratten hallå Tessa! bak i bilen var Li med och Anna tror jag (var du med Anna L-B?). Tänk, vad skulle ha hänt om inte Chrille varit med? Det var några hundra meter innan Kantarellen och hela vägen från Geta hade det varit bäcksvart, inga gatubelysningar, så ser jag Kantarellens gatubelysning i horisonten och slappnar antagligen av "snart framme"-filis. Ja asigt var d.


Kommentarer
Postat av: Elin

ucsh va asigt om det skulle varit nån i bilen. Jag körde på en mårdhund för några år sen fast våga inte stanna fast det var just ute.

2008-03-13 @ 23:50:28
Postat av: Camilla

Igår kväll skulle du ha behövt ha en pulsmätare på dig, den hade väl fått fnatt, stackare!

2008-03-14 @ 09:09:18
Postat av: Mita

Det var en händelserik kväll hörrö!!!
TÄNK om det hade legat ett par lik i "ner i diket bilen"....fy faaaaan.....

2008-03-14 @ 09:14:25
URL: http://mita.webblogg.se
Postat av: mia

skona kommentarer Li gor da? Hon sku sakert ha varit ut hon o 'checka' om d var nan som lag dod i bilen. Kind of freaky dont u think?
En gang nar vi
akte fran Tjudo i snostorm sa hade vi Niko i bilen o korde till stan. D var en halv meters sikt pa sin hojd. slira hit o dit. inga skont. man tacka gud nar man var hemma iallafall.piijuuu

2008-03-14 @ 12:10:24
Postat av: Anonym

jo d va lite asigt, stod på bra avstånd. Prata med Susanna och den där bilen lär ha varit där länge, nåt fyllo som int tar bort bilen.

Haha, pulsmätare, sku va kul o ha en sån ibland faktiskt, stegmätare och pulsmätare, full med apparater, hahah.

Ja tänk om mårdhunden varit alive och BITIT dig Elin
*fniss*

2008-03-14 @ 16:54:24
Postat av: Elin

Ja men våga chansa då.... Trodde dom e som grävlingar och biter tills benet e av.

2008-03-14 @ 23:50:29
Postat av: kussa sandy

LI gulle Li, vilka sköna comments... Det e ju stort av dej att gå och kolla om nån el nåt låg i bilen..nyfiken bara i vad du gjort om det faktiskt varit nån där?? skrikit och sprungit till bilen och kört iväg??

2008-03-15 @ 21:09:09
Postat av: sanna

Haha!Ja väkommen till buschen du måste komma oftare bara så känns det ej så långt,jag drar ju ibland 4 repor buschen-stan, om nu Mariehamn kvalar till storstad!?:)=
Min man har visst ett litet minne från kvällen då han gick ut för att rädda sin brors o er bil..fick knät emellan..håhå
ps visst går det att öppna fönstret i sovrummet men ville att du valde alt nr 2 så vi fick umgås med Jeffen också!!

2008-03-16 @ 16:37:26
Postat av: Tessa

Krossa jag hans knä?? Man ska inga va kaxig o gå emellan
=) Ojdå, har han ont än? Hälsa sorry! Visste inte.

Alt. 2 va okej, men han skulle nog hunnit vakna annars oxå. Och så far det ju ut så mycket värme såhär års. Helt ok, han va ju rätt nöjd ändå trots att han ej sovit.

Jätte fräscht om där varit nån i bilen, huuu ja.

2008-03-16 @ 18:15:11
URL: http://bianco.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0